WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Reni chyba nie ma owulacji w tym cyklu nie ma prawie śluzu płodnego jak zawsze lało się ze mnie tak teraz jest prawie sucho chyba po tym zabiegu tak się porobiło może za dużo wyskrobali :P

Inessa..Ty to byś chciała ciągle płodny....poczekaj cierpliwie....może za kilka dni się rozciągnie...znaczy śluz się rozciągnie...a nie Ty..;)

samira, Reni, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2015, 14:53

samira, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no tak jak mam iść do domu to burza się zbiera.. a panicznie się boję
    kiedyś też już jechałam skuterkiem przede mną błyska wali gdzieś w oddali a ja jadę i ryczę ale dojechałam
    mój mąż jechał za mną motorkiem i wiedział co się święci

LEJE! ale po co to tak, na co ...

Leje...żeby lepiej wszystko rosło - potem będzie ziarno...dla kogutów i kur..,żeby mieli co jeść i żeby mieli siły zapładniać dla nas jajka...no a potem my zjemy...i wiesz...itd...nie mówiąc o tym, że po takiej burzy zwykle jest piękne słońce, które nas dodatkowo wspaniale naświetli....

Reni, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrz Bozia nie pomyślałam..
    nieźle to rozkminiłaś ..dobra niech leje ale 16:15 ma być spokój bo będę zestresowana i też nic z tego nie wyjdzie ;-)

Mango, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ach zapomniałam dziękuje za miłe słowa co do avatarka to zdjęcie jest z wesela to wiecie lekki makijaż itd, zawsze troche inaczej, dobrze że dziś nie zrobiłam zdjęcia i nie dałam jako avatar :P

Inessko spoko - za rok to Ty będziesz z własnym wózkiem jeździła :) Wszystkie trzymamy za to &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :)

bliska77, inessa, gosia7122, promyk lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny mieliśmy przed chwilą telefon z osrodka :( :( :(
    jesteśmy normalni :P zakwalifikowani jesteśmy do szkolenia ale za rok :(
    jesteśmy za krótko stażem ze sobą wg. pani psycholog nie liczy się nasz wiek i doswiadczenie no cóż widocznie tak ma być ale mam strasznego strasznego doła :( :(
    Rycze jak głupia bo jak za rok szkolenie gdzies w maju to dziecko bedzie jak dobrze pójdzie za dwa lata :( :( :(
    A kogutno cóż wiecie takie jajko poznaje się dopiero po rozbiciu jak w żółtku jest taka malutka brązowa plamka to znaczy,że zapłodnione :P

Bardzo dobre wieści Inessa, bardzo się cieszę, zobaczysz, że wszystko się ułoży, miejmy nadzieję, że dzieciątko adoptujecie wcześniej, aj te procedury

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Reni dziękuję ale wiesz już przestałąm wierzyć nawet jak serduszkujemy to dla własnej przyjemności wogóle nie z myślą o dziecku bo no właśnie bo... :(

ale wiesz, że właśnie z serduszkowania dla przyjemności częściej jest fasolka niż ze "sztuki dla sztuki" ;-)

inessa, Mango, Bursztyn, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście niemożliwe :D
    Bozia3 wiesz mi wyciągnięcie by się też przydało bo zmalałam przez ten kręgosłup a i tak nigdy duza nie byłam najmniejasz w rodzinie :P
    Reni ja się też strasznie boję burzy a jakoś w tym roku nas omijają bokiem :P
    Co do owulki to wiem,że tak jest, tylko ja nie przyzwyczajona do bardzo małej ilości sluzu bo mnie zwykle zalewa :P
    A ja nie moge za bardzo jajek i mam problem :P to znaczy kurzych jajek nie moge :P perlicze ale one jakieś takie małe są ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 14:18

Mango, bliska77, samira, megan8, Panda lubią tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, jak tam po weekendzie? Ja bardziej zmeczona niz przed, porobilam troche pozadkow w domku, a w pracy, ze urzedowa to odpoczywam teraz hahaha
    Inessko pieknie wygladasz, wy wszystkie takie mlode laski jestescie.
    Aga a mnie sie wydaje ze jednak @ nie przyjdzie!
    Panda masz piekny wykres trzymam kciuki za zielony plusik!
    Ja staram sie nie myslec o tym moim wykresie, zeby sie nie nakrecac. Wczoraj mialam taka mala plamke brazowa na bieliznie, doslownie kropelka a dzis tempka skoczyla, no ale ze nigdy nie mierzylam tempki i to moj pierwszy cykl to nie wiem czy to normalne.
    Pozdrawiam i zycze milego poniedzialku!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 14:33

Bursztyn, inessa, bliska77, samira, polarmiś, Panda lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Czesc dziewczynki, jak tam po weekendzie? Ja bardziej zmeczona niz przed, porobilam troche pozadkow w domku, a w pracy, ze urzedowa to odpoczywam teraz hahaha
    Ja staram sie nie myslec o tym moim wykresie, zeby sie nie nakrecac. Wczoraj mialam taka mala plamke brazowa na bieliznie, doslownie kropelka a dzis tempka skoczyla, no ale ze nigdy nie mierzylam tempki i to moj pierwszy cykl to nie wiem czy to normalne.

Jola, stawiam na na implantacje :)

inessa, bliska77, Jolka76, Mango, Panda lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:

Coś mam wrażenie, że Ty pierwsza z nas wszystkich się tu zazielenisz..:)

inessa, bliska77, Jolka76, Mango, Panda lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny mieliśmy przed chwilą telefon z osrodka :( :( :(
    jesteśmy normalni :P zakwalifikowani jesteśmy do szkolenia ale za rok :(
    jesteśmy za krótko stażem ze sobą wg. pani psycholog nie liczy się nasz wiek i doswiadczenie no cóż widocznie tak ma być ale mam strasznego strasznego doła :( :(
    Rycze jak głupia bo jak za rok szkolenie gdzies w maju to dziecko bedzie jak dobrze pójdzie za dwa lata :( :( :(
    A kogutno cóż wiecie takie jajko poznaje się dopiero po rozbiciu jak w żółtku jest taka malutka brązowa plamka to znaczy,że zapłodnione :P

Inessko, spokojnie, dziecko na pewno bedzie i to jest najwazniejsze. Moze z jakiegos niewiadomego narazie powodu tak ma byc, moze to ma sie wszystko przesunac-zeby bylo lepiej dla Ciebie- niezbadane sa wyroki Boskie, i pamietaj, ze nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo :) Wiec bedzie dobrze! :)

bliska77, inessa, samira, Jolka76, Panda, angela lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka też myślę,że się zazieleni u Ciebie tak samo u Pandy :D no teraz a reszta już niedługo również :)

bliska77, Mango, Jolka76, Panda lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Dziewczyny jesteście niemożliwe :D
    Bozia3 wiesz mi wyciągnięcie by się też przydało bo zmalałam przez ten kręgosłup a i tak nigdy duza nie byłam najmniejasz w rodzinie :P
    Reni ja się też strasznie boję burzy a jakoś w tym roku nas omijają bokiem :P
    Co do owulki to wiem,że tak jest, tylko ja nie przyzwyczajona do bardzo małej ilości sluzu bo mnie zwykle zalewa :P
    A ja nie moge za bardzo jajek i mam problem :P to znaczy kurzych jajek nie moge :P perlicze ale one jakieś takie małe są ;)

najmniejsza czy nie, ale jestes kobieta o 1000 twarzach :) na kazdym zdjeciu wygladasz inaczej, a na tym ostatnim- to dopiero rewelacja! :)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiecie przypadkiem, czy jest jakaś zależność między owulacja a depresją? Czuję się fatalnie a nie mam żadnego powodu (oprócz pogody)

inessa, samira, Mango lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Dziewczyny nie wiecie przypadkiem, czy jest jakaś zależność między owulacja a depresją? Czuję się fatalnie a nie mam żadnego powodu (oprócz pogody)

pogoda to wystarczajacy powod ;)

bliska77, marynka, inessa, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:

Jola, ja już mam śluz typowo przedmałpowy zatem nie tym razem ;-)
    ale za to u Ciebie piękny wykresik się szykuje :-)

inessa, Jolka76 lubią tę wiadomość

• Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nakrecajcie mnie dziewczyny! No za dwa, trzy dni sie wszystko wyjasni bo moja fl tylko 10-11 dni.
    Inessko ja mysle, ze los tak poukladal, bo Ty bedziesz miala swoje dzieciatko!
    Marynka ja tez tak mialam w tym miesiacu, bez powodu jakas taka depresyjna bylam. Niestety my kobiety chyba jestesmy normalne z jakies dwa dni w cyklu, bo przez te hormony nam sie humorki zmieniaja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2013, 14:57

marynka, inessa, Mango, bliska77, Panda lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas znów czarne chmury nadciągają i już grzmi, od środy to już tradycja, wczoraj tylko burzy nie było natomiast padać padało, a jak!
    właśni popijam przepyszne wytrawne winko z lodem, koleżanka z Francji mi przywiozła a co tam tyle mojego ;-)

inessa, Mango, Bursztyn lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2013, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co ja bym bez Was zrobiła <3
    U nas jest bardzo duszno ciepło ale pochmurno nie zanosi się na burze ale pogoda niezbyt dobrze wpływa na psychikę !

Mango, bliska77, Panda lubią tę wiadomość

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ