WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też zastanawia, że tak długo zwlekano z usg. Po kiego?

iwcia77, macduska lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesso <3 Nie wiem co powiedzieć, jest mi po prostu cholernie przykro

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko, tak bardzo mi przykro :(
    Jesli moge w jakikolwiek sposob pomoc to pisz do mnie <3

477706bb5ioid7xx.jpg
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Inessa!!! Dlaczego ty od poczatku nie bylas na heparynie??? Przepraszam ale nie rozumiem tego. Masz podejrzenie zespolu antyfosfolipidowego i bralas tylko acard, przeciez to nie wystarczy aby utrzymac ciążę przy zaburzeniach krzepliwosci. Kurde do dupy...
    Po trzecim poronieniu lekarz bez problemu daje i ma taki obowiazek skierowanie na szczegolowe badania. Nie wiem jak u Inessy bylo ale chyba jakos tak niewiele zrobiono czy tez zrobila. To juz 6 ciaza a pierwsze usg w ok 60 dniu.?

Iwone, moremi, EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to bylo chyba jej kolejne usg..I brala jakies zastrzyki jak dobrze pamietam z opisu tutaj..Wiec chyba robila co mogla....A same wiecie jak to jest z empatia u lekarzy..Maja ją wtedy kiedy ładujesz w kieszen...

EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh, kiedy dziś weszłam na bellę i zobaczyłam że Inesska miała 12 tydzień ciąży, to się ucieszyłam, że po mimo przeciwności losu jednak się udało. Wchodzę wieczorem na forum a tu taka informacja :(

Przykro mi Inesko że tak się stało, jednak tak jak Viola dziwię się że nie dostawałaś heparyny. Poza tym dlaczego dopiero dopiero teraz USG!?

Daj sobie czas na żałobę po dziecku(dzieciach), zrób badania i dopiero podejmij decyzję.
    Pamiętaj że tu na forum zawsze otrzymasz od nas wsparcie i pamiętaj, że będziemy myślami z Tobą. Trzymaj się

dorbie, SolarPolar, macduska, ania.g, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Viola Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po 3 poronieniach i mimo ze badania w kierunku zespolu anty.... wyszly poprawnie to i tak odkad wyszedl mi pozytywny test ciążowy biore fraxiparine na krzepliwosc. Nie wiem na co czekal lekarz Inessy. Zeby utrzymac taka ciążę zastrzyki trzeba brac od poczatku a nie od 12 tygodnia. Ja kojarze ze Inessa pisała ze po wizycie lekarz zdecyduje czy ma brac czy nie.

SolarPolar wrote:
    Po trzecim poronieniu lekarz bez problemu daje i ma taki obowiazek skierowanie na szczegolowe badania. Nie wiem jak u Inessy bylo ale chyba jakos tak niewiele zrobiono czy tez zrobila. To juz 6 ciaza a pierwsze usg w ok 60 dniu.?

Iwone, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Z tego co wiem to bylo chyba jej kolejne usg..I brala jakies zastrzyki jak dobrze pamietam z opisu tutaj..Wiec chyba robila co mogla....A same wiecie jak to jest z empatia u lekarzy..Maja ją wtedy kiedy ładujesz w kieszen...
    Nie wiem, ale szukałam kiedyś informacji o usg i byłam zdziwiona, że nie było. Jedynie kazał jej betę powtórzyć.

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie wiem, ale szukałam kiedyś informacji o usg i byłam zdziwiona, że nie było. Jedynie kazał jej betę powtórzyć.
    Nie bede osadzac bo nie wiem jak tam bylo naprawde ale w takim wypadkuto sie chyba nie czeka na cud tylko szuka innego lekarza........Takie moje zdanie..
    Jak sie ma poronienia nawykowe to nie wiem co za lekarz kazuje powtarzac tylko bete??
    Moremi czekala bys???

Viola, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie bede osadzac bo nie wiem jak tam bylo naprawde ale w takim wypadkuto sie chyba nie czeka na cud tylko szuka innego lekarza........Takie moje zdanie..
    Jak sie ma poronienia nawykowe to nie wiem co za lekarz kazuje powtarzac tylko bete??
    Moremi czekala bys???
    Mi trzy wystarczyły. Idziemy do kliniki razem z mężem i lecimy z tym koksem. Robimy wszystko, co tylko każą zrobić. Coś musi być przyczyną poronień i musi być jakieś rozwiązanie.

kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesa <3 nawet kurwa nie wiem co powiedziec ;(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie wiem co to jest. Jeszcze nie zajrzałam do netu. A dziś lekarka z izby powiedziała że trzeba delikatnie odciągać do mycia sam ten czubek ( nie wiem jak to się zwie)
    A czesto? Przy kazdej kapieli czy raz na jakis czas ( bo tak slyszalam ostatnio )?

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska <3

• Iwone Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Wam powiem co myślę o tym wszystkim. Lekarze się boją ciąży Ineski i dlatego żaden z nich nie chce się podjąć jej prowadzenia. Fakt jest taki że wiek i wszystkie dodatkowe choroby Ineski są bardzo dużym obciążeniem dla niej samej, a co dopiero dla rozwijającego się płodu.
    Z tego co pamiętam Ineska ma jakąś ciotkę zakonnicę- ginekologa. Dlaczego ona nic nie poradziła, a przynajmniej nie skierowała jej do konkretnego lekarza, który odważyłby się na prowadzenie tak trudnej ciąży!?

Jestem wściekła na lekarzy którzy kasują tyle kasy w sumie za nic. Bo co to za problem prowadzić prawidłową ciążę!? żaden, a oni kasują , ale jak trzeba porządnie pacjentką się zająć to umywają ręce.

moremi, dorbie, Sabina, iwcia77, Blondik lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgadzam sie z Kapturem
    przy problemach trzeba smarować
    a teraz mówcie co chcecie

kapturnica, Pusurek, iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    zgadzam sie z Kapturem
    przy problemach trzeba smarować
    a teraz mówcie co chcecie
    I latac do lekarza z kazda pierdola i kazda watpliwoscia. Nawet jak bedzie mowil, ze histeryzujemy...

EwaT, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę, ze ineska zrobiła wszystko co mogła by było dobrze i moze na tym skończmy bo się dziewczyna zdołuje jak nas poczyta,

trochę wychodzi na to , ze ona coś tam powinna a tego nie zrobiła,

nie wpędzajmy jej w poczucie winy,

czasami i medycyna jest bezsilna

Sabina, Mega, Elfik, Blondik, Nati74 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa laski to chyba logiczne ,ze robi sie wszystko -staje na cyckach by zapewnic optymalna opieke lekarzy...
    Gdybym miala az takie problemy z donoszeniem to tylko lekarze kliniczni i to prywatnie a nie jakis podrzedny gin..Bo to logiczne ze maja za krotkie rece jesli chodzi o leczenie i prowadzenie w takich przypadkach..Moremi jak napisala ,ze to bodajze pierwsze usg do tego tylko acard to mnie jawnie zatkało.... Zatkało nie tylko ,ze nic nie było robione bolekarz to ma w dupie -logiczne ale dlatego ,ze ktos zgodzil sie na tonic nie robienie i trwanie ot tak se......
    Mozecie mnie zhejtowac ale dla mnie to nie jest logiczne podejscie do tak powaznego tematu ..

moremi, iwcia77, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A czesto? Przy kazdej kapieli czy raz na jakis czas ( bo tak slyszalam ostatnio )?
    Przy każdej, ale chodzi o tą skórkę na samym czubku która dosyć łatwo odchodzi. Tak mi dziś powiedzieli.

Sabina, Pusurek lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    myślę, ze ineska zrobiła wszystko co mogła by było dobrze i moze na tym skończmy bo się dziewczyna zdołuje jak nas poczyta,

trochę wychodzi na to , ze ona coś tam powinna a tego nie zrobiła,

nie wpędzajmy jej w poczucie winy,

czasami i medycyna jest bezsilna
    Macduska tu nie chodzi o Inessę że coś zrobiła czy nie, tylko o lekarza że nic nie zrobił żeby tą ciążę utrzymać. Powinien ją skierować do poradni patologii ciąży

iwcia77, macduska, Nati74 lubią tę wiadomość

‹‹ 5499 5500 5501 5502 5503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ