35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:agafbh wrote:Reni wrote:grosza wrote:agafbh wrote:Samirko witamy, ja z dzieckiem w domu bo ma taaaaaki kaszel
Iwka, fajnie, że wyrwałaś się z tego "mdłego" miejsca, teraz powinno być już tylko lepiej
U mnie już się wszystko klaruje, zatem przede mną ostatnie 3,4 dni mierzenia temperatury a potem na czerwiec i lipiec chowam głęboko termometr i wszystkie leki, zostaję tylko przy lekach na tarczyce, metforminie i progesteronie
Miłego dnia
no i zostajesz z nami
chyba łatwo pójdzie Ci to nie mierzenie ;choć ja w czasie @ odruchowo szukam zwykle termometru
a własnie miałam się zapytać
nie mierzycie w czasie @?
bo nie chcecie? nie ma to znaczenia czy dlaczego?
ja nie mierzę, bo chyba nie ma sensu w czasie @ no i zbytnią przyjemnością to nie jest - grzebać sobie .... tak myślę
aaaa bo ja mierzę w ustach
pytam się bo wtedy najlepiej widać jaka jest różnica w tempkach przed i po owulacji
a ciekawe czy duża jest różnica w temp mierząc na górze lub na dole albo z boku
ja też w ustach ale w czasie @ nie mierzę
różnica tempki jest uzależniona od miejsca w którym merzysz -
Bozia3 wrote:Reni - kiedy testujesz? W zasadzie mogłabyś jutro zacząć?
nie testuję na razie
myślę, że będzie planowowedług ovu 31 jakoś długi cykl mi wyznaczyło
dzisiaj wyjeżdzam na mazury więc zajmę się relaksem
a nie chociaż może jednak zrobię test, bo mam chęć się napić a nie chciałabym pić alkoholu jeśli coś tam by się jednak działosamira, grosza lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pijecie zioła Ojca Sroki? Bo ja zaczęłam w tym cyklu i tak mi napierniczają jajniki - nie mam pojęcia czy to od tego...I jeszcze zaczęłam nimi poić mojego mężczyznę :)bo gdzieś wyczytałam, że nie zaszkodzi... ale czy to ma sens? Kurcze...im dalej w las itp...
Reni, grosza lubią tę wiadomość
-
samira wrote:agafbh wrote:samira wrote:reni a dziewczyny maja rację z Wieśkiem bo on może skurcze wywoływać i przeszkodzić w zagnieżdżeniu !!
Samira, jak zawsze dobrze mówi !
dzięki ,kurcze bo w piórka obrosnę
nie dziękuj, bo nie ma za cotaka jest prawda
widzicie ile człowiek na forum się dowiaduje
i znowu potwierdza się to, że cieszę się, że Was znalazłamsamira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Bozia3 wrote:Reni - kiedy testujesz? W zasadzie mogłabyś jutro zacząć?
nie testuję na razie
a nie chociaż może jednak zrobię test, bo mam chęć się napić a nie chciałabym pić alkoholu jeśli coś tam by się jednak działo
Podziwiam za cierpliwość - ja na pewno zrobiłabym test przed wyjazdem..Ja wczoraj wypiłam trochę wina a dziś tempka dużo wyższa - ciekawe jak alkohol wpływa na temperaturę...
samira, Reni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:Bozia3 wrote:Reni - kiedy testujesz? W zasadzie mogłabyś jutro zacząć?
nie testuję na razie
a nie chociaż może jednak zrobię test, bo mam chęć się napić a nie chciałabym pić alkoholu jeśli coś tam by się jednak działo
oooo to kciuki trzymam,i mam nadzieje że teścik będzie taki ze nie będziesz jednak mogła się napić trunków z %Reni, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Dziewczyny pijecie zioła Ojca Sroki? Bo ja zaczęłam w tym cyklu i tak mi napierniczają jajniki - nie mam pojęcia czy to od tego...I jeszcze zaczęłam nimi poić mojego mężczyznę :)bo gdzieś wyczytałam, że nie zaszkodzi... ale czy to ma sens? Kurcze...im dalej w las itp...
ja piłam ale zrobiłam sobie przerwę mój M też trochę popijał i jak unormuje sprawę mego polipa to zaatakuję wszystkim co możliwe ponownie hihihi -
Bozia3 wrote:Reni wrote:Bozia3 wrote:Reni - kiedy testujesz? W zasadzie mogłabyś jutro zacząć?
nie testuję na razie
Podziwiam za cierpliwość - ja na pewno zrobiłabym test przed wyjazdem..Ja wczoraj wypiłam trochę wina a dziś tempka dużo wyższa - ciekawe jak alkohol wpływa na temperaturę...
poprostu poprzednim razem zrobiłam test i te 5 min dłużyło mi się niemiłosiernie i to rozczarowanie, aż się chce drugą kreskę domalowaćsamira, bliska77, iza37, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
samira wrote:Reni wrote:Bozia3 wrote:Reni - kiedy testujesz? W zasadzie mogłabyś jutro zacząć?
nie testuję na razie
oooo to kciuki trzymam,i mam nadzieje że teścik będzie taki ze nie będziesz jednak mogła się napić trunków z %
a ja tam jak mam ochotę to piję winko czy piwko owocowe i mam w nosie a na imprezie i drinka też wypijęsamira, Reni, bliska77 lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:Reni wrote:Bozia3 wrote:No też zgłupiałam...to po cholerę to mierzyć i obserwować, skoro okazuje się, że nie jest to zupełnie miarodajne...
o to to właśnie
to po co to na co te pobudki o 6 rano i to modlenie się do wykresu
eh..
p.s. dzień dobry
dlatego właśnie na najbliższe dwa miesiące rzucam to w choleręjak wakacje to wakacje
Aga dobre podejście,jak wakacje to wakacjesamira, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyReni wrote:samira wrote:agafbh wrote:samira wrote:reni a dziewczyny maja rację z Wieśkiem bo on może skurcze wywoływać i przeszkodzić w zagnieżdżeniu !!
Samira, jak zawsze dobrze mówi !
dzięki ,kurcze bo w piórka obrosnę
nie dziękuj, bo nie ma za cotaka jest prawda
widzicie ile człowiek na forum się dowiaduje
i znowu potwierdza się to, że cieszę się, że Was znalazłam
Reni ma rację, sama prawda -
nick nieaktualnyBozia3 wrote:samira wrote:ja po przyjściu @ robię tak jak aga a przyjmuje jedynie kwas foliowy
Samirka - a monitorowałaś kiedyś cykl u gina? Przy takich długich cyklach to dużo by pomogło pewnie...
tak raz ale ja muszę zmienić gina bo ona niby fajna babka ,często usg zrobi jak jestem na wizycie ale jest starej daty i każe mi wyluzować i być cierpliwą ale to za długo trwa bo w sierpniu mina dwa lata ...mam na oku paru ale ten co mi najbardziej odpowiada przyjmuje prywatnie...bliska77 lubi tę wiadomość
-
Samira - nie ma co bawić się w czekanie w naszym wieku...Ten mój gin też jest starej daty...Ja zdecyduje się pójść na monitoring i trudno - jakoś kasę wygospodaruję, ale przynajmniej wiadomo co i jak...Najwyżej potem kupi się tańszy wózek...
samira, Reni, bliska77, Bursztyn, Olena, Mega lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Bozia3 wrote:Dziewczyny pijecie zioła Ojca Sroki? Bo ja zaczęłam w tym cyklu i tak mi napierniczają jajniki - nie mam pojęcia czy to od tego...I jeszcze zaczęłam nimi poić mojego mężczyznę :)bo gdzieś wyczytałam, że nie zaszkodzi... ale czy to ma sens? Kurcze...im dalej w las itp...
Witam Wa wszystkie i życzę owocnego dnia....
Bozia, ja wprawdzie ziólek o.Sroki nie brałam ale za to gdy zaczęłam faszerować się wisiołkiem (tak 3-4 cykle) to miałam b. silne i długie bóle podobne trochę do owulacyjnych, kłucie jajników czasami to się rozprzestrzeniało na plecy - a nigdy wcześniej tak nie miałam. Zrobiłam badania moczu (myślałam że może nerki lub pęcherz - bo nie wiem jaki jest ból przy tych chorobach) ale wszystko ok. Przestałam więc brać wiesiołka i nie ma śladu bólu, tzn. pozostał okołoowulacyjny ale ten jest charakterystyczny i chwilowy a nie ciągły jak przy wiesiołku. Oczywiście nie twierdzę, że masz tych ziół nie brać mi się poprostu skończył wiesiołek i sprowadzenie go z Polski zabrałoby trochę czasu, a że przestało mnie boleć a i wiesiołek na śluż mi specjalnie nie pomagał to sobie darowałam.
Dzięki Polarmisiu...ja chyba naszpikowałam się wszystkim co możliwe - stąd taki efekt...Mnie on nawet cieszy - jak mi tak buzują jajniki to od razu sobie myślę - ohohoh - jak pracują- na pewno zaraz jajeczko się uwolni...albo inne porypane myśli...Normalnie jak obsesja jakaś....
Reni, polarmiś, iza37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Samira - nie ma co bawić się w czekanie w naszym wieku...Ten mój gin też jest starej daty...Ja zdecyduje się pójść na monitoring i trudno - jakoś kasę wygospodaruję, ale przynajmniej wiadomo co i jak...Najwyżej potem kupi się tańszy wózek...
hehe oj tańszy nie ale może średniej cenyale niestety wizyta kosztuje ,nie wiem ile u niego ale myślę ze 100 by poleciała albo i więcej...
bliska77 lubi tę wiadomość