35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:prose
Dziewczynki są drobniejsze. Ale poza tym to przyrost wagi w pewnym momencie staje się wolniejszy, także nie ma się co porównywać
hihih, no nie u mnie to wcześniakowatośc wychodzi, ja nawet bym porównywać nie chciała i nie mogę, w siatce centylowej wcześniaków też słabo..)
ale to mnie jakoś nie martwiło nigdy..pewnie nadgoni
niski chłopak to byłaby inna rzecz...
caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ale ja to wszystko rozumiem. Kazdy robi tak, jak uwaza, ze dla jego rodziny bedzie najlepiej.
Nie bedziemy tego robic dla babc i dziadkow, bo ich przy tym nie bedzie. Ale tez nie zamierzam kruszyc kopii o cos, co nie wydaje mi sie powodem do tego. Z wiekiem rośnie popyt na święty spokój parafrazujac Dunczyka.
Poza tym mozna zrobi fajna kameralna imprezke z przyjaciolmi i prezentami.
hihi, no własnie ja nic nie robię i mam święty spokój...
a za[ptrzebowanie na spokój rozumiem, dlatego robiłam urodziny córki w restaurante, jak moja szwagierka sie nawet ze mną nie pzrywitała, to przynajmniej nie miałam gadziny pod własnym dachem, bo u mnie gość rzecz święta, a jak gośc restauracji - też ją zlałam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:10
Mega, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Kap, gdyby nie ty ktoś napisał tą historię z chrzesniakiem, to bym nie uwierzyła..
brzmi jak jakieś "trudne sprawy" czy inny reality..
mózg się lasuje
moze dlatego twój ma problmy z ciśnieniem, jak bym takiego esa przeczytała, to tez bym miała 250/200..Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:10
Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:hihih, no nie u mnie to wcześniakowatośc wychodzi, ja nawet bym porównywać nie chciała i nie mogę, w siatce centylowej wcześniaków też słabo..
)
ale to mnie jakoś nie martwiło nigdy..pewnie nadgoni
niski chłopak to byłaby inna rzecz... -
Elfik wrote:Kap, gdyby nie ty ktoś napisał tą historię z chrzesniakiem, to bym nie uwierzyła..
brzmi jak jakieś "trudne sprawy" czy inny reality..
mózg się lasuje
moze dlatego twój ma problmy z ciśnieniem, jak bym takiego esa przeczytała, to tez bym miała 250/200..
No niestety kuzynka stwierdzila z malzem swoim-cytujepo chuj pracowac narodze dzieci to przy 5tym juz dadza wysokie dodatki..Maja 6scioro plus 3poronienia laska 3lata starsza ode mnie..Ale co tu wymnagac od ludzi po podstawowce..
Pojesc, poruchac i radia posluchac...Mega, Elfik, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDorka71 wrote:to są sakramenty...tradycja to zupełnie coś innego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:18
-
Pusurek wrote:Potraktujemy to jak nieodlaczny element posiadania dziecka, jak choinke na swieta czy wieszanie flagi.
Ty nie chrzcisz Tomcia?
chciaż nie jest to symbol mojej wiary, nie uznaje symboli i tradycji, żadnychmoremi lubi tę wiadomość
-
kapturnica wrote:mala wazy 11kg??? laleczka ....Ile wazyla Elfi jak sie urodzila???
całe 1650
i 42 cm
jak powiedziałam kiedyś rodzinie,co nie kazdy dowcip pojął, że kurczaki w markecie wiecej ważą, trudno takiego nietuczonego znaleźć w tej wadze)
Mega, paszczakin, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:No, rzeczywiscie, ciezko macie z tymi chrztami i nie chrztami...Ulegaie rodzinie grozi frustracja, ze nie jest sie w zgodzie ze soba, nie uleganie dyskomfortem, ze sie obraza, itd. Wspolczuje.
nie współczuj
trzeba mieć swoje poglądy i się ich trzymać
dopóki nikogo nie krzywdzę, nic nikomu do tego
dlatego jak napisałam, gdyby młoda żle się czuła przed komunią pogadamy i jak będzie chciała się pomysli..
ale na pewno słyszałyście, ze dziecko ochrzczone lepiej śpi)))))))))0
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2014, 17:31
kapturnica, Mega, promoszka, samira, Sabina lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:całe 1650
i 42 cm
jak powiedziałam kiedyś rodzinie,co nie kazdy dowcip pojął, że kurczaki w markecie wiecej ważą, trudno takiego nietuczonego znaleźć w tej wadze)
-
Pusurek wrote:Tylko dla chrzescijan, dla ludzi innej wiary to juz nie jest sakrament, tylko obrzed czyli praktyka symboliczna zakorzeniona w tradycji.
to tak jakbym ja sie modliła do ognia bo moi przodkowie tak robiliElfik, Reni lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:No niestety kuzynka stwierdzila z malzem swoim-cytujepo chuj pracowac narodze dzieci to przy 5tym juz dadza wysokie dodatki..Maja 6scioro plus 3poronienia laska 3lata starsza ode mnie..Ale co tu wymnagac od ludzi po podstawowce..
Pojesc, poruchac i radia posluchac...
w GB siedzą? bo chyba nie u nas?
jakby tak duzo na dzieci dawali to po co od ciebie ciągnie? -
Elfik wrote:nie współczuj
trzeba mieć swoje poglądy i się ich trzymać
dopóki nikogo nie krzywdzę, nic nikomu do tego
dlatego jak napisałam, gdyby młoda żle się czuła przed komunią pogadamy i jak będzie chciała się pomysli..
ale na pewno słyszałyście, ze dziecko ochszczone lepiej śpi)))))))))0
moremi, Reni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:bez sensu sa takie praktyki jesli ktoś nie wierzy, zupełnie idiotyczne i bezcelowe
to tak jakbym ja sie modliła do ognia bo moi przodkowie tak robili
Pisalas kiedys, ze nie macie choinki na swieta? Czy sie mi pomylilo?kapturnica lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ale moze by ci to dalo poczucie bezpieczenstwa? Albo chociaz cieplo.
Pisalas kiedys, ze nie macie choinki na swieta? Czy sie mi pomylilo?
wydaje mi się że to jest głeboko w psychice wyryte i wiąże sie z poczuciem winy którą wpaja kk
choinka będzie wyjątkowo dla TomciaIwone, samira, moremi, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:bez sensu sa takie praktyki jesli ktoś nie wierzy, zupełnie idiotyczne i bezcelowe
to tak jakbym ja sie modliła do ognia bo moi przodkowie tak robili
dobrze gada, wódki jej polać!
Jak koniowata i Montigniac pozwala to ja stawiamkapturnica, Mega, EwaT, Sabina lubią tę wiadomość