35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
prosze bardzo Pusur
http://ksiegowosc.infor.pl/zmiany-prawa/139514,Zmiana-umowy-o-unikaniu-podwojnego-opodatkowania-z-Norwegia.html
a tu jest cała ustawa
http://www.przepisy.gofin.pl/przepisy,4,15,94,1369,,,konwencja-miedzy-rzeczapospolita-polska-a-krolestwem-norwegii.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 15:10
Pusurek, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwaT wrote:prosze bardzo Pusur
http://ksiegowosc.infor.pl/zmiany-prawa/139514,Zmiana-umowy-o-unikaniu-podwojnego-opodatkowania-z-Norwegia.html
a tu jest cała ustawa
http://www.przepisy.gofin.pl/przepisy,4,15,94,1369,,,konwencja-miedzy-rzeczapospolita-polska-a-krolestwem-norwegii.htmlChociaz pewnie dotyczy to wszystkich. Jeszcze niedawno trzeba bylo zatajac przychody w No. bo Pl bardzo chetnie przytuliloby czesc kaski z tego, mimo ze podatek w No byl odprowadzany.
Ale co do mieszkania. Kupuje w Polsce, wiec w Polsce place za nie podatek, czy nie? -
Pusurek wrote:Dziekuje. Ale ja nie jestem marynarzem.
Chociaz pewnie dotyczy to wszystkich. Jeszcze niedawno trzeba bylo zatajac przychody w No. bo Pl bardzo chetnie przytuliloby czesc kaski z tego, mimo ze podatek w No byl odprowadzany.
Ale co do mieszkania. Kupuje w Polsce, wiec w Polsce place za nie podatek, czy nie?
ten pierwszy link to jest tylko zmiana do tej drugiej konwencji
jeżeli kupujesz nieruchomość w pl jako polka to tu płacisz [podatek
inne przepisy chyba dotyczą cudzoziemców
http://cudzoziemiec.eu/?q=nieruchomosci_cudzoziemiec
ale ty nie jesteś nim posiadając obywatelstwo polskiemoremi lubi tę wiadomość
-
Ja znalazłam coś podobnego i jak coś to można internetowo zapytać o poradę
http://www.eporady24.pl/zakup_nieruchomosci_w_polsce_z_dochodow_z_zagranicy,pytania,15,86,4064.htmliwcia77 lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
Pusurku, widze ze dziewczyny juz Cie naprowadzily (jakbys miala problem z interpretacja czy cos to wal moze akurat...)
a jesli chodzi o @ to ja juz mialam dwie od porodu, pisalam o tym, pierwsza pod koniec sierpnia, b.intensywna potwierdzzona przez gin ze to @iwcia77, Pusurek, Iwone, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBliska 77 wrote:Pusurku, widze ze dziewczyny juz Cie naprowadzily (jakbys miala problem z interpretacja czy cos to wal moze akurat...)
Znaczy: nabywam mieszkanie droga kupna i co? Podaje polski czy norweski adres? Co lepiej ( czytaj: taniej i bez zbednego zamieszania )
? Kim byc korzystniej
Bliska 77 wrote:a jesli chodzi o @ to ja juz mialam dwie od porodu, pisalam o tym, pierwsza pod koniec sierpnia, b.intensywna potwierdzzona przez gin ze to @) i to bylo wsio. Ale jak sie zalewam juz tak czesto, to zakladam, ze to jest to. Tylko: czemu tak szybko, czemu tak czesto i czemu tak mocno?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 16:04
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
Piękna pogoda..
wróciłam z cmentarza - słoneczko , jakieś mniejsze tłumy niż zwykle - chyba się to rozłożyło na cały weekend...
Jeszcze Wam zapomniałam napisać coś o księdzu i wczorajszej rozmowie...w pewnym momencie tej długiej rozmowy naszej - on mówi - gdyby Pani chciała kiedyś zacząć przystępować do komunii - to jest taka możliwość - ale para musi życ jak brat i siostra...ja na niego wywaliłam oczy, a on mówi...ja rozumiem, że teraz to Pani jeszcze nie dotyczy i długo nie będzie, więc nie ma co się oszukiwać, natomiast u wielu par namiętność kiedyś wygasa - i wtedy mogą żyć w celibacie razem i uczestniczyć w pełni we Mszy...ale to daleka przyszłość - wie Pani - takie małżeństwa przed 50-tką - to wtedy to się zmienia wszystko...
Ja mówię - do niego - no to mi za wiele nie zostało - bo ja 43, a A. 47....Wtedy on wywalił gały...
Pusurek, Simba, moremi, Sabina, peppapig, Mega, iwcia77, ania.g, Reni, megan8, BISCA, Mala79, Parka lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ja gina od porodu nie widzialam! Na wizycie poporodowej lekarz ogolny spytal sie mnie jak sie czuje i czy dobrze sypiam ( nie
) i to bylo wsio. Ale jak sie zalewam juz tak czesto, to zakladam, ze to jest to. Tylko: czemu tak szybko, czemu tak czesto i czemu tak mocno?
Pusurek, Simba, moremi, Sabina, iwcia77, dorbie lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Piękna pogoda..
wróciłam z cmentarza - słoneczko , jakieś mniejsze tłumy niż zwykle - chyba się to rozłożyło na cały weekend...
Jeszcze Wam zapomniałam napisać coś o księdzu i wczorajszej rozmowie...w pewnym momencie tej długiej rozmowy naszej - on mówi - gdyby Pani chciała kiedyś zacząć przystępować do komunii - to jest taka możliwość - ale para musi życ jak brat i siostra...ja na niego wywaliłam oczy, a on mówi...ja rozumiem, że teraz to Pani jeszcze nie dotyczy i długo nie będzie, więc nie ma co się oszukiwać, natomiast u wielu par namiętność kiedyś wygasa - i wtedy mogą żyć w celibacie razem i uczestniczyć w pełni we Mszy...ale to daleka przyszłość - wie Pani - takie małżeństwa przed 50-tką - to wtedy to się zmienia wszystko...
Ja mówię - do niego - no to mi za wiele nie zostało - bo ja 43, a A. 47....Wtedy on wywalił gały...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 16:17
moremi, Dorka1979, iwcia77, Bozia3, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:A jak ja mam zajsc w ciaze, jak ja wiecznie okres mam!
Może to wczorajsze przeżycie tak na Ciebie wpłynęło.
Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIwone wrote:Pusur może Ty masz jak ja,stres wywołuje Ci @. Ja tak mam, że albo mi przyśpiesza, albo strasznie opóźnia.
Może to wczorajsze przeżycie tak na Ciebie wpłynęło.Chlop mnie ostatnio strasznie wkurwial, myslisz, ze moge go winic o to?
Plus ta wczorajsza stluczka.
Iwone, moremi, Sabina, iwcia77, Mega, dorbie lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Chlopa mam i dziecko male, to i stres.
Chlop mnie ostatnio strasznie wkurwial, myslisz, ze moge go winic o to?
Plus ta wczorajsza stluczka.
Pod koniec zeszłego roku przeżywałam stres i @ miałam sporo opóźnione, w tym roku w wakacje przeżywałam stres z powodu starszego syna i miałam sporo za krótkie. Jak się wyciszyłam, to wszystko wróciło do normy.
moremi, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam wieczorkiem
Mam pytanie. Kilka dni temu rozmawiłyście o suplementacji żelaza i była mowa o jakimś preparacie który się rozpuszcza w wodzie i pije z sokiem cytrynowym.
Co to było?
Iwcia , czy to przypadkiem nie ty o tym pisałaś???iwcia77 lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:Witam wieczorkiem
Mam pytanie. Kilka dni temu rozmawiłyście o suplementacji żelaza i była mowa o jakimś preparacie który się rozpuszcza w wodzie i pije z sokiem cytrynowym.
Co to było?
Iwcia , czy to przypadkiem nie ty o tym pisałaś???iwcia77 lubi tę wiadomość
-
macduska wrote:Witam wieczorkiem
Co to było?
Iwcia , czy to przypadkiem nie ty o tym pisałaś???
no ja mam poczatki anemii ciazowej i Bursztyn podala mi nazwe produktu dostepnego we wloskiej aptece -Ferrotone - juz to pije :
http://www.ferrotone.it/it-it/it/i-nostri-marchi/ferrotone/ferrotonemacduska lubi tę wiadomość