35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc laseczki probowalam do Was dzisiaj zerkac ale taki zapiernicz dzisiaj w pracy ze glowa boli i brzuch boli i mam przeczucie ze jednak Malpiasta juz bedzie lada godzina
nie robie testu Inessko jak mnie rano nie zaleje to wtedy zrobie bo i tak musze przed wizyta u lekarza w piatek w sprawie leczenia mojej bakterii
Ogolnie u mnie ok chyba odpoczne od komputerka bo mi sie w oczach miesza...
Bursztyn chyba dzisiaj caly dzien prace piszesz bo tak cichutko od wczoraj siedziszdobrze dobrze...Znowu narozrabialyscie jak spalam i pracowalam ciesze sie ze sie smiejecie....bo co nam pozostaje tylko sie cieszyc kazdym dniem eh slodkiego milego zycia... Moj chlopczyk cos juz gotuje na kolacje mnia mniam lubie na niego patrzec jak jest zajety w kuchni moje sexy babe ;P....o i zakupilam nowy termometr z dwoma cyferkami po przecinku i sie ciesze bo bede miala cos nowego do buzi
Milutkiego dnia Panienki!!!
Reni, bliska77, samira, Bursztyn, Jolka76, grosza, polarmiś lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:
Dobry koń i po błocie pójdzieno nie moglam sie powstrzymac, musialam to powiedziec, sorry jesli kogos sszokowalo (chociaz nie sadze)
bliska77, samira, Panda, Jolka76, megan8, polarmiś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:własnie ovu mi odpisało, że pracuję nad rozwiązaniem problemu ( zgłosiłam, że wkurzająca jest ta cała korespondencja co załącza się jak się odpowiada na posta)
zobaczymy co poprawią -
samira wrote:za czym pójdę spać
hahaha
Co ma wspólnego męskie przyrodzenie z pociągiem ???
20 - 30 lat pociąg towarowy staje często i długo.
30 - 40 lat pociąg osobowy staje często lecz krótko.
40 - 50 lat pociąg pośpieszny staje rzadko i krótko.
Powyżej 60 lat Express staje tylko po to by spuścić wodę.
samira lubi tę wiadomość
-
Panda wrote:Jolu nie jestes sama ze swoimi watpilwosciami, ja zaczelam dzialac a codziennie sie zastanawiam czy jestem pewna co robie….teraz gdzie moj okres powinnien byc wczoraj a dzisiaj go jescze nie ma juz mam swirujace mysli o matko a jak jestem w ciazy to jak to wszystko bedzie? Albo nie nie robie testu bo jak nie jestem to sie rozczaruje bo fajnie by bylo jakbym byla…. Jejku co ja tak na prawde chce czasami to nie wiem. Ty masz cudowna corke ja szczerze gdyby nie to ze wiek nas goni moglabym czekac kolejne pare lat na dzieciaka hahahha ale niestety nie mam juz tego czasu….ehhhh pzyjemy zobaczymy, dzieci zwsze chcialam miec ale jakos nigdy to nie byl albo wlasciwy czas alebo nie ten facet hahah…a teraz jest czas I jest facet tylko przyzwyczjenie to tego niezaleznego zycia tez jest. Zawsze jestem otwarta na wyzwania I zmiany wiec tak wlasnie bede podchodzic to tego co mnie jescze w zyciu czeka…
Panda, polarmiś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŹródła żelaza w pokarmach
Głównym i najlepszym źródłem żelaza w żywności, są produkty zwierzęce. Wchłania się z nich około 25% żelaza. Są to: chude mięso mięso wołowe, indyk, drób, tłuste ryby, wątroba zwierząt i żółtko jaja.
Z produktów roślinnych wchłania się o wiele mniej tego pierwiastka, bo niepełne 5%. Roślinnym źródłem żelaza są rośliny strączkowe, zielone, świeże warzywa (brokuły, papryka, szpinak, natka), owoce (suszone figi), nasiona (sezam) i płatki śniadaniowe.
Można jednak zwiększyć stopień wchłaniania żelaza, łącząc produkty zawierające ten pierwiastek z żywnością bogatą w witaminę C: owoce cytrusowe, świeże warzywa, soki owocowe; fruktozę (wszystkie owoce); białko (mięso zwierząt i ryb).
Pamiętajmy, że nadmiar błonnika, wapnia, cynku i manganu w diecie może przyczynić się do zaburzeń wchłania żelaza w organizmie.Bursztyn, bliska77, grosza lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Witajcie kochane u nas słoneczko ale chłodny dzień.
Panda zrób testaplose
Reni to badanie z Metoclopramidem sprawdza jaki masz poziom prolaktyny po obciążeniu tą tabletką bo czasmi jest ok normalnie a potem już źle. CO prawda odchodzi się od tych badań mój lekarz od niepłodności juz mi tego nie robił stwerdził,że to przestarzała metoda.
Życzę aby wynik był ok
Dziewczyny wczorajszy wieczór był z Wami niemożliwy brzuch mnie boli do dziś i jak sobie przypomne te teksty to jeszcze się śmieje mój mąż to śmiał się ze mnie bo co chwile na koniec do łazienki latałam no i popłakałam się ze śmiechu.
Dobrego dnia i radosnego Wam życzę
Acha napisaliśmy do ośrodka adopcyjnego z zapytaniem jeszcze raz tym samym ale do innej pani ona napisała jedno zdanie,że mamy dzwonić do pani psychologciekawe bo to ona robiła nam wywiad socjalny i a"la pedagogiczny ?!
CIekawe co u Bursztynka jak idzie jej pisanie pracy, biedna się męczy, sił jej życzę
inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:pytałam jak pisanie pracy
Wiec pisanie idzie jak krew z nosajestem sfrustrowana i zniechecona. Ale powiedzialam sobie, ze zeby nie wiem co napisze 500 slow kazdego dnia, ni niestety wczoraj wydusilam tylko 200, jestem w plecy o kilkaset slow kazdego dnia. Niech sie ktos za mnie modli bo sie potne
inessa, samira, iza37 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Panda wrote:Czesc laseczki probowalam do Was dzisiaj zerkac ale taki zapiernicz dzisiaj w pracy ze glowa boli i brzuch boli i mam przeczucie ze jednak Malpiasta juz bedzie lada godzina
nie robie testu Inessko jak mnie rano nie zaleje to wtedy zrobie bo i tak musze przed wizyta u lekarza w piatek w sprawie leczenia mojej bakterii
Ogolnie u mnie ok chyba odpoczne od komputerka bo mi sie w oczach miesza...
Bursztyn chyba dzisiaj caly dzien prace piszesz bo tak cichutko od wczoraj siedziszdobrze dobrze...Znowu narozrabialyscie jak spalam i pracowalam ciesze sie ze sie smiejecie....bo co nam pozostaje tylko sie cieszyc kazdym dniem eh slodkiego milego zycia... Moj chlopczyk cos juz gotuje na kolacje mnia mniam lubie na niego patrzec jak jest zajety w kuchni moje sexy babe ;P....o i zakupilam nowy termometr z dwoma cyferkami po przecinku i sie ciesze bo bede miala cos nowego do buzi
Milutkiego dnia Panienki!!!
samira, inessa lubią tę wiadomość
-
Nawet sie nie przywitalam, dzien dobry Kochane,
wczoraj dodatkowo internet mi nawalil i przez pare godzin bylam odcieta, nie moglam podczytywac waszych postow i strasznie mnie to wkurzalo. Uzalezniona od Was jestem. Zadzwonilam do operatora i paskudnie sie na nich wydarlam. No brakuje tylko tego zeby mi sie rece zaczely trzasc i poty oblewac przy braku dostepu do forum jak przy klasycznym zespole odstawienianowa jednostka chorobowa: Ovuforumoholizm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2013, 11:52
samira, inessa, Sylwia78, polarmiś, Jolka76, Panda lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczynki! Naprawiali wczoraj ostro, bo z jakies dwie godziny Ovu bylo niedostepne z powodu aktualizacji.
Iza bardzo dobra decyzja!
Panda, a mnie sie wydaje ze ten Twoj nowy termometr to Ci sie juz nie przyda, no chyba ze do mierzenia temperatury bobasowi za 9 miesiecy.
Bursztynku modle sie zebys natchnienia dostala !
U mnie zastoj z temka, ale tak juz mialam pod koniec ostatniego cyklu bo zaczelam mierzyc tempke 3 dni przed @ wiec czekam na nia
W czerwcu postanowilam sie nie starac, zeby moc nacieszyc sie wyjazdem na wakacje w lipcu i nie martwic sie ze moze dluga podroz zaszkodzi itp Wracam do staranek na wakacjach moze akurat tam cos zbroimy.
Milego dnia wam zycze !
samira, Bursztyn, inessa, grosza, polarmiś, Panda, Mango lubią tę wiadomość