35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Viola wrote:Inessa!!! Dlaczego ty od poczatku nie bylas na heparynie??? Przepraszam ale nie rozumiem tego. Masz podejrzenie zespolu antyfosfolipidowego i bralas tylko acard, przeciez to nie wystarczy aby utrzymac ciążę przy zaburzeniach krzepliwosci. Kurde do dupy...
Iwone, moremi, EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Z tego co wiem to bylo chyba jej kolejne usg..I brala jakies zastrzyki jak dobrze pamietam z opisu tutaj..Wiec chyba robila co mogla....A same wiecie jak to jest z empatia u lekarzy..Maja ją wtedy kiedy ładujesz w kieszen...
EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ehh, kiedy dziś weszłam na bellę i zobaczyłam że Inesska miała 12 tydzień ciąży, to się ucieszyłam, że po mimo przeciwności losu jednak się udało. Wchodzę wieczorem na forum a tu taka informacja
Przykro mi Inesko że tak się stało, jednak tak jak Viola dziwię się że nie dostawałaś heparyny. Poza tym dlaczego dopiero dopiero teraz USG!?
Daj sobie czas na żałobę po dziecku(dzieciach), zrób badania i dopiero podejmij decyzję.
Pamiętaj że tu na forum zawsze otrzymasz od nas wsparcie i pamiętaj, że będziemy myślami z Tobą. Trzymaj się
dorbie, SolarPolar, macduska, ania.g, iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Ja jestem po 3 poronieniach i mimo ze badania w kierunku zespolu anty.... wyszly poprawnie to i tak odkad wyszedl mi pozytywny test ciążowy biore fraxiparine na krzepliwosc. Nie wiem na co czekal lekarz Inessy. Zeby utrzymac taka ciążę zastrzyki trzeba brac od poczatku a nie od 12 tygodnia. Ja kojarze ze Inessa pisała ze po wizycie lekarz zdecyduje czy ma brac czy nie.
SolarPolar wrote:Po trzecim poronieniu lekarz bez problemu daje i ma taki obowiazek skierowanie na szczegolowe badania. Nie wiem jak u Inessy bylo ale chyba jakos tak niewiele zrobiono czy tez zrobila. To juz 6 ciaza a pierwsze usg w ok 60 dniu.?Iwone, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Z tego co wiem to bylo chyba jej kolejne usg..I brala jakies zastrzyki jak dobrze pamietam z opisu tutaj..Wiec chyba robila co mogla....A same wiecie jak to jest z empatia u lekarzy..Maja ją wtedy kiedy ładujesz w kieszen...
kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Nie wiem, ale szukałam kiedyś informacji o usg i byłam zdziwiona, że nie było. Jedynie kazał jej betę powtórzyć.
Jak sie ma poronienia nawykowe to nie wiem co za lekarz kazuje powtarzac tylko bete??
Moremi czekala bys???Viola, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Nie bede osadzac bo nie wiem jak tam bylo naprawde ale w takim wypadkuto sie chyba nie czeka na cud tylko szuka innego lekarza........Takie moje zdanie..
Jak sie ma poronienia nawykowe to nie wiem co za lekarz kazuje powtarzac tylko bete??
Moremi czekala bys???kapturnica, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Nie wiem co to jest. Jeszcze nie zajrzałam do netu. A dziś lekarka z izby powiedziała że trzeba delikatnie odciągać do mycia sam ten czubek ( nie wiem jak to się zwie)
-
nick nieaktualny
-
ja Wam powiem co myślę o tym wszystkim. Lekarze się boją ciąży Ineski i dlatego żaden z nich nie chce się podjąć jej prowadzenia. Fakt jest taki że wiek i wszystkie dodatkowe choroby Ineski są bardzo dużym obciążeniem dla niej samej, a co dopiero dla rozwijającego się płodu.
Z tego co pamiętam Ineska ma jakąś ciotkę zakonnicę- ginekologa. Dlaczego ona nic nie poradziła, a przynajmniej nie skierowała jej do konkretnego lekarza, który odważyłby się na prowadzenie tak trudnej ciąży!?
Jestem wściekła na lekarzy którzy kasują tyle kasy w sumie za nic. Bo co to za problem prowadzić prawidłową ciążę!? żaden, a oni kasują , ale jak trzeba porządnie pacjentką się zająć to umywają ręce.moremi, dorbie, Sabina, iwcia77, Blondik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymyślę, ze ineska zrobiła wszystko co mogła by było dobrze i moze na tym skończmy bo się dziewczyna zdołuje jak nas poczyta,
trochę wychodzi na to , ze ona coś tam powinna a tego nie zrobiła,
nie wpędzajmy jej w poczucie winy,
czasami i medycyna jest bezsilna
Sabina, Mega, Elfik, Blondik, Nati74 lubią tę wiadomość
-
Kurwa laski to chyba logiczne ,ze robi sie wszystko -staje na cyckach by zapewnic optymalna opieke lekarzy...
Gdybym miala az takie problemy z donoszeniem to tylko lekarze kliniczni i to prywatnie a nie jakis podrzedny gin..Bo to logiczne ze maja za krotkie rece jesli chodzi o leczenie i prowadzenie w takich przypadkach..Moremi jak napisala ,ze to bodajze pierwsze usg do tego tylko acard to mnie jawnie zatkało.... Zatkało nie tylko ,ze nic nie było robione bolekarz to ma w dupie -logiczne ale dlatego ,ze ktos zgodzil sie na tonic nie robienie i trwanie ot tak se......
Mozecie mnie zhejtowac ale dla mnie to nie jest logiczne podejscie do tak powaznego tematu ..moremi, iwcia77, SolarPolar, Mega lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:A czesto? Przy kazdej kapieli czy raz na jakis czas ( bo tak slyszalam ostatnio )?
Sabina, Pusurek lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
macduska wrote:myślę, ze ineska zrobiła wszystko co mogła by było dobrze i moze na tym skończmy bo się dziewczyna zdołuje jak nas poczyta,
trochę wychodzi na to , ze ona coś tam powinna a tego nie zrobiła,
nie wpędzajmy jej w poczucie winy,
czasami i medycyna jest bezsilnaiwcia77, macduska, Nati74 lubią tę wiadomość