35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
iwcia77 wrote:a jak wyglada garnek rzymski? daj fote , plis
a ja myslalam zes zachowala adresik z kopertyale jak nie to zaraz wysle , dzieki
koperty nie wycinalam, bo mialam twoj adres w PW sloncea potem se wzielam i wszytkie PW skasowalam.. niemniej ochote otrzymania gofero-magnesa prosilam wyrazac na PW bo tu latwo przegapic..
ide przekopiowiac te wasze adresy, bo pewnie i to skasuje..iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:a da sie taka surowa blenderkiem potraktowac , bo ja nie mam maszynki do miesa
czemu nie? ja blenderem kiedys nawet miecho do pasztetu pociachalam, wiec ryba tym bardziej powinna sie dac.. tylko to wtedy jest na miazge..ewentualnie jak masz dobrego noza to mozesz czesc posieka..moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:juz widzialam ten garnek rzymski, one robione sa z tego samego materialu co doniczki?
tak, to gliiane jest.. ale takiego schaby jak z tego naczynia to ja w zyciu nie jadlam
ja mam taki:
http://www.amazon.de/R%C3%B6mertopf-115-Modern-Look-Personen/dp/B002F9NTDO/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1398708340&sr=8-15&keywords=roemertopf
chleb w nim tez rewelacyjnie wychodzi.. wszystko beztluszczowe tez..moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:tak, to gliiane jest.. ale takiego schaby jak z tego naczynia to ja w zyciu nie jadlam
ja mam taki:
http://www.amazon.de/R%C3%B6mertopf-115-Modern-Look-Personen/dp/B002F9NTDO/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1398708340&sr=8-15&keywords=roemertopf
chleb w nim tez rewelacyjnie wychodzi.. wszystko beztluszczowe tez..
dlaczego?paszczakin lubi tę wiadomość
-
paszczakin wrote:tak, to gliiane jest.. ale takiego schaby jak z tego naczynia to ja w zyciu nie jadlam
ja mam taki:
http://www.amazon.de/R%C3%B6mertopf-115-Modern-Look-Personen/dp/B002F9NTDO/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1398708340&sr=8-15&keywords=roemertopf
chleb w nim tez rewelacyjnie wychodzi.. wszystko beztluszczowe tez..paszczakin lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEllo.
Paszcz, jak po Gdansku? Bo nie chce mi sie czytac te 243 strony od wczoraj.
U mnie dzis gulasz i kluski slaskie.
Schabik w rekawie wychodzi gites. Ja czesto nie mam rekawa ( to nie znaja tego wynalazku ), wiec polewam schabik bulionem z kostki dosc czesto i pieke w niewysokiej temperaturze. Ale taka suchosc schabikowa jest fajna, bo potem mozna go szamac na zimno jako wedline.iwcia77, BISCA, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:czemu nie? ja blenderem kiedys nawet miecho do pasztetu pociachalam, wiec ryba tym bardziej powinna sie dac.. tylko to wtedy jest na miazge..ewentualnie jak masz dobrego noza to mozesz czesc posieka..
dzieki za rady
Bozia3, Mega lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ello.
Paszcz, jak po Gdansku? Bo nie chce mi sie czytac te 243 strony od wczoraj.
U mnie dzis gulasz i kluski slaskie.
Schabik w rekawie wychodzi gites. Ja czesto nie mam rekawa ( to nie znaja tego wynalazku ), wiec polewam schabik bulionem z kostki dosc czesto i pieke w niewysokiej temperaturze. Ale taka suchosc schabikowa jest fajna, bo potem mozna go szamac na zimno jako wedline.w stosie innych postow
Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:mam taki, tylko chleb mi wilgotny w nim wychodzi, tzn. spod
dlaczego?
hmm, nie wiem, moze masz za duzo wody w przepisie? albo za krotko pieczony?
ja pieke chleb z maki pelnoziarnistej i masy nasion tak, ze zapakowany po wyrosnieciu jest pod sam brzeg (chleb ma 1,7 kg po upieczeniu) i zawsze jest pod spodem chrupiacy.. siedzi 1h przykryty i potem 5-10 minut do przyrumienienia bez pokrywki..iwcia77, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:
Kurde to, ze Pusur zbiera magnesy to wszystkie zakonotowaly ale ze JA, BISCA I RENIA to juz zadna...zaczne chyba codziennie witac sie " czesc laski - zbieram magnesy, pogoda w padwie ...itp" uff...kurde nie chce sie ani prosic ani narzucac ale codziennie wchodze na forum , codziennie walkujemy te magnesy i wychodzi na to ze TYLKO PUSUR JE ZBIERA..
FOCH- ide po niebieski kartonik
Nie byloby akcji: "Kup siate magnesow i rozdaj na forum", gdyby nie ja!
Powinnam miec stale udzialy w rozdawnictwie, nie sadzisz?
Do kartonika, ale juz!
Reni, iwcia77, BISCA, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:hmm, nie wiem, moze masz za duzo wody w przepisie? albo za krotko pieczony?
ja pieke chleb z maki pelnoziarnistej i masy nasion tak, ze zapakowany po wyrosnieciu jest pod sam brzeg (chleb ma 1,7 kg po upieczeniu) i zawsze jest pod spodem chrupiacy.. siedzi 1h przykryty i potem 5-10 minut do przyrumienienia bez pokrywki..
bez przykrycia szybciej, ale spod nadal do kitu
to juz sama nie wiem....
musialam sie przerzucic na tzw. brytfanne metalowa niestetypaszczakin, Mega lubią tę wiadomość
-
nieśmiało zaznaczę..że to ja wymyśliłamPusurek wrote:Nie histeryzuj Iwka!
Nie byloby akcji: "Kup siate magnesow i rozdaj na forum", gdyby nie ja!
Powinnam miec stale udzialy w rozdawnictwie, nie sadzisz?
Do kartonika, ale juz!
paszczakin, Pusurek, iwcia77, BISCA, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
może ma dni płodneBursztyn wrote:siedzial 2 godz. i dalej spod wilgotny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:18
Bursztyn, paszczakin, iwcia77, malgos741, macduska, Bozia3, BISCA, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Ello.
Paszcz, jak po Gdansku? Bo nie chce mi sie czytac te 243 strony od wczoraj.
U mnie dzis gulasz i kluski slaskie.
Schabik w rekawie wychodzi gites. Ja czesto nie mam rekawa ( to nie znaja tego wynalazku ), wiec polewam schabik bulionem z kostki dosc czesto i pieke w niewysokiej temperaturze. Ale taka suchosc schabikowa jest fajna, bo potem mozna go szamac na zimno jako wedline.
rekaw, pff, kostka rosolowa, pfffffffff, masz minusa z wychowania kurodomowego..
Gdansk byl spoko- rodzina zachwycona, zakupy zrobione, lot bydlowozem przetrwalam.. naogladalam sie gadzetow dzieciecych i mam jako takie pojecie co istnieje..
a i te gryzako-jablko-mymlaki sa w kazdym sklepie z akcesoriami dzieciowymi- zakupilam niedoszlemu chrzesniakowi taki z Canpolu..
Pusurek, iwcia77, moremi, Mala79, Simba, BISCA, Sabina, Mega lubią tę wiadomość