X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Aha, zaczelam dzis nowy cykl.

faken bursztyn, cos krotki ten twoj cykl.. 21 dni i plamienia tak szybko po owu? badalas se progesteron w fazie lutealnej ostatnio?

moremi lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni, znaczy chlop sie sprawdzi przy dziecku ;)

Reni, paszczakin, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak i umie przewijać, trzymać dziecko, kąpać..
    skarb!
    Bliska 77 wrote:
    Reni, znaczy chlop sie sprawdzi przy dziecku ;)

paszczakin, moremi, Bliska 77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie .. niepokoi mnie to
    Bursztyn czy dobrze się odżywiasz? czy spożywasz leki, czy wypoczywać i wcinasz zapłodnione jaja?
    paszczakin wrote:
    faken bursztyn, cos krotki ten twoj cykl.. 21 dni i plamienia tak szybko po owu? badalas se progesteron w fazie lutealnej ostatnio?

Bursztyn, moremi, iwcia77, Bliska 77, Mega, Sabina lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Badalas badalas, zawsze byl bardzo dobry
    Mysle ze to chyba jednak stres

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    tak się nie robi czyli ja też dostanę @
    Bursztyn Bursztyn Bursztynie
    alez oczywiscie, ze nie

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no własnie .. niepokoi mnie to
    Bursztyn czy dobrze się odżywiasz? czy spożywasz leki, czy wypoczywać i wcinasz zapłodnione jaja?
    wszstko na "tak"
    tylko jaja chyba nie sa zaplodnione...hmmm...to dlatego!

Reni, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, muszę ci coś powiedzieć na temat krótkich cykli. Ja mam całe życie cykle po 25 dni., co do dnia i godziny. Po pierwszym poronieniu moja ginka przepisala mi Duphaston "tak na wszelki wypadek", bez zadnych badan itd. Bralam jak idiotka tego dupka przez chyba 5 miesiecy i powiem ci ze po 20-kilku latach rozjechaly mi się cykle. Mialam plamienia przed @ czego nigdy w zyciu wczesniej nie mialam, cykle skrocily się do np. 21 dni itp. Poszlam w końcu do innego gina i kazal odstawic Dupka. W miedzyczasie zrobilam tez progesteron i wyszedl prawidlowy. Moim zdaniem nie można sobie szastac Dupkiem jesli progesteron jest ok, bo zamiast pomoc mozna sobie zaszkodzic.

Bursztyn wrote:
    Badalas badalas, zawsze byl bardzo dobry
    Mysle ze to chyba jednak stres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 11:36

Bursztyn, Iwone, ania.g, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Bursztynku, muszę ci coś powiedzieć na temat krótkich cykli. Ja mam całe życie cykle po 25 dni., co do dnia i godziny. Po pierwszym poronieniu moja ginka przepisala mi Duphaston "tak na wszelki wypadek", bez zadnych badan itd. Bralam jak idiotka tego dupka przez chyba 5 miesiecy i powiem ci ze po 20-kilku latach rozjechaly mi się cykle. Mialam plamienia przed @ czego nigdy w zyciu wczesniej nie mialam, cykle skrocily się do np. 21 dni itp. Poszlam w końcu do innego gina i kazal odstawic Dupka. W miedzyczasie zrobilam tez progesteron i wyszedl prawidlowy. Moim zdaniem nie można sobie szastac Dupkiem jesli progesteron jest ok, bo zamiast pomoc mozna sobie zaszkodzic.

hej, ale Burszta nie bierze dupka chyba, nie?

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    wychodze z tego samego zalozenia
    mam dupka przepisanego przez gienka "na wszelki wypadek", ale narazie nie biore, chociaz wczoraj rozwazalam czy by przypadkiem sobie nie zapodac ale nie jestem przekonana w 100%
    poczekam, zobacze jaki bedzie ten cykl, chlopa i tak nie bedzie, wiec czysto obserwacyjny a potem zdecysduje co zrobic.
    Progesteron mialam zawsze bardzo dobry

Viola, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie bierze??? A ja bylam przekonana ze Bursztyn jest na Dupku !

paszczakin wrote:
    hej, ale Burszta nie bierze dupka chyba, nie?

Reni, Mega lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    a skad!

paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze :-)

Bursztyn wrote:
    a skad!

paszczakin lubi tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem czy mąż Bursztyna się nie obrazi ;-)
    Viola wrote:

Bursztyn, Iwone, moremi, Viola, Parka, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no nie wiem czy mąż Bursztyna się nie obrazi ;-)
    mysle ze bylby to dla niego prawdziwy cios ;)

moremi, Reni, Viola, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka, bardzo się cieszę że test zdany podwójnie :)

Sabina, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, a ile to cudo kosztuje, tzn. ten bodziak z tych merynosów?

Pusurek lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z zycia kury domowej:

Bylam na targu zeby kupic buraki, bo planuje uruchomic sokowirowke i pic soki. Bardzo kuriozalne jest to, ze u Arabow buraki byly po 3,90 eur za kilogram (tu chyba nie znaja powiedzenia "tanio jak barszcz" a na stoisku BIO po 1,95. Upolowalam tez korzen pietruszki (uwaga 4,95 eur/kg) co jest w tym kraju nie lada wyczynem. Te warzywa, ktore my w PL jemy na codzien, oni wlasnie "odkrywaja na nowo" i na przyklad taka wlasnie pietruszke mozna znalezc na stoiskach z napisem: zapomniane warzywa :)

A tera pytanie: jak upiec kawalek schabu zeby byl smaczny ale nie suchy?
    Dziekuje za uwage.
    Kokokokoko ko kokoo kokooo

ania.g, malgos741, iwcia77, moremi, kkisia, macduska, BISCA, Mala79, Bliska 77, Parka, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Z zycia kury domowej:

Bylam na targu zeby kupic buraki, bo planuje uruchomic sokowirowke i pic soki. Bardzo kuriozalne jest to, ze u Arabow buraki byly po 3,90 eur za kilogram (tu chyba nie znaja powiedzenia "tanio jak barszcz" a na stoisku BIO po 1,95. Upolowalam tez korzen pietruszki (uwaga 4,95 eur/kg) co jest w tym kraju nie lada wyczynem. Te warzywa, ktore my w PL jemy na codzien, oni wlasnie "odkrywaja na nowo" i na przyklad taka wlasnie pietruszke mozna znalezc na stoiskach z napisem: zapomniane warzywa :)

Dziekuje za uwage.
    Polecam upiec w rękawie.

iwcia77, moremi, dorbie, BISCA lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyznam szczerze ze porzucilam juz pieczenie schabu, bo mnie wkurza. Robilam przez pół życia i jakbym nie zrobila to i tak wychodzi suchy, takie juz mieso. Ale tak jak napisalam Ania, rękaw moze byc dobrym rozwiazaniem. A na przyszłośc zamiast schabu rozważ może pieczoną szynkę, wychodzi bardzo soczyste mięsko:-)
    Simba wrote:
    Z zycia kury domowej:

Dziekuje za uwage.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 13:54

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 5321 5322 5323 5324 5325 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ