X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a jak wyglada garnek rzymski? daj fote , plis :)

a ja myslalam zes zachowala adresik z koperty :D ale jak nie to zaraz wysle , dzieki :)

koperty nie wycinalam, bo mialam twoj adres w PW slonce ;) a potem se wzielam i wszytkie PW skasowalam.. niemniej ochote otrzymania gofero-magnesa prosilam wyrazac na PW bo tu latwo przegapic..

ide przekopiowiac te wasze adresy, bo pewnie i to skasuje..

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juz widzialam ten garnek rzymski, one robione sa z tego samego materialu co doniczki?

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a da sie taka surowa blenderkiem potraktowac , bo ja nie mam maszynki do miesa :(

czemu nie? ja blenderem kiedys nawet miecho do pasztetu pociachalam, wiec ryba tym bardziej powinna sie dac.. tylko to wtedy jest na miazge..ewentualnie jak masz dobrego noza to mozesz czesc posieka..

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    juz widzialam ten garnek rzymski, one robione sa z tego samego materialu co doniczki?

tak, to gliiane jest.. ale takiego schaby jak z tego naczynia to ja w zyciu nie jadlam
    ja mam taki:
    http://www.amazon.de/R%C3%B6mertopf-115-Modern-Look-Personen/dp/B002F9NTDO/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1398708340&sr=8-15&keywords=roemertopf

chleb w nim tez rewelacyjnie wychodzi.. wszystko beztluszczowe tez..

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    tak, to gliiane jest.. ale takiego schaby jak z tego naczynia to ja w zyciu nie jadlam
    ja mam taki:
    http://www.amazon.de/R%C3%B6mertopf-115-Modern-Look-Personen/dp/B002F9NTDO/ref=sr_1_15?ie=UTF8&qid=1398708340&sr=8-15&keywords=roemertopf

mam taki, tylko chleb mi wilgotny w nim wychodzi, tzn. spod
    dlaczego? :/

paszczakin lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja mam taki:

bede musiala sie w taki zaopatrzyc, musi naprawde byc zajebisty , dzieki

paszczakin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello.
    Paszcz, jak po Gdansku? Bo nie chce mi sie czytac te 243 strony od wczoraj. ;)
    U mnie dzis gulasz i kluski slaskie.
    Schabik w rekawie wychodzi gites. Ja czesto nie mam rekawa ( to nie znaja tego wynalazku ), wiec polewam schabik bulionem z kostki dosc czesto i pieke w niewysokiej temperaturze. Ale taka suchosc schabikowa jest fajna, bo potem mozna go szamac na zimno jako wedline. :)

iwcia77, BISCA, Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    czemu nie? ja blenderem kiedys nawet miecho do pasztetu pociachalam, wiec ryba tym bardziej powinna sie dac.. tylko to wtedy jest na miazge..ewentualnie jak masz dobrego noza to mozesz czesc posieka..
    ok to chyba ja siekne nozem :) dzieki za rady :)

Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ello.
    Schabik w rekawie wychodzi gites. Ja czesto nie mam rekawa ( to nie znaja tego wynalazku ), wiec polewam schabik bulionem z kostki dosc czesto i pieke w niewysokiej temperaturze. Ale taka suchosc schabikowa jest fajna, bo potem mozna go szamac na zimno jako wedline. :)
    bozia zrobila telegraficzny skrot - pekniesz ze smiechu, warto go poszukac :D w stosie innych postow :D

Pusurek, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Pusurku, zdobyłam magnes z Hajnówki z rysunkiem Tomka Samojlika. Mam jeszcze trzy do rozdania. Komu?
    Dzizas, czytala wczesniej, magnesy rozdane???

Reni, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    W środę. :-)
    doooopieeeeroooo....?

malgos741, moremi, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mam taki, tylko chleb mi wilgotny w nim wychodzi, tzn. spod
    dlaczego? :/

hmm, nie wiem, moze masz za duzo wody w przepisie? albo za krotko pieczony?
    ja pieke chleb z maki pelnoziarnistej i masy nasion tak, ze zapakowany po wyrosnieciu jest pod sam brzeg (chleb ma 1,7 kg po upieczeniu) i zawsze jest pod spodem chrupiacy.. siedzi 1h przykryty i potem 5-10 minut do przyrumienienia bez pokrywki..

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:

Kurde to, ze Pusur zbiera magnesy to wszystkie zakonotowaly ale ze JA, BISCA I RENIA to juz zadna :( ...zaczne chyba codziennie witac sie " czesc laski - zbieram magnesy, pogoda w padwie ...itp" uff...kurde nie chce sie ani prosic ani narzucac ale codziennie wchodze na forum , codziennie walkujemy te magnesy i wychodzi na to ze TYLKO PUSUR JE ZBIERA..:( FOCH- ide po niebieski kartonik :(

Nie histeryzuj Iwka! ;) Nie byloby akcji: "Kup siate magnesow i rozdaj na forum", gdyby nie ja! :P Powinnam miec stale udzialy w rozdawnictwie, nie sadzisz? ;) Do kartonika, ale juz! ;)

Reni, iwcia77, BISCA, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziaaaaaaaaaaaaa

dzwonił mój chuop
    kazałam mu otworzyć czy na poczcie nie okradziejowali mojej drogocennej przesyłki

omg018.gif

dzięki

iwcia77, malgos741, Bozia3, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    hmm, nie wiem, moze masz za duzo wody w przepisie? albo za krotko pieczony?
    ja pieke chleb z maki pelnoziarnistej i masy nasion tak, ze zapakowany po wyrosnieciu jest pod sam brzeg (chleb ma 1,7 kg po upieczeniu) i zawsze jest pod spodem chrupiacy.. siedzi 1h przykryty i potem 5-10 minut do przyrumienienia bez pokrywki..
    ja tez z pelnoziarnistej, ale tylko z 1/2 kg maki, wyrasta, wszystko fajnie, tylko jak go pieklam przykrytego to siedzial 2 godz. i dalej spod wilgotny
    bez przykrycia szybciej, ale spod nadal do kitu
    to juz sama nie wiem....
    musialam sie przerzucic na tzw. brytfanne metalowa niestety

paszczakin, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nieśmiało zaznaczę..że to ja wymyśliłam hanghead.gif
    Pusurek wrote:
    Nie histeryzuj Iwka! ;) Nie byloby akcji: "Kup siate magnesow i rozdaj na forum", gdyby nie ja! :P Powinnam miec stale udzialy w rozdawnictwie, nie sadzisz? ;) Do kartonika, ale juz! ;)

paszczakin, Pusurek, iwcia77, BISCA, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może ma dni płodne loudlaff.gif
    Bursztyn wrote:
    siedzial 2 godz. i dalej spod wilgotny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:18

Bursztyn, paszczakin, iwcia77, malgos741, macduska, Bozia3, BISCA, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    może ma dni płodne loudlaff.gif
    za kazdym razem? niemozliwe...

iwcia77, moremi, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ello.

rekaw, pff, kostka rosolowa, pfffffffff, masz minusa z wychowania kurodomowego..

Gdansk byl spoko- rodzina zachwycona, zakupy zrobione, lot bydlowozem przetrwalam.. naogladalam sie gadzetow dzieciecych i mam jako takie pojecie co istnieje..

a i te gryzako-jablko-mymlaki sa w kazdym sklepie z akcesoriami dzieciowymi- zakupilam niedoszlemu chrzesniakowi taki z Canpolu..

Pusurek, iwcia77, moremi, Mala79, Simba, BISCA, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dajesz ziarna lnu? a może za dużo wiesiołka
    Bursztyn wrote:
    za kazdym razem? niemozliwe...

paszczakin, Bozia3, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 5323 5324 5325 5326 5327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ