35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
caffe wrote:Bo jak słyszę, ze coś np. ma włókna bambusa, to śmiać mi się chce. To tylko taka gadka, bo nawet nie jest możliwe żeby coś miało w sobie takowe włókna.
oooo! jak to! ja dostalam od matki recznika z bambusa! no jak to- matka rodzona mnie oklamali?
edit:
ok juz wiem
http://storeko.pl/blog/2013/07/11/cala-prawda-o-wloknie-bambusowym-wykorzystywanym-w-produkcji-odziezy/
se moze byc z bambusaznaczy mnie matka nie oklamali, a recznik sie niczym nie wyroznia.. pff.. i tak mi kolorem do lazienki nie pasowal.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:36
iwcia77, caffe, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiwcia77 wrote:ja od wczoraj w tym kartoniku siedze z fochem
nie histeryzuje- jest mi przykro
jestem w ciazy a kobietom w ciazy sie nie odmawia- myszy potem maja wyzerke
twojej akcji o rozdawaniu magnesow na forum nie widzialam...a jestem tu prawie codziennie i staram sie brac czynny udzial w walce o magnesy
nawet nie tylko w swoim imieniu ...
Z Cypru masz? To Ci podesle jakis swoj, ale juz nie bucz no.
iwcia77, malgos741, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:ale ceny chyba wysokie? ile taki maluch pochodzi w takim wynalazku? tydzień, dwa?
Mój jest zmarzluchem, a w domu mamy raczej chłodno, tzn. temp. np. 22C jest u nas odczuwalna chłodniej niż na zewnątrz.
I teraz jak ja mam wyjść z nim na dwór i nazakładać mu kilka rzeczy, to on lezy sztywny jak mumia. Tak było dzisiaj, chociaż nie miał na sobie wiele. Po prostu u nas są chujowe kombinezony, albo komplety zimowe(kurtka+spodnie).
W takim własnie ubraniu już nam się nie mieści do fotelika samochodowego i niebawem pewnie się go będziemy pozbywali.iwcia77, Pusurek, moremi, Simba, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:oooo! jak to! ja dostalam od matki recznika z bambusa! no jak to- matka rodzona mnie oklamali?
Włókno bambusowe, a wiskoza
Jak się okazuje włókno bambusowe to dobrze nam znana wiskoza różniąca się jedynie tym, iż do jej produkcji wykorzystano celulozę pochodzącą nie ze świerka, sosny czy buka, a z bambusa. Owy bambus użyty do produkcji wiskozy nie czyni jej produktem o właściwościach ponadprzeciętnych. Powstaje na skutek takich samych procesów jak w przypadku użycia innego drewna – mianowicie na skutek chemicznej obróbki celulozy przy zastosowaniu ługu sodowego i dwusiarczku węgla. Jest to nadal ta sama wiskoza – taka sama jak z przytoczonego wcześniej świerka czy sosny – i na pewno nie posiada żadnych właściwości, które obiecują nam sprzedawcy! Do tego jej proces otrzymywania nie jest przyjazny dla środowiska i nie ma nic wspólnego z ekologią.
Calosc tutaj:
http://storeko.pl/blog/2013/07/11/cala-prawda-o-wloknie-bambusowym-wykorzystywanym-w-produkcji-odziezy/caffe, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:No to juz wylaz z kartonika. Moze w walce za slabo piastki zaciskasz, kurdupelku?
Z Cypru masz? To Ci podesle jakis swoj, ale juz nie bucz no.
no i widzisz , tupanie nozkami i walenie piastkami daje skutek
nie mam z Cyprumoremi, BISCA, Iwone, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:oooo! jak to! ja dostalam od matki recznika z bambusa! no jak to- matka rodzona mnie oklamali?
edit:
ok juz wiem
http://storeko.pl/blog/2013/07/11/cala-prawda-o-wloknie-bambusowym-wykorzystywanym-w-produkcji-odziezy/
se moze byc z bambusaznaczy mnie matka nie oklamali, a recznik sie niczym nie wyroznia.. pff.. i tak mi kolorem do lazienki nie pasowal.
iwcia77, paszczakin, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnycaffe wrote:Mój nosi rozmiar 74, ale ma też 80. Także takie by mnie interesowały. Wiesz, mnie zalezy na tym żeby było oryginalne, a nie jakies podrabiane. Bo jak słyszę, ze coś np. ma włókna bambusa, to śmiać mi się chce. To tylko taka gadka, bo nawet nie jest możliwe żeby coś miało w sobie takowe włókna.
100 zł mnie nie przeraża jakby co, ale tak jak wspominałam, chciałabym zeby było dobre gatunkowo. Ja się na tym nie znam, dlatego zastukałam do Ciebie
Ja nie wiem, jak moglam zyc bez welny bedac w Pl. Ubralam w welne moja mame ( koszulki i geterki na zime ) i przyjaciolke. W welnie fajne jest to, ze zakladasz cieniusienka koszuleczke na ramiaczkach z welny, na to zwykla bluzeczke, kurtke i smigasz do pracy w najwieksze mrozy.caffe, iwcia77, moremi, BISCA lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:W takim własnie ubraniu już nam się nie mieści do fotelika samochodowego i niebawem pewnie się go będziemy pozbywali.
Caffe, to ja Szymka chetnie wezme, tylko ze chyba juz ktoras sie wczesniej po niego zglaszala..
caffe, iwcia77, malgos741, Bozia3, kapturnica, moremi, Simba lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:doooopieeeeroooo....?
iwcia77, Sabina, Mega lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Bursztyn wrote:No to powinnam wykasowac posta poprzedniego
Paszczak, ubieglas mnie cytujac ten sam art.
RAKIETAWiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2014, 15:41
iwcia77, malgos741, kapturnica, Simba, BISCA lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Zaraz bede lookac. Cubus ma welenki tez, ale nie wiem czy sa w PL ( raczej nie ) poza tym sa z domieszka bawelny, wiec nie takie fajne.
Ja nie wiem, jak moglam zyc bez welny bedac w Pl. Ubralam w welne moja mame ( koszulki i geterki na zime ) i przyjaciolke. W welnie fajne jest to, ze zakladasz cieniusienka koszuleczke na ramiaczkach z welny, na to zwykla bluzeczke, kurtke i smigasz do pracy w najwieksze mrozy.Jeśli Ci to oczywiście nie przeszkadza
Ale to moze na pw, nie będziemy tu zaśmiecać wątku
Pusurek, iwcia77, kapturnica, moremi, Mega lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:Caffe, to ja Szymka chetnie wezme, tylko ze chyba juz ktoras sie wczesniej po niego zglaszala..
ale ze mnie dupa, dziecko bym sprzedała niechcący
iwcia77, paszczakin, dorbie, malgos741, Reni, Bliska 77, kapturnica, moremi, Simba lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Zaraz bede lookac. Cubus ma welenki tez, ale nie wiem czy sa w PL ( raczej nie ) poza tym sa z domieszka bawelny, wiec nie takie fajne.
Ja nie wiem, jak moglam zyc bez welny bedac w Pl. Ubralam w welne moja mame ( koszulki i geterki na zime ) i przyjaciolke. W welnie fajne jest to, ze zakladasz cieniusienka koszuleczke na ramiaczkach z welny, na to zwykla bluzeczke, kurtke i smigasz do pracy w najwieksze mrozy.caffe, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny