X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli nie zrobiłas wszystkiego! siadaj pała!

możesz mieć wrogi śluz, który kilim plemniki i nie dochodzi do zapłodnienia
    i wtedy np iui pomaga, bo jest przeprowadzony desant prosto do macicy

nie pamiętam jak to się nazywa.. ale w ciągu godziny od seksu jest pobierany śluz
    Dorka71 wrote:
    Reni błagam! Już żadnych badań!!! jaki luz po seksie??? :)

EwaT, moremi, Sabina, kapturnica, Mega, Simba, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    jak dorosła baba moze myslec ze ktoś z wąsem na obłoczku uwziął sie na nia dlatego nie jest w ciąży? w 21wieku? masakra![/Q
    ależ ja nie pisałam, że Ktoś się na mnie uwziął! zupełnie inaczej to pojmuję...a poza tym jeżeli chodzi o wiarę to ja nie żartuję w tym temacie...

Nati74 lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://tustolica.pl/ciaza-bez-konfliktu-zglos-sie-na-bezplatne-badania_68640

słyszałyście o konflikcie płytkowym?

Mega lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka - uważam, że ucieszyła CIę odpowiedź Pani doktor i poczułaś się zwolniona ze wzmożonych starań. Oczywiście to Twoja sprawa i decyzja...ale napisałaś w poprzednim poście, że już nie będziesz niczego zażywać - mam pytanie - co zażywałaś przez ostatnie trzy lata? Bo mam wrażenie, że tylko liczysz na wolę nieba... Dlaczego nie chcesz inseminacji? To zgodne z Kościołem - a nawet jesli nie inseminacja - to przecież zażywanie clo czy innych leków podnosi jakość jajeczek, które w naszym wieku są jakie są...
    Jak dla mnie jesteś za bardzo "ekologiczna" boisz się jakiejkolwiek ingerencji medycznej, a to nie jest chyba najlepsza metoda na ciążę po 40-stce. Nie obraź się - to tylko moje zdanie...

moremi, Bliska 77, Mega, gosia7122, kkisia, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni - bardzo drogi wybrałaś termometr - ja kupiłam w SuperPharm za jakieś 20 parę złotych.... - a babę bym zjechała - i poprosiła, żeby się ciszej zachowywała...

Reni, kapturnica, Bursztyn, kkisia, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    EwaT wrote:
    jak dorosła baba moze myslec ze ktoś z wąsem na obłoczku uwziął sie na nia dlatego nie jest w ciąży? w 21wieku? masakra![/Q
    ależ ja nie pisałam, że Ktoś się na mnie uwziął! zupełnie inaczej to pojmuję...a poza tym jeżeli chodzi o wiarę to ja nie żartuję w tym temacie...
    ja tez nie żartowałam
    przez kurwa palec Boży nadal ginie wielu ludzi na swiecie
    jak cie bedzie głowa napierdalać to przypadkiem nie bierz tabletki bo widać tak ma być

Bozia3, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co Ty ...ja jestem trochę od śmigła ale nie aż tak.. kupiłam za 11 czy 13 zł. jakoś tak
    Bozia3 wrote:
    Reni - bardzo drogi wybrałaś termometr - ja kupiłam w SuperPharm za jakieś 20 parę złotych.... - a babę bym zjechała - i poprosiła, żeby się ciszej zachowywała...

moremi, Bozia3, kapturnica, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja tez nie żartowałam
    przez kurwa palec Boży nadal ginie wielu ludzi na swiecie
    jak cie bedzie głowa napierdalać to przypadkiem nie bierz tabletki bo widać tak ma być
    mnie też bardzo złości takie podejscie do sprawy - podobnie działała mango i teraz dorka. A złości mnie to tym bardziej, że mam przykład w bliskiej rodzinie pary, która bardzo chciała mieć dziecko...ale nie będą się leczyć...bo kobiecie jakaś ciocia pielęgniarka powiedziała, że "te hormony co się zażywa, żeby być w ciąży to niszczą organizm", dodatkowo jakaś energoterapeutka stwierdziła macając ją po brzuchu ręką, że ma malutką macicę. To było całej jej badanie siebie. CHłop też przebadać się nie chciał, ale myślę, że gdyby ona go pociągnęła - byłoby inaczej. W tej chwili mają po 45 lat i są bezdzietni i widzę jak to przeżywają...Normalnie dramat, jak za Króla Ćwieczka...

moremi, EwaT, Simba, kkisia, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ah i zakupiła ja termometra z dwoma miejscami
    ubaw po pachy pytam konspiracyjnie czy są termometry owulacyjne a pani że sprawdzi mówi, że w tej chwili nie ma ale chwileczkę i drze tę chałape na całą aptekę Haaaaaaaaaaaaaalinka mamy jeszcze te termometry owulacyjne?
    tamta przylazła i główkują.. że jak coś to mogą zamówić, że koszt ok 80 zł. kurwa pranie te termometry też robią???? mówię dalej konspiracyjnym tonem (może się kapnie, że nie wszyscy muszą wiedzieć, że będę spółkować), że na stronie widziałam, że są tańsze i się zaczęło szukanie .. w końcu mi przyniosła ale z jednym miejscem po przecinku.. mówię, że to nie ten
    i mówię, że nie koniecznie w nazwie musi być napisane, że to owulacyjny, ważne żeby były 2 miejsca.. znalazła
    dobra... super.. pytam się czy możemy go odpalić, żeby upewnić się, że na pewno ma i czy w ogóle działa a ta wywaliła oczy do nieba i mówi teraz? teraz będzie pani mierzyć???? a ja mówię nie tam jest taki przycisk którym się włącza.. sprawdzimy czy w ogóle działa
    no rence opadowują z plaśnięciem na gumoleum!
    fajnie :-), ta pani pewnie była blondynką ;-)

Reni, kapturnica, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    palec Bozy?
    ja pierdole
    no

kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    skąd to wiesz?
    dla mnie noworodki wszystkie są takie same.. tym bardziej, że nie widziałyśmy ojca ????

dzień dobry
    Mysza WOjtuś malutki :-)
    Toc ze slubu fotki widzialas, sklerozo jedna...
    Rece opadaja normalnie... ;-)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    fajnie :-), ta pani pewnie była blondynką ;-)
    najgorsze jest to, że ja ją bardzo lubię i jest to naprawdę niegłupia gęś jakaś - tylko takie właśnie jakieś zafiksowanie na lekarzy i leczenie...ja nie wiem, skąd się to bierze w ludziach - dla mnie to jakiś rodzaj fobii...
    a zasłanianie się palcem bożym to już ulubiona ucieczka od tematu....
    palec boży chciał też, żebyśmy usuwali zęby na żywca i umierali w wielu 40 lat...trzeba się go było słuchać już od tysiącleci, a nie cudować z rozwojem...:)

moremi, Bliska 77, kapturnica, Simba, kkisia, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm
    ja się absolutnie nie obrażam, tylko dlaczego atakujecie mój ogląd na stan rzeczy? to trochę małostkowe oceniać postępowanie innych względem swoich przekonań...nigdy nie komentowałam decyzji żadnej z Was, nie ciosałam kołków na głowie itd. dziewczyny ja mam 43 lata i podejmuję decyzje świadomie, wydaje mi się, że trochę zachowujecie się jak panie nauczycielki, a to przecież ja nią jestem :)
    Jeżeli chodzi o pytanie Bozi, to nie przyjmowała żadnej farmakologii. Szalałam z ziołami, witaminami itp. po prostu co tam kto napisał na forum o cudownym "uzdrowieniu" to próbowałam i tyle. Gin powiedział, że przy tak regularnych cyklach stymulacja cyklu lekami nie ma sensu, a ja jestem tylko panią nauczycielką więc słucham się lekarza...

Bursztyn, Mega, ania.g, kkisia, Nati74, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A Wojtuś ma wyraźną urodę i widać, że po ojcu :)
    Nie przejmuj się Pusur - Reni jakaś zakręcona ostatnio - może filmy i TV żle na nią działają - powinna więcej być na forum i pilnować klasy...;)

Reni, Bliska 77, Pusurek, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• moremi Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    mnie też bardzo złości takie podejscie do sprawy - podobnie działała mango i teraz dorka. A złości mnie to tym bardziej, że mam przykład w bliskiej rodzinie pary, która bardzo chciała mieć dziecko...ale nie będą się leczyć...bo kobiecie jakaś ciocia pielęgniarka powiedziała, że "te hormony co się zażywa, żeby być w ciąży to niszczą organizm", dodatkowo jakaś energoterapeutka stwierdziła macając ją po brzuchu ręką, że ma malutką macicę. To było całej jej badanie siebie. CHłop też przebadać się nie chciał, ale myślę, że gdyby ona go pociągnęła - byłoby inaczej. W tej chwili mają po 45 lat i są bezdzietni i widzę jak to przeżywają...Normalnie dramat, jak za Króla Ćwieczka...
    Najlepiej do tego zbadać żyły wodne pod łóżkiem, pić ziółka i dawać na mszę. A facet też się zbadać normalnie nie może, bo przecież masturbacja to grzech, więc jedyne wyjście, to do prezerwatywy. Tyle tylko, że nikt nie mówi, że trochę to fałszuje badania.
    Mnie też wkurza takie podejście.
    Albo się chce mieć dziecko, albo nie. W pierwszym przypadku liczysz się z tym, że trzeba zrobić trochę badań, a jak lekarz ich nie zleca, to iść do innego, faszerować się lekami do porzygu i działać. W drugim przypadku założyć kapcie i usiąść w fotelu. Można też zaplanować resztę życia w tym fotelu.

Bozia3, Bliska 77, kapturnica, ania.g, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka71 wrote:
    hmmm
    ja się absolutnie nie obrażam, tylko dlaczego atakujecie mój ogląd na stan rzeczy? to trochę małostkowe oceniać postępowanie innych względem swoich przekonań...nigdy nie komentowałam decyzji żadnej z Was, nie ciosałam kołków na głowie itd. dziewczyny ja mam 43 lata i podejmuję decyzje świadomie, wydaje mi się, że trochę zachowujecie się jak panie nauczycielki, a to przecież ja nią jestem :)
    Jeżeli chodzi o pytanie Bozi, to nie przyjmowała żadnej farmakologii. Szalałam z ziołami, witaminami itp. po prostu co tam kto napisał na forum o cudownym "uzdrowieniu" to próbowałam i tyle. Gin powiedział, że przy tak regularnych cyklach stymulacja cyklu lekami nie ma sensu, a ja jestem tylko panią nauczycielką więc słucham się lekarza...
    Dorka - czy miałaś u Pani doktor robiony monitoring? Czy tylko analizę cyklu z wykresu...bo może nie masz owulacji, a tempka Ci skacze...czy sprawdzała CI pani doktor - czy pękają Ci jaja?? Czy obserwowała co najmniej kilka cykli na USG kilka razy w miesiącu, żeby stwierdzić, że wszystko ok po 3 latach starań?

Bliska 77, moremi, kapturnica, kkisia, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i taką pamięć masz do jednego zdjęcia???
    p.s. nie widziałam!
    Pusurek wrote:

Pusurek, moremi, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Dorka - uważam, że ucieszyła CIę odpowiedź Pani doktor i poczułaś się zwolniona ze wzmożonych starań. Oczywiście to Twoja sprawa i decyzja...ale napisałaś w poprzednim poście, że już nie będziesz niczego zażywać - mam pytanie - co zażywałaś przez ostatnie trzy lata? Bo mam wrażenie, że tylko liczysz na wolę nieba... Dlaczego nie chcesz inseminacji? To zgodne z Kościołem - a nawet jesli nie inseminacja - to przecież zażywanie clo czy innych leków podnosi jakość jajeczek, które w naszym wieku są jakie są...
    Jak dla mnie jesteś za bardzo "ekologiczna" boisz się jakiejkolwiek ingerencji medycznej, a to nie jest chyba najlepsza metoda na ciążę po 40-stce. Nie obraź się - to tylko moje zdanie...
    ja też nie rozumiem takiego podejścia, ale nie chcę sobie ciśnienia podnosić bo zaniknie pokarm :-)

Bozia3, moremi, kapturnica, kkisia, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Najlepiej do tego zbadać żyły wodne pod łóżkiem, pić ziółka i dawać na mszę. A facet też się zbadać normalnie nie może, bo przecież masturbacja to grzech, więc jedyne wyjście, to do prezerwatywy. Tyle tylko, że nikt nie mówi, że trochę to fałszuje badania.
    Mnie też wkurza takie podejście.
    Albo się chce mieć dziecko, albo nie. W pierwszym przypadku liczysz się z tym, że trzeba zrobić trochę badań, a jak lekarz ich nie zleca, to iść do innego, faszerować się lekami do porzygu i działać. W drugim przypadku założyć kapcie i usiąść w fotelu. Można też zaplanować resztę życia w tym fotelu.
    ale do prezerwatywy to też grzech...:) ja nie wiem, jak można być tak ograniczonym.....

Bliska 77, moremi, kapturnica, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlaczego mam się leczyć skoro jestem zdrowa???o mamuniu!!!
    kto chce zrozumieć coś opacznie to kij znajdzie i psa uderzy...
    nie jestem z ciemnogrodu, chodzę w świetle :)

Nati74, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 5542 5543 5544 5545 5546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ