35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:hehe, sobie Cie Reni wyobrazilam w takim spiworku
a ja mam pytanie do tych z praktyka- jak jest tak 25 stopni to dzieci w spiworach czy tych ocieplanych rozkach sie nie trzyma? bo u nas w maju wypada juz lato..
A welna jest taka cwana, ze jak jest zimno, to grzeje, a jak jest cieplo, to sie i tak nie nagrzewa. Zreszta nigdy nie widzialam spoconej owcy.iwcia77, Mega, BISCA, moremi lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:hehe, sobie Cie Reni wyobrazilam w takim spiworku
a ja mam pytanie do tych z praktyka- jak jest tak 25 stopni to dzieci w spiworach czy tych ocieplanych rozkach sie nie trzyma? bo u nas w maju wypada juz lato..iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusurek wrote:Wiesz co, ja corke urodzilam pod koniec kwietnia i miala tez taki spiworek, bo nie kupowalam glebokiego wozka. Spiworek byl caly rozpiety, tak ze welna byla tylko dnem wozka. Na to kocyk i wio. Przejezdzila tak cale bardzo upalne lato i bylo jej dobrze i przytulnie. Ja nie jestem zwolenniczka kolder w wozkach, dla mnie koldra to do spania jest.
A welna jest taka cwana, ze jak jest zimno, to grzeje, a jak jest cieplo, to sie i tak nie nagrzewa. Zreszta nigdy nie widzialam spoconej owcy.
ja nie wiem jeszczce jaki bede miala wozek.. WSZYSTKO przeciwko mojemu zamawianiu rozka jest- wszytsko!
rozek z welny? eee, nie, to moje dziecko bedzie, mnie welna niestety drapie, po mamusi to mam to i dziecie na pewno tez to odziedziczy..iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
caffe wrote:Mój miał na materacyk z wózka nałożone takie specjalne (do wózka) prześcieradło i na tym leżał. Też się nie pocił.
a na dzieciu co? nic?
mowilyscie, ze dzieciom dobrze jak sa zawiniete, stad sie na ten rozek zafiksowalam..caffe, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:ja nie wiem jeszczce jaki bede miala wozek.. WSZYSTKO przeciwko mojemu zamawianiu rozka jest- wszytsko!
rozek z welny? eee, nie, to moje dziecko bedzie, mnie welna niestety drapie, po mamusi to mam to i dziecie na pewno tez to odziedziczy..Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
paszczakin wrote:a na dzieciu co? nic?
mowilyscie, ze dzieciom dobrze jak sa zawiniete, stad sie na ten rozek zafiksowalam..
Ja bym nie szalała z rożkami. Kup jeden taki w miarę normalny, nie wycudowany i tyle.Bliska 77, iwcia77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnypaszczakin wrote:ja nie wiem jeszczce jaki bede miala wozek.. WSZYSTKO przeciwko mojemu zamawianiu rozka jest- wszytsko!
rozek z welny? eee, nie, to moje dziecko bedzie, mnie welna niestety drapie, po mamusi to mam to i dziecie na pewno tez to odziedziczy..
U nas sa kocyki i spiworki. Co potem zrobic z takim rozkiem? Na kolderke za sztywny, jako kocyk za maly.
To chyba zafiksowanie z czasow dawnych, kiedy odbieralo sie dzieci ze szpitala w rozkach. Tera z fotelikiem sie po dziecko przeca jedzie.caffe, Elfik, moremi lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Co Wy z tymi rozkami?
U nas sa kocyki i spiworki. Co potem zrobic z takim rozkiem? Na kolderke za sztywny, jako kocyk za maly.
To chyba zafiksowanie z czasow dawnych, kiedy odbieralo sie dzieci ze szpitala w rozkach. Tera z fotelikiem sie po dziecko przeca jedzie.Pusurek, moremi lubią tę wiadomość
-
a Ty myślisz, że jak wiocha to nie dbają o higienę?
zobacz np na Masajów.. sto lat za murzynamijakoś słabo to tu pasuje... no więc one te babki masajskie niby takie zacofane a żeby się nie pocić nie śmierdzieć okadzają się dymem z ogniska ...
więc wiesz może te owce też podkasają futra.. stają kopytkami nad ogniskiem i się okadzają.. w sumie nie wiesz co robią po godzinach!
IDĘ DO DOMUPusurek wrote:Nasze wioskowe owce nie wiedza co to higiena osobista...Pusurek, Bliska 77, iwcia77, kkisia, Mega, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyReni wrote:a Ty myślisz, że jak wiocha to nie dbają o higienę?
zobacz np na Masajów.. sto lat za murzynamijakoś słabo to tu pasuje... no więc one te babki masajskie niby takie zacofane a żeby się nie pocić nie śmierdzieć okadzają się dymem z ogniska ...
więc wiesz może te owce też podkasają futra.. stają kopytkami nad ogniskiem i się okadzają.. w sumie nie wiesz co robią po godzinach!
Elfik, caffe, iwcia77, kkisia, Mega, BISCA lubią tę wiadomość