WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2013, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    ja nie testuje bo wiem że @ przyjdzie.

to zupełnie tak jak ja :-)

gosia7122, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2013, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    gosia7122 wrote:

to ja się dołączam :)

bliska77, Mango, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    gosia7122 wrote:

i mamy po "wyluzowanych" kolejne koło zainteresowań - nie robiące testu ;-) jak miło, że nie jestem sama

Mango, samira, Bursztyn, Panda, Reni, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    gosia7122 wrote:

i mamy po "wyluzowanych" kolejne koło zainteresowań - nie robiące testu ;-) jak miło, że nie jestem sama

mam już dość tych wszystkich testów i objawów ciążowo - małpowych :)

Mango, blondynka, Bursztyn, bliska77, Panda, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    dawno nie pisałam ale czasem do Was zaglądam :)
    w lutym dowiedziałam się że moja mama jest bardzo chora i odpuściłam staranka.
    Staraliśmy się już ponad dwa lata, robiłam testy owu, mierzyłam tempkę, piłam siemie lniane i jadłam wiesiołek na ładny śluz bo miałam go bardzo mało. O dziwo odkąd przestałam się zamartwiać i poszłam w między czasie do nowej pracy śluzu mam dużo bez wspomagania.
    Ostatnie parę dni swędzą mnie sutki, są wrażliwe a dziś wręcz bolą mnie całe piersi, są ciężki. Kłujnie też mnie czasem jajnik. I tak się zastanawiam, czy może to jakieś pierwsze objawy.
    Mimo że już odpuściłam to gdzieś w głębi jest jeszcze jakaś nadzieja że może mi się uda. :)
    Podziwiam Was za wytrwałość.
    pozdrawiam :)

Mango, samira, promyk, Jolka76, grosza, bliska77, Panda, Reni, angela, iza37, megan8, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2013, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miejmy nadzieje ze to objawy fasolki! Witaj Blondynka

samira, bliska77 lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2013, 02:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    gosia7122 wrote:

Ja dzis mialam brazowa plamke na bieliznie i zaczyna mnie bolec brzuch jak na @ wiec do Was dolaczam.

samira, bliska77, gosia7122 lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    agafbh wrote:
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    gosia7122 wrote:

Ja dzis mialam brazowa plamke na bieliznie i zaczyna mnie bolec brzuch jak na @ wiec do Was dolaczam.

Joluś a może to implantacja a nie małpiszon ;) jak długie masz cykle ??

bliska77, Panda lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 05:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Panda wrote:
    a wogole to witam Dziewczeta w Niedziele......wrocilismy z farmy bylo super duzo rodzinek z dzieciakami, mielismy przeogromne ognisko, grillowanie, winkowanie, zimna noc ale co tam jak plonie ognicho i czlowiek przygotowany to da rade...Moja znajaoma wlasnie mi oznajmila ze jest w ciazy, jej pierwszy maluch konczyl roczek wczoraj wlasnie,eh bardzo sie ciesze!!! Rodzice do mnie wczoraj z zyczeniami na Dzien Dziecka dzwonili i tak milutko mi bylo i zatesknilam na chwileczke za domkiem...

Milej niedzieli dziewczynki, spokojnej :)

Panda, fajny wykres :) masz zamiar zatestowac? :)

Bursztynku ja to zaczekam na @ bo od paru dni czuje wszystkie jej objawy i w brzuchu mam rewolucje tak ze jakos nie mysle zeby testowac, szczerze nawet testu nie mam w domu. Jutro wedlug kalendarza mam miec @ wiec nie ma co sie stresowac, zobaczymy...

samira, bliska77, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blondynka wrote:
    cześć dziewczyny,
    dawno nie pisałam ale czasem do Was zaglądam :)
    w lutym dowiedziałam się że moja mama jest bardzo chora i odpuściłam staranka.
    Staraliśmy się już ponad dwa lata, robiłam testy owu, mierzyłam tempkę, piłam siemie lniane i jadłam wiesiołek na ładny śluz bo miałam go bardzo mało. O dziwo odkąd przestałam się zamartwiać i poszłam w między czasie do nowej pracy śluzu mam dużo bez wspomagania.
    Ostatnie parę dni swędzą mnie sutki, są wrażliwe a dziś wręcz bolą mnie całe piersi, są ciężki. Kłujnie też mnie czasem jajnik. I tak się zastanawiam, czy może to jakieś pierwsze objawy.
    Mimo że już odpuściłam to gdzieś w głębi jest jeszcze jakaś nadzieja że może mi się uda. :)
    Podziwiam Was za wytrwałość.
    pozdrawiam :)

kochana Zdrówka Dla Mamy <3

Trzymam kciuki za fasolkę &&& :)

Panda, Bursztyn, blondynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Bursztyn wrote:
    Panda wrote:
    a wogole to witam Dziewczeta w Niedziele......wrocilismy z farmy bylo super duzo rodzinek z dzieciakami, mielismy przeogromne ognisko, grillowanie, winkowanie, zimna noc ale co tam jak plonie ognicho i czlowiek przygotowany to da rade...Moja znajaoma wlasnie mi oznajmila ze jest w ciazy, jej pierwszy maluch konczyl roczek wczoraj wlasnie,eh bardzo sie ciesze!!! Rodzice do mnie wczoraj z zyczeniami na Dzien Dziecka dzwonili i tak milutko mi bylo i zatesknilam na chwileczke za domkiem...

Milej niedzieli dziewczynki, spokojnej :)

Panda, fajny wykres :) masz zamiar zatestowac? :)

Bursztynku ja to zaczekam na @ bo od paru dni czuje wszystkie jej objawy i w brzuchu mam rewolucje tak ze jakos nie mysle zeby testowac, szczerze nawet testu nie mam w domu. Jutro wedlug kalendarza mam miec @ wiec nie ma co sie stresowac, zobaczymy...

a co masz z jelitami ,jeśli wolno spytać bo ja stwierdzone Wrzodziejące Zapalenie Jelita Grubego a lekarz dopiero w sierpniu,dobry lekarz może coś konkretnego przepisze bo to co chirurg mi dał po wyniku to nie mogłam łykać (salazopyrin czyli sulfalazyna ,ohyda lek starej generacji)kiedys chodziłam do tego gastrologa prywatnie co i de w sierpniu ...bo na NFZ przestał przyjmować a teraz znów przyjmuje wiec korzystam chociaż terminy są dalekie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 05:29

• Panda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc wszystkim u mnie piekny dzien bylam na spacerku no i troche chate ogarnelam, ale duzo napisalyscie jak mnie nie bylo, ale to fajnie bo jest co poczytac...Dzisiaj mamy wolny od pracy poniedzialek tak ze jest mi dobrze co prawda moj facet mnie dzisiaj wnerwia ale nie dam sie i nie bede sie stresowac, och czasami to my na prawde jestesmy z innej planety...samo zycie...milego dnia laseczki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 05:48

bliska77, polarmiś, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    Agafbh ma race jest mi lzel jak z wami poklikam. Od roku chodze do psychologa, bo za duzo na jednego spadlo ale to nie to. Dostalam tylko psychotropy ( tak lecza depresje) , co wizyte pytanko co nowego, czy cos jest z czym nie daje rady i nastepna wizyta za dwa mc. Musze sie wygadac inaczej wybuchne...ale daje rade. Sama zabralam sie za siebie bez lekow..odstawilam je juz po pol roku brania. Skutek uboczny lekow - wstrzymanie okresu i guzek w jajniku. Zrobilam z tym tez porzadek. Z natury jestem uparta i take latwo sie nie poddaje typowy skorpion,choc zdarzaja sie chwile przybicia ale wtedy daje sobie kopniaka i ide dalej

Promyku zycze Ci zebys z tej zakreconej drogi w koncu wyszla na prosta, trzymaj sie kochana, a Twoja wytrawalosc mam nadziej bedzie wynagrododzona, przedewszsytkim dbaj o swoje zdrowie bo ono jest najwazniejsze w zyciu, moze to brzydko zabrzmi ale w zyciu czasami trzeba byc troszke egoista...

samira, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    agafbh wrote:
    grosza wrote:
    megan8 wrote:
    zazdroszczę wam mężów domatorów ,mój jest pędziwiatr
    jak się przeprowadzał to ja za nim i tak kilka razy ... ale do Norwegi to powiedziałam NIE ,bo ileż można
    albo pomału wróci jak małe się urodzi ,albo już taki związek na odległość i trudno

kurczę obserwowałam takich znajomych co mąż raz na 1,5 m-ca był w domu na tydz lub 2 ; a ona z 2 dzieci w domu siedziała - nie wiem może to była kwestia wychowania ale raczej nie dzieciaki totalnie wchodziły matce prawie na głowę śmiem twierdzić iż był to brak stałego autorytetu w domu jakim był ojciec :P

ale pamiętaj, że fizyczna obecność faceta w domu nie zawsze równa się z tym że jest on jednocześnie autorytetem, ileż to razy kobieta wszystko ciągnie a facet jest bo jest

to prawda!

no tak ale czy wtedy to jest tak zwany zwiazek niewypal jesli facet jest bo jest, to po co komu wtedy taki typ, bo jesli dwie osoby nie uczestnicza w wychowywaniu dzieci i prowadzeniu domu, codziennym zyciu to czy to wszsytko wtedy ma sens? eh no nie wiem .... wszystko fajnie rozowo to tylko w fimach wyglada....

Ja osobiscie podziwiam zwiazki na odlegosc dla mnie to nie dziala kompletnie oczywiscie bez urazy dla kogokolwiek...

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    samira wrote:
    hej laseczki ,już za rogiem str.600 muszą wyskoczyć jakieś zielone kropeczki:D

Obys miala racje Samirka!

jakas epidemia zielonokgroszkowa by sie przydala ;)

samira, Reni, grosza, Mango, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    u nas pogoda do bani, dziecko mam chore i zwijam się z bólu podbrzusza (typowo przed przyjściem @) a w pracy muszę dziś być i dupa..........
    Miłego dnia dziewczyny

samira, Panda, inessa, gosia7122 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    witajcie,
    u nas pogoda do bani, dziecko mam chore i zwijam się z bólu podbrzusza (typowo przed przyjściem @) a w pracy muszę dziś być i dupa..........
    Miłego dnia dziewczyny

oj współczuje ,u mnie też pogoda barowa...mimo wszystko ,spokojnego dnia w pracy :*

bliska77, Panda, Reni, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    agafbh wrote:
    witajcie,
    Miłego dnia dziewczyny

oj współczuje ,u mnie też pogoda barowa...mimo wszystko ,spokojnego dnia w pracy :*

dzięki ale spokojny na pewno nie będzie

samira lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    jestem
    weekend miałam super, pogoda dopisała i newet się trochę opaliłam, a czytałam u Sroki, że trzeba być napromieniowanym ale właśnie nie wiem czy chodziło o słońce czy o rentgena ;-)
    no i własnie.. jestem zwarta i gotowa
    jak już wspominałam @ przyszła z zegarkiem w ręku ale była taka spokojna, że nie musiałam jej karcić. Na szczęście nie popsuła mi wyjazdu i przeszła bezboleśnie :-)
    Czytałam wszystko co piszecie i jestem na bieżąco :-)
    dziewczynki nowy cykl nowe nadzieje ;-)
    jutro gnam na badanie krwi a potem do gina na monitoring
    będę miała monit. pierwszy raz więc zobaczymy co pokaże
    miłego dnia

samira, polarmiś, Panda, bliska77, grosza, Mango, Bursztyn, inessa, promyk lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka u Ciebie skorpiony a u nas kleszcze
    codziennie z psa zdejmowałam ok 10 szt x 5 dni! masakra jakaś

samira, Mango, inessa, Jolka76 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ