X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Nie jestes sama:-( l
    jak bym mi teraz ktoś z opieki wpadł do domu, to na bank zabrali by mi dzieci :D
    Całe piętro zawalone, butelki z wódką, winami, piwem, nawet szampan się znalazł leżą gdzie popadnie a ja siedzę w necie i nic nie robię, bo to syzyfowa praca. Czekam na drugą warstwę farby, wymianę gumolitu w kuchni i dokończenie obróbki okna.
    Co się dało pomyłam i czekam :D
    Resztę okien wymieni mi chyba firma, bo sama nie dam rady a mój ma takie ruchy że nas święta 2015 roku zastaną :(

macduska, kapturnica, SolarPolar, Mega, moremi, ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    charlie chaplin??? ;-)
    Yyyy, nie... To jest zla odpowiedz.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    jak bym mi teraz ktoś z opieki wpadł do domu, to na bank zabrali by mi dzieci :D
    Całe piętro zawalone, butelki z wódką, winami, piwem, nawet szampan się znalazł leżą gdzie popadnie a ja siedzę w necie i nic nie robię, bo to syzyfowa praca. Czekam na drugą warstwę farby, wymianę gumolitu w kuchni i dokończenie obróbki okna.
    Co się dało pomyłam i czekam :D
    Resztę okien wymieni mi chyba firma, bo sama nie dam rady a mój ma takie ruchy że nas święta 2015 roku zastaną :(

skąd ja to znam....

Iwone lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    łaj??? buuuu

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwone priv

Iwone lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No to glowe daje ze masz hashi..Witaj wsrod swoich ;-)

Powiedz mu ,ze sie starasz i to wazne powiedz ,ze jestes stymulowana lekami bo to wpl na wydolnosc tarczycy , obciaza ja dosc znacznie....
    Radzila bym ci zrobic badanie prolaktyne przed i po obciazeniu z racji tego ze lubi ona isc w parze z tarczyca...
    Jakie masz anty tpo..duzo przekroczone???
    edit..juz doczytalam..no niestety przekroczone .wiec autoimmunologia nastawiona na tarczyce jest w natarciu

selen z wit e dziubaj raz dziennie plus wit d zwl w tym czasie co teraz bo na bank masz bardzo niska dawke..Zreszta w naszym klimacie praktycznie kazdy ma niedobory dosc duze

to przynajmniej wiem teraz dlaczego mi tak cholernie chce się ciągle spać i dostaję zadyszki po wejściu na piętro...

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Polar a Ty co sądzisz o moich wynikach?
    Nieprawidłowym wynikiem jest samo wykrycie obecności przeciwciał anty-TPO w badanej krwi. Świadczy to bowiem o zaburzeniu autoimmunologicznym związanym z tarczycą. Niezbyt wysoki poziom tych przeciwciał może oznaczać cukrzycę typu I, układową chorobę tkanki łącznej, raka tarczycy lub reumatoidalne zapalenie stawów. Znacznie podwyższony poziom przeciwciał tarczycy wskazuje z kolei na chorobę Hashimoto lub Gravesa-Basedowa.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    U mnie za to czeka remont łazienki, dziś jak przyszłam do domku z roboty mąż pokazał mi co się stało, otóż od gorącej pary i ciepła zaczęły mi kafelki na ścianie nabrzmiewać lada moment odpadną. Zajebiście.

współczuje, a nie da się ich podkleić?
    czy chcesz wykorzystać moment i zrobić generalkę?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Nieprawidłowym wynikiem jest samo wykrycie obecności przeciwciał anty-TPO w badanej krwi. Świadczy to bowiem o zaburzeniu autoimmunologicznym związanym z tarczycą. Niezbyt wysoki poziom tych przeciwciał może oznaczać cukrzycę typu I, układową chorobę tkanki łącznej, raka tarczycy lub reumatoidalne zapalenie stawów. Znacznie podwyższony poziom przeciwciał tarczycy wskazuje z kolei na chorobę Hashimoto lub Gravesa-Basedowa.

zajebiście :-/

dziękuję Polar

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Upolowalam łóżeczko przystawne (tak sie pisze?) i przewijak z wanienka - jutro jedziemy po drugie łóżeczko. Wszystko używane i za polowe ceny z internetow, ale w bardzo dobrym stanie :)

Malgos masz priv

Do pózniej gdyż zachciało mi sie dzisiaj na obiad wrapow, wiec won do sklepu.

macduska, Iwone, Pusurek, malgos741, Mega, Sabina, gosia7122, moremi, Bursztyn, ania.g, iwcia77, Bozia3, kkisia, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie choroby autoimmunologiczne to też reumatolog leczy to może i do niego się zapisać?
    czy czekać na to co powie endokrynolog?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    to przynajmniej wiem teraz dlaczego mi tak cholernie chce się ciągle spać i dostaję zadyszki po wejściu na piętro...
    W porownaniu z osobani ktorych ilosc antygenow wynosi i 1000 bo tak jest masz praktycznie atkie jak moj mlody..Ja mam niewiele przekroczone a jednak tarczyca mocno poleciala w doli zmiany na usg widac....

A nie masz problemow ze skora sucha i ostrego/ostrych suchych łokci albo kolan????Wlosy nie przetluszczaja ci sie ani nie sypia????

cukrzycy typi 1szego sie nie obawiaj bo to cukrzyca wieku dzieciecego doroslych jest typu 2giego..Jesli nie masz problemow ze stawami , ani nie ebdzie zmian na tarczycy w postaci guzkow to potwierdzi ci hashi...te 2tygodnie wytrzymasz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2014, 16:18

macduska, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Hej dziewczyny :)
    Upolowalam łóżeczko przystawne (tak sie pisze?) i przewijak z wanienka - jutro jedziemy po drugie łóżeczko. Wszystko używane i za polowe ceny z internetow, ale w bardzo dobrym stanie :)

Malgos masz priv

Do pózniej gdyż zachciało mi sie dzisiaj na obiad wrapow, wiec won do sklepu.
    Simba te łóżeczka chyba dwa kupisz? bo jak Ty zmieścisz tam dwoje :D
    Przewijak miałam i super sprawa, szczególnie do przewijania i pielęgnacji dziecka :)

malgos741, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    a właśnie choroby autoimmunologiczne to też reumatolog leczy to może i do niego się zapisać?
    czy czekać na to co powie endokrynolog?
    Stężenia przeciwciał przeciwko tyreoperoksydazie (anty-TPO) i przeciwko tyreoglobulinie (anty-Tg) mogą być podwyższone zarówno w chorobie Gravesa jak i w chorobie Hashimoto. Stwierdzenie podwyższonego stężenia anty-TPO i/lub anty-TG (powyżej wartości górnej granicy normy) informuje nas jedynie o możliwości występowania autoimmunologicznego zapalenia tarczycy. Do wzrostu stężenia w/w przeciwciał może również dojść u chorych leczonych jodem radioaktywnym, po operacji tarczycy, w podostrym zapaleniu tarczycy

Jeszcze to. Najpierw idz do endokrynologa.

macduska lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przy chorobie gravesa basedowa wystepuje najczesciej nadczynnosc tarczycy a wiec ft 4 i ft3 jest powyzej norm...A tsh bardzo niziutkie.....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

No wykapana mama.

kapturnica, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Ewa te roczniki tak mają i strony z których pochodzą. Moja mama z Rudy śląskiej. Całe życie słyszałam podobne rzeczy z matki ust. Ty z powodu chrztu a ja z powodu nie chodzenia na ci dzień do kościoła
    moja mama co prawda pochodzi z centrum jak ja ale nigdy w zyciu tego typu tekstow nie slyszalam

Iwone, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    No wykapana mama.
    Eeee, chodzi o pozycje, no... Czy ja jestem taka pogieta?? :P
    Zawiodlyscie mnie. ;) Reni by wiedziala...

kapturnica, malgos741, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Witam miłe panie.

Tak was czytam i czytam dzisiaj....

piszecie o tolerancji, a niektóre jak tylko ktoś wspomni o Bogu albo swoich- niezgodnych z ich przekonaniami jadą po nim jak po łysej kobyle...

To jak to w końcu jest z ta tolerancją?

Miłej soboty.
    wiesz co mam to w dupie
    wygląda na to że niereligijni maja pod górkę w tym kraju
    mnie to spotyka we własnej rodzinie

Bliska 77, moremi lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Ja jeśli chodzi o wiarę to uważam że każdy powinien wierzyć w to co chce :)
    albo nie wierzyc jak jest taka wola ;)

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 5581 5582 5583 5584 5585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ