35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Jako fryzjerka przyznam że odważna fryzurka i pasuje ci.
EwaT, macduska, Mega, inessa, kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
Reni wrote:pamiętaj.. spoufalaj się z nim.. ściągnij majtki te sprawy.. i nie wracaj bez diagnozy
Napiszę później bo muszę jeszcze wrócić do roboty zrobić jedną klientke.
Mega, kapturnica, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
malgos741 wrote:No i u mnię temat rozwiązany, lecę dziś bo zwolnilo się miejsce u starego gina, zobaczymy ci powie. Szybką akcja w salonie żeby ddoprowadzić się do porzadku i kręce na 17.20.
malgos741 lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyReni wrote:ale kolorek lekko tuningowany widać odrościk
i nie chcę słyszeć, ze jest inaczej
nie nie nie.. nikt nie ma takich naturalnych nie nie nei
http://www.iv.pl/images/98270449220379221450.jpgEwaT, malgos741, ania.g, Mega, inessa, Elfik, kapturnica, Alis, Bursztyn, Sabina, moremi, paszczakin, Reni, iwcia77, BISCA lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Własnie nie mam
Ale jakby co to Reni przyjdzie na praktykę, chociaż ona jeszcze o tym nie wie
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f48cb077681c.jpgcaffe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:a po mam owulację potem znowu okres.. tak stworzyła natura
ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
dorbie wrote:Hejka
C nie świadczy o tym, że ma się duże cycki, tylko to jest róznica między obwodem pod biustem i biustu. Ja mała jestem, mam pod biustem jakies 67 i kupuje staniki 65C. A pomiędzy miseczkami to jest roznica w obwodzie po 2 cm chyba. Jakbym wzięła stanik 75 to miska na mnie byłaby A
Także mam małe cycki, brodawki jak u nastolatki, ale mleko tez da się z nich ssaćkapturnica, Mega, dorbie, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiekawostka:
"Gumki do robienia bransoletek mogą być groźne dla zdrowia
1
Autor: Monika Majewska
Gumki do splatania bransoletek, tzw. loom bands, mogą być toksyczne i stanowić zagrożenie dla zdrowia. Chodzi konkretnie o podrobione i kilka razy tańsze od oryginalnych kolorowe gumki, które nie posiadają wymaganych atestów.
Dlaczego gumki do splatania bransoletek są toksyczne?
W pochodzących z Chin gumkach do samodzielnego robienia bransoletek stwierdzono wielokrotne przekroczenie dopuszczalnych norm dotyczących zawartości niebezpiecznych substancji chemicznych. Są nimi ftalany, z których gumki składają się w 50 proc., tymczasem normy dopuszczają tylko 0,1 proc. Ftalany to sole i estry kwasu ftalowego, które są stosowane w produkcji lakierów i farb ftalowych, klejów i laminatów, a także PCV (to największe źródło ftalanów).Warto wiedzieć, że zeszłym roku Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta stwierdził przekroczenie poziomu ftalanów w kilkudziesięciu zabawkach - m.in. w lalkach z miękkimi głowami, piłkach, a także w zabawkach przeznaczonych dla niemowląt.
Toksyczne gumki do splatania bransoletek mogą być groźne dla zdrowia
O toksyczności ftalanów już rok temu ostrzegali szwedzcy naukowcy z Karlstad University, których wyniki badań wykazały, że związek ten może być przyczyną astmy alergicznej, zarówno u dzieci, jak i u dorosłych. Ponadto toksyczne gumki mogą doprowadzić do alergii skórnych. Wówczas mogą pojawić się zmiany na skórze, takie jak rumień, obrzęk czy wysięk. Popularne wśród dzieci i młodzieży bransoletki mogą doprowadzić również do rozwoju bezpłodności, a gdy wejdą w reakcję z potem na skórze, mogą stać się nawet rakotwórcze. Badacze ostrzegają także, że mogą być bardzo szkodliwe dla kobiet w ciąży, gdyż mogą być odpowiedzialne za wady płodu.
To ci się przyda
Jak odróżnić oryginalne gumki od podrobionych - toksycznych?
Kupując gumki do samodzielnego splatania bransoletek, należy zwrócić uwagę, czy na opakowaniu znajduje się znaczek CE, który oznacza, że produkt jest atestowany i spełnia wymogi unijne. Nie bez znaczenia jest także cena i miejsce zakupu. Oryginalne zestawy do robienia bransoletek kosztują 50 zł (lub więcej) i można je nabyć w sklepach z zabawkami. Podróbki można kupić już za około 15 zł, zwykle na przydrożnym bazarze czy targu."
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:a to oznacza ze wszelkie wielkie marki sa toksyczne bo sa robione w chinach
ale juz firmy chinskie sprzedajace badziwie w Europie latwiej wcisna syf
i wciskaja
pamietam afere radioaktywnych butow (chodzilo o czarny barwnik)
z zabawkami dladzieci tez cos bylo nie halo, toksycznosc..Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2014, 17:14
kapturnica, inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:niekoniecznie, materialy musza miec jakies tam atesty i standarty- chodzi glownie o tania sile robocza
ale juz firmy chinskie sprzedajace badziwie w Europie latwiej wcisna syf
i wciskaja
pamietam afere radioaktywnych butow (chodzilo o czarny barwnik)Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość