X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    i podawać w bieliźnie, a na twarzy będzie miała wenecką maskę ;)
    No pewnie, ze tak. Jak bede miala sexi podwiazki i obcas, to na twarzy moge miec nawet maske pegazke. ;)

caffe, Mega, paszczakin, macduska, kapturnica, Elfik, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taką?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba2d19f93bf.jpg
    Pusurek wrote:
    No pewnie, ze tak. Jak bede miala sexi podwiazki i obcas, to na twarzy moge miec nawet maske pegazke. ;)

kapturnica, Mega, Sabina, Elfik, Iwone, moremi, iwcia77, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    to będzie robić dwa razy więcej zupy ;-)
    taaaaa
    znacznie trudniej jest odejść do młodsze jak sie ma slub i dzieci
    żydówki w uk rzadko zostaja same, z tyloma dziecmi po rozwodzie chuj zostaje goły i wesoły z alimentami zajebistymi, potem sobie może iść do młodszej jak go która zechce hehe
    to sie nazywa mądra polityka ;)

macduska, Mega, Bursztyn, Iwone, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    a mnie jest po prostu przykro, że własnie jej się nie udało, tak samo jak każdej innej. Bo jak się walczy już tyle czasu bez efektu to nie jest to: po prostu nie zaszłas.

Ale to moje zdanie i moje odczucia.

tak caffe ewce tlumaczysz, jakbys nie wiedziala, ze dla niej empatia to taka zupa z azji..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2014, 15:30

caffe, macduska, kapturnica, Mega, Sabina, Elfik, moremi, iwcia77, kkisia, Simba, Viv78 lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    taką?
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba2d19f93bf.jpg
    O szit... Zrazikow juz nie zjem dzis...

kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    taką?

jezzzzu, Reni, linka bys wstawila z ostrzezeniem, a nie tak po oczach walisz..

Reni, Pusurek, macduska, kapturnica, Mega, Sabina, Elfik, Iwone, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    tak caffe ewce tlumaczysz, jakbys nie wiedziala, ze dla niej empatia to taka zupa z azji..
    są osoby, które są pozornie twarde, a wewnętrznie przeżywają, albo są osoby, które problemy innych maja za nic wielkiego, a swoje analogiczne przeżywają. Ludzie sa różni.

kapturnica, Mega, Bursztyn, Elfik, gosia7122, Iwone, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A moj chlop strasznie izi jest. Liczy sie dupa i zupa ( znaczy dobra pasza na stole ). ;)

hmm, tak sie zastanawiam jak rozpatrywac w tych kategoriach mojego mauza..
    gotowanie moje lubi(i na pytanie znajomego czemu do restauracji nie chodzimy odpowiedzial, ze zacznie chodzic jak mu lepsze zarcie beda podawac niz zona, ha!), ale teraz jak ja mam rzyg na wszytko to 3/4 czasu sam gotuje..
    dupa tez nie, bo respektuje moj strach aktualny przed zrobieniem doleczkow w policzkach kartoflowi..
    chyba mam skomplikowany model, z moim duzo byc i rozmawiac trzeba..

Pusurek, kapturnica, Reni, Mega, Sabina, Elfik, Iwone, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, przekopałam sie.... Dzien dobry popołudniem, nie odezwałam sie wcześniej bo mi telefon zastrajkowal, ani polubić, ani napisać, ale chyba wyczuł skubany ze z tej roboty to ja dzisiaj wcześniej wrócę... ;) wspominałam ze córka w środę poległa w walce z jelitówką? Znaczy żyje jeszcze, nawet całkiem dobrze sie ma, pewnie dlatego ze przeszło cholerstwo na mnie ;) Pojechałam do pracy na 8, a o 9:30 zgłosiłam przełożonym niemożność kontynuować pracy z racji konieczności bliskiego sąsiedztwa kibla ;) poprosili mni o wytrzymanie godziny i mnie ktos zmnieni...taaa...zadzwoniłam po męża zeby mnie odebrał, siedział ze mną godzinę, a ja prawie umierałam na biurku, w końcu o 13 mogłam jechać do domu! Super nie?

macduska, kapturnica, Sabina, Elfik, gosia7122, Iwone, moremi, iwcia77, kkisia, Parka lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    mam fajny przepis na bułki, są lepsze niż chleb ;)

poprosze, na priv może?

Mega, Elfik lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rano chciałam napisać ze opowieść Simby o ucieczce z przedszkola rozwaliła mnie na łopatki. A potem jeszcze Reni dołożyła opisowke jazdy do pracy i poprostu padłam.
    Malgos <3
    Elfik twoje teksty tez mi zawsze poprawiaja humor :)

Reni, Sabina, Elfik, Iwone, moremi, iwcia77, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja papuga zniosła 4 jajka, 3 już podwedzilismy, a ona znowu gdacze jak kura....

kapturnica, Reni, Sabina, Elfik, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A moja papuga zniosła 4 jajka, 3 już podwedzilismy, a ona znowu gdacze jak kura....

i co na miękko zrobiłas czy sadzone?
    ;-)

EwaT, caffe, Mega, Elfik, moremi, iwcia77, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Dobre

caffe, Elfik, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Simba ekstra brzuchol <3

Elfik, Simba lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ubliża Ci buahahaahaha
    Mega wrote:

Mega, kapturnica, Bursztyn, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Dobre

z lejdis ;)

Reni, Mega, Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o lejdis też jest dobre
    "Czekamy tu na ciebie. Ja i moja owulacja." albo "Kochanie, ja nie mam czasu na grę wstępną, mi się dni płodne kończą!"
    paszczakin wrote:
    z lejdis ;)

caffe, Mega, kapturnica, Sabina, macduska, Elfik, Iwone, moremi, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze Andżejowe

Korba: Dobra. Powiesz mu, że słyszysz głosy mówiące do ciebie z kibla.
    Gośka: No ciebie, Korba, całkiem pogięło.
    Korba: Naprawdę… Naprawdę. Dwa lata temu, przysięgam, rura od kibla wpadła mi w rezonans i odbierała Radio Maryja. Ja tu tego…, a z kibla „żałuj za grzechy”.

caffe, Mega, Pusurek, Sabina, macduska, Elfik, kapturnica, moremi, iwcia77, kkisia, Simba lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    poprosze, na priv może?
    a masz tutaj ;D

Bułeczki:

Składniki

mąka, 1kg
    drożdże, 2,5dag
    Jaja, 3
    woda letnia, 500ml
    cukier, 1łyżka
    sól, 1łyżka

5-6 os. > 60 min średnie przystępne
    Przygotowanie

Z łyżki maki, cukru drożdży i 100ml wody zrobić zaczyn. Zostawić do wyrośnięcia.

Resztę składników dać do dużej miski. Dodać zaczyn, wyrobić. Zostawić na godzinę.

Ponownie wyrobić, formować bułki i układać na blasze wyłożonej pergaminem. Naciąć bułki nożem i zostawić do wyrośnięcia. Ja wkładam do zimnego piekarnika.

Posmarować zimna woda-obficie i piec w temp. 180 stopni na złoto

Polecam zrobienie jeszcze takich paluchów, ja zamiast kabanosów dodałam pokrojoną w paseczki wędlinę.

Składniki
    ok 100 g sera żółtego (tartego)
    1 kabanos
    2 łyzki keczupu
    1 łyżeczka chilli
    1 opakowanie ciasta francuskiego (ok 300g)
    1 jajo
    ok 1 łyżka maku

Ciasto rozkładamy. Połowę smarujemy keczupem, posypujemy chilli, posypujemy tartym serem i tartym kabanosem (lub posiekanym). Ciasto składamy i dociskamy. Ja smarowałam całe ciasto, a drugim przykrywałam.
    Tniemy na paski. Każdy pasek skręcamy. Smarujemy jajem, posypujemy makiem. Pieczemy ok 15 min (180 stopni).

kapturnica, macduska, Elfik, gosia7122, Iwone, kkisia lubią tę wiadomość

‹‹ 5431 5432 5433 5434 5435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ