X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gretka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ło matko, tylko żeby nie pomylili tych dziur...bo jak CI kaśkę rozwiercą i zaplombują, a do zeba włożą usg to miło nie będzie...;)

takze malgos uwazaj z siadaniem na fotel ;-)

Bozia3, Mega, kkisia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • gretka Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja dostalam okres... Znowu. Co prawda nie w 14, a w 20 dniu cyklu, ale i tak za wczesnie. Ostatnio mam wrazenie, ze moje zycie sklada sie z nieprzespanych nocy i podpasek...

oby nie doszlo tylko do pomylki na linii pampers-podpaska ;-)

Bozia3, Mega, kkisia, moremi, BISCA, iwcia77 lubią tę wiadomość

gretka
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    ja juz dzisiaj bylam o 8:30 ,rano zawsze robie Taka sama trase jak wczesniej kiedy codzilam z kijkami i szybkim tempem,potem popoludniu Taki relaksacyjny spacerek ja Helena i 3 psy:-)a swoja droga Bozia Twoj kajtek to kawal chlopa wago imponujaca ,takze hartowac i jeszcze raz hartowac.
    ale jestes zdyscyplinowana....mnie o tej porze to się z lóżka nie chce wychodzić...ja nie wiem, jak ja do pracy wróce...

anna maria, Bliska 77, kapturnica, Mega, kkisia, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    2 razy dziennie? Niezła jesteś...ja wychodzę raz, ale na 2-3 godziny, bo tyle śpi, a potem jak się nie obudzi, to wystawiam z wózkiem na balkon. Dzisiaj się tak waham czy isc, bo piździ jak w kieleckim, ale jak sie nie rozpada to jednak pojde...trzeba się hartować...:) Co będziemy w styczniu mówić? :)
    my jak nie idziemy to na taras ale dziś znowu siapi coś dziwnego z nieba cały cas i temperatura w okolicach pół stopnia

anna maria lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja dostalam okres... Znowu. Co prawda nie w 14, a w 20 dniu cyklu, ale i tak za wczesnie. Ostatnio mam wrazenie, ze moje zycie sklada sie z nieprzespanych nocy i podpasek...
    no właśnie ja miałam z tym również problem dlatego poszłam do gin i dla ustabilizowania sprawy i zabezpieczania dostałam ovulon, zero nawet jakichkolwiek plamień no i stresu :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:07

caffe, Mega, kkisia, Pusurek, anna maria lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnośnie wagi dzieciątek to moja waży 6900, o swojej wadze nie wspomnę :-)

kapturnica, caffe, anna maria, Mega, kkisia, BISCA, iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    odnośnie wagi dzieciątek to moja waży 6900, o swojej wadze nie wspomnę :-)
    ale co z Twoją nie tak? Mówiłaś, że mniej niż przed ciążą - czy szczęśliwie coś się zmieniło i przytyłaś z 5 kolo? ;)
    Ja mam wciąż 2-3 kg więcej, niż przed ciążą i 8 za dużo w ogóle..ale ja pochłaniam wielkie ilości słodyczy typu ciasteczka i herbatniczki - coś mi odwaliło i chyba się uzależniłam....

Bliska 77, Mega, kkisia, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale co z Twoją nie tak? Mówiłaś, że mniej niż przed ciążą - czy szczęśliwie coś się zmieniło i przytyłaś z 5 kolo? ;)
    Ja mam wciąż 2-3 kg więcej, niż przed ciążą i 8 za dużo w ogóle..ale ja pochłaniam wielkie ilości słodyczy typu ciasteczka i herbatniczki - coś mi odwaliło i chyba się uzależniłam....
    no właśnie, nadal ważę mniej niż przed ciązą ale około 7-8kg za dużo :-)

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no właśnie, nadal ważę mniej niż przed ciązą ale około 7-8kg za dużo :-)
    a jaką masz teraz dietę? bez cukru i chleba?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a jaką masz teraz dietę? bez cukru i chleba?
    no niestety całkowicie odstawić nie mogę al ograniczam do minimum, zauważyłam już, że jak zjem dwie kromki chleba około 21 to nie mam w nocy raczej większych problemów z mlekiem, jest ogólnie mało ale jest, natomiast jeśli ostatni posiłek zjem ok 17-18 to mleka praktyczni nie ma
    obecnie boję sie jeść jako ostatni posiłek wyłączni nabiał (jak to robiłam wcześniej) ze względu na dziecię

już rozmawiała z endokrynolog moją i po odstawieniu od piersi i powtórzeniu badań (glukoza i insulina) na 90% powrócę do metforminy, po niej ładnie cukier i insulina ładnie mi sie wyregulowały a i dieta w końcu zaczęła skutkować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 11:33

Bozia3, Mega, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no niestety całkowicie odstawić nie mogę al ograniczam do minimum, zauważyłam już, że jak zjem dwie kromki chleba około 21 to nie mam w nocy raczej większych problemów z mlekiem, jest ogólnie mało ale jest, natomiast jeśli ostatni posiłek zjem ok 17-18 to mleka praktyczni nie ma
    obecnie boję sie jeść jako ostatni posiłek wyłączni nabiał (jak to robiłam wcześniej) ze względu na dziecię

już rozmawiała z endokrynolog moją i po odstawieniu od piersi i powtórzeniu badań (glukoza i insulina) na 90% powrócę do metforminy, po niej ładnie cukier i insulina ładnie mi sie wyregulowały a i dieta w końcu zaczęła skutkować
    też mam wieczorem mniej mleka....ale nie dojadam chlebem - raczej staram się więcej pić - tylko, że ile można??? Niby powinno się pić 4-5 litrów jeśli sie karmi - ja nie wiem, czy do 3 dobijam...

iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    :P

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello!
    u mnie dzis @

Pusurek, peppapig, kkisia, Iwone, macduska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    sprawiedliwość istnieje ;-)

dzie ANdzej? czeba świece odpalić
    Ale mam za to chudy brzuch i szczuple uda oraz duze cycki. :P

Mega, anna maria, dorbie, Reni, kkisia, moremi, BISCA, iwcia77, macduska, Parka lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ale mam za to chudy brzuch i szczuple uda oraz duze cycki. :P
    z cyckami - miejmy nadzieję - już niedługo się zmieni...;)a wtedy ten chudy brzuch i sterczące uda nie nadrobią pustostanów....;) :P

anna maria, Mega, dorbie, Reni, kkisia, moremi, Elfik, BISCA, Bursztyn, iwcia77, Bliska 77, macduska, Parka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, pw :)

• Mega Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Hello!
    u mnie dzis @
    Tu powinien być jeszcze taki przycisk nie lubię....

peppapig, moremi, BISCA, iwcia77, Bliska 77, macduska, ania.g lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj baby, jak tak któraś was z zewnątrz poczyta to pomyśli: "ale wredne babska"! :D

Pusurek, dorbie, Reni, kkisia, malgos741, kapturnica, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    z cyckami - miejmy nadzieję - już niedługo się zmieni...;)a wtedy ten chudy brzuch i sterczące uda nie nadrobią pustostanów....;)
    Uda sa ponetne, nie sterczace. A karmic zamierzam jeszcze z rok, wiec cycki bede pikne jeszcze troche. :P

dorbie, Bozia3, Mega, BISCA, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Tu powinien być jeszcze taki przycisk nie lubię....
    Ale ja ją dziś lubię, bo 37 dni na nia czekałam :-)Mam tylko nadzieję, że dziś się nie skończy :-)
    Od 3 dnia zaczynam brać Clostillbegyt

Mega, moremi, BISCA, Iwone, malgos741, iwcia77, Bliska 77, macduska, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 5660 5661 5662 5663 5664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ