X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, Ty jestes psycholog czy psychiatra? Jesli, of kors, mozna zapytac..

iwcia77 lubi tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Moj maz dolecial do Kazachstanu a potem wiezli ich gdzies w glab tajgi czy jeszcze czegos innego przez 3 godz., -15 na dzien dobry.
    Pajaki mnie brzydza, insekty oraz plazy i gady rowniez, myszki nie.
    Przed sklepem dziecka nie zostawilabym, mimo ze nie jestem matka, no moze jedynie chuj- nie matka- chrzestna ;) Bozia, wiem ze Twoj wzrok siega daleko, ale Kajtek za ladny, nie ryzkowalabym.
    Malgos, chyba beta by sie przydala dla rozwiklania tej zagadki
    Z dobrych wiadomosci, zostalam oficjalnie wpisana do rejestru Brytyjskiego Towarzystwa Psychologicznego. (ale stad do doktoratu to i tak jeszcze dluga droga)
    Milego dnia Kobitki :)

kapturnica, inessa, Pusurek, Iwone, Sabina, moremi, peppapig, Simba, Mega, BISCA, kkisia, iwcia77, ania.g, Parka, Elfik lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    ja po badaniach krwi,jedzonku,przygotowaniu czesci obiadu a teraz najchetniej połyzłabym sie spac mimo cudnej pogody za oknem!
    Malgos ja nadal czekam na dobre wiadomosci :)
    Bozia jak czytam rózne Twoje opinie to tak mysle,czy Ty przypadkeim nie moja jakas rodzina bo mam wiekszosc podobnych opin do Ciebie :D :D
    myszy sie nie boje ale sie ich brzydze tak samo jak szczury ble
    za to pająki biore zwykle przez cos i wyrzucam przez okno niech sobie pożyją. CHciałam miec kiedys w domu weża ale takiego duzego bo zwykle w domu moim rodzinnym na zime w piwnicy "sypiają" nasze polskie weże jak zaskronce czy padalce te pierwsze są cudne :) a w drugiej śliczna ropucha naprawde sliczna bo zielono- żólta :D
    pochodze z terenów gdzie jest duzo róznych zwierzatek w ogrodzie pełno jaszczurek w wodzie przy naszym ogrodzie jest jezioro i bagna sa żółwie błotne przepiekne :D i wiele innych wiec sie nie boje :)
    Dobrego dnia Wam zycze :D

Pusurek, Bursztyn, caffe, Sabina, moremi, peppapig, Lucky, Mega, Bozia3, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Bursztynku ona mu z dawki 0,25 promazyny podniosła do 100, poza tym upiera się przy schizo a nie przy depresji :(
    tzn. nie postawiła jeszcze jednoznacznej diagnozy, ale przy każdej wizycie o tym wspomina.
    ale jak mozna leczyc kogos na schizo zanim nie postawi sie diagnozy?
    Ten neuroleptyk go bardzo spacyfikuje, taki niewidzialny kaftanik
    Ale nie bede sie wypowiadac, bo mnie nie bylo na wizycie, nie przeprowadzalam wywiadu

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bursztyn, Ty jestes psycholog czy psychiatra? Jesli, of kors, mozna zapytac..
    pierwsze

inessa, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale jak mozna leczyc kogos na schizo zanim nie postawi sie diagnozy?
    Ten neuroleptyk go bardzo spacyfikuje, taki niewidzialny kaftanik
    Ale nie bede sie wypowiadac, bo mnie nie bylo na wizycie, nie przeprowadzalam wywiadu
    dlatego pójdę do innego lekarza i jeśli trzeba będzie to i psychologa zmienimy.
    Promazynę sama mu stopniowo zmniejszę do minimalnej dawki,a później odstawię

moremi, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Bursztyn przypomnial o zostawianiu wozka.
    Nie robie tego nigdy, nie zostawiam Adasia w samochodzie samego.
    Chociaz zdazyla sie nam historia, kiedy wlosy stanely mi deba z przerazenia.
    Wracamy ze szpitala z naswietlen po zoltaczce, Adas ma 5 dni, spi sobie w aucie. Musimy zatankowac, podjezdzamy, oboje wysiadamy z auta, chlop tankuje, bierze mnie za reke i idzie ze mna zaplacic. Auta nie zamyka, bo nie ma odruchu zamykania na stacji, kluczyki wisza w stacyjce. Ja zbladlam, wrzeszcze do niego: A ty gdzie, dziecko w samochodzie zostalo! On tez sie przestraszyl, dopiero zajarzyl, co zrobil ( albo czego nie zrobil ). Straszne mial potem wyrzuty sumienia. I dobrze mu tak.

Chlop moj taki ciut norweski jest, nie zamyka auta pod sklepem, kluczyki zostawia w stacyjce na stacji ( ja przyznam sie, tez dosc czesto ). Norweska stacja benzynowa to zaproszenia dla zlodzieja. Ale pierdolic auto, niech biora w cholere. Tylko, ze w aucie dziecko... Nie wiem co bym zrobila, gdyby ktos mi odjechal z Adasiem...

moremi, Mega, Reni, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    dlatego pójdę do innego lekarza i jeśli trzeba będzie to i psychologa zmienimy.
    Promazynę sama mu stopniowo zmniejszę do minimalnej dawki,a później odstawię
    Zawsze warto zasiegnac drugiej opinii, mam nadzieje ze podejrzenia co do schizo sie nie potwierdza, ale gdyby jednak tak sie stalo to dobrze dobrane leki + terapia daja bardzo dobre efekty. Do tego czasu jednak nie zmienialabym dawek na wlasna reke. Najpierw druga opinia, potem ewentualna modyfikacja dawki lub leku.

Iwone, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Zawsze warto zasiegnac drugiej opinii, mam nadzieje ze podejrzenia co do schizo sie nie potwierdza, ale gdyby jednak tak sie stalo to dobrze dobrane leki + terapia daja bardzo dobre efekty. Do tego czasu jednak nie zmienialabym dawek na wlasna reke. Najpierw druga opinia, potem ewentualna modyfikacja dawki lub leku.
    Bursztynku tego pierwszego leku rispleptu nie ruszam, dalej bierze tak jak miał zapisany. Promazynę miał dopisaną żeby szybciej zasypiać i mimo tak wysokiej dawki nic mu nie pomaga.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Bursztynku tego pierwszego leku rispleptu nie ruszam, dalej bierze tak jak miał zapisany. Promazynę miał dopisaną żeby szybciej zasypiać i mimo tak wysokiej dawki nic mu nie pomaga.
    Mimo wszystko, najpierw poszlabym do drugiego lekarza. Pamietam, ze dziwilam sie tak dobranym lekom, poniewaz pisalas, ze mial zdiagnozowana depresje, a te leki sa przeciwpsychotyczne oraz podawane w pobudzeniu psychoruchowym. Teraz dopiero piszesz ze ma podejrzenie schizo. To ostatnie nie jest latwe do zdiagnozowania. Dlatego uwazam, ze zanim cokolwiek zrobisz powinnas pojsc z nim do innego lekarza, i to szybko. Ale to jest oczywiscie tylko moje zdanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:04

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pierwsze
    ale Puchatkowi nie pomogłas i teraz go czeka proces o morderstwo z premedytacją

kapturnica, Reni, moremi, Mega, Sabina, BISCA, Bozia3, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ale Puchatkowi nie pomogłas i teraz go czeka proces o morderstwo z premedytacją
    to juz omawialysmy, nie mial przymusowego leczenia, nie zglaszalsie na terapie,nie bral lekow, wszyscy mysleli ze jest taki fajny, no i prosze....tragedia gotowa

kapturnica, Reni, EwaT, moremi, Simba, Sabina, Bozia3, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Mimo wszystko, najpierw poszlabym do drugiego lekarza. Pamietam, ze dziwilam sie tak dobranym lekom, poniewaz pisalas, ze mial zdiagnozowana depresje, a te leki sa przeciwpsychotyczne oraz podawane w pobudzeniu psychoruchowym. Teraz dopiero piszesz ze ma podejrzenie schizo. To ostatnie nie jest latwe do zdiagnozowania. Dlatego uwazam, ze zanim cokolwiek zrobisz powinnas pojsc z nim do innego lekarza, i to szybko. Ale to jest oczywiscie tylko moje zdanie.
    właśnie próbuję się dodzwonić do innego lekarza.

Bursztynku, schizo podejrzewają, bo syn powiedział im że przestał się spotykać z kolegami w takim wymiarze jak kiedyś. Pomimo że tłumaczył dlaczego to robi, nikt go nie słucha. Stwierdzili że się izoluje.
    Odizolował się od kolegów, bo jeden głównie gra na komputerze i nie ma o czym (poza grami)z nim rozmawiać, drugiemu z czegoś się zwierzył i wszyscy o tym się dowiedzieli, trzeci próbuje wciągać go w trawki i jakieś dopalacze. Spotyka się z nimi, ale nie w takim wymiarze jak kiedyś. W domu i szkole zachowuje się normalnie, rozmawia itd.
    Po całej tej akcji z próbą samobójczą i rozmową ze mną syn się bardziej otworzył i rozmawiamy codziennie. Nawet nie muszę prowokować rozmów, sam przychodzi i wszystko jest tak, jak być powinno. Obserwuję go przy każdej okazji i powiem szczerze, że jeśli ja miałabym takich znajomych to też ograniczyłabym znajomości.

Poza problemami ze zasypaniem, odczuciem mniejszej energii na co dzień nic z nim się nie dzieje.
    Nie słyszy głosów, nie ma omamów i żadnych innych rzeczy które występują w przypadku chorób psychicznych. To co się z nim dzieje, to równie dobrze może być zmęczenie jesienne, a przecież to przytrafia się dużo ludziom.

ps. po lekach które stosuje nie ma żadnych zmian, ani na lepsze, ani na gorsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2014, 12:23

Mega, megan8, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, a nie wydaje sie Ci to dziwne, ze psycholog zapisal takie leki synowi Iwonne? Zawsze myslalam, ze takie substancje to tylko psychiatrzy moga..

Iwone, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Moj maz dolecial do Kazachstanu a potem wiezli ich gdzies w glab tajgi czy jeszcze czegos innego przez 3 godz., -15 na dzien dobry.
    Pajaki mnie brzydza, insekty oraz plazy i gady rowniez, myszki nie.
    Przed sklepem dziecka nie zostawilabym, mimo ze nie jestem matka, no moze jedynie chuj- nie matka- chrzestna ;) Bozia, wiem ze Twoj wzrok siega daleko, ale Kajtek za ladny, nie ryzkowalabym.
    Malgos, chyba beta by sie przydala dla rozwiklania tej zagadki
    Z dobrych wiadomosci, zostalam oficjalnie wpisana do rejestru Brytyjskiego Towarzystwa Psychologicznego. (ale stad do doktoratu to i tak jeszcze dluga droga)
    Milego dnia Kobitki :)
    Wielkie gratulacje!!!! Duma mnie rozpiera :)

Bursztyn, moremi, Reni, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn jestem z Ciebie dómny
    A.

Bursztyn, moremi, peppapig, BISCA, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    właśnie próbuję się dodzwonić do innego lekarza.

Bursztynku, schizo podejrzewają, bo syn powiedział im że przestał się spotykać z kolegami w takim wymiarze jak kiedyś. Pomimo że tłumaczył dlaczego to robi, nikt go nie słucha. Stwierdzili że się izoluje.
    Odizolował się od kolegów, bo jeden głównie gra na komputerze i nie ma o czym (poza grami)z nim rozmawiać, drugiemu z czegoś się zwierzył i wszyscy o tym się dowiedzieli, trzeci próbuje wciągać go w trawki i jakieś dopalacze. Spotyka się z nimi, ale nie w takim wymiarze jak kiedyś. W domu i szkole zachowuje się normalnie, rozmawia itd.
    Po całej tej akcji z próbą samobójczą i rozmową ze mną syn się bardziej otworzył i rozmawiamy codziennie. Nawet nie muszę prowokować rozmów, sam przychodzi i wszystko jest tak, jak być powinno. Obserwuję go przy każdej okazji i powiem szczerze, że jeśli ja miałabym takich znajomych to też ograniczyłabym znajomości.
    tak, jak pisalam wczesniej- nie ma mnie tam, nie bylo mnie przy wizytach, nie przeprowadzalam wywiadu, wiec nie moge nic powiedziec niestety
    natomiast trzeba byc bardzo ostroznym przy diagnozowaniu aby nie postawic falszywej diagnozy ktora pozniej bedzie fatalna w skutkach, i skrupulatnym jednoczesnie zeby nie przeoczyc czegos bo i to bedzie mialo paskudne konsekwencje. Dobry lekarz i terapeuta to podstawa.

Iwone, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku super :) Gratulacje - to teraz doktorat :D

Bursztyn, peppapig, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bursztyn, a nie wydaje sie Ci to dziwne, ze psycholog zapisal takie leki synowi Iwonne? Zawsze myslalam, ze takie substancje to tylko psychiatrzy moga..
    ale to psychiatra zapisal..

Iwone, paszczakin, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale to psychiatra zapisal..
    tak, tak psychiatra, do psychologa chodzi tylko na terapię

paszczakin, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 5359 5360 5361 5362 5363 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ