35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:Ale moze by ci to dalo poczucie bezpieczenstwa? Albo chociaz cieplo.
Pisalas kiedys, ze nie macie choinki na swieta? Czy sie mi pomylilo?
pusur, dla mnie to tez była poważna kwestia, trochę by było żal, gdyby młoda to ominęło..
ale ...
co ma bibila wspólnego z tym brodatym dziadkiem Coca coli?
widziałaś gdzieś w bibli choinkę i bombki i nakaz obdarowywania się prezentami..
Mikołaj katolicki to ten z 6 grudnia...
ja choinkę i tak postawiękapturnica, samira, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:nie współczuj
trzeba mieć swoje poglądy i się ich trzymać
dopóki nikogo nie krzywdzę, nic nikomu do tego
dlatego jak napisałam, gdyby młoda żle się czuła przed komunią pogadamy i jak będzie chciała się pomysli..
ale na pewno słyszałyście, ze dziecko ochrzczone lepiej śpi)))))))))0
to juz nie jest trzymanie sie swoich pogladow- ktore nota bene- jak napisalas nikogo nie krzywdza -
EwaT wrote:niewiem
wydaje mi się że to jest głeboko w psychice wyryte i wiąże sie z poczuciem winy którą wpaja kk
choinka będzie wyjątkowo dla TomciaElfik, Mega, EwaT, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:a co to za roznica czy ulega sie dziecku czy rodzicom jesli np. o slub chodzi?
to juz nie jest trzymanie sie swoich pogladow- ktore nota bene- jak napisalas nikogo nie krzywdza
jest różnica
oni są dorośli
a gdyby moje dziecko cierpiało, że się wyróznia, to ją krzywdzę swoją decyzją.
zwłaszcza, że ona jest ode mnie zależna..
Zatem jest róznica.kapturnica, paszczakin, Sabina lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:jest różnica
oni są dorośli
a gdyby moje dziecko cierpiało, że się wyróznia, to ją krzywdzę swoją decyzją.
zwłaszcza, że ona jest ode mnie zależna..
Zatem jest róznica. -
EwaT wrote:to sie akurat bardzo w oczy rzuciło
i dobrze, jak się człowiek nie skupi i myśli o czym innym jednocześnie to pisze fonetycznie..
mnie też to razi
dobrze, że zwracasz uwagę..
ostatnio facet na allegro mi oczy wypalił "zprubóje" mi paczkę wysłać..
nie wiedziałam na początku co on w zasadzie chce mi zrobić?
Schowac się do szafy czy nadstawić?EwaT, Iwone, samira, kapturnica, Mega, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:no własnie
chce mu sprawić radość...prezenty też będąEwaT, samira, kapturnica, Mega, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
a propo wiary to jest mi smutno bardzo dziś i sie zastanawiam czy ten Bóg jest i czy go obchodza chore dzieci....
bardzo chore i poszkodowane dzieci dzis widziałam
pani logopeda opowiadała że tam w ośrodku gdzie pracuje czesto tak jest że rodzice odwiedzaja te dzieci potem coraz rzadziej a potem wcale......i tak mi to w sercu siedzi cały dzieńIwone, samira, Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:a propo wiary to jest mi smutno bardzo dziś i sie zastanawiam czy ten Bóg jest i czy go obchodza chore dzieci....
bardzo chore i poszkodowane dzieci dzis widziałam
pani logopeda opowiadała że tam w ośrodku gdzie pracuje czesto tak jest że rodzice odwiedzaja te dzieci potem coraz rzadziej a potem wcale......i tak mi to w sercu siedzi cały dzień
Natomiast to juz jest sprawa sumienia tych rodzicow ktorzy znikaja i ich psychiki. Czasem ludzie wypieraja takie rzeczy bo sobie nie radza.Iwone, EwaT, iwcia77, Reni lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:no.. dostalam listowne "poproszenie" o bycie chrzestna.. a nie moge na nie odpowiedziec przed moim wyjazdem do Polski (w nadchodzaca srode)..
nie chce byc chrzestna, bo ja jestem antyklerykal (sorry andzej), ale teraz mam idealna wymowke, ze nie bede samochodem 3tys km robic w 6 miesiacu ciazy. Niestety, nie moge jej uzyc, bo moja rodzina nie wie, ze jestem w ciazy. dowie sie w srode.
dlatego do poniedzialku bede udawac, ze nie dostalam listu jeszcze (niepolecony, ale priorytet). a potem to chyba moge miec ze 2 dni na odpowiedz, nie?paszczakin, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:pusur, dla mnie to tez była poważna kwestia, trochę by było żal, gdyby młoda to ominęło..
ale ...
co ma bibila wspólnego z tym brodatym dziadkiem Coca coli?
widziałaś gdzieś w bibli choinkę i bombki i nakaz obdarowywania się prezentami..
Mikołaj katolicki to ten z 6 grudnia...
ja choinkę i tak postawię
I nie mowie tu o kwestii wiary ( caly czas to podkreslam ), ale tradycji.
Co swiety i choinka zawinili? I zajaczek wielkanocny?kapturnica, Iwone, Elfik, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Nieeeeee, nie ma zupelnie nic wspolnego. Pisalam to do Ewki, ktora odcina sie od wszyskiego. Religii, tradycji. Ale choinke jednak w tym roku postawi. Dla Tomcia. Za rok pewnie tez, bo bedzie chcial. I bedzie czekal na swietego od Coli, jak wszystkie inne dzieci.
I nie mowie tu o kwestii wiary ( caly czas to podkreslam ), ale tradycji.
Co swiety i choinka zawinili? I zajaczek wielkanocny?
dla mnie są smieszni dorośli którzy co roku obchodzą urodziny faceta w którego nie wierzą -
nick nieaktualnyEwaT wrote:no tak ale dzieci nie rozumieją dlaczego obchodzimy urodziny Jezusa
dla mnie są smieszni dorośli którzy co roku obchodzą urodziny faceta w którego nie wierzą
Mozliwosci na przezycie zycia jest tyle ile pomyslow na nie.samira, iwcia77 lubią tę wiadomość