35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
paszczakin wrote:w sumie to pewna nie jestem, bo kraj sie wlasnie poznaje po codziennych upierdliwych zajeciach, a nie na wakacjach.. ale z zewnatrz wyglada dosc przyjemnie (oprocz cen), chyba, ze jest sie bezrobotna zona zapracowanego biznesmena.. Zony ze Stepford to maly pikus, kolezanka mieszkajaca na przedmiesciach Genewy opowiadala mi o presji towarzyskiej przynalezenia do kolek ksiazkowych i takich tam.. Prawda to?
Faktycznie jest tu taka tendencja do tworzenia grup- w sumie tez dobrze,ludzie bardziej sie znaja.
Co do czesci francuskiej- tak naprawde nie wiem jak jest, napewno sa roznice nie tylko jezykowe ale i mentalne ( jest tu nawet sformulowanie 2 rösti graben", ktore mowi ze tej roznicy nie jest sie w stanie zrozomiec, tak duzo rozni- cos jak u nas warszawiak nie zrozumie krakowianina)
Ja jestem w czesci niemieckojezycznej, wiec o okolicach Genevy nie moge sie wypowiadac, nie jestem zorientowana az tak.
Mega, iwcia77, kkisia, kapturnica, Sabina, BISCA lubią tę wiadomość
gretka -
Reni wrote:Bursztynowi czeba wpierdolić
Mega, Reni, gretka, moremi, iwcia77, kkisia, Bliska 77, kapturnica, Pusurek, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
Brawo Bozia jeszcze jedna prawidłowa postawa i będzie słoneczko
Bozia3 wrote:dzieci nie ma, meza nie ma, gotowac nie lubi, nowego domu jeszcze nie urzadza. Na głowie ma kilku wariatów i psa leciwego i tak się opierdziela....do kojca z nią....Mega, moremi, Bozia3, paszczakin, iwcia77, kkisia, Bliska 77, Pusurek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Pusur narzekasz na zmarszczki mam coś..
jakby co to u mnie po wale popierdala mnóstwo ślimaków więc możemy rozkręcić biznespo co kupować krem .. ale jak chcesz na szybko
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/78ada8787c73.jpg
patrzeć otwierasz pudełko a tam taaaadaaaaam winniczki spętane bidaki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 13:20
kapturnica, Pusurek, Bliska 77, kkisia, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnygretka wrote:co do cywilizacji- jestes pewna?
moja pierwsza wizyta u lekarza- mowie objawy - a on nie zeby dyskretnie wstukal w kompa,oj nie !!!!
Bezczelnie wyciagnal podrecznik neurologii i kartkowal(nie wiem cz kartkowanie powinno byc na plus?)
Magnes ze Szwajcarii mam, jakby co.
Bry, tak w ogole.
Leje. My w ogrodzie...Reni, kkisia, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość
-
kkisia wrote:Bry
Ja znowu z kuchni nadaje
Dwa chleby na impreze upieczone , kurczak w marynacie , dodatki do pizzy pokrojone , jeszcze tylko ciasto na pizze zrobie i bedzie chwila relaksukkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:
Reni, caffe, kkisia, Mega, iwcia77, moremi, SolarPolar lubią tę wiadomość
-
rozumiem
macie tam coś takiego jak niebieska karta?
bo to już pod to można podciągnąć
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/85e24713046a.jpg
Pusurek wrote:No mam no. Ale chlop mnie wygnal...na deszcz...Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość