X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak No ale mieszkajac w uk na przykład nie ma podwójnego opodatkowania

• EwaT Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prosze bardzo Pusur
    http://ksiegowosc.infor.pl/zmiany-prawa/139514,Zmiana-umowy-o-unikaniu-podwojnego-opodatkowania-z-Norwegia.html

a tu jest cała ustawa
    http://www.przepisy.gofin.pl/przepisy,4,15,94,1369,,,konwencja-miedzy-rzeczapospolita-polska-a-krolestwem-norwegii.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 15:10

Pusurek, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    prosze bardzo Pusur
    http://ksiegowosc.infor.pl/zmiany-prawa/139514,Zmiana-umowy-o-unikaniu-podwojnego-opodatkowania-z-Norwegia.html

a tu jest cała ustawa
    http://www.przepisy.gofin.pl/przepisy,4,15,94,1369,,,konwencja-miedzy-rzeczapospolita-polska-a-krolestwem-norwegii.html
    Dziekuje. Ale ja nie jestem marynarzem. ;) Chociaz pewnie dotyczy to wszystkich. Jeszcze niedawno trzeba bylo zatajac przychody w No. bo Pl bardzo chetnie przytuliloby czesc kaski z tego, mimo ze podatek w No byl odprowadzany.
    Ale co do mieszkania. Kupuje w Polsce, wiec w Polsce place za nie podatek, czy nie?

• EwaT Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziekuje. Ale ja nie jestem marynarzem. ;) Chociaz pewnie dotyczy to wszystkich. Jeszcze niedawno trzeba bylo zatajac przychody w No. bo Pl bardzo chetnie przytuliloby czesc kaski z tego, mimo ze podatek w No byl odprowadzany.
    Ale co do mieszkania. Kupuje w Polsce, wiec w Polsce place za nie podatek, czy nie?

ten pierwszy link to jest tylko zmiana do tej drugiej konwencji

jeżeli kupujesz nieruchomość w pl jako polka to tu płacisz [podatek
    inne przepisy chyba dotyczą cudzoziemców
    http://cudzoziemiec.eu/?q=nieruchomosci_cudzoziemiec
    ale ty nie jesteś nim posiadając obywatelstwo polskie

moremi lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znalazłam coś podobnego i jak coś to można internetowo zapytać o poradę

http://www.eporady24.pl/zakup_nieruchomosci_w_polsce_z_dochodow_z_zagranicy,pytania,15,86,4064.html

iwcia77 lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, dzieki Ewa. Ustawa mowi juz wszystko. :) Bedem teraz jom studiowac. ;)

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, widze ze dziewczyny juz Cie naprowadzily (jakbys miala problem z interpretacja czy cos to wal moze akurat...)
    a jesli chodzi o @ to ja juz mialam dwie od porodu, pisalam o tym, pierwsza pod koniec sierpnia, b.intensywna potwierdzzona przez gin ze to @

iwcia77, Pusurek, Iwone, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Pusurku, widze ze dziewczyny juz Cie naprowadzily (jakbys miala problem z interpretacja czy cos to wal moze akurat...)
    O, Aga cos wie. :) Znaczy: nabywam mieszkanie droga kupna i co? Podaje polski czy norweski adres? Co lepiej ( czytaj: taniej i bez zbednego zamieszania ) ;)? Kim byc korzystniej ;)
    Bliska 77 wrote:
    a jesli chodzi o @ to ja juz mialam dwie od porodu, pisalam o tym, pierwsza pod koniec sierpnia, b.intensywna potwierdzzona przez gin ze to @
    Ja gina od porodu nie widzialam! Na wizycie poporodowej lekarz ogolny spytal sie mnie jak sie czuje i czy dobrze sypiam ( nie ;) ) i to bylo wsio. Ale jak sie zalewam juz tak czesto, to zakladam, ze to jest to. Tylko: czemu tak szybko, czemu tak czesto i czemu tak mocno? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 16:04

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna pogoda..:) wróciłam z cmentarza - słoneczko , jakieś mniejsze tłumy niż zwykle - chyba się to rozłożyło na cały weekend...

Jeszcze Wam zapomniałam napisać coś o księdzu i wczorajszej rozmowie...w pewnym momencie tej długiej rozmowy naszej - on mówi - gdyby Pani chciała kiedyś zacząć przystępować do komunii - to jest taka możliwość - ale para musi życ jak brat i siostra...ja na niego wywaliłam oczy, a on mówi...ja rozumiem, że teraz to Pani jeszcze nie dotyczy i długo nie będzie, więc nie ma co się oszukiwać, natomiast u wielu par namiętność kiedyś wygasa - i wtedy mogą żyć w celibacie razem i uczestniczyć w pełni we Mszy...ale to daleka przyszłość - wie Pani - takie małżeństwa przed 50-tką - to wtedy to się zmienia wszystko...:)
    Ja mówię - do niego - no to mi za wiele nie zostało - bo ja 43, a A. 47....:) Wtedy on wywalił gały...:)

Pusurek, Simba, moremi, Sabina, peppapig, Mega, iwcia77, ania.g, Reni, megan8, BISCA, Mala79, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja gina od porodu nie widzialam! Na wizycie poporodowej lekarz ogolny spytal sie mnie jak sie czuje i czy dobrze sypiam ( nie ;) ) i to bylo wsio. Ale jak sie zalewam juz tak czesto, to zakladam, ze to jest to. Tylko: czemu tak szybko, czemu tak czesto i czemu tak mocno? ;)
    natura daje znać, że czas zacząć pracować nad kolejną ciążą...;)

Pusurek, Simba, moremi, Sabina, iwcia77, dorbie lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Piękna pogoda..:) wróciłam z cmentarza - słoneczko , jakieś mniejsze tłumy niż zwykle - chyba się to rozłożyło na cały weekend...

Jeszcze Wam zapomniałam napisać coś o księdzu i wczorajszej rozmowie...w pewnym momencie tej długiej rozmowy naszej - on mówi - gdyby Pani chciała kiedyś zacząć przystępować do komunii - to jest taka możliwość - ale para musi życ jak brat i siostra...ja na niego wywaliłam oczy, a on mówi...ja rozumiem, że teraz to Pani jeszcze nie dotyczy i długo nie będzie, więc nie ma co się oszukiwać, natomiast u wielu par namiętność kiedyś wygasa - i wtedy mogą żyć w celibacie razem i uczestniczyć w pełni we Mszy...ale to daleka przyszłość - wie Pani - takie małżeństwa przed 50-tką - to wtedy to się zmienia wszystko...:)
    Ja mówię - do niego - no to mi za wiele nie zostało - bo ja 43, a A. 47....:) Wtedy on wywalił gały...:)
    Bo Wy takie staruchy, a sie parzycie jak kroliki! :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 16:17

moremi, Dorka1979, iwcia77, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    natura daje znać, że czas zacząć pracować nad kolejną ciążą...;)
    A jak ja mam zajsc w ciaze, jak ja wiecznie okres mam! ;)

moremi, Sabina, iwcia77, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A jak ja mam zajsc w ciaze, jak ja wiecznie okres mam! ;)
    Pusur może Ty masz jak ja,stres wywołuje Ci @. Ja tak mam, że albo mi przyśpiesza, albo strasznie opóźnia.
    Może to wczorajsze przeżycie tak na Ciebie wpłynęło.

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Pusur może Ty masz jak ja,stres wywołuje Ci @. Ja tak mam, że albo mi przyśpiesza, albo strasznie opóźnia.
    Może to wczorajsze przeżycie tak na Ciebie wpłynęło.
    Chlopa mam i dziecko male, to i stres. ;) Chlop mnie ostatnio strasznie wkurwial, myslisz, ze moge go winic o to? ;) Plus ta wczorajsza stluczka.

Iwone, moremi, Sabina, iwcia77, Mega, dorbie lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Chlopa mam i dziecko male, to i stres. ;) Chlop mnie ostatnio strasznie wkurwial, myslisz, ze moge go winic o to? ;) Plus ta wczorajsza stluczka.
    Wszystko razem wzięte.

Pod koniec zeszłego roku przeżywałam stres i @ miałam sporo opóźnione, w tym roku w wakacje przeżywałam stres z powodu starszego syna i miałam sporo za krótkie. Jak się wyciszyłam, to wszystko wróciło do normy.

moremi, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b6647e395550.jpg

macduska, Sabina, EwaT, Iwone, Mega, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widzialyscie promocje polandii 2014 ? bida z nyndza :( mogli sie bardziej postarac , jest tyle pieknych miejsc a pokazali 4 :-o...

http://vimeo.com/110571931

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 18:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorkiem

Mam pytanie. Kilka dni temu rozmawiłyście o suplementacji żelaza i była mowa o jakimś preparacie który się rozpuszcza w wodzie i pije z sokiem cytrynowym.

Co to było?

Iwcia , czy to przypadkiem nie ty o tym pisałaś???

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witam wieczorkiem

Mam pytanie. Kilka dni temu rozmawiłyście o suplementacji żelaza i była mowa o jakimś preparacie który się rozpuszcza w wodzie i pije z sokiem cytrynowym.

Co to było?

To Bursztyn polecała - ale za cholerę nie pamiętam nazwy...ale Iwcia chyba wysłała Alojza na zakupy po to...

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witam wieczorkiem

Co to było?

no ja mam poczatki anemii ciazowej i Bursztyn podala mi nazwe produktu dostepnego we wloskiej aptece -Ferrotone - juz to pije :

http://www.ferrotone.it/it-it/it/i-nostri-marchi/ferrotone/ferrotone

macduska lubi tę wiadomość

‹‹ 5293 5294 5295 5296 5297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ