35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
samira wrote:wiecie mi się podoba dla dziewczynki ostatnio Aniela,Liliana,Renesmee to ostatnie wiadomo ,fascynacja Zmierzchem
dla chłopca Kaspian,Przemek, ..
odświeżam bo wczoraj nie zdążyłam napisać
natan kamil diana nikol dawid eryk maurycy daria hubertsamira, Sylwia78, Bursztyn, iza37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJolka76 wrote:No przykre to jednak, bo nawet mierzac te tempke nie mamy pewnosci. Jak tu bylo juz kiedys mowione latwiej by nam bylo jakby nam na du... napis wyskakiwal "owulacja" i najlepiej to w jakims jaskrawym kolorze, zeby mezowie sie nie tlumaczyli, ze nie zauwazyli ....
Ja i tak ten cykl odpoczywam psychicznie bo na logike jesli mialam ta owulke dnia 14 tego, a jajeczko jest zdolne do zaplodnienia tylko 12 godzin to przytulanki na drugi dzien (czyli 15 tego) pozno wieczorem juz byly na nic, no moze dla przyjemnosci tylko haha
oj tak masz rację z tym napisem, to byłby świetny pomysł -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:agafbh wrote:Bursztyn wrote:samira wrote:Bursztynku no to stwierdzam w takim razie ze urlop Ci się przyda
ooo tak! swiete slowa!ale najpierw musze to cholerstwo napisac, tylko zemi nie idzie i wymyslam wszystko zeby tego nie robic a czas leci i to mnie stresuje najbardziej. Praca ma miec 7000 slow, napisalam narazie 100 wiec zzostaje mi "tylko" 6900
dziennie powinnam wyprodukowac 388 niby nie tak duzo a jednak nie idzie jakos... POmocy!!!!
Bursztynku wysyłam moc fluidków tych "pisemnościowych"
Agus, dziekuje
nie wiem, poznajemy swój organizm???????, jakaś tam miarodajność jest i ogólne reguły ale jak wiadomo zawsze są wyjątki
samira, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygrosza wrote:samira wrote:wiecie mi się podoba dla dziewczynki ostatnio Aniela,Liliana,Renesmee to ostatnie wiadomo ,fascynacja Zmierzchem
natan kamil diana nikol dawid eryk maurycy daria hubert
z tych co wymieniłaś to mój syn ma na imię Dawid a chrześniak od G Kamil
grosza, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
normalnie ovu mi strajkuje dziś
a mój dzień dzisiejszy owszem zapowiada się słonecznie ale jak pomyślę ile mam dzisiaj do zrobienia to najchętniej wróciłabym z powrotem do łóżka na dobre będę w domciu dopiero około 19 - 20Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2013, 06:16
samira lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySamirko witamy, ja z dzieckiem w domu bo ma taaaaaki kaszel
Iwka, fajnie, że wyrwałaś się z tego "mdłego" miejsca, teraz powinno być już tylko lepiej
U mnie już się wszystko klaruje, zatem przede mną ostatnie 3,4 dni mierzenia temperatury a potem na czerwiec i lipiec chowam głęboko termometr i wszystkie leki, zostaję tylko przy lekach na tarczyce, metforminie i progesteronie
Miłego dniagrosza, Reni, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:Bozia3 wrote:a ja się będę upierać przy swoim trochę
. Przecież jeśli rośnie tempka - to z powodu rosnącego progesteronu, który też wzrasta, ale tylko jak jest owulacja. To że Aga miała skok temperatury bez owulacji - to może wynik zażywania dupka, który sztucznie podnosi progesteron w organizmie...
A po drugie - sam program ovu wyjaśnia to trochę inaczej niż przedstawiła Samirka: https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji/czy-temperatura-jest-wiarygodnym-zrodlem-potwierdzenia-wystapienia-owulacji,61.html
zgadza się, progesteron hamuje owulację dlatego biorę go zawsze 2,3 dni po skoku temperatury (zgodnie z zaleceniami mojej gin), Bozia, wiem na swoim przykładzie, naprawdę, mimo skoku kilka razy miałam na usg robionym co drugi dzień potwierdzony brak owulki
a ja chcę wierzyć w Boziębliska77, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:grosza wrote:samira wrote:wiecie mi się podoba dla dziewczynki ostatnio Aniela,Liliana,Renesmee to ostatnie wiadomo ,fascynacja Zmierzchem
natan kamil diana nikol dawid eryk maurycy daria hubert
z tych co wymieniłaś to mój syn ma na imię Dawid a chrześniak od G Kamil
hihihi ale trafiłam -
nick nieaktualnyReni wrote:agafbh wrote:Bozia3 wrote:a ja się będę upierać przy swoim trochę
. Przecież jeśli rośnie tempka - to z powodu rosnącego progesteronu, który też wzrasta, ale tylko jak jest owulacja. To że Aga miała skok temperatury bez owulacji - to może wynik zażywania dupka, który sztucznie podnosi progesteron w organizmie...
A po drugie - sam program ovu wyjaśnia to trochę inaczej niż przedstawiła Samirka: https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/wyznaczanie-dni-plodnych-i-owulacji/czy-temperatura-jest-wiarygodnym-zrodlem-potwierdzenia-wystapienia-owulacji,61.html
zgadza się, progesteron hamuje owulację dlatego biorę go zawsze 2,3 dni po skoku temperatury (zgodnie z zaleceniami mojej gin), Bozia, wiem na swoim przykładzie, naprawdę, mimo skoku kilka razy miałam na usg robionym co drugi dzień potwierdzony brak owulki
a ja chcę wierzyć w Bozię
oj tak, hahahagrosza lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:No też zgłupiałam...to po cholerę to mierzyć i obserwować, skoro okazuje się, że nie jest to zupełnie miarodajne...
o to to właśnie
to po co to na co te pobudki o 6 rano i to modlenie się do wykresu
eh..
p.s. dzień dobrybliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:Bozia3 wrote:No też zgłupiałam...to po cholerę to mierzyć i obserwować, skoro okazuje się, że nie jest to zupełnie miarodajne...
o to to właśnie
to po co to na co te pobudki o 6 rano i to modlenie się do wykresu
eh..
p.s. dzień dobry
dlatego właśnie na najbliższe dwa miesiące rzucam to w choleręjak wakacje to wakacje
grosza, Reni, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:Samirko witamy, ja z dzieckiem w domu bo ma taaaaaki kaszel
Iwka, fajnie, że wyrwałaś się z tego "mdłego" miejsca, teraz powinno być już tylko lepiej
U mnie już się wszystko klaruje, zatem przede mną ostatnie 3,4 dni mierzenia temperatury a potem na czerwiec i lipiec chowam głęboko termometr i wszystkie leki, zostaję tylko przy lekach na tarczyce, metforminie i progesteronie
Miłego dnia
no i zostajesz z nami
chyba łatwo pójdzie Ci to nie mierzenie ;choć ja w czasie @ odruchowo szukam zwykle termometrubliska77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygrosza wrote:agafbh wrote:Samirko witamy, ja z dzieckiem w domu bo ma taaaaaki kaszel
Miłego dnia
no i zostajesz z nami
chyba łatwo pójdzie Ci to nie mierzenie ;choć ja w czasie @ odruchowo szukam zwykle termometru
oczywiście, że zostaje, no i masz rację, ten leżący obok termometr, też mam taki odruch i w czasie @ wyraźnie brakuje mi mierzeniaBursztyn lubi tę wiadomość
-
agafbh wrote:Samirko witamy, ja z dzieckiem w domu bo ma taaaaaki kaszel
Miłego dnia
Aga tak tak chowajbo wykresik ładniutki
bliska77 lubi tę wiadomość