WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bo jak słyszę, ze coś np. ma włókna bambusa, to śmiać mi się chce. To tylko taka gadka, bo nawet nie jest możliwe żeby coś miało w sobie takowe włókna.

oooo! jak to! ja dostalam od matki recznika z bambusa! no jak to- matka rodzona mnie oklamali?

edit:
    ok juz wiem
    http://storeko.pl/blog/2013/07/11/cala-prawda-o-wloknie-bambusowym-wykorzystywanym-w-produkcji-odziezy/

se moze byc z bambusa ;) znaczy mnie matka nie oklamali, a recznik sie niczym nie wyroznia.. pff.. i tak mi kolorem do lazienki nie pasowal.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:36

iwcia77, caffe, moremi, Mega lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja od wczoraj w tym kartoniku siedze z fochem :P
    nie histeryzuje- jest mi przykro :(
    jestem w ciazy a kobietom w ciazy sie nie odmawia- myszy potem maja wyzerke ;D
    twojej akcji o rozdawaniu magnesow na forum nie widzialam...:( a jestem tu prawie codziennie i staram sie brac czynny udzial w walce o magnesy ;D nawet nie tylko w swoim imieniu ...
    No to juz wylaz z kartonika. Moze w walce za slabo piastki zaciskasz, kurdupelku? ;) Z Cypru masz? To Ci podesle jakis swoj, ale juz nie bucz no.

iwcia77, malgos741, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale ceny chyba wysokie? ile taki maluch pochodzi w takim wynalazku? tydzień, dwa?
    Welna bez dodatkow bawelny super sie rozciaga. Jak kupi sie przed zima, to sie nosi cala zime i jeszcze pol wiosny.

Reni, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie daje Ci to do myślenia? ;-)
    paszczakin wrote:
    oooo! jak to! ja dostalam od matki recznika z bambusa! no jak to- matka rodzona mnie oklamali?

paszczakin, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale ceny chyba wysokie? ile taki maluch pochodzi w takim wynalazku? tydzień, dwa?
    No wysokie, ale z czasem dojdziesz do wniosku, że lepiej mieć dwie takie rzeczy, niż stertę kaftaników i bluzeczek, które po praniu albo się nie nadają do użytku, albo dziecku jest w tym zimno.
    Mój jest zmarzluchem, a w domu mamy raczej chłodno, tzn. temp. np. 22C jest u nas odczuwalna chłodniej niż na zewnątrz.
    I teraz jak ja mam wyjść z nim na dwór i nazakładać mu kilka rzeczy, to on lezy sztywny jak mumia. Tak było dzisiaj, chociaż nie miał na sobie wiele. Po prostu u nas są chujowe kombinezony, albo komplety zimowe(kurtka+spodnie).

W takim własnie ubraniu już nam się nie mieści do fotelika samochodowego i niebawem pewnie się go będziemy pozbywali.

iwcia77, Pusurek, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no nie wiem czy oklamala, ale...:

Włókno bambusowe, a wiskoza
    Jak się okazuje włókno bambusowe to dobrze nam znana wiskoza różniąca się jedynie tym, iż do jej produkcji wykorzystano celulozę pochodzącą nie ze świerka, sosny czy buka, a z bambusa. Owy bambus użyty do produkcji wiskozy nie czyni jej produktem o właściwościach ponadprzeciętnych. Powstaje na skutek takich samych procesów jak w przypadku użycia innego drewna – mianowicie na skutek chemicznej obróbki celulozy przy zastosowaniu ługu sodowego i dwusiarczku węgla. Jest to nadal ta sama wiskoza – taka sama jak z przytoczonego wcześniej świerka czy sosny – i na pewno nie posiada żadnych właściwości, które obiecują nam sprzedawcy! Do tego jej proces otrzymywania nie jest przyjazny dla środowiska i nie ma nic wspólnego z ekologią.

Calosc tutaj:
    http://storeko.pl/blog/2013/07/11/cala-prawda-o-wloknie-bambusowym-wykorzystywanym-w-produkcji-odziezy/

caffe, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No to juz wylaz z kartonika. Moze w walce za slabo piastki zaciskasz, kurdupelku? ;) Z Cypru masz? To Ci podesle jakis swoj, ale juz nie bucz no.
    <3 no i widzisz , tupanie nozkami i walenie piastkami daje skutek ;D
    nie mam z Cypru :D

moremi, BISCA, Iwone, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:

edit:
    ok juz wiem

se moze byc z bambusa ;) znaczy mnie matka nie oklamali, a recznik sie niczym nie wyroznia.. pff.. i tak mi kolorem do lazienki nie pasowal.
    Myślę, że najpierw ona uwierzyła, a potem Tobie tę prawdę przekazała ;)

iwcia77, paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to powinnam wykasowac posta poprzedniego :) Paszczak, ubieglas mnie cytujac ten sam art. :)

iwcia77, paszczakin, moremi lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój nosi rozmiar 74, ale ma też 80. Także takie by mnie interesowały. Wiesz, mnie zalezy na tym żeby było oryginalne, a nie jakies podrabiane. Bo jak słyszę, ze coś np. ma włókna bambusa, to śmiać mi się chce. To tylko taka gadka, bo nawet nie jest możliwe żeby coś miało w sobie takowe włókna.

100 zł mnie nie przeraża jakby co, ale tak jak wspominałam, chciałabym zeby było dobre gatunkowo. Ja się na tym nie znam, dlatego zastukałam do Ciebie ;)
    Zaraz bede lookac. Cubus ma welenki tez, ale nie wiem czy sa w PL ( raczej nie ) poza tym sa z domieszka bawelny, wiec nie takie fajne.
    Ja nie wiem, jak moglam zyc bez welny bedac w Pl. Ubralam w welne moja mame ( koszulki i geterki na zime ) i przyjaciolke. W welnie fajne jest to, ze zakladasz cieniusienka koszuleczke na ramiaczkach z welny, na to zwykla bluzeczke, kurtke i smigasz do pracy w najwieksze mrozy. :)

caffe, iwcia77, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    W takim własnie ubraniu już nam się nie mieści do fotelika samochodowego i niebawem pewnie się go będziemy pozbywali.

Caffe, to ja Szymka chetnie wezme, tylko ze chyba juz ktoras sie wczesniej po niego zglaszala..

caffe, iwcia77, malgos741, Bozia3, kapturnica, moremi, Simba lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • malgos741 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    doooopieeeeroooo....?
    Nie chcę się rozczarować. ;-)

iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • paszczakin Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    No to powinnam wykasowac posta poprzedniego :) Paszczak, ubieglas mnie cytujac ten sam art. :)

RAKIETA ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:41

iwcia77, malgos741, kapturnica, Simba, BISCA lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    RAKIETA ;)
    jak chuj ;)

paszczakin, iwcia77, malgos741, kapturnica, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zaraz bede lookac. Cubus ma welenki tez, ale nie wiem czy sa w PL ( raczej nie ) poza tym sa z domieszka bawelny, wiec nie takie fajne.
    Ja nie wiem, jak moglam zyc bez welny bedac w Pl. Ubralam w welne moja mame ( koszulki i geterki na zime ) i przyjaciolke. W welnie fajne jest to, ze zakladasz cieniusienka koszuleczke na ramiaczkach z welny, na to zwykla bluzeczke, kurtke i smigasz do pracy w najwieksze mrozy. :)
    To jesli pozwolisz, to mnie też możesz ubrać ;) Jeśli Ci to oczywiście nie przeszkadza :) Ale to moze na pw, nie będziemy tu zaśmiecać wątku ;)

Pusurek, iwcia77, kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Nie chcę się rozczarować. ;-)
    rozumiem

malgos741 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Caffe, to ja Szymka chetnie wezme, tylko ze chyba juz ktoras sie wczesniej po niego zglaszala..
    hehehehe, fotelika się będziemy pozbywali :P ale ze mnie dupa, dziecko bym sprzedała niechcący ;)

iwcia77, paszczakin, dorbie, malgos741, Reni, Bliska 77, kapturnica, moremi, Simba lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    fakt, ja tez welne marinos i kaszmir poznalam dopiero we wloszech...jak jade do polandi zima to tylko welne zabieram i wcale nie jestem ubrana grubo :)

caffe, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    <3 no i widzisz , tupanie nozkami i walenie piastkami daje skutek ;D
    nie mam z Cypru :D
    No to wyzebralas. ;) Posle do Cie tez. ;) Z Londona masz na bank?

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    chyba Reni go chciala...;D

caffe, Reni, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

‹‹ 5325 5326 5327 5328 5329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ