X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone <3

Iwone lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Mega Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, my wczoraj oblecielismy cmentarze, tez nie lubię 1 listopada, denerwuje mnie przebijanie sie przez te tłumy, rewie mody, ludzie lataj od jednego cmentarza do drugiego... Wole isc na spokojnie dzien wcześniej i w ciszy sie pomodlic...

Iwone, Bliska 77, ania.g, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    oł maj gad
    dads łot aj drim of
    :)
    hahahah :)
    Ewka, nic prostszego.... ;)

Mega, iwcia77, moremi, EwaT, Parka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry!
    Ja dziś dyżuruję...

Iwcia77 - trzymam kciuki, życze powodzenia i mniej stresu
    Iwone, przykro mi. Ja mam rodziców i ciągle się kłócę z mamą..., nie chcę tego, ale jak ich zabraknie, będzie mi smutno...

Iwone, Mega, kkisia, iwcia77, Parka lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Tutaj nie ma swieta. W sumie to szkoda...
    Iwona <3
    Bozia, moj brat w zeszlym roku chrzcil corke, dal kase przy zapisywaniu daty imprezy.
    Iwcia, jeszcze za wczesnie na traume 07icon_smile4.gif jestes juz zdecydowana na CC ? czy masz wskazania?
    U nas jakies anomalia pogodowe, 19 stopni...

Iwone, Mega, iwcia77, moremi, Parka lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero wieczorkiem skoczymy na cmentarz jak juz bedzie ciemno i mniej ludzi, na jego komunalnej czesci jest duzo spokojniej, groby nie sa poutykane i dzieki temu nie jest tak tloczno

iwcia77, Sabina, Parka lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

a ja postanowilam nie rodzic i koniec...
    dzis odbylo sie spotkanie z anestezjologiem, cale 75 min z prezentacja power point o bolu porodowym i usmierzaniu go epiduralem bylo ponad moje sily...fak...zaczynam sie bac ...mam traume, humor odlecial do cieplych krajow ...uffa :(
    Iwka, histeryczko no! ;) Ogarnij sie! Dostaniesz wczesnie epidural i bedziesz dalej krzyzowki rozwiazywac albo paznokcie pilowac.
    Potem poczujesz tylko bole parte, ale to chwila i bedzie po zabawie. A bol taki jak przy wiekszej kupie, tylko skutek duzo fajniejszy. ;)
    Ciesz sie, ze epidural a nie paracetamol, bo naprawde nie bedzie bolalo.

Bursztyn, Simba, iwcia77, moremi, malgos741, Bliska 77, Mega, Sabina, ania.g, Parka lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To sobie pospalam. Jak nigdy!
    Chyba na odreagowanie ostatniego w dnia pracy, ktory zakończył sie takim miłym akcentem, ze jacyś gówniarzy rzucili kamieniami w okno. Na szczescie sie nie stluklo tylko pękło w dwoch miejscach i nikomu nic sie nie stało....
    Miłego dnia.
    U nas tez piekne słońce i 19 stopni.

Bursztyn, Pusurek, iwcia77, malgos741, EwaT, Bliska 77, Mega, Sabina, ania.g, BISCA, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja, moje drogie, dostalam okres... Zajebiscie mocny, jak ostatnim razem, przy akcji z ambulansem. Nie wiem, co jest grane, bo to byl 14 dzien cyklu...
    Jak wpisalam to w ovu, to ovu pomyslalo chwilke, a potem mnie opierniczylo, ze zle mierzylam temperature, dlatego wykres nie bedzie wiarygodny. Pff.
    Miala ktoras takie jazdy po porodzie?

A, dzien dobry w ogole. Adas w bujaczku gada do zabawek, pani u gory sprzata, deszcz leje, corka na zawodach, chlop w Lillehammer, ja z podpaska w gaciach - nedza nie weekend.

Simba, iwcia77, moremi, malgos741, Mega, Sabina, ania.g, BISCA, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur u Ciebie też tak jest ?

https://www.facebook.com/video.php?v=743155819075253&fref=nf
    No wlasnie nie. Kota nie podchodzi sama z siebie do Adasia, ale jak go polozymy kolo niej to sie do niego przytula. Ale szczerze mowiac, liczylam na wieksza pomoc z jej strony. ;)

iwcia77, Iwone, malgos741, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Pusur do lekarza trzeba sie wybrac bo to raczej normalne nie jest

Dorbie a ty lekarzem jestes ze dyzurujesz ?

Pusurek, iwcia77, Sabina, dorbie lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    no nienadronie,sorki,caly tydzien mialam gosci z Polski,siostra z mezem i synusiem.ale fajnie miec takiego maluszka w domu,7 miesiecy,byl grzeczny jak nigdy..podobno,spal ladnie,wieczory mielismy dla siebie a w dziec zwiedzalismy i jezdzilismy wszedzie z nim i byl super grzeczny,mam nadzieje ze jesli nam sie uda ,to poprosze nasze tez takie cudowne ;).\
    a tak z innej parafii to kilka dni temu mielismy pierwsze spotkanie w klinice nieplodnosci,prywatnie,pani doktor na podstawie tych badan i wynikow ktore juz robilismy do tej pory wyjasnila jak wszystko bedzie wygladalo,zostaje nam tylko ivf lub icsi,raczej ten drugi rodzaj invitro bedzie dla nas,czyli pojedynczy plemniczek z moim jajeczkiem w proboweczce ten teges i juz gotowy zarodek jest.ja czekam jeszcze na @ i jeszcze jeden test z krwi mnie czeka a moj ma nastepne badanie nasienia w tym tyg,no i jak wszystko pojdzie dobrze zaczynamy kuracje i heloł jesli bedzie szlo ok to po swietach moge juz miec transer naszego gotowego maluszka do mojego brzuszka.matko to sie wszystko wydaje takie nierealne bo tylu miesiacach staran i wyczekiwania ze tak szybko to pojdzie...zobaczymy,jak sie wszystko ulozy dobrze to bede babcia i mama tego samego roku :) .jetesm pelna optymizmu i nadziei ,wogole ostatni tydzien byl super,no ale ferie sie koncza i trzeba wracac do pracy w ponioedzialaek...pozdrowienia dziewczynki i milego weekendu,w Pl podobno zimno,a u nas wczoraj 20 st bylo :D

Pusurek, kkisia, Simba, Bursztyn, iwcia77, caffe, Bozia3, moremi, malgos741, macduska, Bliska 77, Mega, Sabina, gosia7122, ania.g, BISCA, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba, przebrzydle bachory niewychowane !
    Aska, powodzenia w ivf
    Pusur, przydalaby sie kontrola u gienka

Pusurek, kkisia, Bliska 77, Mega, Simba, Sabina lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja, moje drogie, dostalam okres... Zajebiscie mocny, jak ostatnim razem, przy akcji z ambulansem. Nie wiem, co jest grane, bo to byl 14 dzien cyklu...
    Jak wpisalam to w ovu, to ovu pomyslalo chwilke, a potem mnie opierniczylo, ze zle mierzylam temperature, dlatego wykres nie bedzie wiarygodny. Pff.
    Miala ktoras takie jazdy po porodzie?

A, dzien dobry w ogole. Adas w bujaczku gada do zabawek, pani u gory sprzata, deszcz leje, corka na zawodach, chlop w Lillehammer, ja z podpaska w gaciach - nedza nie weekend.
    Pusur ja tak miałam. Pomimo karmienia wyłączni piersią od porodu krwawiłam mniej lub bardziej przez okres ok 4 tyg. później po 2-3 tyg przerwie dostawałam @ i różnie z nią było, ale miałam ją w odstępach 14-21 dni, dopiero po ok pół roku od porodu zaczynały mi się regulować @ na 27-29 dni.
    Szlag mnie trafiał jak słyszałam czy czytałam, że kobiety które wyłącznie karmią nie mają okresu a ja miałam.
    Rodziłam dwa razy i za każdym razem było podobnie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 13:26

Pusurek, moremi, Bliska 77, Sabina, peppapig, megan8, Parka lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Bry :)

Pusur do lekarza trzeba sie wybrac bo to raczej normalne nie jest

Dorbie a ty lekarzem jestes ze dyzurujesz ?
    ja byłam u lekarza i powiedział mi że wszystko jest ok, no ale nie zakszodzi sprawdzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 13:28

Pusurek, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiAPoli- pozytywne wiesci <3 wiec juz trzymam kciukasy za powodzenie transferu :)

Burszta- nie mam wskazan do cc, jak narazie...

Pusur- panikuje , bo w szpitalu w Padwie jest "tylko 6 anestezjologow, przy czym na zmianie jest tylko 2, w swieta i na nocnej zmianie 1 "( cytuje zdanie wypowiedziane przez anestetzjologa prowadzacego wczorajszy wyklad )...Aloj slyszal nawet , ze ludzie zalatwiaja prywatnie wlasnego anestezjologa z ktorym jada do szpitala...:-O , wiec to ze tak pieknie znieczula ten epidural to nie znaczy ze zdaze sie zalapac na niego...:-O

Iwone, Pusurek, kkisia, malgos741, Mega, Simba, Sabina, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole to dzien dobry

Iw- wspolczuje z powodu rodzicow <3 i tez nie lubie swieta zmarlych..dobrze, ze we wloszech nie odczuwam go az tak ja w polandii ...

Iwone, kkisia, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur ja tak miałam. Pomimo karmienia wyłączni piersią od porodu krwawiłam mniej lub bardziej przez okres ok 4 tyg. później po 2-3 tyg przerwie dostawałam @ i różnie z nią było, ale miałam ją w odstępach 14-21 dni, dopiero po ok pół roku od porodu zaczynały mi się regulować @ na 27-29 dni.
    Szlag mnie trafiał jak słyszałam czy czytałam, że kobiety które wyłącznie karmią nie mają okresu a ja miałam.
    Rodziłam dwa razy i za każdym razem było podobnie :(
    No ja pierdykam. Po pierwszej ciazy tak nie mialam... Na podpaski nie zarobie...
    Ide w poniedzialek do ogolnego, zeby dal mi skierowanie do gina, dzast in kejs. Nienawidze ichniego systemu, zeby trzeba bylo umawiac sie do zwyklego lekarza, placic mu za wizyte tylko po to, zeby powiedzial, ze faktycznie lepiej mnie skierowac dalej i juz. A do gina t5ez czekam i tez place. Ciul z ta kasa, ale cala impra wydluza sie przez to o co najmniej 3 tygodnie. Ja chce do Polski!!
    Z a pozytywow dnia dzisiejszego. Ciagle nie moge uwierzyc w swoje szczescie pt. Pani do sprzatania. Gora domu juz blyszczy, wiec siedzimy sobie w czystym, bo nawet na spacer dzis nie da sie wyjsc. Pani teraz idzie na dol i jak ja tam zejde, to kuchnia bedzie lsnila... Bossssko. A pani nawet wanienke Adasia myje... :)

iwcia77, kkisia, moremi, Iwone, malgos741, EwaT, Mega, Sabina, Simba, BISCA, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    AsiAPoli- pozytywne wiesci <3 wiec juz trzymam kciukasy za powodzenie transferu :)

Burszta- nie mam wskazan do cc, jak narazie...

Pusur- panikuje , bo w szpitalu w Padwie jest "tylko 6 anestezjologow, przy czym na zmianie jest tylko 2, w swieta i na nocnej zmianie 1 "( cytuje zdanie wypowiedziane przez anestetzjologa prowadzacego wczorajszy wyklad )...Aloj slyszal nawet , ze ludzie zalatwiaja prywatnie wlasnego anestezjologa z ktorym jada do szpitala...:-O , wiec to ze tak pieknie znieczula ten epidural to nie znaczy ze zdaze sie zalapac na niego...:-O
    Iwcia, cos mi sie popieprzylo i jakos tak ten epidural polaczylam myslowo z cesarka, sama nie wiem dlaczego, stad to pytanie od czapy.
    Mam nadzieje ze kiedy bedziesz rodzic to znajdzie sie dla Ciebie anestez.

iwcia77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No ja pierdykam. Po pierwszej ciazy tak nie mialam... Na podpaski nie zarobie...
    Ide w poniedzialek do ogolnego, zeby dal mi skierowanie do gina, dzast in kejs. Nienawidze ichniego systemu, zeby trzeba bylo umawiac sie do zwyklego lekarza, placic mu za wizyte tylko po to, zeby powiedzial, ze faktycznie lepiej mnie skierowac dalej i juz. A do gina t5ez czekam i tez place. Ciul z ta kasa, ale cala impra wydluza sie przez to o co najmniej 3 tygodnie. Ja chce do Polski!!
    Z a pozytywow dnia dzisiejszego. Ciagle nie moge uwierzyc w swoje szczescie pt. Pani do sprzatania. Gora domu juz blyszczy, wiec siedzimy sobie w czystym, bo nawet na spacer dzis nie da sie wyjsc. Pani teraz idzie na dol i jak ja tam zejde, to kuchnia bedzie lsnila... Bossssko. A pani nawet wanienke Adasia myje... :)
    musicie placic za wizyte u lekarza normalnego, rodzinnego czy pierwszego kontaktu, czy jak to tam sie nazywa?

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 5291 5292 5293 5294 5295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ