35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
A i Reni, nie ogarniasz.. moje dziecko nie jest z tych, z którymi się lezy na macie i cieszy do zabawek
normalna babcia to z wnusią ciasteczka piecze i idzie na spacer za rączkę do parku
moja mama jeździła na rehabilitację kilka razy w tygodniu, jak jakieś dziecko zachorowało wsiadała do wozu, na kitę i jechały żeby z tej godzinki skorzystać, w domu robiła tor przeszkód, woreczki z rożnymi rzeczami dla terapii, robi różne zabawy żeby dziecko musiało wykonywać różne ruchy, na działce wykombinowała pręty z których wspólnie zrobiłyśmy poręcze do nauki chodzenia, jak nie mogłam jechała z młoda do specjalisto, jak trzeba było jeździła ze mną... jak coś ją zaniepokoi siedzi i szuka w necie rozwiązania, sama po moim pomyśle na masaż wyszukała masażystę przepytując wszystkich świętych, walczy o terminy wizyt w ośrodku, przyjeżdżała do mnie sama z siebie jak młoda była malutka, zebym mogła się zdrzemnąć, bo wiedziała, ze ja nie sypiam z powodu jej bezdechów. Ze Szwecji sprowadziła zupę różaną bo ma dużo witamin i masuje jej nóżki jak jest u niej, bo może coś pomoże...
jak każda normalna babcia tak robi, to żyjemy w dobrych czasach
takiej babci ci zyczę dla Twojego dziecia
Paszcza, dla mnie ta opieka nie była oczywista, ja myślałam o niani, bo mama jeszcze pracowała, uniwerek 3 wieku, podróże...
w ogóle nie rozumiem tych dziewczyn, kt uważają, ze im się należy.. Z jakiej paki, to one mają dzieci bo chciały, ich matki już swoje dzieci odchowały, teraz mają prawo odpocząć czy zająć się sobą.
Ale moja sama chciała, z czego się cieszę, bo żadna opiekunka by tyle nie zrobiłakapturnica, paszczakin, Reni, gosia7122, Sabina, Iwone, Simba, kkisia, Mega, iwcia77, caffe, moremi lubią tę wiadomość
-
W Sopocie mam antykwariat, wszystkie książki za 5 zł...
jak wchodzę to ręce mi się trzęsą...
W Gdyni droższy, ale są też nowości..tak samo w Gdańsku..
na allegro też kupuję, ale już rzadziej.
niestety, ksiązki czyhają wszędzie...macduska, Pusurek, Sabina, Simba, kkisia, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:A i Reni, nie ogarniasz.. moje dziecko nie jest z tych, z którymi się lezy na macie i cieszy do zabawek
normalna babcia to z wnusią ciasteczka piecze i idzie na spacer za rączkę do parku
moja mama jeździła na rehabilitację kilka razy w tygodniu, jak jakieś dziecko zachorowało wsiadała do wozu, na kitę i jechały żeby z tej godzinki skorzystać, w domu robiła tor przeszkód, woreczki z rożnymi rzeczami dla terapii, robi różne zabawy żeby dziecko musiało wykonywać różne ruchy, na działce wykombinowała pręty z których wspólnie zrobiłyśmy poręcze do nauki chodzenia, jak nie mogłam jechała z młoda do specjalisto, jak trzeba było jeździła ze mną... jak coś ją zaniepokoi siedzi i szuka w necie rozwiązania, sama po moim pomyśle na masaż wyszukała masażystę przepytując wszystkich świętych, walczy o terminy wizyt w ośrodku, przyjeżdżała do mnie sama z siebie jak młoda była malutka, zebym mogła się zdrzemnąć, bo wiedziała, ze ja nie sypiam z powodu jej bezdechów. Ze Szwecji sprowadziła zupę różaną bo ma dużo witamin i masuje jej nóżki jak jest u niej, bo może coś pomoże...
jak każda normalna babcia tak robi, to żyjemy w dobrych czasach
takiej babci ci zyczę dla Twojego dziecia
Paszcza, dla mnie ta opieka nie była oczywista, ja myślałam o niani, bo mama jeszcze pracowała, uniwerek 3 wieku, podróże...
w ogóle nie rozumiem tych dziewczyn, kt uważają, ze im się należy.. Z jakiej paki, to one mają dzieci bo chciały, ich matki już swoje dzieci odchowały, teraz mają prawo odpocząć czy zająć się sobą.
Ale moja sama chciała, z czego się cieszę, bo żadna opiekunka by tyle nie zrobiła
Mimo klopotow ze zdrowiem malutkiej masz zajebiste wsparcie ze strony nie tylko malza ale i mamuski...No...I masz prawo byc dumna ,ze masz taka mamuske..Niestety nie kazdej by sie chcialo az tak angazowac to tzreba przyznac
gosia7122, Sabina, Elfik, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Elfik wrote:W Sopocie mam antykwariat, wszystkie książki za 5 zł...
jak wchodzę to ręce mi się trzęsą...
W Gdyni droższy, ale są też nowości..tak samo w Gdańsku..
na allegro też kupuję, ale już rzadziej.
niestety, ksiązki czyhają wszędzie...Elfik, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Cześć dziewczyny. Miłego dnia życzę.
Zamieściłam ogłoszenie bo szukam niani dla małegoJuż jest kilka odpowiedzi. Mimo to serce mnie boli, że muszę go zostawić z kimś obcym.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:21
caffe lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:no nie wiem.. to nie ochroni jego przed wygryzieniem
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c0f03b10fa32.jpg
wet kazał, żeby było odkryte, nie smarować, nie przemywać
dostał dzisiaj kroplówkę i zastrzyk w dupsko będzie dobrzeReni lubi tę wiadomość
-
Każda normalna babcia nie musi opiekować się wnukiem ale chce
Każda normalna babcia poświęca wnukom tyle czasu ile akurat może
Każda normalna babcia spędza czas z wnukiem tak jak umie
Każda normalna babcia robi z wnukiem to co dla niego jest najlepsze i w danej chwili potrzebne
Nie można wrzucać do jednego wora wszystkich ludzi. Ja znam takich dziadków.
Wiem, że zdarzają się też patologie gdzie dziaduszkowie potrafią wnuczkę zwyzywać i nie ważne że ma 8 lat
Moich koleżanek rodzice potrafili kilkaset km jechać do wnuków, bo potrzebna była opieka, bo dziecko zachorowało
znam też przypadki gdzie babcia mieszka za miedzą i dzieciaków nie chciała przypilnować, bo akurat szła sąsiadka na ploty
myślę, że wszystko zależy od relacji jakie panują w rodzinie, czy jest miłość, wsparcie, zrozumienie na każdym etapie życiakapturnica, Bliska 77, gosia7122, Iwone, Sabina, kkisia, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:ja np nie bylam coreczka tatusia, z roznych wzgledow o ktorych nie chce tutaj pisac, moj brat byl zupelnie inaczej wychowywany niz ja z duzo wieksza doza tolerancji i choc jest starszy ode mnie, tak jest do dzisiaj
Niestety tak to jest...Bliska 77, gosia7122, Iwone, Sabina, Elfik, kkisia, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Renik, to co- jak moja matka wybierze wycieczke do Kenii zamiast 2 tygodni przechowania dziecia i lazenia z nim po zoo i muzeach w wakacje, to jest nienormalna babcia? Bo moglaby siedziec, ale woli jezdzic?
Cale zycie pracowali na to, zeby teraz zyli jak im sie podoba i ja tez nie uwazam, ze to jest ich powinnosc, bo moga.. Dla mnie to tak samo jak 'odpowiedzialnosc' finansowa za dorosle dzieci- jakbym zaakceptowalal ich pomoc to nie mialabym teraz kredytu na kolejnych 20 lat, ale swiadomosc, ze nie spedzaja czasu tak jak marzyli.
Ja tak nie chce, wiec moje przyszle dziecie zostanie rzucone do dziadkow na wakacje dopiero wtedy jak bede pewna, ze chca, a nie ze uwazaja, ze powinni..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:37
kapturnica, Iwone, Elfik, kkisia, BISCA, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:ja np nie bylam coreczka tatusia, z roznych wzgledow o ktorych nie chce tutaj pisac, moj brat byl zupelnie inaczej wychowywany niz ja z duzo wieksza doza tolerancji i choc jest starszy ode mnie, tak jest do dzisiaj
Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
no to jeszcze raz
paszczakin wrote:Renik, to co- jak moja matka wybierze wycieczke do Kenii zamiast 2 tygodni przechowania dziecia i lazenia z nim po zoo i muzeach w wakacje, to jest nienormalna babcia? Bo moglaby siedziec, ale woli jezdzic?Bliska 77, Sabina, kkisia, gosia7122, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
a i do Kenii nie jeździ się w wakacje..bo tam pora deszczowa
paszczakin wrote:Renik, to co- jak moja matka wybierze wycieczke do Kenii zamiast 2 tygodni przechowania dziecia i lazenia z nim po zoo i muzeach w wakacje, to jest nienormalna babcia? Bo moglaby siedziec, ale woli jezdzic?Bliska 77, Sabina, BISCA, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik wrote:
Dzięki Pusur, zaraz podam nr konta. W ch... z butami i mlekiem...Zrobię kolejny najazd na antykwariat i empik...
Nalezy zztem rozwazyc wyslanie Ci paczki odziezowo - zywnosciowej. Nie damy przeciez dziecka zmarnowac...Reni, kapturnica, Bliska 77, Sabina, Elfik, kkisia, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:no to jeszcze raz
no wlasnie o to chodzi- wg mnie ona moze nie chciec i nie byc nienormalna.. a czasu ma pod dostatkiem, ale wykorzystuje go na podroze...
moze sa za mlodzi na bycie dziadkami- za wczesnie sie na to dziecie zdecydowalam?chociaz nie, na odeslanie dziecia jeszczce bedzie czas- samolotem niemowlaka do dziadkow nie wysle.. moze im sie za 5 lat zmieni..
Elfik, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:ja dziecie zamierzam trolowac dopoki nie bedzie mialo nic do powiedzenia- czapka yoda czy komplecik z misowymi uszami dla niemowlaka juz zaplanowane
paszczakin, kapturnica, Elfik, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:a i do Kenii nie jeździ się w wakacje..bo tam pora deszczowa
no to do innych Chin, czy czegos tam- za moja rodzina nie nadazysz..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 12:58
kapturnica, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
kapturnica wrote:Kurde , siedze i czekam na jełopow od nowego dostawcy internetu, ktorzy mieli przyjsc na pomiar sygnalu..Mieli byc na 12ta..
Wkurw rosnie proporcjonalnie do spoznienia, bedzie dymBISCA, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość