X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie przewijalam strony na fast forward, zeby do myszowej historii dojsc, ale glosy blagalno magnesowe widzialam i kazdej ktora chce obiecuje gofra! a co!

ale dopiero jak z PL wroce.. kupic ktorejs przy okazji magnesa z Gdanska?

Pusurek, iwcia77, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do pracy Bozia, to ja jestem tajnym agentem, ale jakbym Wam to powiedziala, to musialabym Was zabic..

iwcia77, Simba, macduska, Mega, Bozia3, moremi, kapturnica, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    początek historii Myszy str 5401

iwcia77 lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A co do pracy Bozia, to ja jestem tajnym agentem, ale jakbym Wam to powiedziala, to musialabym Was zabic..
    Obstawiam fabryke ( bo, ze fabryka, to juz pewne ;) ) broni.

iwcia77, Simba, BISCA lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    c.d.

Te problemy z cukrem wzięły się najprawdopodobniej stąd, że mały był niedotleniony przez długo trwający poród i to niedotlenienie uszkodziło ośrodek zawiadujacy gospodarką hormonalną. Poza tym zrobił smółkę jeszcze w moim brzuchu (miałam zielone wody płodowe) i łykając ja razem z wodami płodowymi podrażnił płuca inabawił sie zapalenia. 10 dni antybiotyku. Na szczęście jak wyregulowali mu cukier mógł juz być ze mną, tylko 3 razy dziennie był wożony na podanie antybiotyku.

I tak minęło nam 13 dni w szpitalu.

Za kilka tygodni musimy mieć kontrolę u neonantologa i neurologa dziecięcego, ale mam nadzieję, że po tych trudnych początkach, teraz będzie już z górki.

Iwone, Pusurek, EwaT, macduska, paszczakin, kkisia, malgos741, Simba, iwcia77, Dorka1979, Mega, Alis, Bozia3, moremi, BISCA, ania.g, caffe, Parka, Viv78, gosia7122, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    On lepiej wie kiedy są płodne dni niż ja hehe, bez gumki - hardcore, ewentualnie przerywany..
    Wtedy mi się odechciewa, ... Nie miałam pojęcia że kolejne dziecko chyba nas oddala od siebie..

o bosze, peppa, ja myslalam, ze stosunek przerywany to cos, co wymiera z koncem bycia nastolatkiem.. strasznie by mnie taki seks stresowal!

iwcia77, Mega, moremi, kapturnica, BISCA, Parka, Sabina lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    c.d.

Te problemy z cukrem wzięły się najprawdopodobniej stąd, że mały był niedotleniony przez długo trwający poród i to niedotlenienie uszkodziło ośrodek zawiadujacy gospodarką hormonalną. Poza tym zrobił smółkę jeszcze w moim brzuchu (miałam zielone wody płodowe) i łykając ja razem z wodami płodowymi podrażnił płuca inabawił sie zapalenia. 10 dni antybiotyku. Na szczęście jak wyregulowali mu cukier mógł juz być ze mną, tylko 3 razy dziennie był wożony na podanie antybiotyku.

Za kilka tygodni musimy mieć kontrolę u neonantologa i neurologa dziecięcego, ale mam nadzieję, że po tych trudnych początkach, teraz będzie już z górki.
    Uff. Biedny Wojtus, sie wymeczyl, Ty nie mniej. Bedzie dobrze. Na pewno. Mozesz dolaczyc do naszej grupy cwiczacej z dziecmi. :)

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    c.d.
    W piątek oddali mi małego. W kilka minut znowu stanęłam na nogi.
    Powinniśmy wrócić do domu w sobotę, ale ze względu na małego i to, że trzeba było cięgle kontrolować jego poziom cukru, powiedzieli nam, że wypiszą nas w poniedziałek. Niestety w weekend znowu zaczęły się problemy, spadek cukru i soddu, znowu kroplówka i patologia noworodka. Mogłam go odwiedzać, ale to nie to samo co mieć dziecko cały czas przy sobie.
    Znowu złapałam takiego doła, że wolałam żeby nikt nie dzownił, bo potrafiłam tylko płakać w słuchawkę. Na dodatek miałam i mam do tej pory problemy z laktacją. Może ze stresu, może dlatego, że późno zaczęli mi przystawiać małego. A w szpitalu jest taki nacisk na karmienie piersią, że mozna oszaleć. Kupiłam dobry laktator, nawet wypozyczyliśmy do niego pompkę, ale z pustego i Salomon nie naleje, a w kółko słyszałam, że każda matka może karmić. Baby blues rozkręcił się na całego. Czułam, że zawiodłam wszystkich dookoła. Nie urodziłam naturalnie, nie mogę karmić piersią. Chuj nie matka.
    c.d.n.
    Mysza jesteś super twarda babka! To znaczy Matka! ;)

iwcia77, moremi, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Obstawiam fabryke ( bo, ze fabryka, to juz pewne ;) ) broni.
    ...gorzej ..."bombek" ;D

Mega, moremi lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja sie ciesze że Wojtuś ma mame :)

Pusurek, iwcia77, moremi, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza - niech już będzie dobrze.

• Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    c.d.
    Mysza, nikogo nie zawiodłaś. Jesteś wspaniałą matką!. Nie wyrzucaj sobie że nie urodziłaś przez sn, bo najważniejsze było życie Wojtusia. Tak samo nie jest Twoją winą że nie karmiłaś naturalnie. W domku na spokojnie na pewno Wam się uda. Najważniejsze że jesteście zdrowi a o Wojtusia sie nie martw, to silny chłopczyk i wszystko co najgorsze ma już za sobą. Dużo cierpliwości i wszystko się ułoży. Wszystkiego dobrego dla Was <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 23:30

iwcia77, macduska, EwaT, Parka, Sabina lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ...gorzej ..."bombek" ;D

nie drązcie ;) booooo....

iwcia77, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja smigam spac, dobrej nocki dzieweczki. :)
    Ciezarne tez niech sie juz klada, a nie przy tych kompach z tymi brzuchami. Kto to widzial normalnie...

malgos741, iwcia77, EwaT, paszczakin, Mega, moremi, Parka, Sabina lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    c.d.

....i tego wam zycze z calego serca <3 <3

• Simba Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    c.d.

No ryczeć sie chce.

iwcia77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 28 października 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To ja smigam spac, dobrej nocki dzieweczki. :)
    Ciezarne tez niech sie juz klada, a nie przy tych kompach z tymi brzuchami. Kto to widzial normalnie...

ja tam leżę.. ;)

Pusurek, Simba, iwcia77, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No ryczeć sie chce.
    Ty do wyra juz idz lepiej.

Simba lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza może i chuj nie matka ale przynajmniej niemientki ;-)

Dajesz rade!

iwcia77, macduska, paszczakin, Mega, moremi, kapturnica, BISCA, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza dużooo pokarmu i zdrówka dla Was <3 <3 <3

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 5239 5240 5241 5242 5243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ