X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to jemu cyca do dzioba.. a Tobie do dzioba.. zaraz... chyba, że 07icon_smile4.gif już masz coś w dziobie

Pusurek wrote:
    Moge. Tylko trzeba ja zrobic. Ostatnio corka mi robila i zostawiala w lodowce przed wyjsciem do szkoly. Duzo latwiej jest chycic bule. ;)
    Nie no, Reni, zrobienie kanapki to nie jest problem, ale czlowiek z rana zamulony, dziecko na reku kwiczy, ze jesc i to juz teraz zaraz, marzysz tylko o tym, zeby mu dziob zapchac na chwile, bo potem jest szansa, ze zasnie i zje sie cos jak czlowiek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:47

moremi, Mega, BISCA, Pusurek, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a może zajmijcie się tymi dziećmi, które już macie? Może więcej czasu im poświęcajcie..

powiem Wam, że po latach dopiero docenia się pewne rzeczy.. już kiedyś pisałyśmy o tym
    ale ja teraz nadrabiam czas z rodzicami.. mam świadomość uciekającego czasu
    ja np chodzę z mamą na siłownię.. moja mama to taki typ domatora, zero ruchu, kanapowiec..a tu proszę ..z chęcią śmiga ze mną na siłkę.. na razie pracuje nad kondycją ale zawzięła się :-)

i może zamiast się nad sobą rozczulać warto znaleźć sobie już teraz zajęcie? przecież jest tyle możliwośći.. przeciez nastolatki też potrzebują uwagi rodzica

jeśli o to chodzi to jezdżę z moją mamą na basen od września i zapisałam ją na nordic . Najlepiej jak była pierwszy raz w jacuzi, nie chciała wyjść i mówi " to ja 65 lat przeżyłam i nie wiedziałam, ze naświecie jest coś tak wspaniałego!!!!" :-)
    a swoimi dziećmi się zajmuję jak najbardziej i raczej moi nastolatkowie zaniedbani się nie czuja, nawet jak jeżdzimy z M na te wizyty to zabieramy ich ze sobą w miare możliwości oczywiście. Ja idę do ginka a dziecki z M. do kina albo do galerii np.

Reni, Elfik, Simba, moremi, Sabina, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    Czyli dobremu gościowi dałam w łapę, żeby dał mojej fumfeli trochę odpocząć i chłonąc widoki przyrody...;-)

Czyli to twoja sprawka? O podła....;-)

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska Ty może tak robisz brawo
    ale miałyśmy tu przykład na forum, ze przez starania koleżanka córkę zaniedbywała
    ale wróciła na dobrą drogę ;-)

macduska, Mega, BISCA, kapturnica, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    heja, jestem ;)

i doczytalam.. no pusur, pojechalas.. teraz do pani do sprzatania jeszczce nianke powinnas dostac.. ja nie wiem, to nie sa dobre rekomendacje dla Twojej corki, niby ty taki luzaczek, kawki, forum, a corka malym sie zajmuje, a tu w rzeczywistosci co innego.. odpusc ki=obieto, nie zawsze trzeba byc perfekt..

la dochodzic co te wszytskie numerki oznaczaja..
    Ej no, dalej jestem luzaczek. Dalej bedzie kawka i forum, bo w czym to przeszkadza. Corka pomaga bardzo w dzien, ale w nocy daje jej wolne. ;) I zawsze mowilam, ze mlody nie sypia. Po prostu wzielo mnie i sieklo. Ja sie czuje ostatnie 3 tygodnie, jakbym noc w noc balowala, a potem musiala wstac na uczelnie. ;) A lata juz kuzwa nie te. ;)
    I co wszystkie z tym byciem perfekt? Toc ja dzieciecych ciuchow nie prasuje i zarcie bede dawac ze sloiczka! ;)

macduska, moremi, Sabina, Mega, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur, a nie robiłaś badań kontrolnych po porodzie?

Mnie gin zlecił morfologię, którą zrobiłam. A w sobote na wizycie zrobił mi cytologię.

Mamuśkom polecam zrobienie badań :)

Pusurek, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    macduska Ty może tak robisz brawo
    ale miałyśmy tu przykład na forum, ze przez starania koleżanka córkę zaniedbywała
    ale wróciła na dobrą drogę ;-)

tam zaraz brawo ;-)
    ale staram się

.... być dobrą matką, dobrą żoną, dobrą kochanką, dobra córka, wspierającą przyjaciółka, dobrą pracownicą, płodną kobieta...

i już mi te starania bokiem wychodza

moremi, Sabina, paszczakin, Mega, BISCA, peppapig, samira, Mala79 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczaku, super wieści :)

paszczakin, peppapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wiadomości od Ani cudne :-) od Pusurka już nie (tak, tak, idź do tej higienistki ;))
    Ewa gratuluję :-)
    Macduska, niestety, ale jak się wali takie ilości chemii, to cykle się rozjeżdżają. Mi na początek po dupku skróciła się fl, a zaczynało się od koszmarnych plamień w 7 dpo. Dopiero jak zaczęłam go stosować od 2 dpo, to się unormowało.

Też ostatnio myślałam o Mandragorze. A i Kkisia zniknęła. No i Mysza...

dpo-czyli drugiego dnia po ovu? ja tak biore i jest coraz gorzej

Kkisia chyba sie pozegnała z nami na dobre a Mandragora to trochę focha strzeliła i jeszcze ten październik... moze nie chce jej się pisać...

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe śmiechowy ten Twój maluch
    dawaj jakąś aktualna fote pewnie jeszcze się zmienił

caffe, samira lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    heja, jestem ;)

i doczytalam.. no pusur, pojechalas.. teraz do pani do sprzatania jeszczce nianke powinnas dostac.. ja nie wiem, to nie sa dobre rekomendacje dla Twojej corki, niby ty taki luzaczek, kawki, forum, a corka malym sie zajmuje, a tu w rzeczywistosci co innego.. odpusc ki=obieto, nie zawsze trzeba byc perfekt..

Bozia, mlodego jezyka migowego ucz ;) Podobno w wieku 6 miechow migowym mozna sie juz z dzieciem dogadac ;)

ja jestem calal happy z malym uszczypnieciem- no nie wiem jak moglam byc tak durna, ze o siura nie zapytalam.. lekarz byl strasznym mrukiem wszytko bylo "jak najbardziej w porzadku", zeby dojsc wartosci NT musialam go ciagnac za jezyk, no i pozniej w protokole napisal. No i CD z fotami i wynikami dostalam, chociaz musialam przez wujka gugla dochodzic co te wszytskie numerki oznaczaja..

jedno fajne za to zrobil- dzieciak sie siedzial spokojnie, jak lekarz wszytsko pomierzyl mowi do mnie- prosze kaszlnac.. potem pokazal kartofla, a ten normalnie meksykanska fale zaczal odstawiac.. no i to mnie tak rozwalilo, ze pytanie o ewentulna plec jakos sie zapomnialo..

spadowa, bedzie Adas.. dziewczynki beda sie rodzic w nastepnej fali, zeby chopaki byly starsze odpowiednio ;)
    tak czy inaczej- w srode mam wizyte u swojego gina, moze on cos na tym swoim przedpotopowym sprzecie wypatrzy..

CD z fotami??? Czyżby nasz szpital wszedł w 21 wiek w ostatnim tygodniu???

moremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ok dzięki - poproszę:
    [email protected]

Pooooszło..
    :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    caffe śmiechowy ten Twój maluch
    dawaj jakąś aktualna fote pewnie jeszcze się zmienił
    Jutro mu coś pstryknę. A tak w ogóle to on już sam chce siedzieć. Wiem, ze nie wolno na siłę sadzać, ale ja nie sadzam na siłę, tylko on sam tak robi o.O
    Jest taki ciekawy swiata, że jak się czymś zainteresuje to kilkadziesiąt minut nawet nie piśnie. On prawie w ogóle nie płacze. Jak jest głodny lub chce isc spać to podniesionym głosem to oznajmia :)

moremi, Simba, Sabina, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• Elfik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Czyli to twoja sprawka? O podła....;-)

bo ja wiem, ze ty dzieci nie zaniedbujesz i starasz się przepisowo i ładujesz w to masę energii..
    to należy ci się leżenie i machanie palcem od nogi i zstanawianie sie dlaczego liscie są zielone, bez jednoznacznych skojarzeń, że zielony to...
    :))))))))))))))
    mam nadzieję, ze odpoczęłaś :)

macduska, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    za to znalazlam na szybko cos takiego
    http://www.eduteka.pl/doc/jezyk-niemowlat
    zerknij tutaj moze bedzie cale bo ja wlasnie skonczylam pracke i lece do domku :)
    dzięki serdeczne - jest cały tekst - super :)

iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    bo ja wiem, ze ty dzieci nie zaniedbujesz i starasz się przepisowo i ładujesz w to masę energii..
    to należy ci się leżenie i machanie palcem od nogi i zstanawianie sie dlaczego liscie są zielone, bez jednoznacznych skojarzeń, że zielony to...
    :))))))))))))))
    mam nadzieję, ze odpoczęłaś :)
    baaardzo :-)nawet w nocy

tylko łeb obtłukłam o skos na suficie - jak się ma 180 cm to trzeba uważać niestety :-/
    Edit:
    świetny tort moi byliby zachwyceni
    córcia faktycznie eteryczna
    a najlepsze z tego są twoje cycki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 22:04

moremi, Sabina, Mega, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Stesknilam sie za wami ;)
    Starania staraniami ale tu zawsze jest o czym pogadac

Poprosze jakies streszczenie ostatnich 3 tygodni bo nie nadrobie , doczytalam tylko ta strone :)

Unas rozejm ale starana niby zawieszone juz ne bede smigac do grzebalucha tylko totalny spontan

Wczoraj wymczylam dupke w Besheniowej :)

moremi, macduska, Simba, gosia7122, Reni, Sabina, paszczakin, Mega, BISCA, peppapig, iwcia77, samira, Niuta, Mala79 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku a Ty juz @ masz? Karmisz w nocy i juz przylazla?ja nie mam jeszcze.Mi mama pomaga ,codzien obiad gotuje bo ciezko by bylo
    Mala w nocy budzi sie tak co 3 godziny ale zdaza sie 5 godzin przespac.Pusurku uwazaj na siebie.

Iwone, kkisia, Sabina, Mega, Pusurek, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    On prawie w ogóle nie płacze. Jak jest głodny lub chce isc spać to podniesionym głosem to oznajmia :)

pamiętasz wesołego Romka? nie bój,bój... wyłączą ci...

moja też tak miała.. potem dorosła troszkę i nagle odkryła, że jęki działają na rodziców...
    ja też tak chcę znowu, dziecko budzi się z uśmiechem, a nie.. :)

caffe, Sabina, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 października 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w nocy wstaję raz, tzn. jeśli zje ok. 24.00 to budzi się o 5 lub 6.

gosia7122, Sabina, Mega, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 5058 5059 5060 5061 5062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ