X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to była tajemnica? ;-)
    Pusurek wrote:
    No i teraz caly swiat wie, jak Bozia ma na imie. ;)

moremi lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A 5 drozdzowek dziennie zalatwiloby kwestie kalorii? ;)
    dobrze wiesz że nie chodzi o puste kalorie. Tu nie chodzi o to żebyś przytyła, ale o to żebyś się zdrowo odżywiała, normalnymi posiłkami.

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    dobrze wiesz że nie chodzi o puste kalorie. Tu nie chodzi o to żebyś przytyła, ale o to żebyś się zdrowo odżywiała, normalnymi posiłkami.
    Wiem Iwonka, wiem. Ciezko czasem zjesc sniadanie o czasie, co dopiero kaloryczne posilki przez caly dzien...

Iwone, moremi, Mala79 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Wiem Iwonka, wiem. Ciezko czasem zjesc sniadanie o czasie, co dopiero kaloryczne posilki przez caly dzien...

mnie sie udaje ok 12 w południe cos zjeść
    jak juz minie poranna faza jego karmień drzemek półgodzinnych i związanych z tym husiań

moremi, Mega, peppapig, samira lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gdzie wszystkie? i gdzie Burszta? przezywa śmierć Kłapoucha?

Mega, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    ale w innych pokojach internet śmigał tylko u mnie nie było...wrrrrrrrrrrr

Czyli dobremu gościowi dałam w łapę, żeby dał mojej fumfeli trochę odpocząć i chłonąc widoki przyrody...;-)

macduska, moremi lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    a wiesz jakoś coraz trudniej się zebrać z podłogi

i jeszcze cykl miałam 24 dniowy a @ okoł 7 dni po owulce, jakiś kosmos - normalnie jak zobaczyłam w sobotę plamienie to mało mnie nie trafiło,
    nawet przez chwilkę się łudziłam że to może implantacja
    ( wiesz jak to z nadzieją bywa) ale rano już było po ptokach....
    Ja mam jeden taki dzien zdołowana kiedy dotrze do mnie ze znowu nic z tego a potem jakoś sie zbieram....ale już mnie to zaczyna męczyć, te ciagle niepowodzenia zabijają jakaś cząstkę radości we mnie. Po nowym roku i badaniu droznosci muszę coś ze sobą zrobic, jak sie nie uda to muszę zmienić prace....zając sie czymś...nie wiem....

macduska, EwaT, moremi, Sabina, peppapig, BISCA, Mala79 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    mnie sie udaje ok 12 w południe cos zjeść
    jak juz minie poranna faza jego karmień drzemek półgodzinnych i związanych z tym husiań
    Matka matke zrozumie w kwestii poznych sniadan. ;)
    Ja mam czesto wybor - sniadanie albo kapiel. Czasem kapiel wygrywa, wiec lapie cokolwiek do zarcia w przelocie ( np. sucha bulke ) i tyle. Dzis chlop wzial wolne na moje konto i przyniosl mi sniadanie o 8 rano do lozka, wpychajac mi je do geby na sile, bo nie chcialam jesc. Porzadne sniadanie to mam w weekendy, wiec o wiele za rzadko. ;)

EwaT, moremi, macduska, Mega, Sabina, iwcia77, samira, Mala79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Ja mam jeden taki dzien zdołowana kiedy dotrze do mnie ze znowu nic z tego a potem jakoś sie zbieram....ale już mnie to zaczyna męczyć, te ciagle niepowodzenia zabijają jakaś cząstkę radości we mnie. Po nowym roku i badaniu droznosci muszę coś ze sobą zrobic, jak sie nie uda to muszę zmienić prace....zając sie czymś...nie wiem....

no w moim przypadku o zmianę pracy ciężko, chociaż w sumie co roku robię trochę co innego. Teraz mam nowe "wyzwanie" i tak czuję się rozdarta trochę pomiędzy staraniami a pracą.
    Edit. A niepowodzenia faktycznie kładą się cieniem lekkim na resztę świata ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:28

Mega, samira, Mala79 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomości od Ani cudne :-) od Pusurka już nie (tak, tak, idź do tej higienistki ;))
    Ewa gratuluję :-)
    Macduska, niestety, ale jak się wali takie ilości chemii, to cykle się rozjeżdżają. Mi na początek po dupku skróciła się fl, a zaczynało się od koszmarnych plamień w 7 dpo. Dopiero jak zaczęłam go stosować od 2 dpo, to się unormowało.

Też ostatnio myślałam o Mandragorze. A i Kkisia zniknęła. No i Mysza...

macduska, EwaT, Mega, Sabina, Pusurek, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może zajmijcie się tymi dziećmi, które już macie? Może więcej czasu im poświęcajcie..

powiem Wam, że po latach dopiero docenia się pewne rzeczy.. już kiedyś pisałyśmy o tym
    ale ja teraz nadrabiam czas z rodzicami.. mam świadomość uciekającego czasu
    ja np chodzę z mamą na siłownię.. moja mama to taki typ domatora, zero ruchu, kanapowiec..a tu proszę ..z chęcią śmiga ze mną na siłkę.. na razie pracuje nad kondycją ale zawzięła się :-)

i może zamiast się nad sobą rozczulać warto znaleźć sobie już teraz zajęcie? przecież jest tyle możliwośći.. przeciez nastolatki też potrzebują uwagi rodzica
    Mega wrote:

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:32

moremi, Mega, BISCA, peppapig, iwcia77, samira, megan8, Mala79 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ej sorki ale czy w czasie kiedy karmisz małego to nie możesz w tym czasie jeść kanapki? bo nie bardzo rozumiem..
    Pusurek wrote:
    Matka matke zrozumie w kwestii poznych sniadan. ;)
    Ja mam czesto wybor - sniadanie albo kapiel. Czasem kapiel wygrywa, wiec lapie cokolwiek do zarcia w przelocie ( np. sucha bulke ) i tyle. Dzis chlop wzial wolne na moje konto i przyniosl mi sniadanie o 8 rano do lozka, wpychajac mi je do geby na sile, bo nie chcialam jesc. Porzadne sniadanie to mam w weekendy, wiec o wiele za rzadko. ;)

Pusurek lubi tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:

Słonko i co ja ci powiem...
    Mam tak juz jakiś czas, wykonczylo mnie to, tak jak pisała mała, zaniedbalam moje dziecko latając na monitoringi..
    Teraz jakoś dziobie, ale juz bez specjalnej nadziei, jakbym zobaczyła pozytywny test, to najpierw pójdę do psychiatry i okulisty... A gdyby jednak byłaby to prawda, to chyba bym zawału dostała..
    Także tulam... Ehhh

macduska, moremi, Sabina, Mega, peppapig, kapturnica, iwcia77, samira, Niuta, Mala79 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Anula serdecznie gratuluję :) Marcel :) duży kawaler z niego :)
    Odpoczywajcie i napisz jak poczujesz się lepiej <3
    Sabina a ty w avatarze masz wyścigi psów pasterskich w śnieżycy? ;) mam pusty biały kwadracik ;)

Sabina, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja, jestem ;)

i doczytalam.. no pusur, pojechalas.. teraz do pani do sprzatania jeszczce nianke powinnas dostac.. ja nie wiem, to nie sa dobre rekomendacje dla Twojej corki, niby ty taki luzaczek, kawki, forum, a corka malym sie zajmuje, a tu w rzeczywistosci co innego.. odpusc ki=obieto, nie zawsze trzeba byc perfekt..

Bozia, mlodego jezyka migowego ucz ;) Podobno w wieku 6 miechow migowym mozna sie juz z dzieciem dogadac ;)

ja jestem calal happy z malym uszczypnieciem- no nie wiem jak moglam byc tak durna, ze o siura nie zapytalam.. lekarz byl strasznym mrukiem wszytko bylo "jak najbardziej w porzadku", zeby dojsc wartosci NT musialam go ciagnac za jezyk, no i pozniej w protokole napisal. No i CD z fotami i wynikami dostalam, chociaz musialam przez wujka gugla dochodzic co te wszytskie numerki oznaczaja..

jedno fajne za to zrobil- dzieciak sie siedzial spokojnie, jak lekarz wszytsko pomierzyl mowi do mnie- prosze kaszlnac.. potem pokazal kartofla, a ten normalnie meksykanska fale zaczal odstawiac.. no i to mnie tak rozwalilo, ze pytanie o ewentulna plec jakos sie zapomnialo..
    Elfik wrote:
    Paszcza, będzie dziewczyna, niech się inne modlą... Bo inaczej te wszystkie chłopaki forumowe będą musiały ze sobą ten teges ;-) .... Będzie jak w Chinach, chcieli synkow, a teraz synowe kupują z zagramanicy...:-)

spadowa, bedzie Adas.. dziewczynki beda sie rodzic w nastepnej fali, zeby chopaki byly starsze odpowiednio ;)
    tak czy inaczej- w srode mam wizyte u swojego gina, moze on cos na tym swoim przedpotopowym sprzecie wypatrzy..

moremi, EwaT, Pusurek, caffe, Simba, Bozia3, Sabina, Mega, BISCA, peppapig, iwcia77, samira, Mala79 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczu dawaj foty będziem szukać siura

moremi, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ej sorki ale czy w czasie kiedy karmisz małego to nie możesz w tym czasie jeść kanapki? bo nie bardzo rozumiem..
    Moge. Tylko trzeba ja zrobic. Ostatnio corka mi robila i zostawiala w lodowce przed wyjsciem do szkoly. Duzo latwiej jest chycic bule. ;)
    Nie no, Reni, zrobienie kanapki to nie jest problem, ale czlowiek z rana zamulony, dziecko na reku kwiczy, ze jesc i to juz teraz zaraz, marzysz tylko o tym, zeby mu dziob zapchac na chwile, bo potem jest szansa, ze zasnie i zje sie cos jak czlowiek.

Mega, samira, Mala79 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

jak wsa tak czytam, to przy karmieniu kwa niczego nie mozna jesc.. wszytsko uczula.. i potem o- tak jak jedna baba na forum GW w stopce miala napisane:

Dieta matki karmiącej? Wyeliminować wszystko, co może uczulać, tak na wszelki wypadek. Znaczy się, taka matka ma żyć energią kosmiczną, a jak zzielenieje, to znaczy, że się przystosowuje do fotosyntezy

Reni, caffe, Simba, moremi, Sabina, BISCA, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    paszczu dawaj foty będziem szukać siura

Reni, na zdjeciach jest kreweta z wielka glowa.. gdzie tam siura zobaczyc, jak nozki podkurczone, ja nawet nie wiem co na polowie tych zdjec jest (no chyba, ze pacyn, to widze ;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:39

Reni, Simba, moremi, Sabina, Mega, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    jak wsa tak czytam, to przy karmieniu kwa niczego nie mozna jesc.. wszytsko uczula.. i potem o- tak jak jedna baba na forum GW w stopce miala napisane:

Dieta matki karmiącej? Wyeliminować wszystko, co może uczulać, tak na wszelki wypadek. Znaczy się, taka matka ma żyć energią kosmiczną, a jak zzielenieje, to znaczy, że się przystosowuje do fotosyntezy
    to jak to jest że ja jadłam wszystko??

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 5057 5058 5059 5060 5061 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ