X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja mysle, ze to nie powinien byc problem.. gorzej by bylo w druga strone, jakby osiol byl dziewczynka ;)

dobrze gada, polać jej wódkę ...:)

edit: bezalkoholową oczywiscie....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 11:20

kapturnica, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniusz zignorowła moje pytanie, pewnie foch, bo młody do małża podobny, a ja nie zauwazyłam.. ;)

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik ale ja tego nie neguję
    spoko
    fajnie, że nie starasz się na siłę małej wbijać w róże i koronki
    tort jest fajoski chociaż jak dla mnie trochę straszny jak dla 3letniej dziewczynki
    ale mówisz, że ona zaprawiona w bojach ..dinozaury te sprawy spoko
    na prawdę nie musisz się tłumaczyć :-)

ja lubię oglądać na tlc lub innym kanale cukiernicy na start czy coś w tym stylu
    tam do dopiero tortowe cuda robią
    Elfik wrote:
    trochę Reni ma rację, dziecię jeszcze nie wybierało, ale ona była tak przejęta, że wszystko by jej się pewnie podobalo :)
    Ona lubi dinozaury, czytamy ksiązeczki, mamy figurki, to chyba mój tajny plan, zeby nie wprowadzać księzniczek...

Jestem naczelną feministką, ale pomyślcie -
    siedzi w bezowatych ciuchach przed lustrem, nie pracuje zawodowo, jej jedynym celem zyciowym jest dobrze wyjśc za mąż...
    Co by nie rzec, widzę mnóstwo takich dziuń i teraz, internet pełen słitfoci, moje dziecko ma pracować na siebie i stać pewnie na swoich nogach!
    Żadne tam na utrzymaniu faceta!
    No koniec manifestu :)

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    trochę Reni ma rację, dziecię jeszcze nie wybierało, ale ona była tak przejęta, że wszystko by jej się pewnie podobalo :)
    Ona lubi dinozaury, czytamy ksiązeczki, mamy figurki, to chyba mój tajny plan, zeby nie wprowadzać księzniczek...

siedzi w bezowatych ciuchach przed lustrem, nie pracuje zawodowo, jej jedynym celem zyciowym jest dobrze wyjśc za mąż...
    Co by nie rzec, widzę mnóstwo takich dziuń i teraz, internet pełen słitfoci, moje dziecko ma pracować na siebie i stać pewnie na swoich nogach!

Paszcza, a masz gdzies jakiś blog albo linki? Albo fotki?
    z chęcią bym obejrzała
    No i respect za WOSP, nie wiedziałam, że biorą też zgłoszenia od ludków na takie rzeczy, nie chce zeby to żle zabrzmiało, ale wiesz, myślałam, że jak tort to od Grycana czy Wedla tylko..

Po tym dinozaurze to aż nabrałam ochoty żeby samej coś zrobić, ja nie ciastowa w ogóle, ale to przecież dla wyglądu się robi.
    Czy mogłabym ewentualnie jakieś porady uzyskać?
    Po egzaminach dopiero, to jeszcze kupa czasu.
    Ale Paszcza, ten lukier na dinozaurze mnie zabił.
    Może jakies zblizenie zrobię, bo wygladał jak autentyczna skóra..:)

hihi, no masz swojego fana :)
    to żeś już Gwiazda ;)

heh, ja dlatego chce tak bardzo synka, bo te rozowe ksiezniczki mnie przerazaja.. lakierki, spineczki, nienie.. Jak bedzie dziewczynka to bedzie chlopczyca tez, bedzie sie z Simbowymi blizniakami jak 3 chopak wychowywac, patykami walczyc..

co do linkow to nope, nie mam zadnego bloga, ja nie robie tych ciast komercyjnie, tylko dla przyjaciol i rodziny + WOSP, jedyny wyjatek.. A co do checi zakupu takich ciast, to powiem Ci, ze popyt jest- co roku po WOSP'ie wysylam kupe maili "nie, nie mozna zamowic ciasta poza aukcja". U nas w cukierniach takie ciasta to w okolicach 100 euraczy, nie ma konkurencji specjalnie..

no i 1 fota just for you ;)

https://lh4.googleusercontent.com/-Z9fKo9PK68I/UacOzWVBFVI/AAAAAAAADWc/_hjQ6LM_e4E/w712-h818-no/princess%2Bcake1.jpg

takie "pofalowane" struktury jak smocza skora robi sie o wiele latwiej niz gladkie, gladka forme 3D o wiele trudniej uzyskac przy ciezkiej dekoracji. Jakby co to wal jak w dym, pomoge.

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak patrzę w sklepach internetowych co jest to tworzenia, dekorowania tortów to szok
    nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy istnieją :-)
    ekstra

iwcia77 lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    jak patrzę w sklepach internetowych co jest to tworzenia, dekorowania tortów to szok
    nawet nie wiedziałam, że takie rzeczy istnieją :-)
    ekstra

no dlatego teraz kazdy moze sobie sam takie zrobic

juz Wam kiedys linkowalam inspiracyje miejsce: http://www.thecakestore.co.uk/

rewelka, wszytko mozna zamowic, ale niektore ciasta kosztuja 400-500 funciakow.. w zyciu bym nie wydalal tle na ciaso, chocby nie wiem jakie zajebiste by nie bylo..

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, ja sie nie tłaumaczę, bardziej mnie to zastanawia, że to takie popularne jest i matek nie zastanawia, co te księzniczki zaszczepiają za wzorce...

No Paszcza, ja ci powiem, jadalne ubranko a pod spodem goła laska...
    mnie się to bardziej z wieczorem kawalerskim kojarzy, hihi..
    ;)

nie omieszkam skorzystać z porad
    Ja tak jak Reni byłam w szoku, że tyle tego jest gotowych szczegółów..

a mnie najbardziej imponuja te, gdzie wszystko jest jadalne, bo z papieru dociąć dekoracje to łatwiej..:)

Reni, kapturnica, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

Paszcza, a masz gdzies jakiś blog albo linki? Albo fotki?
    z chęcią bym obejrzała
    No i respect za WOSP, nie wiedziałam, że biorą też zgłoszenia od ludków na takie rzeczy, nie chce zeby to żle zabrzmiało, ale wiesz, myślałam, że jak tort to od Grycana czy Wedla tylko..

Po tym dinozaurze to aż nabrałam ochoty żeby samej coś zrobić, ja nie ciastowa w ogóle, ale to przecież dla wyglądu się robi.
    Czy mogłabym ewentualnie jakieś porady uzyskać?
    Po egzaminach dopiero, to jeszcze kupa czasu.
    Ale Paszcza, ten lukier na dinozaurze mnie zabił.
    Może jakies zblizenie zrobię, bo wygladał jak autentyczna skóra..:)

hihi, no masz swojego fana :)
    to żeś już Gwiazda ;)
    A ja bym wlasnie wychowala corke na taka dziunie. Wlasnie te dziunie najczesciej smieja sie w twarz "kobietom pracujacym". Pierdole to. Ty miej siwe wlosy, a laska ktora nic nie robi poza chodzeniem na silke lezy i pachnie. Pytanie: ktora pierwsza sie zestarzeje i umrze?

Bozia3, paszczakin, Bursztyn, BISCA, iwcia77, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak samemu robi się taki tort to jak to cenowo wychodzi?
    bo jednak te dodatki lukry cukry trzeba kupić
    paszczakin wrote:
    no dlatego teraz kazdy moze sobie sam takie zrobic

juz Wam kiedys linkowalam inspiracyje miejsce: http://www.thecakestore.co.uk/

rewelka, wszytko mozna zamowic, ale niektore ciasta kosztuja 400-500 funciakow.. w zyciu bym nie wydalal tle na ciaso, chocby nie wiem jakie zajebiste by nie bylo..

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pierwsza umrze ta dziunia.. bo to cherlawe chemii w siebie z komsetykami nawsadzała
    jeździ szybkimi autami, więcej podróżuje więc o wypadek łatwiej
    nie ma kontaktu z prawdziwym światem .. więc szybko pierdolnie na zawał ;-)
    Simba wrote:
    A ja bym wlasnie wychowala corke na taka dziunie. Wlasnie te dziunie najczesciej smieja sie w twarz "kobietom pracujacym". Pierdole to. Ty miej siwe wlosy, a laska ktora nic nie robi poza chodzeniem na silke lezy i pachnie. Pytanie: ktora pierwsza sie zestarzeje i umrze?

Simba, kapturnica, Mega, paszczakin, Dorka71, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    pierwsza umrze ta dziunia.. bo to cherlawe chemii w siebie z komsetykami nawsadzała
    jeździ szybkimi autami, więcej podróżuje więc o wypadek łatwiej
    nie ma kontaktu z prawdziwym światem .. więc szybko pierdolnie na zawał ;-)
    Tak tak, jasne :-P
    EDIT: Ty sie o dziunie nie martw - to jest drapiezne zwierze, ktore wie na co, kiedy i jak polowac. Dziunia nie rowna sie glupia. Jak bedzie dziunia inteligentna, oczytana z poczuciem humoru ale oczywiscie dozujaca to swojemu facetowi, tak zeby ten zawsze czul sie madrzejszy, to szczesliwie dozyje poznej starosci, wygladajac w wieku 90 lat jak 45latka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 11:49

paszczakin, Alis, Bozia3, Bursztyn, BISCA, iwcia77, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a jak samemu robi się taki tort to jak to cenowo wychodzi?
    bo jednak te dodatki lukry cukry trzeba kupić

to zalezy.. jak masz sprzecior i jakas baze zapasow to nie az tak duzo.. nie wiem jakie w PL sa ceny, ale u nas 200g marcepanowej masy (nie taka paskudna jak cukrowa) kosztuje jakies 1,5-2 euracze. Wszytsk zalezy jakie ciasto, jakie dekoracje..
    pajunka juz wam pokazywalam- koszt praktycznie minimalny- paczka paluszkow w czekoladzi i mini ilosc marcepana na oczy i stawy, posypka czeko- caly koszt bez samego ciasta jakies 3 euracze ;)

https://lh4.googleusercontent.com/-8dJ1MFar6s0/UpdfNhqiqNI/AAAAAAAADhQ/7YIbbxxRoT4/w785-h629-no/IMG_4038.JPG

no ale ja mam blache do robienia kulek- nie chcialboby mi sie tego recznie rzezbic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 11:51

Elfik, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:

Ta co pachnie - zazwyczaj nadużywa solarium i umrze na raka...
    :))))))))))))))))))

serio, wiem co masz na mysli.. też mam takie przemyslenia, ze zycie jest jedno i krótkie. Ale ja wiem, że mi własne pieniądze dają poczucie pewności siebie i to, że jesteśmy z facetem partnerami :)

A i ostatnio jakaś plaga wsród znajomych, plaga rozwodów.
    Nagle niepracująca żona bez kasy i zatrudnienia...
    Panią która leży i pachnie łatwiej jest wymienić na młodszą, ładniej lezącą i ładniej pachnącą..:))))))
    nie mówię, że pracującą nie, ale jak kobieta jest samodzielna, to facet tez ma do niej inne podejscie, przynajmniej normalny facet..

kapturnica, Mega, iwcia77, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba dziunie i oczytanie się wyklucza.. ;)
    nie mają na to czasu, sam "szybki makijaż, żeby wyskoczyć po mleko" to 45 min..
    patrzyłam kiedys na tubie..
    Jak laska doklejała kępki sztucznych rzęs idąc po bułki, co ona robi idąc na imprezę?
    Liposukcję policzków?

Simba, kapturnica, Mega, iwcia77, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:

alimenciki beda ;) wszakze zycie poswiecila, zeby mezul mial na co patrzec..

Simba, kapturnica, Bursztyn, iwcia77, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Ta co pachnie - zazwyczaj nadużywa solarium i umrze na raka...
    :))))))))))))))))))

serio, wiem co masz na mysli.. też mam takie przemyslenia, ze zycie jest jedno i krótkie. Ale ja wiem, że mi własne pieniądze dają poczucie pewności siebie i to, że jesteśmy z facetem partnerami :)

Panią która leży i pachnie łatwiej jest wymienić na młodszą, ładniej lezącą i ładniej pachnącą..:))))))
    nie mówię, że pracującą nie, ale jak kobieta jest samodzielna, to facet tez ma do niej inne podejscie, przynajmniej normalny facet..

Mialam kiedys szefa, ktory byl z taka wlasnie dziunia. Ona miala swoje pieniadze - od niego. Swoj dom, ktory wynajmowala (on zaplacil), swoje dwa samochody w tym jeden cabrio (on zaplacil), swoje konto (on zasilal) a za kazdy rok, kiedy odkladal slub z nia, musial jej placic kary finansowe :) Ona miala tez pensje w naszej firmie i udzialy. Biedny mis.
    Przychodzila czasem do biura (podpisac liste za miesiac wstecz), odpalala fajke, popatrzyla sie na idiotki ktore na nia pracuja i szla dalej na zakupy, do kosmetyczki.
    Za to my - MY, my mialysmy satysfakcje, ze same na siebie pracujemy, ze jestesmy niezalezne. Hahahahahhaah!!!! Smiechu warte. I co? Tylko dlatego mialysmy wieksze szanse ze facet nas nie zostawi?
    Taka porzucona dziunia szybko "zaopiekuje" sie ktos inny. Toba nie musi - przeciez TY SOBIE SWIETNIE RADZISZ ;)

Mega, Bursztyn, iwcia77, Sabina, Pusurek lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszcza natchnęłas mnie...

będzie pająk

a ty masz formę kuli czy półkuli?

kapturnica, Mega, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Simba dziunie i oczytanie się wyklucza.. ;)
    nie mają na to czasu, sam "szybki makijaż, żeby wyskoczyć po mleko" to 45 min..
    patrzyłam kiedys na tubie..
    Jak laska doklejała kępki sztucznych rzęs idąc po bułki, co ona robi idąc na imprezę?
    Liposukcję policzków?
    Dziunie funkcjonuja na roznych skalasz. Zdziwilabys sie - niektore zajebiscie gotuja, sa wesole, nigdy nie zmeczone. Chodza do teatru, kina i ciesza sie zyciem :)

Bozia3, Mega, Bursztyn, iwcia77, Sabina, Pusurek lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się

naprawdę uważacie, ze tort urodzinowy dla 3 latki wpłynie na jej dorosłe wybory i uczyni z niej samodzielną i niezależną kobitkę?? ja bym osobiście nie była szczesliwa z takiego prezentu od mamy, ale co kto lubi. Dla mnie wazniejsze jest podarowac to, co sprawiłoby malej radość - jesli lubi smoki - to ok - ale tu chyba zaspokojone zostały upodobania mamusi :).

Bursztyn, iwcia77, samira, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pająk paszczy wymiata...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 12:08

paszczakin, Simba, Mega, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 5046 5047 5048 5049 5050 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ