35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Chyba trochu przesadzil.. heheheh No ale tsh i prolaktyne to jak najbardziej..Morfologie , glukoze , cholesterol crp , ob , tsh na bank ci rodzinny moze dac..Keratyne , alat i ana plus prolaktyne to juz sama pewnie..po obciazeniu kosztuje dosc duzo..
keratyna i Alat też na nfz- sprawdzałam
ANA cholernie drogie no i prolaktyna ... ale trudno
jak buliłam po stówie za monitoring to i to zdzierżę
matka polka...kapturnica, iwcia77, SolarPolar, Lucky, Mega, kkisia, malgos741, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:przy moich dlugich cyklach bym nawet mlodego nie miala jakbym miala zaraz po@ sie tylko bzykac
Edit..zatrybilam ,ze nie po @ zaraz..,Ehn nie ciaza a jakis budyn jesienny w glowie..
św. Mikołaj mówił, ze to stara zydowska metoda
żydówki do mykwy jeszcze 7 dnia szły ale mam nadzieję, ze zwykły prysznic wystarczy
mogę ewentualnie w ramach rytuału zrobić kąpiel w pianie...
nie zaszkodzikapturnica, iwcia77, Lucky, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:św. Mikołaj mówił, ze to stara zydowska metoda
żydówki do mykwy jeszcze 7 dnia szły ale mam nadzieję, ze zwykły prysznic wystarczy
mogę ewentualnie w ramach rytuału zrobić kąpiel w pianie...
nie zaszkodzimacduska, Lucky, kkisia, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Obecna I Ja
Dopiero wrocilam
Usg zrobione oprocz kamieni I jakis zlogow w woreczku zolciowym I zwloknien w lewej nerce wszystko ok
Rodzinny mowi ze bede zyc
Woreczek do kontroli za 6 miesiecyLucky, macduska, kkisia, Iwone, ania.g, Elfik, malgos741, Sabina, moremi, Bliska 77, gosia7122, BISCA lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:a co to ja jeszcze chciałam....
a odnośnie moich wyników to są następujące:
FSH 6.97
ESTRADIOL 41.89
co szanowne gremium na to?
coś ze mnie będzie jeszcze czy już sypię się jak choinka na Trzech Króli?Lucky, moremi lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:Lucky co u Cie?
a dzięki
przyczaiłam się bo jesteśmy w trakcie kolejnego podejścia do owulacji
olałam termometr w tym cyklu, lekarz kazał wyluzować, bo mówi że i tak już siebie znam
proponował nam in vitro, ale my się nie łapiemy na refundację a na kolejny kredyt nie możemy sobie pozwolić i tym sposobem ląduję w tej grupce co to mało się stara bo nie robi wszystkiego co można
dostałam nowa stymulacje Clo: 2x1 od 5 dc a nie jak wcześniej 1 tabl od 3 dnia cyklu
podczytuję ale nie mam kiedy szybko się wpisać by zareagować na to co się dzieje
nie ukrywam też na na dobrych parę dni zdołowała mnie wiadomość o Inessie
Sabince gratuluję ciąży
wszystkim mamusiom gratuluję cudownych dzieci
Pusur ja bym wzięła Twojego nieśpiącego przystojniaka z pocałowaniem ręki, ale widocznie czeka mnie mój własny
no i standardowo trzymam kciuki za wszystkie oczekujące na dobre wieściAasiula, macduska, Mega, kkisia, ania.g, malgos741, Parka, caffe, Pusurek, Sabina, moremi, Bliska 77, anna maria, Reni, gosia7122, gretka, BISCA lubią tę wiadomość
-
macduska wrote:a widzisz!
u mnie też w owulkę mniej więcej
zaszkodzić nie zaszkodzi a może pomoże?macduska, Mega, kkisia, malgos741, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyElfik, jak pisałas o tych swoich nogach na wysokości głowy gina to mi się przypomniało moje ostatnie badanie HSG...
Przeszliśmy z doktorem i położną dwa piętra i jeszcze caaały hol pełen ludzi ( ja w kusym szlafroczku - bo przecież to normalka paradować przez pół szpitala z gołym,i nogami:-/)
pod drzwiami gabinetu RTG była kolejka, ze trzy babki i każda z gwardią przyboczną ( gin+położna )
siedzieliśmy tam z godzinę...
w tym czasie zdążyłam poznać zyciorys , dorobek zawodowy , skład rodziny i hobby lekarza ( jakiś gaduła mi się trafił)
ja spietrana bo trochę się bałam ( poprzednie HSG było w znieczuleniu) a tu dali tylko zastrzyk w tyłek
położna i gin zapewniają namiętnie, że nie, nic nie boli, wcaaale
a tu zza drzwi dobiega tłumione wycie aaaauuyyyyyyyyyyyyy !!!!!
masakra
w końcu nasza kolej,
wchodzimy już zakumplowani we trójkę
- gabinet wielkości małej sali gimnastycznej - na środku stół do zdjęć- i dwóch facetów z obsługi RTG....
"mój" doktor siadł przy końcu stołu,
mi każe się położyć na stół zsunąc do brzegu stołu i.....
nogi oprzeć o swoje ramiona
nie mogłam się powstrzymnać i parsknęłam śmiechem,
normalnie nie mogłam oprzeć się wrażeniu że za chwilę zrobi mi minetę
SolarPolar, Mega, kkisia, iwcia77, malgos741, caffe, Bozia3, Parka, paszczakin, Sabina, moremi, Reni, gosia7122, BISCA lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAasiula wrote:Obecna I Ja
Dopiero wrocilam
Usg zrobione oprocz kamieni I jakis zlogow w woreczku zolciowym I zwloknien w lewej nerce wszystko ok
Rodzinny mowi ze bede zyc
Woreczek do kontroli za 6 miesiecy
dobrze że dobrze
witajLucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cafe, dziecku nie przeszkadza ilosc jezykow. Wazne by opiekunka mowila poprawna "ukrainszczyzna" a nie lamana polszczyzna. Moj syn tez mial miejscowe nianie i poradzil sobie z tym znakomicie.
kkisia, iwcia77, caffe, Pusurek, Sabina, moremi, BISCA, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
macduska wrote:tez się zastanawia...
dochtór nie kazali a sama nie wpadła...macduska, Mega, kkisia, iwcia77, Sabina, moremi, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Tak by my znali czy jakies pcos jest albo jak tam z rezerwa jajkowa? Ale nie jest zle. Mozesz zrobic dwa dni przed owulacja ( jesli wiesz kiedy ja ew. masz) estradiol i lh. Bedzie wiedziec czy jajka rosna i czy lh przygotowuje sie do wyrzutu co by ten pecherzyk zrobil bum bum.
ale jak robiłam monitoring bez stymulacji to jajka rosły elegancko
nie wiem jak z ovulką tak około 10-12 dc -
macduska wrote:Polar to lh to kiedy się chce czy w jakimś konkretnym dniu cyklu?
macduska, kkisia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySolarPolar wrote:Nie, lh tylko 2-5 dc razem z fsh - jesli chcemy ocenic rezerwe, lub pcos. Poznie lh tez sie robi z estradiolem przed owulacja , mozna i tuz po owulce - to dla tych dziewczyn ktorym pecherzyki nie pekaja.
a jak zrobię jutro LH to będzie dobrze?
chociaż będę mieć pozytek z bezsensownego wyjazdumoremi lubi tę wiadomość