X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Iwcia, cos mi sie popieprzylo i jakos tak ten epidural polaczylam myslowo z cesarka, sama nie wiem dlaczego, stad to pytanie od czapy.
    Mam nadzieje ze kiedy bedziesz rodzic to znajdzie sie dla Ciebie anestez.
    .. tak mlotek w leb...;D

Mega lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    .. tak mlotek w leb...;D
    ale dla mnie czy dla Ciebie? ;)
    zreszta, jesli mialoby zadzialac....

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Pusur- panikuje , bo w szpitalu w Padwie jest "tylko 6 anestezjologow, przy czym na zmianie jest tylko 2, w swieta i na nocnej zmianie 1 "( cytuje zdanie wypowiedziane przez anestetzjologa prowadzacego wczorajszy wyklad )...Aloj slyszal nawet , ze ludzie zalatwiaja prywatnie wlasnego anestezjologa z ktorym jada do szpitala...:-O , wiec to ze tak pieknie znieczula ten epidural to nie znaczy ze zdaze sie zalapac na niego...:-O
    Hmm, znaczy: nie rodzisz w swieta ( i tak nie masz terminu w swieta ), nie rodzisz tez w weekend ( tu musisz sama zacisnac nogi ). ;)
    Kurcze, u mnie tez tylko 2 jest na stanie w szpitalu po poludniu i w nocy, ale mi sie trafil, ze by, albo bylam wyjatkowo sygestywna. ;)
    Moze pocwicz jednak dramatyczne sceny i zacznij juz teraz gienkowi jakis szol robic? Dziala to tam czy nie? Jak powiesz, ze sie boisz tak bardzo bolu, ze nie wiesz czy bedziesz w stanie wspolpracowac? To moze beda wiedziec, ze trza anastezjologa obudzic, gdyby spal? ;) Bo nie wierze, ze oni cale dyzury albo operuja, albo znieczulaja. Lesna Gora to czy co? ;)

iwcia77, Bursztyn, moremi, Mega, Sabina, ania.g, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale dla mnie czy dla Ciebie? ;)
    zreszta, jesli mialoby zadzialac....
    no dla mnie to znieczulenie :D

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Hmm, znaczy: nie rodzisz w swieta ( i tak nie masz terminu w swieta ), nie rodzisz tez w weekend ( tu musisz sama zacisnac nogi ). ;)
    Kurcze, u mnie tez tylko 2 jest na stanie w szpitalu po poludniu i w nocy, ale mi sie trafil, ze by, albo bylam wyjatkowo sygestywna. ;)
    Moze pocwicz jednak dramatyczne sceny i zacznij juz teraz gienkowi jakis szol robic? Dziala to tam czy nie? Jak powiesz, ze sie boisz tak bardzo bolu, ze nie wiesz czy bedziesz w stanie wspolpracowac? To moze beda wiedziec, ze trza anastezjologa obudzic, gdyby spal? ;) Bo nie wierze, ze oni cale dyzury albo operuja, albo znieczulaja. Lesna Gora to czy co? ;)
    dobra wiadomosc jest taka ze w Padwie maja rekordy w cc :D robia ich statystycznie najwiecej :D i nie wiem od czego to zalezy ...moze dla swietego spokoju zeby pozbyc sie szybko tych krzyczacych z bolu bab :D

Iwone, Pusurek, Sabina, Simba lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur
    http://portal.abczdrowie.pl/miesiaczka-po-porodzie

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    musicie placic za wizyte u lekarza normalnego, rodzinnego czy pierwszego kontaktu, czy jak to tam sie nazywa?
    Niestety. Jest jedna zryczltowana oplata za wizyte ( od 160 - 220 koron, zalezy w jakiej przychodni ), za specjaliste 350 koron. Gin to specjalista. Ciaza, polog i dzieci gratis.
    To co jest fajne, ze u ogolnego za wszelakie badania oplata jest jedna, niezaleznie jakie sie robi badania i ile ich jest. Place wiec dodatkowo 50 koron za pobranie krwi. Najczesciej lekarz robi mi wszystkie hormony,bo jest ciut strachliwy, a ja go nakrecam, wiec hormonalnie jestem przebadana za psie pieniadze. ;)

moremi, malgos741, Mega, Sabina, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur
    http://portal.abczdrowie.pl/miesiaczka-po-porodzie
    Wlasnie czytalam. I najbardziej mnie wkurzaja teksty w stylu: Miesiaczka wroci szybko albo i nie. Bedzie regularna albo i nie. Bedzie albo obfita, albo skapa. Bedzie albo bardziej bolesna niz wczesniej, albo i mniej.
    Znaczy cokolwiek by nie bylo, to jest git. Prawie jak u norweskiego lekarza. Co nie zmienia faktu, ze dalej mam stresa.

iwcia77, moremi, Mega, Sabina, Simba, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

jednak dobrze, ze urodze chlopca, przynajmiej nikt mi szpilek nie podpyli z szafy ;D

https://www.facebook.com/video.php?v=978097978882465&fref=nf

Pusurek, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    jednak dobrze, ze urodze chlopca, przynajmiej nikt mi szpilek nie podpyli z szafy ;D

https://www.facebook.com/video.php?v=978097978882465&fref=nf
    U mnie odwrotnie...
    Corka przyszla ze szkoly w srode i oznajmila, ze maja bal w szkole. Te szkolne bale to szal cial i uprzezy, kiece jak z dywanu w Cannes, makijaze i szpile. Pytam w co sie ubierze, a ona wielce zdziwiona, ze jak to w co? Przeciez nie idzie na zaden bal. Pytam: Bo w sukience nie pojdziesz? Ano, bingo...
    Wczoraj mowi mi, ze kolega z klasy zaprosil ja na bal. Napierw robil podchody i pytal przez innego kolege, w koncu sam sie odwazyl. I co? Dostal kosza. Powiedziala mu krotkie i tresciwe: Nie. Wyobrazam sobie, jak sie chlopaczyna czul. W tym wieku to hanba... A fajny to chlopak, tak w ogole.
    Dzizas, co z tej corki mojej wyrosnie...

iwcia77, malgos741, EwaT, Sabina, Mega, moremi, ania.g, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..no chyba, ze Ivo postanowi byc "czyms" takim :-O

https://www.facebook.com/video.php?v=789490451090827&set=vb.126558717384007&type=2&theater

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 14:18

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..no chyba, ze Ivo postanowi byc "czyms" takim :-O

https://www.facebook.com/video.php?v=789490451090827&set=vb.126558717384007&type=2&theater
    To przynajmniej pare ojro do domu przyniesie. ;)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No to chyba wszystkie chuopy czytały dzisiejsza przygodę Pusurka ;)
    nie mój nie czytał bo nie jest kierowcą ;-)

iwcia77, Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ogólnie to dzień dobry wszystkim Paniom ;-)

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po odwiedzinach na cmentarzu, leciałam z mamą o 8.30 bo jak wczoraj była to chciała sama lecieć rano z kwiatami a później ze mną ze zniczami, bez sensu.
    Więc dostała opr. i powiedziałam że sama nigdzie nie będzie chodzić tylko razem ze mną. Ta moja mamuśka jest jak Zosia-samosia. Nie miała wyjścia. :-)

Pusurek, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/932e5334112a.jpg

Iwone, Sabina, Mega, moremi, BISCA, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a ja z innej beki. Mamy na pokladzie prawnika albo czlowieka od nieruchomosci? Mysle o tym, zeby w przyszlosci kupic mieszkanie w Pl, nie mam tam juz zadnych przychodow, ale ciagle staly adres, no i obywatelstwo, ofkors. Bedzie mnie scigala jakas skarbowka albo co? Czy inne urzedy?
    Ktos ogarnia taka sprawe moze?

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie pomogę

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, a ja z innej beki. Mamy na pokladzie prawnika albo czlowieka od nieruchomosci? Mysle o tym, zeby w przyszlosci kupic mieszkanie w Pl, nie mam tam juz zadnych przychodow, ale ciagle staly adres, no i obywatelstwo, ofkors. Bedzie mnie scigala jakas skarbowka albo co? Czy inne urzedy?
    Ktos ogarnia taka sprawe moze?
    jeżeli płacisz podatki w No i masz na to dokument to dlaczego ma Cię ktoś ścigać?

Pusurek, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jeżeli płacisz podatki w No i masz na to dokument to dlaczego ma Cię ktoś ścigać?
    też tak pomyślałam

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
‹‹ 5292 5293 5294 5295 5296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ