X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    agafbh wrote:
    Reni wrote:
    grosza wrote:
    agafbh wrote:
    Samirko witamy, ja z dzieckiem w domu bo ma taaaaaki kaszel
    Iwka, fajnie, że wyrwałaś się z tego "mdłego" miejsca :-), teraz powinno być już tylko lepiej
    U mnie już się wszystko klaruje, zatem przede mną ostatnie 3,4 dni mierzenia temperatury a potem na czerwiec i lipiec chowam głęboko termometr i wszystkie leki, zostaję tylko przy lekach na tarczyce, metforminie i progesteronie
    Miłego dnia

no i zostajesz z nami :)
    chyba łatwo pójdzie Ci to nie mierzenie ;choć ja w czasie @ odruchowo szukam zwykle termometru :P

a własnie miałam się zapytać
    nie mierzycie w czasie @?
    bo nie chcecie? nie ma to znaczenia czy dlaczego?

ja nie mierzę, bo chyba nie ma sensu w czasie @ no i zbytnią przyjemnością to nie jest - grzebać sobie .... tak myślę

aaaa bo ja mierzę w ustach ;-)
    pytam się bo wtedy najlepiej widać jaka jest różnica w tempkach przed i po owulacji
    a ciekawe czy duża jest różnica w temp mierząc na górze lub na dole albo z boku ;-)

ja też w ustach ale w czasie @ nie mierzę

różnica tempki jest uzależniona od miejsca w którym merzysz

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Reni - kiedy testujesz? W zasadzie mogłabyś jutro zacząć? :)

nie testuję na razie
    myślę, że będzie planowo ;-) według ovu 31 jakoś długi cykl mi wyznaczyło ;-)
    dzisiaj wyjeżdzam na mazury więc zajmę się relaksem
    a nie chociaż może jednak zrobię test, bo mam chęć się napić a nie chciałabym pić alkoholu jeśli coś tam by się jednak działo :-)

samira, grosza lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pijecie zioła Ojca Sroki? Bo ja zaczęłam w tym cyklu i tak mi napierniczają jajniki - nie mam pojęcia czy to od tego...I jeszcze zaczęłam nimi poić mojego mężczyznę :)bo gdzieś wyczytałam, że nie zaszkodzi... ale czy to ma sens? Kurcze...im dalej w las itp...:)

Reni, grosza lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    reni a dziewczyny maja rację z Wieśkiem bo on może skurcze wywoływać i przeszkodzić w zagnieżdżeniu !!

Samira, jak zawsze dobrze mówi !

dzięki ,kurcze bo w piórka obrosnę :P

nie dziękuj, bo nie ma za co :-) taka jest prawda
    widzicie ile człowiek na forum się dowiaduje :-)
    i znowu potwierdza się to, że cieszę się, że Was znalazłam :-)

samira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia3 wrote:

nie testuję na razie
    a nie chociaż może jednak zrobię test, bo mam chęć się napić a nie chciałabym pić alkoholu jeśli coś tam by się jednak działo :-)

Podziwiam za cierpliwość - ja na pewno zrobiłabym test przed wyjazdem.. :) Ja wczoraj wypiłam trochę wina a dziś tempka dużo wyższa - ciekawe jak alkohol wpływa na temperaturę...

samira, Reni lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bozia3 wrote:

nie testuję na razie

oooo to kciuki trzymam,i mam nadzieje że teścik będzie taki ze nie będziesz jednak mogła się napić trunków z % :P

Reni, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny pijecie zioła Ojca Sroki? Bo ja zaczęłam w tym cyklu i tak mi napierniczają jajniki - nie mam pojęcia czy to od tego...I jeszcze zaczęłam nimi poić mojego mężczyznę :)bo gdzieś wyczytałam, że nie zaszkodzi... ale czy to ma sens? Kurcze...im dalej w las itp...:)

ja piłam ale zrobiłam sobie przerwę mój M też trochę popijał i jak unormuje sprawę mego polipa to zaatakuję wszystkim co możliwe ponownie hihihi :)

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Reni wrote:
    Bozia3 wrote:

nie testuję na razie

Podziwiam za cierpliwość - ja na pewno zrobiłabym test przed wyjazdem.. :) Ja wczoraj wypiłam trochę wina a dziś tempka dużo wyższa - ciekawe jak alkohol wpływa na temperaturę...

poprostu poprzednim razem zrobiłam test i te 5 min dłużyło mi się niemiłosiernie i to rozczarowanie, aż się chce drugą kreskę domalować ;-)

samira, bliska77, iza37, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Reni wrote:
    Bozia3 wrote:

nie testuję na razie

oooo to kciuki trzymam,i mam nadzieje że teścik będzie taki ze nie będziesz jednak mogła się napić trunków z % :P

a ja tam jak mam ochotę to piję winko czy piwko owocowe i mam w nosie a na imprezie i drinka też wypiję :P

samira, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość

• Sylwia78 Ekspertka

Wysłany: 29 maja 2013, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Reni wrote:
    Bozia3 wrote:
    No też zgłupiałam...to po cholerę to mierzyć i obserwować, skoro okazuje się, że nie jest to zupełnie miarodajne...

o to to właśnie
    to po co to na co te pobudki o 6 rano i to modlenie się do wykresu ;-)
    eh..

p.s. dzień dobry :-)

dlatego właśnie na najbliższe dwa miesiące rzucam to w cholerę ;-) jak wakacje to wakacje :-)

Aga dobre podejście,jak wakacje to wakacje

samira, bliska77 lubią tę wiadomość

7724f704b7297837713ed920fc58c80e.png
    piu33e3kxdl5xv1k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po przyjściu @ robię tak jak aga a przyjmuje jedynie kwas foliowy :D

iza37, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:

Samirka - a monitorowałaś kiedyś cykl u gina? Przy takich długich cyklach to dużo by pomogło pewnie...

samira lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    reni a dziewczyny maja rację z Wieśkiem bo on może skurcze wywoływać i przeszkodzić w zagnieżdżeniu !!

Samira, jak zawsze dobrze mówi !

dzięki ,kurcze bo w piórka obrosnę :P

nie dziękuj, bo nie ma za co :-) taka jest prawda
    widzicie ile człowiek na forum się dowiaduje :-)
    i znowu potwierdza się to, że cieszę się, że Was znalazłam :-)

Reni ma rację, sama prawda ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    samira wrote:

Samirka - a monitorowałaś kiedyś cykl u gina? Przy takich długich cyklach to dużo by pomogło pewnie...

tak raz ale ja muszę zmienić gina bo ona niby fajna babka ,często usg zrobi jak jestem na wizycie ale jest starej daty i każe mi wyluzować i być cierpliwą ale to za długo trwa bo w sierpniu mina dwa lata ...mam na oku paru ale ten co mi najbardziej odpowiada przyjmuje prywatnie...

bliska77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira - nie ma co bawić się w czekanie w naszym wieku...Ten mój gin też jest starej daty...Ja zdecyduje się pójść na monitoring i trudno - jakoś kasę wygospodaruję, ale przynajmniej wiadomo co i jak...Najwyżej potem kupi się tańszy wózek...;)

samira, Reni, bliska77, Bursztyn, Olena, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bozia3 wrote:

Witam Wa wszystkie i życzę owocnego dnia....

Bozia, ja wprawdzie ziólek o.Sroki nie brałam ale za to gdy zaczęłam faszerować się wisiołkiem (tak 3-4 cykle) to miałam b. silne i długie bóle podobne trochę do owulacyjnych, kłucie jajników czasami to się rozprzestrzeniało na plecy - a nigdy wcześniej tak nie miałam. Zrobiłam badania moczu (myślałam że może nerki lub pęcherz - bo nie wiem jaki jest ból przy tych chorobach) ale wszystko ok. Przestałam więc brać wiesiołka i nie ma śladu bólu, tzn. pozostał okołoowulacyjny ale ten jest charakterystyczny i chwilowy a nie ciągły jak przy wiesiołku. Oczywiście nie twierdzę, że masz tych ziół nie brać mi się poprostu skończył wiesiołek i sprowadzenie go z Polski zabrałoby trochę czasu, a że przestało mnie boleć a i wiesiołek na śluż mi specjalnie nie pomagał to sobie darowałam.

Dzięki Polarmisiu...ja chyba naszpikowałam się wszystkim co możliwe - stąd taki efekt...Mnie on nawet cieszy - jak mi tak buzują jajniki to od razu sobie myślę - ohohoh - jak pracują- na pewno zaraz jajeczko się uwolni...albo inne porypane myśli...;) Normalnie jak obsesja jakaś....;)

Reni, polarmiś, iza37 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 maja 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Samira - nie ma co bawić się w czekanie w naszym wieku...Ten mój gin też jest starej daty...Ja zdecyduje się pójść na monitoring i trudno - jakoś kasę wygospodaruję, ale przynajmniej wiadomo co i jak...Najwyżej potem kupi się tańszy wózek...;)

hehe oj tańszy nie ale może średniej ceny :P ale niestety wizyta kosztuje ,nie wiem ile u niego ale myślę ze 100 by poleciała albo i więcej...

bliska77 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:49

samira, bliska77, iza37, Panda, megan8, grosza, KaRa lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:49

samira, bliska77, Bursztyn, KaRa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2013, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - 100 zł cały miesiąc monitoringu? To według mnie jest do przeżycia...przecież to się lata co dwa dni na USG.....

bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 507 508 509 510 511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ