35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
jak się jest innej wiary lub osobą niewierzącą to po chuj się wbijać do kościoła po chrzest??
Pusurek wrote:Tylko dla chrzescijan, dla ludzi innej wiary to juz nie jest sakrament, tylko obrzed czyli praktyka symboliczna zakorzeniona w tradycji.Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ale miałas presję otoczenia, rodziny??
uważaj, bo jeszcze dla śwętego spokoju będziesz musiała go obrzezać
EwaT wrote:ochrzciłam dla świetego spokoju
chciaż nie jest to symbol mojej wiary, nie uznaje symboli i tradycji, żadnychkapturnica, Elfik, samira lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:tez mi się wydaje obojętny lub co najmniej niezrozumiały w moim ludzkim odczuciu - nie bardzo rozumiem o co mu kurna chodzi z nami....
. Natomiast nie moegę powiedzieć, że go nie ma...bo wierzę w jakąś siłę - większa dużo inteligencję niż my....może on (Bóg) też nie zawsze rozumie swoją naturę - i tak po prostu rozwija się jakoś z ludzkością?
-
Elfik wrote:A ta brokułowa to rosół i mnóstwo brokuła? Purée czy w rożyczkach? Może zrobie? Nie samą pomidorową człowiek żyje...
O i wreszcie sobie przypomnialam co miałam, było o tortach a jakie cudeńko zrobiła Kap na urodziny syna... Pikne po prostu,ale zdjęcia nie mam, może się sama pochwali ?
A brokułowa robie na 2sposoby albo tak jak mowisz duzo w rozyczkach brokułow do tego oczywiscie zabielam smietana i lane kluseczki albo robie zupe krem ido tego daje groszek ptysiowy..
Elfi moj tort przy tortach paszczy??No daj spokoj nie bede sie blaźnic...Sabina, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:tez mi się wydaje obojętny lub co najmniej niezrozumiały w moim ludzkim odczuciu - nie bardzo rozumiem o co mu kurna chodzi z nami....
. Natomiast nie moegę powiedzieć, że go nie ma...bo wierzę w jakąś siłę - większa dużo inteligencję niż my....może on (Bóg) też nie zawsze rozumie swoją naturę - i tak po prostu rozwija się jakoś z ludzkością?
Bozia3 lubi tę wiadomość
-
jeśli chrzczą dziecko to albo zaczynają wierzyć albo w chuja walą i tyle..
ja jestem osobą wierzącą nawet bardzo ale do kościoła na msze nie chodzę, bo mnie pingwiny denerwują...
Pusurek wrote:Jesli niewierzacy chrzcza dziecko, to jest to sakrament czy nie? Ksiadz Natanek by wiedzial.kkisia, Bliska 77, Bozia3, samira, paszczakin, iwcia77, Mega, moremi lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:ale jakiej tradycji? dlaczego nie zachowujemy innych tradycji - np. świeckich - święta Kupały czy jak mu tam ? Dlaczego ateiści przyczepiają się do nie swoich tradycji? Bardziej już cenię tych, którzy w okresie świąt wyjeżdżają na narty na te kilka dni....
Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBliska 77 wrote:No to uwaga, moja ma 6,5roku, 114cm i 17,6...
Strasznie mnie wkurwiają komentarze - ile ma lat? 3??!! Ale wielka!
Normalnie otwiera mi sie nóż w kieszeni wrrr,Bliska 77, Elfik, iwcia77, Mega, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Mówiłam, że mam duża córkę
Normalnie otwiera mi sie nóż w kieszeni wrrr,Sabina, Iwone lubią tę wiadomość
-
Sabina wrote:Moje młode zasnęło i znowu szarpie ją kaszel, nawet nie mam jak wyjść do łazienki, żeby się umyć, bo boję się ją samą zostawić
Sabina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Sabina wrote:Mówiłam, że mam duża córkę
Normalnie otwiera mi sie nóż w kieszeni wrrr,
Ja mam jak Bliska..
Trzy lata, niemożliwe, wygląda na półtora...
Ale to mnie nie wkurza...
Wkurzalo mnie, dwa lata i jeszcze nie chodzi? Niemozliwe?
Wrrrr
A co mi sie nasuwało
Niemożliwe to jest to, ze cie matka z obory wypuściła, gdzie cie trzydzieści lat chowała.. Wrrr....
(Ale zawsze się powstrzymywalam)Sabina, kapturnica, Bliska 77, paszczakin, Mega lubią tę wiadomość