X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Iwcia, cos mi sie popieprzylo i jakos tak ten epidural polaczylam myslowo z cesarka, sama nie wiem dlaczego, stad to pytanie od czapy.
    Mam nadzieje ze kiedy bedziesz rodzic to znajdzie sie dla Ciebie anestez.
    .. tak mlotek w leb...;D

Mega lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    .. tak mlotek w leb...;D
    ale dla mnie czy dla Ciebie? ;)
    zreszta, jesli mialoby zadzialac....

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Pusur- panikuje , bo w szpitalu w Padwie jest "tylko 6 anestezjologow, przy czym na zmianie jest tylko 2, w swieta i na nocnej zmianie 1 "( cytuje zdanie wypowiedziane przez anestetzjologa prowadzacego wczorajszy wyklad )...Aloj slyszal nawet , ze ludzie zalatwiaja prywatnie wlasnego anestezjologa z ktorym jada do szpitala...:-O , wiec to ze tak pieknie znieczula ten epidural to nie znaczy ze zdaze sie zalapac na niego...:-O
    Hmm, znaczy: nie rodzisz w swieta ( i tak nie masz terminu w swieta ), nie rodzisz tez w weekend ( tu musisz sama zacisnac nogi ). ;)
    Kurcze, u mnie tez tylko 2 jest na stanie w szpitalu po poludniu i w nocy, ale mi sie trafil, ze by, albo bylam wyjatkowo sygestywna. ;)
    Moze pocwicz jednak dramatyczne sceny i zacznij juz teraz gienkowi jakis szol robic? Dziala to tam czy nie? Jak powiesz, ze sie boisz tak bardzo bolu, ze nie wiesz czy bedziesz w stanie wspolpracowac? To moze beda wiedziec, ze trza anastezjologa obudzic, gdyby spal? ;) Bo nie wierze, ze oni cale dyzury albo operuja, albo znieczulaja. Lesna Gora to czy co? ;)

iwcia77, Bursztyn, moremi, Mega, Sabina, ania.g, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale dla mnie czy dla Ciebie? ;)
    zreszta, jesli mialoby zadzialac....
    no dla mnie to znieczulenie :D

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Hmm, znaczy: nie rodzisz w swieta ( i tak nie masz terminu w swieta ), nie rodzisz tez w weekend ( tu musisz sama zacisnac nogi ). ;)
    Kurcze, u mnie tez tylko 2 jest na stanie w szpitalu po poludniu i w nocy, ale mi sie trafil, ze by, albo bylam wyjatkowo sygestywna. ;)
    Moze pocwicz jednak dramatyczne sceny i zacznij juz teraz gienkowi jakis szol robic? Dziala to tam czy nie? Jak powiesz, ze sie boisz tak bardzo bolu, ze nie wiesz czy bedziesz w stanie wspolpracowac? To moze beda wiedziec, ze trza anastezjologa obudzic, gdyby spal? ;) Bo nie wierze, ze oni cale dyzury albo operuja, albo znieczulaja. Lesna Gora to czy co? ;)
    dobra wiadomosc jest taka ze w Padwie maja rekordy w cc :D robia ich statystycznie najwiecej :D i nie wiem od czego to zalezy ...moze dla swietego spokoju zeby pozbyc sie szybko tych krzyczacych z bolu bab :D

Iwone, Pusurek, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur
    http://portal.abczdrowie.pl/miesiaczka-po-porodzie

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    musicie placic za wizyte u lekarza normalnego, rodzinnego czy pierwszego kontaktu, czy jak to tam sie nazywa?
    Niestety. Jest jedna zryczltowana oplata za wizyte ( od 160 - 220 koron, zalezy w jakiej przychodni ), za specjaliste 350 koron. Gin to specjalista. Ciaza, polog i dzieci gratis.
    To co jest fajne, ze u ogolnego za wszelakie badania oplata jest jedna, niezaleznie jakie sie robi badania i ile ich jest. Place wiec dodatkowo 50 koron za pobranie krwi. Najczesciej lekarz robi mi wszystkie hormony,bo jest ciut strachliwy, a ja go nakrecam, wiec hormonalnie jestem przebadana za psie pieniadze. ;)

moremi, malgos741, Mega, Sabina, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur
    http://portal.abczdrowie.pl/miesiaczka-po-porodzie
    Wlasnie czytalam. I najbardziej mnie wkurzaja teksty w stylu: Miesiaczka wroci szybko albo i nie. Bedzie regularna albo i nie. Bedzie albo obfita, albo skapa. Bedzie albo bardziej bolesna niz wczesniej, albo i mniej.
    Znaczy cokolwiek by nie bylo, to jest git. Prawie jak u norweskiego lekarza. Co nie zmienia faktu, ze dalej mam stresa.

iwcia77, moremi, Mega, Sabina, Simba, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

jednak dobrze, ze urodze chlopca, przynajmiej nikt mi szpilek nie podpyli z szafy ;D

https://www.facebook.com/video.php?v=978097978882465&fref=nf

Pusurek, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    jednak dobrze, ze urodze chlopca, przynajmiej nikt mi szpilek nie podpyli z szafy ;D

https://www.facebook.com/video.php?v=978097978882465&fref=nf
    U mnie odwrotnie...
    Corka przyszla ze szkoly w srode i oznajmila, ze maja bal w szkole. Te szkolne bale to szal cial i uprzezy, kiece jak z dywanu w Cannes, makijaze i szpile. Pytam w co sie ubierze, a ona wielce zdziwiona, ze jak to w co? Przeciez nie idzie na zaden bal. Pytam: Bo w sukience nie pojdziesz? Ano, bingo...
    Wczoraj mowi mi, ze kolega z klasy zaprosil ja na bal. Napierw robil podchody i pytal przez innego kolege, w koncu sam sie odwazyl. I co? Dostal kosza. Powiedziala mu krotkie i tresciwe: Nie. Wyobrazam sobie, jak sie chlopaczyna czul. W tym wieku to hanba... A fajny to chlopak, tak w ogole.
    Dzizas, co z tej corki mojej wyrosnie...

iwcia77, malgos741, EwaT, Sabina, Mega, moremi, ania.g, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..no chyba, ze Ivo postanowi byc "czyms" takim :-O

https://www.facebook.com/video.php?v=789490451090827&set=vb.126558717384007&type=2&theater

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 14:18

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..no chyba, ze Ivo postanowi byc "czyms" takim :-O

https://www.facebook.com/video.php?v=789490451090827&set=vb.126558717384007&type=2&theater
    To przynajmniej pare ojro do domu przyniesie. ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No to chyba wszystkie chuopy czytały dzisiejsza przygodę Pusurka ;)
    nie mój nie czytał bo nie jest kierowcą ;-)

iwcia77, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie to dzień dobry wszystkim Paniom ;-)

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po odwiedzinach na cmentarzu, leciałam z mamą o 8.30 bo jak wczoraj była to chciała sama lecieć rano z kwiatami a później ze mną ze zniczami, bez sensu.
    Więc dostała opr. i powiedziałam że sama nigdzie nie będzie chodzić tylko razem ze mną. Ta moja mamuśka jest jak Zosia-samosia. Nie miała wyjścia. :-)

Pusurek, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/932e5334112a.jpg

Iwone, Sabina, Mega, moremi, BISCA, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a ja z innej beki. Mamy na pokladzie prawnika albo czlowieka od nieruchomosci? Mysle o tym, zeby w przyszlosci kupic mieszkanie w Pl, nie mam tam juz zadnych przychodow, ale ciagle staly adres, no i obywatelstwo, ofkors. Bedzie mnie scigala jakas skarbowka albo co? Czy inne urzedy?
    Ktos ogarnia taka sprawe moze?

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie pomogę

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, a ja z innej beki. Mamy na pokladzie prawnika albo czlowieka od nieruchomosci? Mysle o tym, zeby w przyszlosci kupic mieszkanie w Pl, nie mam tam juz zadnych przychodow, ale ciagle staly adres, no i obywatelstwo, ofkors. Bedzie mnie scigala jakas skarbowka albo co? Czy inne urzedy?
    Ktos ogarnia taka sprawe moze?
    jeżeli płacisz podatki w No i masz na to dokument to dlaczego ma Cię ktoś ścigać?

Pusurek, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jeżeli płacisz podatki w No i masz na to dokument to dlaczego ma Cię ktoś ścigać?
    też tak pomyślałam

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 5292 5293 5294 5295 5296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ