X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    grosza wrote:
    Sylwia78 wrote:
    agafbh wrote:
    Sylwia78 wrote:
    a nie pisałam wam .wczoraj tak mnie wkurzyli znajomi ze się poplakalam
    cos kiedyś wspominaliśmy ze zamierzamy się starac o 2 dziecko i wczoraj dzwonią ,gadka szmatka i pada pytanie czy syla jest w ciąży/wiec Seba odpowiada ze ciagle walczymy a oni na to czy maja nam pokazac jak się dzieci robi9im się udało z każdym dzieckiem za 1 razem),tak mi podnieśli ciśnienie ze miałam ochote odpowiedzieć ze tak chętnie popatrze jak się robi dzieci

buraki

takie zachowanie tylko świadczy o kulturze i klasie tych ludzi, przepraszam Sylwia ale jestem szczera

Agafbh ty mnie nie masz za co przepraszać bo ja sama o tym pomyslalam

tak dokładnie a właściwie o braku kultury u nich :P

wiem, ze zabrzmie jak zgred, ale: kultura w dzisiejszych czasach jest na wage zlota.

Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości ;-)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    Cześć dziewczyny , długo się nie odzywałam ale nie miałam sił iść i kupić doładowanie do internetu . Cały czas mnie męczy ale juz nie tylko mdłości ale i wymioty , cały czas musze coś żuć bo zaraz mi nie dobrze . strasznie cieszę się z tej mojej fasolinki , ale już wyć mi się chce jak tylko przytulam muszlę klozetową i cały czas ten ochydny posmak . do tego każdy mięsień mnie boli od tego wymiotowania . Sylwia serdecznie gratuluje dołączenia do grupki brzuszków i zobaczysz bedzie dobrze , ja też miałam do końca trzeciego miesiąc trzymac w tajemnicy ale niestety nie udalo się hahahahah Moja siostra to wielka gaduła hahaha

Iwka, miejmy nadzieję że już niebawem przejdzie i będzie tylko lepiej, trzymaj się

samira lubi tę wiadomość

• angela Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki,
    Dzisiaj chyba po raz pierwszy poczułam ruchy dzieciątka - co prawda nie wiem jak to jest , ale tak śmiesznie coś mnie puka od środka - to chyba to
    Pozdrawiam wszystkie i życzę dalszych zielonych kropeczek

samira, bliska77, Bursztyn, grosza, promyk, Sylwia78, megan8, polarmiś lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Witajcie dziewczynki,
    Dzisiaj chyba po raz pierwszy poczułam ruchy dzieciątka - co prawda nie wiem jak to jest , ale tak śmiesznie coś mnie puka od środka - to chyba to

Angela, pięknie, cudowne uczucie, rozkoszuj się każdą chwilą

angela, Bursztyn, Reni, promyk, Mango, megan8, Panda lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Witajcie dziewczynki,

to na pewno to !
    Angela dbaj tam o was
    Uściski :)

Reni, promyk, bliska77, megan8, angela lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzeba wiedzieć kiedy skończyć.. ładne powiedzonko dlatego idę do domu! ;-)
    miłego i owocnego wieczoru dziewczynki
    może zajrzę wieczorkiem :-)

bliska77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • promyk Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    promyk wrote:
    Reni wrote:
    Bursztyn wrote:
    agafbh wrote:
    Sylwia78 wrote:
    a nie pisałam wam .wczoraj tak mnie wkurzyli znajomi ze się poplakalam
    cos kiedyś wspominaliśmy ze zamierzamy się starac o 2 dziecko i wczoraj dzwonią ,gadka szmatka i pada pytanie czy syla jest w ciąży/wiec Seba odpowiada ze ciagle walczymy a oni na to czy maja nam pokazac jak się dzieci robi9im się udało z każdym dzieckiem za 1 razem),tak mi podnieśli ciśnienie ze miałam ochote odpowiedzieć ze tak chętnie popatrze jak się robi dzieci

buraki

takie zachowanie tylko świadczy o kulturze i klasie tych ludzi, przepraszam Sylwia ale jestem szczera

rzeczywiscie, potworne buractwo. Szkoda, ze im w sumie nie odpowiedzialas ze chetnie popatrzysz jak robia dzieci, celna riposta, zamkneloby im to paszcze na dobre. Mialabym jeszcze cos duuzo wiekszego kalibru w zanadrzu, ale powstrzymam moja wrodzona zlosliwosc ;)

Mialam podobna sytuacje z tesciowa, ktora jak kiedys rozmawialam z nia przez tel. zapytala czy jej syn a moj maz schudl troche (mial nadwage ), a ja na to, ze nie.
    Ona: no to powinnas zadbac o jego cwiczenia
    ja: ale on cwiczy
    Ona: nie takie cwiczenia mialam na mysli
    o.O o.O o.O

Przyznam sie, ze mnie zatkalo, bo po niej takiego tekstu sie nie spodziewalam, wiec zajelo mi chwile zeby przeprocesowac info.

Tak, ze burakom mowimy "NIE" ! ;)

mój teściu to otwarcie mówi, że moglibyśmy się wziąć do roboty, nie ma żadnych zahamowań jak mówi o seksie
    nie cierpię takiej bezpośredniości

Kazdy jest tzw. pseudo expertem..tylko nie kazdy potrafi nas zrozumiec i stawic czolo naszym przejsciowym problemom. To samo bylo i jest z moja tesciowa..zawsze madra matka polka, wie jak robic i wychowywac dzieci cala reszta to tlumoki..a teraz stwierdzila ze w moim wieku powinnam czekac juz tylko na wnuki...co za autorytet!!!! Mam 42 lata i chce ponownie zostac mama - a jesli po drodze zostane babcia to be de sie bbaarrddzzoo cieszyc

a mi się zawsze wydawało, że bycie babcią w wieku 40 lat to jest obciach
    babcie to mi się zawsze kojarzą tak ok 60 i dalej :-) tak daleko daleko po menopauzie ;-)

Kochane pojecie babci po czy tez przed 60 to juz od dawna przeszlosc. Moja cora skonczy za dwa mc 20 lat ,ma stalego chlopaka od jakiegos 1,5 roku i licze sie z tym ze bedac ze soba nie rozwiazuja szarad ani tez nie patrza sobie tylko gleboko w oczy..taka jest prawda. Sama gdy popatrze wstecz nie zatrzymywalam sie na trzymaniu za raczke. Mam nadzieje ze na tyle ja wychowalam ze moge jej wpelni zaufac. Wiem ze jest madra i rozsadna ale wszystko trzeba wziasc pod uwage.

Reni, megan8 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje Sylwiuniu!!! Dbaj o siebie i dzidzie! Promyczku trzymam kciuki, jeszcze nic straconego! Samirko smutno mi, ze Ci smutno i gdybym mogla prosic Boga, zeby zamiast mi dal zaciazyc, pomogl Tobie to to z checia robie !! Angela to wspaniale uczucie jak czuc ruchy dzidzi, ciesz sie kazda chwila.
    U mnie dzis tempka wzrosla, wiec nie wiem czy juz po owulacji, wczoraj udalo nam sie zaserduszkowac wiec teraz tylko czekac.
    W Meksyku zaczela sie juz pora deszczowa i tak w nocy lalo, ze zalalo gniazdko jaskolek co mamy w garazu i spadlo, naszczescie pisklaczki przezyly, no ale nie ma ich jak mamie zwrocic bo gniazdo sie totalnie rozpadlo, wiec mam 4 przybranych dzieci. Miele im krokiety dla psow z woda i daje sztrzykawka, narazie maja sie super, mam nadzieje ze przezyja.
    Pozdrowienia i milego poniedzialku!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 15:29

samira, bliska77, megan8, Bursztyn, Panda, Sylwia78, polarmiś, angela lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Sylwia - G R A T U L A C J E ! ! !

ale fajnie że się udało a ja mam termin@ na 2 czerwca i wiem że klapa

bliska77, Sylwia78 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Gratuluje Sylwiuniu!!! Dbaj o siebie i dzidzie! Promyczku trzymam kciuki, jeszcze nic straconego! Samirko smutno mi, ze Ci smutno i gdybym mogla prosic Boga, zeby zamiast mi dal zaciazyc, pomogl Tobie to to z checia robie !! Angela to wspaniale uczucie jak czuc ruchy dzidzi, ciesz sie kazda chwila.
    U mnie dzis tempka wzrosla, wiec nie wiem czy juz po owulacji, wczoraj udalo nam sie zaserduszkowac wiec teraz tylko czekac.
    W Meksyku zaczela sie juz pora deszczowa i tak w nocy lalo, ze zalalo gniazdko jaskolek co mamy w garazu i spadlo, naszczescie pisklaczki przezyly, no ale nie ma ich jak mamie zwrocic bo gniazdo sie totalnie rozpadlo, wiec mam 4 przybranych dzieci. Miele im krokiety dla psow z woda i daje szczykawka, narazie maja sie super, mam nadzieje ze przezyja.

Może te jaskółki to jakiś znak...;) Jak Ci idzie Dukan po raz drugi? Trzymasz się? Ja dojrzewam pomału do kolejnego podejścia...waga mi rośnie ostatnio.... Polecam CI blog dziewczyny - specjalistki od Dukana - mnóśtwo przepisów - no chyba, że znasz....http://zkotemwkuchni.blogspot.com/

Jolka76, megan8, Bursztyn, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Witajcie dziewczynki,

Pięknie!!!!!!!!!! Jak ja Ci zazdroszczę :) Cieszę się razem z Tobą :)

bliska77, Bursztyn, Reni, angela lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Bozia za stronke, zaraz zagladne i poczytam, bo juz pomyslow brak co jesc, wszystko dozwolone mi sie znudzilo. Ciezej jakos idzie po raz drugi bo juz potrawy sie obrzydly, narazie zjechalam 5 kg, no zobaczymy jak to bedzie dalej, mam nadzieje ze wytrzymam do wakacji, no chyba ze zafasolkuje to sobie od diet 9 miesiecy odpoczne.

bliska77, Bursztyn, Reni lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 27 maja 2013, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to sie zaczelo. @szaleje na calego...chyba ta druga kreske widmo chcialam zobaczyc...no coz nie bede sie poddawac -

Bursztyn, Sylwia78, Reni, iza37 lubią tę wiadomość

Promyk
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    W Meksyku zaczela sie juz pora deszczowa i tak w nocy lalo, ze zalalo gniazdko jaskolek co mamy w garazu i spadlo, naszczescie pisklaczki przezyly, no ale nie ma ich jak mamie zwrocic bo gniazdo sie totalnie rozpadlo, wiec mam 4 przybranych dzieci. Miele im krokiety dla psow z woda i daje sztrzykawka, narazie maja sie super, mam nadzieje ze przezyja.

Jola dzięki kochana,wzruszyłaś mnie do łez tym jednym zdaniem co do mnie napisałaś :* <3 stwierdzam ze musisz być super kobitką :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2013, 16:56

bliska77, Bursztyn, Sylwia78, polarmiś lubią tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi Promyczku, Samirka ja to pisze od serca, bo ja chce druga dzidzie, ale widze ze Ty i Inesska tego pragniecie nad zycie, wiec jesli jest tam " u gory" jakas kolejka to ja Was wpuszczam na moje miejsce !

samira, promyk, megan8, Bursztyn, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Przykro mi Promyczku, Samirka ja to pisze od serca, bo ja chce druga dzidzie, ale widze ze Ty i Inesska tego pragniecie nad zycie, wiec jesli jest tam " u gory" jakas kolejka to ja Was wpuszczam na moje miejsce !

<3 i od Inesski <3

grosza, Mango, bliska77, promyk lubią tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 27 maja 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak to jest, tempka rosnie po owulacji, w dniu o przed? Jak Wam program zaznacza?

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Dziewczynki jak to jest, tempka rosnie po owulacji, w dniu o przed? Jak Wam program zaznacza?

rośnie po owulacji,jeśli wzrosła to już jest na pewno po ...

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk, a Ty jesteś na liście u samiry?tak czytam i w jednym wieku jestesmy i nasze córki też:)

promyk lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 maja 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    No to sie zaczelo. @szaleje na calego...chyba ta druga kreske widmo chcialam zobaczyc...no coz nie bede sie poddawac -

Promyczku, przytulam mocno

promyk lubi tę wiadomość

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ