35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Paszczak pojechałaś, ale w sumie jest w tym trochę racji, jestem mała i tak, jestem wredna
A wiesz o tym ze małe jest do kochania a duże do wieszania firanek?kapturnica, Elfik, Lucky, paszczakin, Simba, kkisia, peppapig, Iwone, iwcia77, macduska, malgos741, caffe, moremi, Parka, Mala79 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Paszczak, tak to jeden z tych szpitali. A zamierzałam karmić od razu tylko butlą ale jak zobaczyłam małego to zmiękłam zupełnie. Długo to nie potrwa ale zawsze coś tam cennego złapie. Podobno najcenniejsza jest siara.
Lucky, ania.g, Sabina lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Paszczak, tak to jeden z tych szpitali. A zamierzałam karmić od razu tylko butlą ale jak zobaczyłam małego to zmiękłam zupełnie. Długo to nie potrwa ale zawsze coś tam cennego złapie. Podobno najcenniejsza jest siara.
hmmm, zapytałabym dlaczego chciałaś od razu butlą, ale nie chcę wywoływać dyskusji rodem z for "matki Polki kontra wredne suki..."
Żeby było jasne, nie uwazam butli za gorszą, po prostu (zazwyczaj!) cyc jest łatwiejszy i zdrowszy, jak sama napisałaś o siarze..Lucky, Mega, ania.g, kapturnica, Sabina, iwcia77, macduska, gosia7122, moremi lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Nie wiem kogo bronić jak mam 1,70 m..
Po środku nie stanę, bo taki to zawsze najwięcej obrywa..kapturnica, iwcia77, macduska, moremi lubią tę wiadomość
-
witam was serdecznie
Mcduska spełnienia marzeń, czyli bobasa w 2015 roku!
Aniu super że już w domu jesteś. Najwyraźniej stres wstrzymywał laktację i teraz Cię puszcza. Cieszę się. No i wszyscy jesteście w domku.
Znajomym urodziła się córeczka (w zasadzie wielka baba) 64cm i 5200! Lekarze uparli się na sn (ostatnie usg nie wskazywało na taką wielkość) ale tak się akcja potoczyła że skończyło się na cc. No i dobrze, bo by dziewczyna na wózku skończyła rodząc naturalnie taką kobitkę! No i oni mieli dużo więcej ciuchów do przekazania dalej
A u nas po późnej owulacji. Jeżeli w ogóle była, bo coś temp niskie. Ale trzymam za siebie kciuki. Czytałam wszelkie dyskusje i opinie i wychodzi na to że robimy mało albo i nic, ale u nas nie wchodzi w gre invitro więc liczymy na cud.
Co do hec i fochów, to..... no żenada.
Jak ktoś cierpi na zerowe poczucie wartości i dowartościowuje się tylko ilością wspomnień i imiennych zapytań o siebie na anonimowym forum, to.... no żal, żal. Mnie by wstyd było się dopominać o uwagę dla siebie i to ciągłe wołanie: "tu jestem hop hop, zauważcie mnie, kochajcie mnie". No smutne to. I wymaga terapii moim skromnym zdaniem
Miśka mi żal, ale myślę że odeszła z innych względów.
Myszą się po prostu martwię, może ona chora, może maluch długo pod grzejnikami albo inne ma problemy. Synek koleżanki w tydzień po urodzeniu miał jakąś operację jelit. Na dwa miesiące zniknęli z życia społeczeństwa, więc róznie może być.
Inesso co u Cię? raportuj
Kkisiu fajnie że jesteś, to teraz trzymam za nowy ostry plan działania.
Bardzo serdecznie was wszystkie pozdrawiam i kciuczę mocno za zdrowe ciąże, szybkie porody i radosne i śpiące maluchy
Mega, ania.g, Simba, kkisia, kapturnica, Sabina, Iwone, iwcia77, macduska, malgos741, peppapig, caffe, gosia7122, moremi, Bozia3, Dorka1979, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja córka rok temu na helloween do szkoły się tak wystroiła jak na trzecim zdjęciu, oczywiście wygrała pierwsze miejsce
Elfik wrote:najpierw wersja lajtowa, potem fajniejsze
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/854df5829e78.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb60810a5f71.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/5e7fb79df1ce.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f2dd49462868.jpgMega, Elfik, Lucky, ania.g, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
Lucky
fajnie ze sie odzywasz
co do znikan to uważam dooookladnie jak ty
co tam u cie?
Lucky, ania.g, Sabina, Iwone, iwcia77, malgos741, peppapig, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:hmmm, zapytałabym dlaczego chciałaś od razu butlą, ale nie chcę wywoływać dyskusji rodem z for "matki Polki kontra wredne suki..."
Żeby było jasne, nie uwazam butli za gorszą, po prostu (zazwyczaj!) cyc jest łatwiejszy i zdrowszy, jak sama napisałaś o siarze..
a to, to juz zesmy przerabialy... z tematy czy karmic przeszlysmy na jaki i gdzie karmic i w efekcie polarmis opuscila forum..
to moze juz nie zaczynajmy znowuElfik, Mega, Lucky, kkisia, kapturnica, Sabina, iwcia77, Bozia3, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Lucky wrote:Znajomym urodziła się córeczka (w zasadzie wielka baba) 64cm i 5200! Lekarze uparli się na sn (ostatnie usg nie wskazywało na taką wielkość) ale tak się akcja potoczyła że skończyło się na cc. No i dobrze, bo by dziewczyna na wózku skończyła rodząc naturalnie taką kobitkę! No i oni mieli dużo więcej ciuchów do przekazania dalej
ej kurcze, ale to chyba na usg widac, ze gigant bedzie i zaskoczenia nie bylo, ze zamiiast spodenek rybaczki same?
Elfik, Lucky, Sabina, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzy Simba byla dzis widziana? Dostalam od niej wczoraj magnesik na lodowke. Simba pisala, ze takiego to jeszcze nie mam. Kuffa bo nie mam... Magnes jest wielkosci malej buteleczki od piwa i takiegoz ksztaltu
Piwo belgijskie, ofkors.
Gdyby moje magnesy wisialy na lodowce, musialabym kupic sobie lodowke side by side. A tak kupie sobie tylko kolejna tablice, zeby powiesic belgijski magnesik.
Simbo, dziekuje baaaaaaaaaardzo! Magnesik jest bekowy, doceniam poczucie humoru!
paszczakin, Elfik, ania.g, Mega, Lucky, Simba, kkisia, kapturnica, Sabina, iwcia77, macduska, malgos741, caffe, moremi, Bozia3, Dorka1979, Parka lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:a to, to juz zesmy przerabialy... z tematy czy karmic przeszlysmy na jaki i gdzie karmic i w efekcie polarmis opuscila forum..
to moze juz nie zaczynajmy znowu
tego się obawialam, ale myslalam, że może odpowiedz jest prosta, bo mam wklęsłe brodawki, bo chcę szybko do pracy wrócić, bo ostatnio to była trauma i dzieć się nie najadał..
nie było moim zamiarem jakkolwiek to komentować, tylko zwykła ciekawość
ale jak ma to przetrzebić znowu nasze topniejące szeregi, to cofam pytanie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 16:38
Mega, Lucky, ania.g, kapturnica, Sabina, iwcia77, macduska, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:Moja córka rok temu na helloween do szkoły się tak wystroiła jak na trzecim zdjęciu, oczywiście wygrała pierwsze miejsce
No i szacun!
Widzisz Małgoś, mozna? Można! tylko się trzeba nie opierniczać i wstać o 5 rano...
ja ci bym chętnie pomogła, ale dzieli nas duuuuża odległość..
liczę na zrozumienie...Mega, Lucky, kapturnica, Sabina, malgos741, macduska lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:Lucky
fajnie ze sie odzywasz
co do znikan to uważam dooookladnie jak ty
co tam u cie?
no działamy w miarę swoich możliwości
wpisuję się rzadko, bo ciągle masa roboty w robocie i po robocie, ciągle mam wrażenie że gonię uciekający ogon. Działka nie obrobiona na zimę, piwnica nie ogarnięta, zimowe ciuchy nie przejrzane itd. Więc wpadam na forum, często mam ochotę odpisać, ale coś mnie rozprasza (zwykle mała woła 'mamooooo no chodź już') a potem już nie pamiętam co chciałam.
mam nowego lekarza, jakiś mało chyba doświadczony, ale chętny i w dodatku obiecał że się doszkoli w temacie i pomoże ile się da. Na razie skierował M na ponowny przegląd, ja skontroluję tarczycowe (chociaż już długo były ok). Być może dostanę kurację Clo + estrofem. Clo stosowałam ostatnio 2 lata temu i dobrze się stymulowałam, tylko że bez skutku ciązowego. Może teraz się uda. Najważniejsze że gość widzi sens i sam zaprasza na usg w trakcie cyklu! co dla mnie jest nowością.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 16:56
Mega, ania.g, kkisia, kapturnica, Sabina, iwcia77, malgos741, peppapig, macduska, caffe, moremi, Bozia3, Parka lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:Są tu takie, co to wymieniają żarówki bez stołka w żyrandolu, to mogą mnie nie przyjąć..
Lucky, paszczakin lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:tego się obawialam, ale myslalam, że może odpowiedz jest prosta, bo mam wklęsłe brodawki, bo chcę szybko do pracy wrócić, bo ostatnio to była trauma i dzieć się nie najadał..
nie było moim zamiarem jakkolwiek to komentować, tylko zwykła ciekawość
ale jak ma to przetrzebić znowu nasze topniejące szeregi, to cofam pytanie)
Lucky, paszczakin, Mega, kapturnica, iwcia77, macduska lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
paszczakin wrote:ej kurcze, ale to chyba na usg widac, ze gigant bedzie i zaskoczenia nie bylo, ze zamiiast spodenek rybaczki same?
no właśnie że albo to usg słabo zrobili, albo 'mała' w te 2 tygodnie do porodu tyle urosła, ale spodziewali się max 4 kg, liczyli na 3700-3800, tak obstawiał lekarz
ja to myślałam że może jakieś cukrzycowe problemy w trakcie ciąży były, ale okazuje się że nie. Mama średniego wzrostu, ale tato duuuuży, więc pewnie od niego te geny
Aniu, jaki śliczny jest Syneczek. Piękna ta fotka w awatarze. Wiem, że 'moje' bliźniaki też piękne, ale jakieś takie obce hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2014, 16:55
Mega, iwcia77, malgos741, Sabina, caffe, moremi, ania.g lubią tę wiadomość
-
Lucky wrote:
no działamy w miarę swoich możliwości
wpisuję się rzadko, bo ciągle masa roboty w robocie i po robocie, ciągle mam wrażenie że gonię uciekający ogon. Działka nie obrobiona na zimę, piwnica nie ogarnięta, zimowe ciuchy nie przejrzane itd. Więc wpadam na forum, często mam ochotę odpisać, ale coś mnie rozprasza (zwykle mała woła 'mamooooo no chodź już') a potem już nie pamiętam co chciałam.
mam nowego lekarza, jakiś mało chyba doświadczony w temacie, ale chętny i w dodatku obiecał że się doszkoli w temacie i pomoże ile się da. Na razie skierował M na ponowny przegląd, ja skontroluję tarczycowe (chociaż już długo były ok). Być może dostanę kurację Clo + estrofem. Clo stosowałam ostatnio 2 lata temu i dobrze się stymulowałam, tylko że bez skutku ciązowego. Może teraz się uda. Najważniejsze że gość widzi sens i sam zaprasza na usg w trakcie cyklu! co dla mnie jest nowością.i tego sie trzeba trzymać
Lucky lubi tę wiadomość