35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
no to jemu cyca do dzioba.. a Tobie do dzioba.. zaraz... chyba, że
już masz coś w dziobie
Pusurek wrote:Moge. Tylko trzeba ja zrobic. Ostatnio corka mi robila i zostawiala w lodowce przed wyjsciem do szkoly. Duzo latwiej jest chycic bule.
Nie no, Reni, zrobienie kanapki to nie jest problem, ale czlowiek z rana zamulony, dziecko na reku kwiczy, ze jesc i to juz teraz zaraz, marzysz tylko o tym, zeby mu dziob zapchac na chwile, bo potem jest szansa, ze zasnie i zje sie cos jak czlowiek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 21:47
moremi, Mega, BISCA, Pusurek, iwcia77, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:a może zajmijcie się tymi dziećmi, które już macie? Może więcej czasu im poświęcajcie..
powiem Wam, że po latach dopiero docenia się pewne rzeczy.. już kiedyś pisałyśmy o tym
ale ja teraz nadrabiam czas z rodzicami.. mam świadomość uciekającego czasu
ja np chodzę z mamą na siłownię.. moja mama to taki typ domatora, zero ruchu, kanapowiec..a tu proszę ..z chęcią śmiga ze mną na siłkę.. na razie pracuje nad kondycją ale zawzięła się
i może zamiast się nad sobą rozczulać warto znaleźć sobie już teraz zajęcie? przecież jest tyle możliwośći.. przeciez nastolatki też potrzebują uwagi rodzica
jeśli o to chodzi to jezdżę z moją mamą na basen od września i zapisałam ją na nordic . Najlepiej jak była pierwszy raz w jacuzi, nie chciała wyjść i mówi " to ja 65 lat przeżyłam i nie wiedziałam, ze naświecie jest coś tak wspaniałego!!!!"
a swoimi dziećmi się zajmuję jak najbardziej i raczej moi nastolatkowie zaniedbani się nie czuja, nawet jak jeżdzimy z M na te wizyty to zabieramy ich ze sobą w miare możliwości oczywiście. Ja idę do ginka a dziecki z M. do kina albo do galerii np.
Reni, Elfik, Simba, moremi, Sabina, iwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska Ty może tak robisz brawo
ale miałyśmy tu przykład na forum, ze przez starania koleżanka córkę zaniedbywała
ale wróciła na dobrą drogę
macduska, Mega, BISCA, kapturnica, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:heja, jestem
i doczytalam.. no pusur, pojechalas.. teraz do pani do sprzatania jeszczce nianke powinnas dostac.. ja nie wiem, to nie sa dobre rekomendacje dla Twojej corki, niby ty taki luzaczek, kawki, forum, a corka malym sie zajmuje, a tu w rzeczywistosci co innego.. odpusc ki=obieto, nie zawsze trzeba byc perfekt..
la dochodzic co te wszytskie numerki oznaczaja..
I zawsze mowilam, ze mlody nie sypia. Po prostu wzielo mnie i sieklo. Ja sie czuje ostatnie 3 tygodnie, jakbym noc w noc balowala, a potem musiala wstac na uczelnie.
A lata juz kuzwa nie te.
I co wszystkie z tym byciem perfekt? Toc ja dzieciecych ciuchow nie prasuje i zarcie bede dawac ze sloiczka!macduska, moremi, Sabina, Mega, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:macduska Ty może tak robisz brawo
ale miałyśmy tu przykład na forum, ze przez starania koleżanka córkę zaniedbywała
ale wróciła na dobrą drogę
tam zaraz brawo
ale staram się
.... być dobrą matką, dobrą żoną, dobrą kochanką, dobra córka, wspierającą przyjaciółka, dobrą pracownicą, płodną kobieta...
i już mi te starania bokiem wychodzamoremi, Sabina, paszczakin, Mega, BISCA, peppapig, samira, Mala79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoremi wrote:Wiadomości od Ani cudne
od Pusurka już nie (tak, tak, idź do tej higienistki
)
Ewa gratuluję
Macduska, niestety, ale jak się wali takie ilości chemii, to cykle się rozjeżdżają. Mi na początek po dupku skróciła się fl, a zaczynało się od koszmarnych plamień w 7 dpo. Dopiero jak zaczęłam go stosować od 2 dpo, to się unormowało.
Też ostatnio myślałam o Mandragorze. A i Kkisia zniknęła. No i Mysza...
dpo-czyli drugiego dnia po ovu? ja tak biore i jest coraz gorzej
Kkisia chyba sie pozegnała z nami na dobre a Mandragora to trochę focha strzeliła i jeszcze ten październik... moze nie chce jej się pisać... -
paszczakin wrote:heja, jestem
i doczytalam.. no pusur, pojechalas.. teraz do pani do sprzatania jeszczce nianke powinnas dostac.. ja nie wiem, to nie sa dobre rekomendacje dla Twojej corki, niby ty taki luzaczek, kawki, forum, a corka malym sie zajmuje, a tu w rzeczywistosci co innego.. odpusc ki=obieto, nie zawsze trzeba byc perfekt..
Bozia, mlodego jezyka migowego uczPodobno w wieku 6 miechow migowym mozna sie juz z dzieciem dogadac
ja jestem calal happy z malym uszczypnieciem- no nie wiem jak moglam byc tak durna, ze o siura nie zapytalam.. lekarz byl strasznym mrukiem wszytko bylo "jak najbardziej w porzadku", zeby dojsc wartosci NT musialam go ciagnac za jezyk, no i pozniej w protokole napisal. No i CD z fotami i wynikami dostalam, chociaz musialam przez wujka gugla dochodzic co te wszytskie numerki oznaczaja..
jedno fajne za to zrobil- dzieciak sie siedzial spokojnie, jak lekarz wszytsko pomierzyl mowi do mnie- prosze kaszlnac.. potem pokazal kartofla, a ten normalnie meksykanska fale zaczal odstawiac.. no i to mnie tak rozwalilo, ze pytanie o ewentulna plec jakos sie zapomnialo..
spadowa, bedzie Adas.. dziewczynki beda sie rodzic w nastepnej fali, zeby chopaki byly starsze odpowiednio
tak czy inaczej- w srode mam wizyte u swojego gina, moze on cos na tym swoim przedpotopowym sprzecie wypatrzy..
CD z fotami??? Czyżby nasz szpital wszedł w 21 wiek w ostatnim tygodniu???
moremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:caffe śmiechowy ten Twój maluch
dawaj jakąś aktualna fote pewnie jeszcze się zmienił
Jest taki ciekawy swiata, że jak się czymś zainteresuje to kilkadziesiąt minut nawet nie piśnie. On prawie w ogóle nie płacze. Jak jest głodny lub chce isc spać to podniesionym głosem to oznajmiamoremi, Simba, Sabina, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:Czyli to twoja sprawka? O podła....
bo ja wiem, ze ty dzieci nie zaniedbujesz i starasz się przepisowo i ładujesz w to masę energii..
to należy ci się leżenie i machanie palcem od nogi i zstanawianie sie dlaczego liscie są zielone, bez jednoznacznych skojarzeń, że zielony to...
)))))))))))))
mam nadzieję, ze odpoczęłaśmacduska, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość
-
Mala79 wrote:za to znalazlam na szybko cos takiego
http://www.eduteka.pl/doc/jezyk-niemowlat
zerknij tutaj moze bedzie cale bo ja wlasnie skonczylam pracke i lece do domkuiwcia77, Mala79 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:bo ja wiem, ze ty dzieci nie zaniedbujesz i starasz się przepisowo i ładujesz w to masę energii..
to należy ci się leżenie i machanie palcem od nogi i zstanawianie sie dlaczego liscie są zielone, bez jednoznacznych skojarzeń, że zielony to...
)))))))))))))
mam nadzieję, ze odpoczęłaś
tylko łeb obtłukłam o skos na suficie - jak się ma 180 cm to trzeba uważać niestety
Edit:
świetny tort moi byliby zachwyceni
córcia faktycznie eteryczna
a najlepsze z tego są twoje cycki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2014, 22:04
moremi, Sabina, Mega, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Stesknilam sie za wami
Starania staraniami ale tu zawsze jest o czym pogadac
Poprosze jakies streszczenie ostatnich 3 tygodni bo nie nadrobie , doczytalam tylko ta strone
Unas rozejm ale starana niby zawieszone juz ne bede smigac do grzebalucha tylko totalny spontan
Wczoraj wymczylam dupke w Besheniowejmoremi, macduska, Simba, gosia7122, Reni, Sabina, paszczakin, Mega, BISCA, peppapig, iwcia77, samira, Niuta, Mala79 lubią tę wiadomość
-
Pusurku a Ty juz @ masz? Karmisz w nocy i juz przylazla?ja nie mam jeszcze.Mi mama pomaga ,codzien obiad gotuje bo ciezko by bylo
Mala w nocy budzi sie tak co 3 godziny ale zdaza sie 5 godzin przespac.Pusurku uwazaj na siebie.Iwone, kkisia, Sabina, Mega, Pusurek, iwcia77, samira lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:On prawie w ogóle nie płacze. Jak jest głodny lub chce isc spać to podniesionym głosem to oznajmia
pamiętasz wesołego Romka? nie bój,bój... wyłączą ci...
moja też tak miała.. potem dorosła troszkę i nagle odkryła, że jęki działają na rodziców...
ja też tak chcę znowu, dziecko budzi się z uśmiechem, a nie..
caffe, Sabina, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość