X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    że niby chili w mleku było?
    to jak się nawpieprzam chili to komary mnie nie będą żarły, bo krew ostra?
    a jak doprawię cukrem to mnie wampirz napocznie?
    zbyt skomplikowane
    Bozia3 wrote:
    Podał na stół i wsunęłam - ostry rosół, aż mi łzy stanęły w oczach i dostałam kataru....i za chwilę - o ja pierdylę - przecież ja karmię....

BISCA, Mala79, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Viola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za pamięć :-)

samira lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    i jeszcze jedno, zanim znowu wciry beda, ze o "niestaraniach" gadamy.. z usg tego powaznego na podstawie wymiarow mi wyszlo, ze rodze 24 kwietnia. Ale, ale, to belgiskie normy dla kurdupli, ja mam 1,76m, chuop 10cm wiecej, kosci tez mamy niczego sobie ;) wiec moze dzidz duzy bedzie (aj, aj), a urodzi sie w swoim terminie..

wiadomo, data umowna, ale czy ja mam sobie w tych wszytkich belly i innych ciazo-programach, suwakach to przestawic? Bo ja to sobie lubie czytac, co tam sobie rosnie w danym momencie, ale tak to jest juz caly tydzien roznicy..

ciezarowy i byle ciezarowy- co w waszych suwakach/programach bylo? data porodu z usg, czy kalkulacja z ostatniej @?
    paszcza, ale data nie jest ze względu na wzrost populacji....data z USG - to kalkulacja info z Twojej ostatniej miesiączki i wielkości dziecka...
    Ja według USG i ciotki miałam termin na 17.09, a z owulacji na 20.IX. Urodziłam 19.09. Więc te kilka dni w tą czy w tą nigdy nie będą precyzyjne...Ty wiesz dokładnie przecież kiedy było poczęcie - to łątwiej obliczyć

Bursztyn, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola często zaglądałam do Ciebie - a tu taka wiadomość - gratulacje - oby tym razem się udało !

Viola, Sabina, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śmierdzi przemytem na odległość!
    Pusurek wrote:
    A ja na to:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1bdd3496d0bc.jpg

;)

kapturnica, Simba, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    zbyt skomplikowane
    no wlasnie
    ale jak jajka trzeba podtuczyc to juz tak latwo nie jest... :/

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    zbyt skomplikowane
    na to wychodzi...że było ostre mleko - nie mógł tego pić - ciągnął łyk bo głodny i w ryk.. i tak z 10 minut...potem się napił rumianku i poszedł spać - może przypadek, ale ja tego rosołu już nie tknę - a szkoda - bo gar ugotowany.
    Reni w taki sposób myśląc - to nic nie powinno mieć wpływu na mleko - bo przecież w mleku nie mogą być ogórki, ser czy śliwki...a jednak jakoś to działą

kapturnica, Reni, caffe, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    paszcza, ale data nie jest ze względu na wzrost populacji....data z USG - to kalkulacja info z Twojej ostatniej miesiączki i wielkości dziecka...
    Ja według USG i ciotki miałam termin na 17.09, a z owulacji na 20.IX. Urodziłam 19.09. Więc te kilka dni w tą czy w tą nigdy nie będą precyzyjne...Ty wiesz dokładnie przecież kiedy było poczęcie - to łątwiej obliczyć

ja chce wiedziec, czy moje dziecie sie juz usmiecha w brzuchu!

http://emoticoner.com/files/emoticons/onion-head/dong-onion-head-emoticon.gif

poczecie bylo w dzien punkcji.. i co ja z tego wiem? jak moge w programie wstawic albo 1 dzien osttniej miesiaczki albo date porodu?

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    śmierdzi przemytem na odległość!
    Polaczki, nie? ;)
    Ale wszystko bylo na legalu, zapewniam Cie. ;)

Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nadmuchasz ją raz i spokój.. a i mąż skorzysta ;-)
    Pusurek wrote:
    No wlasnie to chcialam napisac. Dmuchana lala nie wchodzi w gre, to musi byc cos, co mojego zdrowia nie obciazy. ;)

Pusurek, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

poczecie bylo w dzien punkcji.. i co ja z tego wiem? jak moge w programie wstawic albo 1 dzien osttniej miesiaczki albo date porodu?
    teoretycznie wiec data porodu powinna byc jeszcze bardziej precyzyjna, tylko trzeba uzyc innego kalkulatora :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    medela swing - super - nie ciągnie cycków za mocno - ma kilka stopni regulacji - siedzisz i pierdzisz w stołek - a mleko leci...swoją drogą byłam zdziwiona, że z jednego cycka udoiłam cała flachę - czuję się jak dojna krowa trochę...co widać chyba po dziecku - bo rośnie jak cholera - znaczy rosną mu fałdy udowe..;)
    jedyną wadą co do której się mogę doczepić - to jest stosunkowo głośny - nie jakoś upierdliwie, ale gdyby go używać w ciszy nocnej - to jednak trochę słychać takie gulganie...
    Ja mam Aventa, tak fajnie buczy. Adas sie na jego dzwiek w nocy uwarunkowal, wiedzial, ze jak buczy, to zaraz pasza bedzie i spokojnie czekal. Pies Pawlowa to przy nim popierdulka. ;)

Bozia3, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale nadmuchasz ją raz i spokój.. a i mąż skorzysta ;-)
    ale dlaczego kazesz Pusurowi dmuchac?przeciez jej zdrowie doznalo uszczerbku
    Chlopy sa od dmuchania ;) wkoncu na tym powinni znac sie najbaardziej ;)

Pusurek, Reni lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

na belly wybierasz opcję z tego co pamiętam - albo na podstawie ostatniej miesiączki, albo na podstawie daty owulacji - może wprowadź dzień punkcji jako owulacja?

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moim zdaniem panikujesz.. i będzie ok
    gorzej z moimi jajami
    ale damy radę damy radę nic się nie martwimy okej?
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Moj wykres to rownia pochyla, doslownie, to nie jest metafora. W zyciu takiego nie mialam. Do tego nie wzielam pod uwage co wlasne jajniki do mnie mowia i inne towarzyszace objawy...i gdybym im zaufala to intercity z jajem by mi nie odjechalo, a tak- chyba juz po ptokach, bo wyglada na to ze owulka juz byla- mimo ze test pokazal dopiero dzis pik. Po prostu wydawalo mi sie za wczesnie, zebym owulke miala w 9 dc. No i zignorowalam sprawe.

macduska lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale dlaczego kazesz Pusurowi dmuchac?przeciez jej zdrowie doznalo uszczerbku
    Chlopy sa od dmuchania ;) wkoncu na tym powinni znac sie najbaardziej ;)
    ma mu kupić prezent i on sobie sam ma dmuchać? O nie nie...powinna nadmuchać i podarować gotową - potem niech on dmucha..;). Jeśli nie chcą robić tego codziennie - to trzeba by taką nadmuchaną odłożyć na szafę - żeby w dzień nie przeszkadzała....

kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Moj wykres to rownia pochyla, doslownie, to nie jest metafora. W zyciu takiego nie mialam. Do tego nie wzielam pod uwage co wlasne jajniki do mnie mowia i inne towarzyszace objawy...i gdybym im zaufala to intercity z jajem by mi nie odjechalo, a tak- chyba juz po ptokach, bo wyglada na to ze owulka juz byla- mimo ze test pokazal dopiero dzis pik. Po prostu wydawalo mi sie za wczesnie, zebym owulke miala w 9 dc. No i zignorowalam sprawe.
    :(

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ma mu kupić prezent i on sobie sam ma dmuchać? O nie nie...powinna nadmuchać i podarować gotową - potem niech on dmucha..;). Jeśli nie chcą robić tego codziennie - to trzeba by taką nadmuchaną odłożyć na szafę - żeby w dzień nie przeszkadzała....
    kuzwa, przeciez pompki do tego na pewno daja :)
    a jak chlop lubi dmuchac, to przeciez wszystko nadmucha ;)

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Moze ja mu w ogole kupie jakas niewolnice? W nocy on by sobie ja dmuchal, w dzien by mi gotowala, prala i sprzatala. I wszyscy zadowoleni. ;)

kapturnica, paszczakin, iwcia77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a moim zdaniem panikujesz.. i będzie ok
    gorzej z moimi jajami
    ale damy radę damy radę nic się nie martwimy okej?
    nie panikuje, suche fakty, jest juz po, charakterystyczne objawy owulki skonczyly sie dzis rano.
    A dlaczego z jajkami Twoimi jest niedobrze?

Reni lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 5097 5098 5099 5100 5101 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ