35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
ania.g wrote:Podobno jest a jak nie to mam w telefonie
no dobrze.. to mozesz rodzic
Pani, daj Ani plusa za dobre przygotowanie!ania.g, Reni, Simba, inessa, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Jedzenie dobrych rzeczy przestalo miec sens odkad kazdy posilek koncze gavisconem...
to migdalki wciagaj migdalki
Bursztyn, ty dalej nie czytaj.
Wczoraj zrobilam krolika w sosie grzybowo jablkowym.. Taki zwykly kawal miecha jest dalej fu, ale dziczyzna, kaczka, itp jeszczce porusza moja wyobraznie, szczegolnie jesli jakos fajnie przyrzadzona. Dzis bede testowac, czy wychodze z wege-etapu.. Do tego, jak tej pory, wszelkie proby przejscia na zdrowe zarcie koncza sie fiaskiem..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 14:43
Simba, moremi, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
mam ich w dupie stąd mówie na nich ruskie
a rosyjski to po ichniejszemu ruskij więc potocznie ruski
Simba wrote:Oj prosze Pani, czy na pewno zna Pani ruski czy rosyjski?
http://pl.wikipedia.org/wiki/J%C4%99zyk_ruski
Mialam kiedys chlopaka po filologii ukrainskiej i on mnie uczulil na to zeby nie mylic ruskiego z rosyjskim
A odkad mam meza z rosyjskimi korzeniami to pilnuje sie jeszcze bardziej. Jednak mowienie przy Rosjanach "ruski", albo "rusek" oni odbieraja pejoratywnie. Moze tak jak my "polaczka".kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Simba, Ty tak bardziej we wchodnie klimaty, co? Ukraina, Rosja? Chlopaki bardziej gorace czy jak?
Pusurek, Sabina, moremi, iwcia77, samira, Mega lubią tę wiadomość
-
z tym królikiem to i mi się ciężko czyta
miał rodzinę plany na przyszłość.. taki puszek
paszczakin wrote:to migdalki wciagaj migdalki
Wczoraj zrobilam krolika w sosie grzybowo jablkowym.. Taki zwykly kawal miecha jest dalej fu, ale dziczyzna, kaczka, itp jeszczce porusza moja wyobraznie, szczegolnie jesli jakos fajnie przyrzadzona. Dzis bede testowac, czy wychodze z wege-etapu.. Do tego, jak tej pory, wszelkie proby przejscia na zdrowe zarcie koncza sie fiaskiem..Bursztyn, kapturnica, Sabina, inessa, moremi, BISCA, iwcia77, samira, Mega lubią tę wiadomość
-
Dżejms Eeeeeestończykiem? ale jak to? przecież taki amerykański bondowski ...
nie może byćSimba wrote:Moj chlopak po fil ukrainskiej byl Polakiem a maz jest EstonczykiemSimba, kapturnica, inessa, BISCA, iwcia77, samira, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:to migdalki wciagaj migdalki
Wczoraj zrobilam krolika w sosie grzybowo jablkowym.. Taki zwykly kawal miecha jest dalej fu, ale dziczyzna, kaczka, itp jeszczce porusza moja wyobraznie, szczegolnie jesli jakos fajnie przyrzadzona. Dzis bede testowac, czy wychodze z wege-etapu.. Do tego, jak tej pory, wszelkie proby przejscia na zdrowe zarcie koncza sie fiaskiem..iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:Dżejms Eeeeeestończykiem? ale jak to? przecież taki amerykański bondowski ...
nie może byćBursztyn, Reni, kapturnica, inessa, BISCA, iwcia77, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:to moze jakies mleko na to, czy cos?
W dodatku mam wrazenie ze mleko mi trad wzmaga.
No gaviscon daje rade. Jestem wdzieczna koncernowi farmaceutycznemu za wypuszczenie na rynek gavisconu w podluznych saszetkach ktore zawsze moge miec w torebce, zamiast ogromnej butli...
Gin to mi nawet kazal jeden profilaktycznie brac przed snem.
No niestety - Leos aktualnie jest na wczasach pod moimi zebrami...Bursztyn, iwcia77, ania.g, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:mam ich w dupie stąd mówie na nich ruskie
a rosyjski to po ichniejszemu ruskij więc potocznie ruski
Buuuuuuuu ide do dyrektorki na skargeBursztyn, paszczakin, moremi, iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Kurde mleko tez nie bardzo
W dodatku mam wrazenie ze mleko mi trad wzmaga.
mam podobne obserwacje u siebie, mleko + sery
ale o mleku napisalam dlatego, ze moja kumpela w ciazy- kiedy pociagnelalyka to jej zgaga przechodzilaSimba wrote:No gaviscon daje rade. Jestem wdzieczna koncernowi farmaceutycznemu za wypuszczenie na rynek gavisconu w podluznych saszetkach ktore zawsze moge miec w torebce, zamiast ogromnej butli...
Gin to mi nawet kazal jeden profilaktycznie brac przed snem.
No niestety - Leos aktualnie jest na wczasach pod moimi zebrami...
Leony juz takie sa, zawsze walcza o najwygodniejsze (dla nich) miejsceWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2014, 15:01
Simba, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:z tym królikiem to i mi się ciężko czyta
miał rodzinę plany na przyszłość.. taki puszek
http://pookcook.blogspot.be/2011/01/krolik-w-smietanie.html
i nie ma mocnych miesozercow..iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:no to zostaje gaviscon, moze niedlugo zgaga zniknie juz nie wroci
Leonyjuz takie sa, zawsze walcza o najwygodniejsze (dla nich) miejsceBursztyn, inessa, moremi, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość
-
że co? a Ty rosjanka???? Dżejmson Estończyk
czekaj bo mi umknęło .. że Ty że niby.. ej..Simba wrote:O Jezu! Ja dopiero teraz przeczytalam jaka ty mi przykrosc zrobilas
Buuuuuuuu ide do dyrektorki na skargemoremi, Mega lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Tak dlatego on od poczatku spi na pieterku, za to Maks sie gniezdzi na dole, w dodatku glowa w dol (steruje moim pecherzem - zazwyczaj wysyla mnie na siku, jak na przyklad w koncu uda mi sie wygodnie umoscic przed tv). No i Leon jest strasznie wstydliwy - zawsze na usg pokazuje gest Kozakiewicza zamiast mordki
ciekawe czy po porodzie bedziesz wiedziec ktory jest ktory..kapturnica, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Tak dlatego on od poczatku spi na pieterku, za to Maks sie gniezdzi na dole, w dodatku glowa w dol (steruje moim pecherzem - zazwyczaj wysyla mnie na siku, jak na przyklad w koncu uda mi sie wygodnie umoscic przed tv). No i Leon jest strasznie wstydliwy - zawsze na usg pokazuje gest Kozakiewicza zamiast mordki
wydaje mi ze ze oni cholernie przystojni bedabiorac pod uwage urode rodzicow
to taka dygresja
paszczakin, Simba, kapturnica, inessa, BISCA, iwcia77, samira, Mega lubią tę wiadomość