X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam z wieczora :-)

kapturnica, EwaT, mysza1975, Aasiula, Mega, Mala79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja mam tylko banana ale sa rózne
    musze dzis jeszcze hippa oblukać
    Ja i Młoda zdecydowanie głosujemy za hippem :) Gerber owszem podjadała, ale jak była ciutkę starsza :)

Co do wprowadzania - to moja pediatra uważa, że nie zaczyna się od deserków, bo sama pytała - a Ty od czego zaczynasz obiad? ;) U nas na pierwszy ogień poszła marchewka. A pierwszym produktem wprowadzanym była kasza manna - czyli gluten. Zaczęliśmy jak Młoda miała 4,5 msc, powoli, na początku 2 razy w tygodniu.

mysza1975, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zjadłam z pół kilograma śledzi w rożnej postaci - niech mnie ktoś dobije...

http://www.iv.pl/images/55475705996853988459_thumb.jpg

kapturnica, Sabina, Niuta, MartaDidinio, BISCA, mysza1975, Aasiula, ania.g, Mega, samira, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    zjadłam z pół kilograma śledzi w rożnej postaci - niech mnie ktoś dobije...

http://www.iv.pl/images/55475705996853988459_thumb.jpg
    hee a ja rozmrozilam worek truskawek i wszystko wcislam z malym jogurtem...Normalna masakra
    I teraz jestem w ciOnZY z truskawkami ehhehe

Niuta, macduska, mysza1975, Aasiula, Mega, Mala79, iwcia77, Elfik lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski mam pytanie - czy któraś z Was miałam mdłości jak zażywała wiesiołek? Ja przyjmuję od piątku i ciągle mi niedobrze :(

samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Laski mam pytanie - czy któraś z Was miałam mdłości jak zażywała wiesiołek? Ja przyjmuję od piątku i ciągle mi niedobrze :(
    mi trochę bywa nie teges po nim.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Spasiba :) czyli to może być norma :)

macduska lubi tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    mam pytanie. Moze sie wydac troche glupie... Ponoc biolodzy, ktorzy pracy ja nad selekcja plemnikow, mogan podzielic je na meskie i zenskie. Mysle, ze z wiadomych powodow dotyczacych etyki, nie mozna jako tako "zamowic" plci. Jednak zasatnawiam sie czy przy IVF lekarze pytaja czy przyszli rodzice maja preferencje i czy jest to brane pod uwage (nieoficjalnie)
    Paszcza, jak bylo u Ciebie ?
    mam znajoma która pracuje dla Beckhamów...własciwie to jest znajoma znajomych, podobno od poczatku wszyscy wiedzieli ze bedzie dziewczynka

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To byl sprawdzian czy jego uklad pokarmowy jest gotowy na cos ostrzejszego ( wzdeciowego ). Nie jest...
    to na pewno kara za to, że nie chciałaś mi powiedzieć o swoim nicku...;-)

kapturnica, Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    tego akurat nie uslyszalam bo klient przylazl
    biedny klient :-/

Mega, Mala79 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    mam pytanie. Moze sie wydac troche glupie... Ponoc biolodzy, ktorzy pracy ja nad selekcja plemnikow, mogan podzielic je na meskie i zenskie. Mysle, ze z wiadomych powodow dotyczacych etyki, nie mozna jako tako "zamowic" plci. Jednak zasatnawiam sie czy przy IVF lekarze pytaja czy przyszli rodzice maja preferencje i czy jest to brane pod uwage (nieoficjalnie)
    Paszcza, jak bylo u Ciebie ?
    Nie pytają

a8vSp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nadrobiłam wszystkiego co dzisiaj spłodziłyście i pewnie nie nadrobię :P

Odniosę się do słoiczków i pokarmów przyrządzanych w domu. Ostatnio mój mały próbuje pokarmy ze słoiczków: jabłko, kaszka z biszkoptami, kaszka z jabłkiem i gruszką. Wszystkie mu smakowały. Ja zamierzam sama przyrządzać posiłki. Już załatwiłam sobie i mam w domu warzywka z ogródka wiejskiego: m.in.marchewki i dynia.
    Zamierzam te rzeczy ugotować na parze, przelecieć blenderem i zamrozić w foremkach do lodu. Można coś takiego przechowywać 6 miesięcy, a mięso 2 m-ce.

A odnośnie spania w ciszy, to mój po prostu lubi mieć cicho. U nas w ogóle jest cicho i nie dostarczam mu dodatkowych bodźców. Taki po prostu jest i już.
    To jak dorośli, jedni zeby się skupić potrzebują ciszy, a innym hałas nie przeszkadza. Ja więc szanuję, ze on lubi ciszę i mu tę ciszę zapewniam.

Simba, kapturnica, EwaT, Sabina, Pusurek, macduska, Mega, samira, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To byl sprawdzian czy jego uklad pokarmowy jest gotowy na cos ostrzejszego ( wzdeciowego ). Nie jest...
    Podobnie może być z kalafiorem.

Pusurek lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie wlasnie poryczalam oglądając W strone morza. :-(

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A ja sobie wlasnie poryczalam oglądając W strone morza. :-(
    oj tam, nie oglądaj takich smętów...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    dokladnie..Wlacz se polski tapl madel to sie przynajmniej pochichrasz..Zaraz bedzie =D

mysza1975, Pusurek, macduska, samira, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

A odnośnie spania w ciszy, to mój po prostu lubi mieć cicho. U nas w ogóle jest cicho i nie dostarczam mu dodatkowych bodźców. Taki po prostu jest i już.
    To jak dorośli, jedni zeby się skupić potrzebują ciszy, a innym hałas nie przeszkadza. Ja więc szanuję, ze on lubi ciszę i mu tę ciszę zapewniam.
    Uff, bo juz myslalam, ze jestem nienormalna. ;)
    Nie, wiedzialam, ze jestem normalna, ale dziwie sie, ze tak wiele osob promuje zycie i spanie w halasie jako norme. Pewnie, ze i do zasypiania w halasie mozna sie przyzwyczaic, do wszystkiego mozna sie przyzwyczaic, kota mozna przyzwyczaic, zeby jadl ptasia karme, ale po co? ;)

caffe, MartaDidinio, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja i Młoda zdecydowanie głosujemy za hippem :) Gerber owszem podjadała, ale jak była ciutkę starsza :)

Co do wprowadzania - to moja pediatra uważa, że nie zaczyna się od deserków, bo sama pytała - a Ty od czego zaczynasz obiad? ;) U nas na pierwszy ogień poszła marchewka. A pierwszym produktem wprowadzanym była kasza manna - czyli gluten. Zaczęliśmy jak Młoda miała 4,5 msc, powoli, na początku 2 razy w tygodniu.
    Ale gluten to ostry zawodnik jest, nie daje sie go do 6 miesiaca a i nawet pozniej.
    Na poczatek marchewka, jablko, jednoskladnikowe. Potem mixy znanych, jajko, gluten gdzies w ogonie czlapie.

caffe, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    a co ma ogladać?
    durne programy dla ćwierćinteligentow na tvn?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 13 października 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale gluten to ostry zawodnik jest, nie daje sie go do 6 miesiaca a i nawet pozniej.
    Na poczatek marchewka, jablko, jednoskladnikowe. Potem mixy znanych, jajko, gluten gdzies w ogonie czlapie.
    ja juz dodaje żółtka z naszych kur do butli

caffe, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 4907 4908 4909 4910 4911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ