X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja jem młoda kapuste kiszona mniam :P a nie powinnam z powodu jelit :)

Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Bursztyn wrote:
    samira wrote:
    Bursztyn wrote:
    samira wrote:
    Bursztyn wrote:
    Panda wrote:
    Bursztyn wrote:
    Witajcie Dziewczynki w ten jakze cudowny deszczowy , zimny dzien... Powiedzcie mi ze w sierpniu w Polsce bedzie piekna pogoda bo wybieram sie na miesiac do domu.

Zycze Ci tego bardzo Bursztyn no i tak niesmialo zazdroszcze tego misiaca w domu...

Dzieki :)
    Pomysle o Tobie jedzac oscypka w Zakopanym :)

oj Zakopane -uwielbiam tam jeździć a mamy jedną babkę sprawdzona do której jeździmy ,wynajmuje pokoje albo taka przybudówkę ,a tam dwa pokoje ,jest piętrowy ,kominek ekologiczny i łazienka z WC radio,telewizor itp...i spacerkiem jakieś 15-20 min. od Krupówek a teraz powiedziałam ze jak pojadę To G idzie piechty na Morskie Oko (bo nie był)a ja jadę bryczką :P ,już dwa razy szłam w jedna 8 w drugą stronę kilosów :) raz z rodzicami i synem a raz tylko z synem :D

super! piekne jest Morskie Oko! Nie wiem , czy dolazlabym tam teraz, kondycji nie mam.
    Wzeszlym roku zatrzymalysmy sie z kolezanka u takiej babki przy Krupowkach, bo leniwe jestesmy ale bylo super. Ogladalysmy rozpoczecie Euro w knajpie :) a najdalej zaszlysmy na Kalatowki, wstyd sie przyznac :)

ja tym razem chciałabym latem pojechać (bo ostatnio byłam w Zakopcu zima dwa lata temu z G) i wejść na Gubałówkę bo tak to zawsze wjeżdżałam wagonikiem,myślałam tez o Giewoncie ale to już hardcor dla mnie i nie wiem czy wydoliłbym z moimi stawami :P ale na pewno Baseny termalne na Bukowinie ,super sprawa i polecam :D

dla mnie nawet Gubalowka to hardcore! ale na baseny termalne chetnie sie wybiore, fajny pomysl :)

są jeszcze baseny w Szaflarach ale to już przed Zakopanym a Na Bukowinę busy jeżdżą często i blizej jest i fajne widoczki a relaks super...:D

ja w zakopcu z ponad 10 lat temu byłam no i teraz w sierpniu jedziemy i już nie możemy się doczekać :) :D

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:
    Reni wrote:
    dziewczyny dostałam dzisiaj umowę na czas nieokreślony :-) zmieniłam pracę miesiąc temu i wtedy dostałam umowę na 2 lata (bo zapomnieli mi powiedzieć, że nie będzie to stała) a inna była rozmowa na początku.
    dzisiaj udało się wszystko naprostować mogę spokojnie się rozmnażać!!! :-D
    huuuura wiem to nie ciąża ale radość też ogromna
    teraz już mnie nic nie powstrzyma ;-)

wielkie gratulacje kochana,wcale ci się nie dziwie ze szalejesz

Reni to bardzo miłe że dali ci taką umowę bo teraz to bardzo trudno na nieokreślony po prostu się wycwanili i nie chcą dawać :P

bliska77, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:
    jestem młody spi wiec mam chwile
    po 1 jestem zla bo mój gin ma urlop i dopiero za tydzień w srode ide na wizyte,strasznie panikuje wiem ale boje się ze będę plamic ,jak w poprzednich ciążach

słuchaj, w takiej sytuacji lekarz pierwszego kontaktu bądź rodzinny powinien spokojnie wypisać receptę na progesteron

grosza, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:
    gadacie o Zakopanym,mojej 2 wielkiej milosci ,bo pierwsza jest Gdynia
    gdybym mogla mieszkałabym pol roku tu i pol roku tam;-)

ja kocham morze i lasy, gdybym tylko mogła wyprowadziłabym się nad morze, najlepiej do domu w lesie :-), z daleka od ludzi

grosza, Reni, Bursztyn, Panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ciekawe co jest gorsze pierwsza ciąża (bo nie wiesz co Cię czeka i każdy objaw powoduje panikę) czy następna (bo wiesz już co Cię czeka i każdy objaw powoduje panikę, bo myślisz, że to może być ten właśnie objaw) ;-)

dokładnie, świetnie to ujęłaś, chyba jednak kolejna ciąża, przy pierwszej człowiek mimo wszystko nie jest taki świadomy wszystkiego i nie wie, że ten objaw może być właśnie tym........

grosza, Bursztyn, Reni, Panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    samira wrote:
    Bursztynku no to stwierdzam w takim razie ze urlop Ci się przyda :D

ooo tak! swiete slowa! :) ale najpierw musze to cholerstwo napisac, tylko zemi nie idzie i wymyslam wszystko zeby tego nie robic a czas leci i to mnie stresuje najbardziej. Praca ma miec 7000 slow, napisalam narazie 100 wiec zzostaje mi "tylko" 6900 o.O dziennie powinnam wyprodukowac 388 niby nie tak duzo a jednak nie idzie jakos... POmocy!!!!

Bursztynku wysyłam moc fluidków tych "pisemnościowych" ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 17:03

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn wrote:
    samira wrote:
    Bursztynku no to stwierdzam w takim razie ze urlop Ci się przyda :D

ooo tak! swiete slowa! :) ale najpierw musze to cholerstwo napisac, tylko zemi nie idzie i wymyslam wszystko zeby tego nie robic a czas leci i to mnie stresuje najbardziej. Praca ma miec 7000 slow, napisalam narazie 100 wiec zzostaje mi "tylko" 6900 o.O dziennie powinnam wyprodukowac 388 niby nie tak duzo a jednak nie idzie jakos... POmocy!!!!

Jak Cię dociśnie termin...to nawet dziennie po 1200 wyprodukujesz..:) Napisałam pracę magisterską w 3 tygodnie..wzięłam urlop..i po 14-16 godzin na dobę..:) ale to tylko dlatego, że termin był ostateczny....:)

mam 2 i pol tygodnia, potem promotor sprawdza, robi uwagi i kolejne 2-3 tyg.na poprawienie tego. Ale 14 czerwca lepiej zebym oddala gotowa, zeby ja przeczytal, a przeczytac moze tylko raz, taki glupi system tutaj maja. 14-16 godz.na dobe brzmi jak jakis horror!!!! o.O

jesteśmy z Tobą, powodzenia, dasz radę, zobaczysz

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    angela wrote:
    Witajcie!
    Od wczoraj mam dziwne kłucie po prawej stronie w dole podbrzusza - zastanawiam się czy to nie wyrostek - dziewczynki pomocy....

Tylko sie nie denerwuj...spytaj lekarza, lepiej na zimne dmuchac jesli sie bol trzymuje

myślę tak samo, lepiej skontaktuj się z lekarzem

grosza, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    dziewczyny dostałam dzisiaj umowę na czas nieokreślony :-) zmieniłam pracę miesiąc temu i wtedy dostałam umowę na 2 lata (bo zapomnieli mi powiedzieć, że nie będzie to stała) a inna była rozmowa na początku.
    dzisiaj udało się wszystko naprostować mogę spokojnie się rozmnażać!!! :-D
    huuuura wiem to nie ciąża ale radość też ogromna
    teraz już mnie nic nie powstrzyma ;-)

Reni, super sprawa, to teraz tylko serduszkować spokojnie i nic więcej ;-)

Reni lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Dzien dobry dziewczynki! Trzymam kciuki Panda, zeby ten pierwszy zapylajacy byl udany!
    Grosza dzieki, moje zaadoptowane pisklaki maja sie dobrze, jedza bardzo ladnie, wiec jest nadzieja ze przezyja.
    Inesska fajnie, ze sie dobrze bawisz, oddychaj tym jodem i serduszkuj ile wlezie.
    Samirka Ty nie probowalas z testami owulacyjnymi? bo przy Twoich dlugich cyklach to pewnie by bylo latwiej wykryc ten magiczny dzien.
    Aga dlaczego mowisz, ze organizm nie reaguje na stymulacje, z tego co widze na wykresie to owulka byla i tempka sliczna, wiec moze akurat sie udalo!
    Anna Maria fajnie, ze z dzidzia wszytko ok, dbajcie o siebie!
    Angela moze to macica sie rozrasta i naciska na narzady obok i stad to klucie?
    Bursztynku, ale narobilas smaka tym oscypkiem, zaslinilam monitor...
    Powodzenia z praca!
    Bardzo tesknie juz za Polska i milo by bylo odwiedzic Zakopane, to naprawde magiczna miejscowosc. Nad morzem to polecam Bialogore, jest pieknie i aby dojsc do plazy sie przechodzi deptakiem przez park krajobrazowy.
    Mnie dzis Ovu wyznaczylo owulacje, ale nie serduszkowalismy w dniu owulacji tylko dzien po, wiec pewnie sie moge w tym cyklu zrelaksowac.
    Pozdrawian serdecznie, milego dnia!

Jolu, owulację może potwierdzić tylko monitoring a u mnie właśnie na monitoringu było wyraźnie widać, że pęcherzyki w ogóle nie zareagowały na leki stymulujące ;-), pamiętaj, wykres to tylko wykres - komputerowy, skok temperatury, śluzy, szyjka itp są tylko przypuszczeniem owulacji albo raczej tego, że organizm się przygotowywał do niej, także u mnie to mało prawdopodobne,

Trzymam kciuki za Wasze pisklaki, oby wszystko było ok, a serduszkować można nawet dwa trzy dni przed owulką, jesli wszystko jest ok, to jest szansa, że się uda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 17:14

Jolka76, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a ja jem młoda kapuste kiszona mniam :P a nie powinnam z powodu jelit :)

ale mi apetytu narobiłaś, ojejej

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku, "chwile" mnie nie było i teraz prawie cała strona moja ale nudno

grosza, Bursztyn, Reni lubią tę wiadomość

• Sylwia78 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Sylwia78 wrote:
    po 1 jestem zla bo mój gin ma urlop i dopiero za tydzień w srode ide na wizyte,strasznie panikuje wiem ale boje się ze będę plamic ,jak w poprzednich ciążach

słuchaj, w takiej sytuacji lekarz pierwszego kontaktu bądź rodzinny powinien spokojnie wypisać receptę na progesteron

rozmawiałam dzisiaj z sasiadka ,ona jest pielegniarka i powiedziała ze zapyta na ginekologii o receptę dla mnie

bliska77, Mango lubią tę wiadomość

7724f704b7297837713ed920fc58c80e.png
    piu33e3kxdl5xv1k.png
  • Sylwia78 Ekspertka

Wysłany: 28 maja 2013, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Sylwia78 wrote:

rozmawiałam dzisiaj z sasiadka ,ona jest pielegniarka i powiedziała ze zapyta na ginekologii o receptę dla mnie

Kass lubi tę wiadomość

7724f704b7297837713ed920fc58c80e.png
    piu33e3kxdl5xv1k.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    promyk wrote:
    angela wrote:
    Witajcie!
    Od wczoraj mam dziwne kłucie po prawej stronie w dole podbrzusza - zastanawiam się czy to nie wyrostek - dziewczynki pomocy....

Tylko sie nie denerwuj...spytaj lekarza, lepiej na zimne dmuchac jesli sie bol trzymuje

myślę tak samo, lepiej skontaktuj się z lekarzem

Angela nie przejmuj się to na pewno nic złego :) ale sprawdzić trzeba :)

Kass, bliska77, angela lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:

nie myśl o tym na razie

a może do innego lekarza chcesz iść ?
    ja niestety jeżdżę do Gdyni gł do gina :)

• Kass Koleżanka

Wysłany: 28 maja 2013, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za wasze "niestarania" kciuki. Oby każdej z nas się udało mieć maluszka.

grosza, bliska77, Reni lubią tę wiadomość

KASSS
    Nadzieja to podstawa. :)

9c0e67ab90543751d27e3ae1a8f2e34a.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Jolka76 wrote:
    Dzien dobry dziewczynki! Trzymam kciuki Panda, zeby ten pierwszy zapylajacy byl udany!
    Grosza dzieki, moje zaadoptowane pisklaki maja sie dobrze, jedza bardzo ladnie, wiec jest nadzieja ze przezyja.
    Inesska fajnie, ze sie dobrze bawisz, oddychaj tym jodem i serduszkuj ile wlezie.
    Samirka Ty nie probowalas z testami owulacyjnymi? bo przy Twoich dlugich cyklach to pewnie by bylo latwiej wykryc ten magiczny dzien.
    Aga dlaczego mowisz, ze organizm nie reaguje na stymulacje, z tego co widze na wykresie to owulka byla i tempka sliczna, wiec moze akurat sie udalo!
    Powodzenia z praca!
    Bardzo tesknie juz za Polska i milo by bylo odwiedzic Zakopane, to naprawde magiczna miejscowosc. Nad morzem to polecam Bialogore, jest pieknie i aby dojsc do plazy sie przechodzi deptakiem przez park krajobrazowy.
    Mnie dzis Ovu wyznaczylo owulacje, ale nie serduszkowalismy w dniu owulacji tylko dzien po, wiec pewnie sie moge w tym cyklu zrelaksowac.

Jolu, owulację może potwierdzić tylko monitoring a u mnie właśnie na monitoringu było wyraźnie widać, że pęcherzyki w ogóle nie zareagowały na leki stymulujące ;-), pamiętaj, wykres to tylko wykres - komputerowy, skok temperatury, śluzy, szyjka itp są tylko przypuszczeniem owulacji albo raczej tego, że organizm się przygotowywał do niej, także u mnie to mało prawdopodobne,

Trzymam kciuki za Wasze pisklaki, oby wszystko było ok, a serduszkować można nawet dwa trzy dni przed owulką, jesli wszystko jest ok, to jest szansa, że się uda

Aga - ale skok temperatury chyba świadczy o owulce. Zgadzam się, że testy owulacyjne i śluz to tylko przygotowanie do owulacji, ale czytałam, że skok tempki następuje tylko po owulacji. Cykle bezowulacyjne charakteryzują się brakiem skoku tempki. Źle myślę?

samira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 maja 2013, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    agafbh wrote:
    Jolka76 wrote:
    Powodzenia z praca!

Aga - ale skok temperatury chyba świadczy o owulce. Zgadzam się, że testy owulacyjne i śluz to tylko przygotowanie do owulacji, ale czytałam, że skok tempki następuje tylko po owulacji. Cykle bezowulacyjne charakteryzują się brakiem skoku tempki. Źle myślę?

oto odpowiedz

cyt: " Moment jajeczkowania nie jest możliwy do samodzielnego zaobserwowania przez kobietę, a jedynie podczas monitoringu USG jajników. Obserwowane wskaźniki płodności (<3 zmiany śluzu szyjkowego, zmiany samej szyjki macicy oraz wzrost podstawowej temperatury ciała) nie wskazują na moment owulacji.<3 Stanowią natomiast informację o kresie płodnym w danym cyklu. Pewien procent kobiet zauważa także zespół typowych dla siebie objawów, pojawiających w okolicach jajeczkowania, jak np. tzw. ból owulacyjny, zatrzymanie wody w organizmie, zaparcia, zmiany skórne. Są to wszystko symptomy świadczące o trwającym okresie płodnym. "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2013, 17:51

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ