X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 06:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    wiecie mi się podoba dla dziewczynki ostatnio Aniela,Liliana,Renesmee to ostatnie wiadomo ,fascynacja Zmierzchem :P dla chłopca Kaspian,Przemek, .. :)

odświeżam bo wczoraj nie zdążyłam napisać
    natan kamil diana nikol dawid eryk maurycy daria hubert :)

samira, Sylwia78, Bursztyn, iza37 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Sylwia78 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2013, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam luteina ,kolezanka mi przyniosła ze szpitala,teraz czekac będę tylko na serduszko;-)

samira, grosza, bliska77, iza37 lubią tę wiadomość

7724f704b7297837713ed920fc58c80e.png
    piu33e3kxdl5xv1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    No przykre to jednak, bo nawet mierzac te tempke nie mamy pewnosci. Jak tu bylo juz kiedys mowione latwiej by nam bylo jakby nam na du... napis wyskakiwal "owulacja" i najlepiej to w jakims jaskrawym kolorze, zeby mezowie sie nie tlumaczyli, ze nie zauwazyli ....
    Ja i tak ten cykl odpoczywam psychicznie bo na logike jesli mialam ta owulke dnia 14 tego, a jajeczko jest zdolne do zaplodnienia tylko 12 godzin to przytulanki na drugi dzien (czyli 15 tego) pozno wieczorem juz byly na nic, no moze dla przyjemnosci tylko haha

oj tak masz rację z tym napisem, to byłby świetny pomysł ;-)

• grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka to teraz mdłości odejdą w zapomnienie zobaczysz :)

Bursztynku - wytrwałości w tworzeniu :)

Sylwia widzisz wszystko się powoli dobrze układa :)

Pozdrawiam Wszystkie słonecznie :)

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam w pogodnym dniu ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    agafbh wrote:
    Bursztyn wrote:
    samira wrote:
    Bursztynku no to stwierdzam w takim razie ze urlop Ci się przyda :D

ooo tak! swiete slowa! :) ale najpierw musze to cholerstwo napisac, tylko zemi nie idzie i wymyslam wszystko zeby tego nie robic a czas leci i to mnie stresuje najbardziej. Praca ma miec 7000 slow, napisalam narazie 100 wiec zzostaje mi "tylko" 6900 o.O dziennie powinnam wyprodukowac 388 niby nie tak duzo a jednak nie idzie jakos... POmocy!!!!

Bursztynku wysyłam moc fluidków tych "pisemnościowych" ;-)

Agus, dziekuje :)

nie wiem, poznajemy swój organizm??????? ;-), jakaś tam miarodajność jest i ogólne reguły ale jak wiadomo zawsze są wyjątki :-)

samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia78 wrote:
    mam luteina ,kolezanka mi przyniosła ze szpitala,teraz czekac będę tylko na serduszko;-)

no to super, teraz tylko czekaj cierpliwie na wizytę i się oszczędzaj ;-)

grosza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    samira wrote:
    wiecie mi się podoba dla dziewczynki ostatnio Aniela,Liliana,Renesmee to ostatnie wiadomo ,fascynacja Zmierzchem :P dla chłopca Kaspian,Przemek, .. :)

z tych co wymieniłaś to mój syn ma na imię Dawid a chrześniak od G Kamil :P

grosza, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie ovu mi strajkuje dziś

a mój dzień dzisiejszy owszem zapowiada się słonecznie ale jak pomyślę ile mam dzisiaj do zrobienia to najchętniej wróciłabym z powrotem do łóżka na dobre będę w domciu dopiero około 19 - 20 :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2013, 06:16

samira lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samirko witamy, ja z dzieckiem w domu bo ma taaaaaki kaszel
    Iwka, fajnie, że wyrwałaś się z tego "mdłego" miejsca :-), teraz powinno być już tylko lepiej
    U mnie już się wszystko klaruje, zatem przede mną ostatnie 3,4 dni mierzenia temperatury a potem na czerwiec i lipiec chowam głęboko termometr i wszystkie leki, zostaję tylko przy lekach na tarczyce, metforminie i progesteronie
    Miłego dnia

grosza, Reni, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Bozia3 wrote:
    a ja się będę upierać przy swoim trochę :). Przecież jeśli rośnie tempka - to z powodu rosnącego progesteronu, który też wzrasta, ale tylko jak jest owulacja. To że Aga miała skok temperatury bez owulacji - to może wynik zażywania dupka, który sztucznie podnosi progesteron w organizmie...
    A po drugie - sam program ovu wyjaśnia to trochę inaczej niż przedstawiła Samirka: https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji/czy-temperatura-jest-wiarygodnym-zrodlem-potwierdzenia-wystapienia-owulacji,61.html

zgadza się, progesteron hamuje owulację dlatego biorę go zawsze 2,3 dni po skoku temperatury (zgodnie z zaleceniami mojej gin), Bozia, wiem na swoim przykładzie, naprawdę, mimo skoku kilka razy miałam na usg robionym co drugi dzień potwierdzony brak owulki

a ja chcę wierzyć w Bozię ;-)

bliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    grosza wrote:
    samira wrote:

z tych co wymieniłaś to mój syn ma na imię Dawid a chrześniak od G Kamil :P

hihihi ale trafiłam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    agafbh wrote:
    Bozia3 wrote:
    a ja się będę upierać przy swoim trochę :). Przecież jeśli rośnie tempka - to z powodu rosnącego progesteronu, który też wzrasta, ale tylko jak jest owulacja. To że Aga miała skok temperatury bez owulacji - to może wynik zażywania dupka, który sztucznie podnosi progesteron w organizmie...
    A po drugie - sam program ovu wyjaśnia to trochę inaczej niż przedstawiła Samirka: https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji/czy-temperatura-jest-wiarygodnym-zrodlem-potwierdzenia-wystapienia-owulacji,61.html

zgadza się, progesteron hamuje owulację dlatego biorę go zawsze 2,3 dni po skoku temperatury (zgodnie z zaleceniami mojej gin), Bozia, wiem na swoim przykładzie, naprawdę, mimo skoku kilka razy miałam na usg robionym co drugi dzień potwierdzony brak owulki

a ja chcę wierzyć w Bozię ;-)

oj tak, hahaha

grosza lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No też zgłupiałam...to po cholerę to mierzyć i obserwować, skoro okazuje się, że nie jest to zupełnie miarodajne...

o to to właśnie
    to po co to na co te pobudki o 6 rano i to modlenie się do wykresu ;-)
    eh..

p.s. dzień dobry :-)

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia3 wrote:
    No też zgłupiałam...to po cholerę to mierzyć i obserwować, skoro okazuje się, że nie jest to zupełnie miarodajne...

o to to właśnie
    to po co to na co te pobudki o 6 rano i to modlenie się do wykresu ;-)
    eh..

p.s. dzień dobry :-)

dlatego właśnie na najbliższe dwa miesiące rzucam to w cholerę ;-) jak wakacje to wakacje :-)

grosza, Reni, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Iwka, fajnie, że wyrwałaś się z tego "mdłego" miejsca :-), teraz powinno być już tylko lepiej
    U mnie już się wszystko klaruje, zatem przede mną ostatnie 3,4 dni mierzenia temperatury a potem na czerwiec i lipiec chowam głęboko termometr i wszystkie leki, zostaję tylko przy lekach na tarczyce, metforminie i progesteronie
    Miłego dnia

no i zostajesz z nami :)
    chyba łatwo pójdzie Ci to nie mierzenie ;choć ja w czasie @ odruchowo szukam zwykle termometru :P

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia ale u Ciebie ładny ten wykres :-)

Reni lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    agafbh wrote:
    Miłego dnia

no i zostajesz z nami :)
    chyba łatwo pójdzie Ci to nie mierzenie ;choć ja w czasie @ odruchowo szukam zwykle termometru :P

oczywiście, że zostaje, no i masz rację, ten leżący obok termometr, też mam taki odruch i w czasie @ wyraźnie brakuje mi mierzenia :-)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Miłego dnia

Aga tak tak chowaj ;-) bo wykresik ładniutki ;-)

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ