X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Aga, ale wiesz, ze one nie spia same. Te cholerne matki cos im daja na sen, wodke moze? ;)
    dokładnie tak, trzeba zacząć testować :-)

caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena, przepraszam najmocniej, wyrwałam się jak nie powiem kto....powodzenia w adopcji <3

Olena lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obecna :)

mialam wczoraj stawic sie w konfesjonale ale zaspalam ...;D ...moze ksiundz A da mi inny termin i godziny ;D

wczoraj od rana urwanie doopy : labo, doktor, kumpelka, ogrodnicy, znajomi w odwiedzinach i okupacja kompa przez Alojza...dopiero jak poszedl spac to nadrabialam forum :)

no wiec mam poczatki anemii..:( dostalam zelazo..szkoda ze nie MAGNES..widzac handel forumowy ;D...no wlasnie ...to ja jakies wyzebralam ??? bo juz sie gubie...Bisca to wiem ze mi wysle i vice versa...a potem to juz nic nie wiem ...bo chyba wszystko zgarnal Pusur ...hm

moremi, nick nieaktualny, Iwone, nick nieaktualny, ania.g, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chcialam jeszcze napisać, że bardzo się cieszę, że Bursztynek wróciła :-)

Bursztyn, iwcia77, Mega, Simba, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    obecna :)

mialam wczoraj stawic sie w konfesjonale ale zaspalam ...;D ...moze ksiundz A da mi inny termin i godziny ;D

wczoraj od rana urwanie doopy : labo, doktor, kumpelka, ogrodnicy, znajomi w odwiedzinach i okupacja kompa przez Alojza...dopiero jak poszedl spac to nadrabialam forum :)

no wiec mam poczatki anemii..:( dostalam zelazo..szkoda ze nie MAGNES..widzac handel forumowy ;D...no wlasnie ...to ja jakies wyzebralam ??? bo juz sie gubie...Bisca to wiem ze mi wysle i vice versa...a potem to juz nic nie wiem ...bo chyba wszystko zgarnal Pusur ...hm
    Iwcia, jakie żelazo dostałaś i ile masz go brać?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, ja miałam sporą anemie w ciąży ale żelazo w dużej dawce pomogło, to dość często się zdarza

iwcia77, caffe, moremi, Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Makówkę zamiast smoczka :-)
    to jest myśl

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    A ja chcialam jeszcze napisać, że bardzo się cieszę, że Bursztynek wróciła :-)
    <3 :)

iwcia77, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Iwcia, jakie żelazo dostałaś i ile masz go brać?

dostalam zelazo o nazwie " Ferrograd" w dawce 105 mg w tabletce...

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze, ze czesc Panelu Dyskusyjnego Rady Nadzorczej 35+ jest obecna, natomiast brakuje naszego przedstawiciela Episkopatu ;-) gdzie jest wielebny Ksiondz ?

caffe, iwcia77, Reni, Bliska 77, Mega, Simba, ania.g, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Widze, ze czesc Panelu Dyskusyjnego Rady Nadzorczej 35+ jest obecna, natomiast brakuje naszego przedstawiciela Episkopatu ;-) gdzie jest wielebny Ksiondz ?
    A siostra zakonna może być? :P

iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Iwcia, ja miałam sporą anemie w ciąży ale żelazo w dużej dawce pomogło, to dość często się zdarza
    a mialas jakies efekty uboczne , bo lekarz mnie uprzedzil ze albo bedzie duzo kupy albo malo albo zoladek nie bedzie go dobrze przyswajal...

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też leciało żelazo, ale jak brałam tabletki to szybko poszło do góry.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A siostra zakonna może być? :P
    no niestety, nie...nie spelnia kryteriow ;)
    a nawet bylo kilka, ale uciekly... ;)

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • moremi Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a mialas jakies efekty uboczne , bo lekarz mnie uprzedzil ze albo bedzie duzo kupy albo malo albo zoladek nie bedzie go dobrze przyswajal...
    Ja mam od zawsze problemy z żelazem i wyglada to tak, że możesz mieć delikatne rozwolnienia i kupy w zielonym kolorze. To jest sygnał, że część żelaza się nie przyswaja i można zmniejszyć dawkę. Pamiętaj też o jednoczesnym przyjmowaniu witaminy C. Wystarczy jedna tabletka witaminy c do żelaza. Wtedy lepiej się przyswaja.

iwcia77, caffe, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    chyba nawraca perwersy albo jest na spotkaniu czwartkowym w zachrystii z parafiankami ktore pragna zajsc w cionze...

Bursztyn, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Ja mam od zawsze problemy z żelazem i wyglada to tak, że możesz mieć delikatne rozwolnienia i kupy w zielonym kolorze. To jest sygnał, że część żelaza się nie przyswaja i można zmniejszyć dawkę. Pamiętaj też o jednoczesnym przyjmowaniu witaminy C. Wystarczy jedna tabletka witaminy c do żelaza. Wtedy lepiej się przyswaja.
    o to z wit c nie no problem , codziennie soczek swiezo wycisniety z 3 pomaranczy, kiwi i pomelo chyba starcza :D

Mega, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia, kiedy mieszkalam w Milano zapodawalasm sobie czaasem Ferrotone
    http://www.ferrotone.it/it-it/it/i-nostri-marchi/ferrotone/ferrotone

Woda bogata w naturalne zelazo, jest w saszetkach, wlewasz porcje do szklanki i albo zaalewasz albo popijasz sokiem swiezo wycisnnietym z pomaranczy, efekt super!
    W kazdej aptece znajdziesz.
    I jest wysoko przyswajalne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2014, 13:07

iwcia77, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak gniotę tą szyjkę codziennie, a dziś wyczułam jakiś drobny jak głowa od szpilki guzek(?)na tej szyjce. Jutro chcę się wcisnąć do ginekolożki, żeby to obejrzała, bo przeraziło mnie to totalnie. A w sierpniu byłam i robiłam cytologię

• Reni Autorytet

Wysłany: 30 października 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba negocjuje ze świnią.. z Puhatym się nie dogadał!
    Bursztyn wrote:

iwcia77, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 5261 5262 5263 5264 5265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ