X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia, powiem Ci, że aż mi ciarki przechodzą, super
    dziewczyny ale tydzień nam się rozpoczął, hoho :-) ;-)

grosza, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    grosza wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    iza37 wrote:
    Ej dziewczyny ,to ze ja mam wizytę to pryszcz. Na 18 idę z moja bratowa zobaczyć czy serduszko juz bije(7tc).Kurcze niewiem jak to przeżyję, bo jak byłam z nia poprzednio to plakałam jak bóbr aż jej Pani ginekolog sie na mnie dziwnie patrzyła heheh

u mnie różnie kwadratowo i podłużnie ;)
    stawy mi nawalają aż mi słabo,poniekąd to, wina pogody,4.06 idę do reumatolog i ciekawi mnie jak wyniki krwi bo w piątek robiłam latex(czynnik RF),kwas moczowy i coś jeszcze ale nie pamiętam a wyniki trafiają prosto do lekarza !? @ nadal nie ma,test robiony w sobotę negatywny ,wiem ze mam długie cykle ale jak nie ma ciąży to ta suka mogła by przyjść już wrrrr...już mi bokiem te starania wychodzą...:(

Samirko, tez niestety wiem co to bóle stawów i popuchnięte od tego kończyny.... trzymaj się, dbaj o siebie, co do @ to wiesz, ze z całych sił trzymam kciuki za to żeby nie przyszła

a jak sobie radziłaś z bólem stawów i coś stosowałaś i czy byłaś w stanie ćwiczyć mimo bólu ..??bo ja niekiedy nie wyrabiam słabo mi i takie czuję ciężkość i ciągnięcia w stawach...ból tez

tak jak napisałam wyżej, ćwiczenia rozciągające, powiem Ci, że nawet pani w przychodni reumatologicznej poradziła mi właśnie je plus masaże najlepiej rozgrzewające :-)

a słyszałyście o soli borowinowej - kąpiele i okłady
    podobno rewelacja pomaga na samą skórę oraz na bóle otrzymałam takową sól i będę testować :)
    "Borowina to nieodwodniony torf będący połączeniem mchów, żurawiny, turzycy, wrzosu oraz borówki, ....Kąpiel w borowinowej soli BingoSpa można stosować :w ogólnych zabiegach pielęgnacyjnych ciała,w kuracjach antycellulitowych,przy niedomaganiach narządów ruchu,jako uzupełnienie leczenia chorób reumatycznych i zwyrodnieniowych,....Borowina jest bogata w kwasy huminowe, enzymy, estrogeny i mikroelementy. Poprawia krążenie krwi, działa rozgrzewająco, przeciwobrzękowo i przeciwzapalnie. Łagodzi bóle towarzyszące urazom i schorzeniom stawów, kości i mięśni. Borowina nie tylko leczy, ale również wspaniale pielęgnuje skórę"

tak słyszałam ale borowina jest rozgrzewająca i niestety jak pisałam gorąco na mnie źle działa :(

nie wiem z jakiego powodu gorąco źle na Ciebie działa, ja mam ogólnie problem z naczynkami i np żadne balsamy ujędrniające itp które rozgrzewają nie wchodzą w grę, chłodzące jak najbardziej. Natomiast jeżeli chodzi o bóle np stawów barkowych, biodrowych, dłoni, to właśnie rozgrzewające okłady i masaże bardzo mi pomagają (jeśli chodzi o ból)

ja mam właśnie fajny żel chłodzący z tej serii co ta sól borowinowa o której grosza pisała nazywa się BingoGel niebieski- bóle mięśni,stawów,reumatyzm - do masażu i wcierania.on jest z olejkiem miętowym,aloesem,kamforom,prowitaminą B5 i naprawdę jak się go wetrze to schładza fest i działa przeciwbólowo także polecam ,jest bardzo wydajny ma 500g a kosztuje 16.50 w tej aptece internetowej,w niej często kupuje i zamawiam do apteki bez płacenia za przesyłkę...
    http://sklep.doz.pl/produkty/p24689-Bingo_Gel_zel_chlodzacy_do_masazu_i_wcierania_500_ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 08:42

grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    grosza wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    iza37 wrote:
    Ej dziewczyny ,to ze ja mam wizytę to pryszcz. Na 18 idę z moja bratowa zobaczyć czy serduszko juz bije(7tc).Kurcze niewiem jak to przeżyję, bo jak byłam z nia poprzednio to plakałam jak bóbr aż jej Pani ginekolog sie na mnie dziwnie patrzyła heheh

stawy mi nawalają aż mi słabo,poniekąd to, wina pogody,4.06 idę do reumatolog i ciekawi mnie jak wyniki krwi bo w piątek robiłam latex(czynnik RF),kwas moczowy i coś jeszcze ale nie pamiętam a wyniki trafiają prosto do lekarza !? @ nadal nie ma,test robiony w sobotę negatywny ,wiem ze mam długie cykle ale jak nie ma ciąży to ta suka mogła by przyjść już wrrrr...już mi bokiem te starania wychodzą...:(

Samirko, tez niestety wiem co to bóle stawów i popuchnięte od tego kończyny.... trzymaj się, dbaj o siebie, co do @ to wiesz, ze z całych sił trzymam kciuki za to żeby nie przyszła

a jak sobie radziłaś z bólem stawów i coś stosowałaś i czy byłaś w stanie ćwiczyć mimo bólu ..??bo ja niekiedy nie wyrabiam słabo mi i takie czuję ciężkość i ciągnięcia w stawach...ból tez

tak jak napisałam wyżej, ćwiczenia rozciągające, powiem Ci, że nawet pani w przychodni reumatologicznej poradziła mi właśnie je plus masaże najlepiej rozgrzewające :-)

a słyszałyście o soli borowinowej - kąpiele i okłady
    podobno rewelacja pomaga na samą skórę oraz na bóle otrzymałam takową sól i będę testować :)
    "Borowina to nieodwodniony torf będący połączeniem mchów, żurawiny, turzycy, wrzosu oraz borówki, ....Kąpiel w borowinowej soli BingoSpa można stosować :w ogólnych zabiegach pielęgnacyjnych ciała,w kuracjach antycellulitowych,przy niedomaganiach narządów ruchu,jako uzupełnienie leczenia chorób reumatycznych i zwyrodnieniowych,....Borowina jest bogata w kwasy huminowe, enzymy, estrogeny i mikroelementy. Poprawia krążenie krwi, działa rozgrzewająco, przeciwobrzękowo i przeciwzapalnie. Łagodzi bóle towarzyszące urazom i schorzeniom stawów, kości i mięśni. Borowina nie tylko leczy, ale również wspaniale pielęgnuje skórę"

tak słyszałam ale borowina jest rozgrzewająca i niestety jak pisałam gorąco na mnie źle działa :(

nie wiem z jakiego powodu gorąco źle na Ciebie działa, ja mam ogólnie problem z naczynkami i np żadne balsamy ujędrniające itp które rozgrzewają nie wchodzą w grę, chłodzące jak najbardziej. Natomiast jeżeli chodzi o bóle np stawów barkowych, biodrowych, dłoni, to właśnie rozgrzewające okłady i masaże bardzo mi pomagają (jeśli chodzi o ból)

ja mam właśnie fajny żel chłodzący z tej serii co ta sól borowinowa o której grosza pisała nazywa się BingoGel niebieski- bóle mięśni,stawów,reumatyzm - do masażu i wcierania.on jest z olejkiem miętowym,aloesem,kamforom,prowitaminą B5 i naprawdę jak się go wetrze to schładza fest i działa przeciwbólowo także polecam ,jest bardzo wydajny ma 500g a kosztuje 16.50 w tej aptece internetowej,w niej często kupuje i zamawiam do apteki bez płacenia za przesyłkę...http://sklep.doz.pl/produkty/p24689-Bingo_Gel_zel_chlodzacy_do_masazu_i_wcierania_500_ml

Samirka, dzięki za informację, pewnie skorzystam ;-)

grosza, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:
    jestem
    nie wytrzymałam i poprosiłam sasiadke o kupienie testu, sa 2 kreski
    ta 2 tak dosyć mocno rozowa wciąż nie mogę w to uwierzyć
    jutro zadzwonię do mojego gina bo kazal się odezwac jak tylko zobaczę pozytywny test

Sylwia to reeeeeeeweeeeeeeeeeelaaaaaaacjaaaaaaaaa!
    strasznie się cieszę a teraz siedz tu i zarażaj Nas swoimi wirusami.. natentychmiast ;-)

bliska77, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia-GRATULACJE!!!!! Wow az mi łezka poszła:)

bliska77, grosza, samira lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • angela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:
    jestem
    jutro zadzwonię do mojego gina bo kazal się odezwac jak tylko zobaczę pozytywny test

Ogromne gratulacje - bardzo się cieszę z powiększającego się grona ciężaróweczek

bliska77, Reni, grosza, samira, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Sylwia78 wrote:
    jestem

strasznie się cieszę a teraz siedz tu i zarażaj Nas swoimi wirusami.. natentychmiast ;-)

oj tak, jestem za

Reni, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwuś a przypomnij mi, który to cykl?

bliska77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Reni wrote:
    Sylwia78 wrote:
    jestem

oj tak, jestem za

takie wiruski to chętnie przyjmujemy :)

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no jest dobrze tzn, że nie ma u Nas zastoju i po kolei każda z nas się doczeka :-)
    a tak na marginesie taki świeży powiew przyda Nam się w Naszym marudzeniu i utracie wiary.. Patrzcie Sylwia przyszła przywitała się i hop hyc mamy zieloną kropę 8-)

grosza, bliska77, iza37, samira, Bursztyn, polarmiś, anna maria, megan8 lubią tę wiadomość

• Sylwia78 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:

no my w zasadzie od stycznia się nie zabezpieczalismy ,na koniec lutego postanowiliśmy mocniej się zajac sprawa a z ovu to 2

bliska77, Reni, samira, Bursztyn, polarmiś, anna maria lubią tę wiadomość

7724f704b7297837713ed920fc58c80e.png
    piu33e3kxdl5xv1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:
    Reni wrote:

no my w zasadzie od stycznia się nie zabezpieczalismy ,na koniec lutego postanowiliśmy mocniej się zajac sprawa a z ovu to 2

Super Sylwia, szybciutko, teraz dbaj o siebie i fasolinkę ;-)

• iza37 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    iza37 wrote:

Współczuje kochana, wiem co to ból stawów:(A okresu sie nie spodziewaj,ten cykl będzie najdłuzszy.skończy sie za jakieś 9 miesięcy hahhaha

bliska77, Reni, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    samira wrote:
    iza37 wrote:

Współczuje kochana, wiem co to ból stawów:(A okresu sie nie spodziewaj,ten cykl będzie najdłuzszy.skończy sie za jakieś 9 miesięcy hahhaha

dobre, ja tez za to trzymam kciuki ;-)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny ale dwa testy negatywne i tempka nie za wysoka, i chyba owulki nie było bo wykres nie wyznaczył, wiem marudzę ale jak co chwile słyszę ze ktoś zaciążył to mi się chlipać tylko chce i mimo ze się cieszę ze innym się udało to mi mimo to smutno...

Reni, Bursztyn, polarmiś, anna maria, Mango, Jolka76, megan8 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem Samirko mam tak samo
    ale miejmy nadzieję, że każda z Nas doczeka się upragnionego malucha

bliska77, Bursztyn, samira, anna maria, Mango lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    dzięki dziewczyny ale dwa testy negatywne i tempka nie za wysoka, i chyba owulki nie było bo wykres nie wyznaczył, wiem marudzę ale jak co chwile słyszę ze ktoś zaciążył to mi się chlipać tylko chce i mimo ze się cieszę ze innym się udało to mi mimo to smutno...

Mi też jest smutno, bo wiem ze i tym razem nic z tego, ale pocieszam sie ze inne dziewczyny walczyły dłużej ode mnie i udało im się:) Nam w końcu też się uda a póki co mamy forum po to by chlipać czasem:(

Reni, bliska77, Bursztyn, samira, polarmiś, anna maria, Mango, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SYLWIA - gratulacje :). Rozsiewaj wiruski..:)

Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iza37 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    wiem Samirko mam tak samo
    ale miejmy nadzieję, że każda z Nas doczeka się upragnionego malucha

Reni kochana u Ciebie też wykres wyglada obiecująco!!!!

Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

• Sylwia78 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiem wam ze ja strasznie się balam tych staran o ciaze, bo z Szymiem zachodziłam 2 lata z krotka przerwa i bylam pewna ze znowu będę tak długo się starala
    przesylam fluidki
    &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Reni, bliska77, Bursztyn, polarmiś, anna maria, Mango, megan8 lubią tę wiadomość

7724f704b7297837713ed920fc58c80e.png
    piu33e3kxdl5xv1k.png
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ