X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A widzę babcia z gatunku, ja wiem lepiej ;-) Bliska normalna rreakcja, mnie by też szlak trafił
    no zebys wiedziala i ogolnie miedzy nami jest ok i nie wtracaja sie nam ale w swoja wnusie sa tak zapatrzeni ze glowa mala....no i oczywiscie tylko radza bo z perspektywy czasu wiedza lepiej ;)
    dziewczyny dzieki juz mi lepiej ale z nerwow az zoladek i klatka piersiowa mnie bola

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 20:04

caffe, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój kontrolował.
    moj tez ;)

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Mój kontrolował.
    No bo pewnie to byl lekarz z kliniki albo gin prywatny... Caffe gin na fundusz tak cie kierowal na badania???
    Bo ja mam na mysli lekarzy na nfz...Od nich wyciagnac skierowanie na jakiekolwiek badanie to cud..Zadna łaske gin nie robi jak sie buli z własnej kieszeni..Wtedy to zaden problem
    Moj prywatny kazal mi 3razy estradiol robic , progesteron i cuda wianki..Mozna wtedy pojsc z torbami...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 20:17

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    u mnie tez ale to tyczy starszej to przeciez mozna bo nie moga jesc jak dziecko obok siedzi i nie je
    No ale u babci zawsze wzszystko lepiej smakuje.. 8)
    Dam Ci przyklad małż ugotowal bigos..Oczywiscie mlody sprobowal i twierdzac ,ze smierdzi i wogole jest ble nie bedzie jadl.....Pojechalismy do mojej mamy i zawiozlam jej troche by zjadla sobie..Babcia sobie zagrzala..I ..I nie zjadla wiecej niz kęsa bo mlody sie przyssal..Dodatkowo stwierdzil ,ze babci jedzenie jest duzo lepsze...I nie dal sie przekonac ,ze to ten sam ktory mial do obiadu..Mial wtedy5lat...

Bliska 77, moremi, Pusurek, caffe, Sabina, Elfik, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ale u babci zawsze wzszystko lepiej smakuje.. 8)
    Dam Ci przyklad małż ugotowal bigos..Oczywiscie mlody sprobowal i twierdzac ,ze smierdzi i wogole jest ble nie bedzie jadl.....Pojechalismy do mojej mamy i zawiozlam jej troche by zjadla sobie..Babcia sobie zagrzala..I ..I nie zjadla wiecej niz kęsa bo mlody sie przyssal..Dodatkowo stwierdzil ,ze babci jedzenie jest duzo lepsze...I nie dal sie przekonac ,ze to ten sam ktory mial do obiadu..Mial wtedy5lat...
    ja wiem i rozumiem to wszystko tylko moje dziecko nie zna umiaru i z tego wynika ze nie tylko ona....

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No bo pewnie to byl lekarz z kliniki albo gin prywatny... Caffe gin na fundusz tak cie kierowal na badania???
    Bo ja mam na mysli lekarzy na nfz...Od nich wyciagnac skierowanie na jakiekolwiek badanie to cud..Zadna łaske gin nie robi jak sie buli z własnej kieszeni..Wtedy to zaden problem
    Moj prywatny kazal mi 3razy estradiol robic , progesteron i cuda wianki..Mozna wtedy pojsc z torbami...
    Kapta to prawda co piszesz, moja to spec.w leczeniu nieplodnosci a i klinika w ktorej pracuje prywatna i rowniez specjalizujaca sie w m.in.w tej dziedzinie

moremi, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    ja wiem i rozumiem to wszystko tylko moje dziecko nie zna umiaru i z tego wynika ze nie tylko ona....
    No tak jest.
    Jest takie powiedzenie..Sprobuj przekonac swoja babcie ,ze nie jestes juz glodny..Nie ma opcji..Babcie zawsze pchaja w dzieciaki ile widzato taki rodzaj jedzenio-milosci..A dziecie jak to dziecie je oczami....

Mega, Bliska 77, moremi, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Kapta to prawda co piszesz, moja to spec.w leczeniu nieplodnosci a i klinika w ktorej pracuje prywatna i rowniez specjalizujaca sie w m.in.w tej dziedzinie

No i o tym mowie..Żaden problem jak Ty masz placic...Ale z nfz do dzis nie wydebilam od goscia podstawowych hormonow oprocz prolaktyny ...A chodze do niego od roku..Wiecznie twierdzi ,ze jesli cos rosnie po clo to hormony musza byc ok..Hheheh Do dzis bym nie wiedziala ze progesteron dupy nie urywa gdybym sama nie robila sobie badan z wlasnej kieszeni..
    Tylko ,ze nie o to chodzi by czlowieka puscic z torbami ale o to by jak sie juz podejmuja leczenia to niech to robia zgodnie ze sztuka medyczna.No tyle mam szczescia ,ze chociaz w tym calym jego burdelu jest usg i mozna korzystac za darmo..

Bliska 77, moremi, caffe, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No tak jest.
    Jest takie powiedzenie..Sprobuj przekonac swoja babcie ,ze nie jestes juz glodny..Nie ma opcji..Babcie zawsze pchaja w dzieciaki ile widzato taki rodzaj jedzenio-milosci..A dziecie jak to dziecie je oczami....
    pewnie tak

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no zebys wiedziala i ogolnie miedzy nami jest ok i nie wtracaja sie nam ale w swoja wnusie sa tak zapatrzeni ze glowa mala....no i oczywiscie tylko radza bo z perspektywy czasu wiedza lepiej ;)
    dziewczyny dzieki juz mi lepiej ale z nerwow az zoladek i klatka piersiowa mnie bola
    Wiesz, u mnie moja mama wyróżnia młodszego i z tym jest jazda, bo on się zaczyna buntowac przeciwko nadopiekuńczości babci, bo babcia jest z doskoku 1-2x w miesiacu. A my go próbujemy nauczyć samodzielności, bo młodszy to zawsze brat za nim stał a musi sobie rade dać jak jest w 4 klasie. I już nie boi się sam jeżdzić tramwajem, ale autobusem jeszcze nie chce. I oszukuje w lekcjach i mói, ze jest zmęczony i pieści się, a lekcje leżą. Skarży się mojej mamie przez tel że mu coś się każe i babcia nas ochrzania. Oj, chyba zawsze jest jakiś zgrzyt z tym starszym pokoleniem

Bliska 77, caffe, Sabina, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No i o tym mowie..Żaden problem jak Ty masz placic...Ale z nfz do dzis nie wydebilam od goscia podstawowych hormonow oprocz prolaktyny ...A chodze do niego od roku..Wiecznie twierdzi ,ze jesli cos rosnie po clo to hormony musza byc ok..Hheheh Do dzis bym nie wiedziala ze progesteron dupy nie urywa gdybym sama nie robila sobie badan z wlasnej kieszeni..
    Tylko ,ze nie o to chodzi by czlowieka puscic z torbami ale o to by jak sie juz podejmuja leczenia to niech to robia zgodnie ze sztuka medyczna.No tyle mam szczescia ,ze chociaz w tym calym jego burdelu jest usg i mozna korzystac za darmo..
    ale prawda jest rowniez to ze b.duzo zalezy po prostu od lekarza, ta sama lekara leczyla mnie jak staralam sie o pierwsza corke, byla wtedy zwyklym ginkiem w zwyklej przychodni, przyjmowala prywatnie ale co tylko mogla to na nfz zlecala a i czesto po cichaczu przyjmowala i zadnej kasy nie brala, teraz przyjecie po cichaczu nie przejdzie ale nadal co moze to na nfz, nie naciaga, b.dba o pacjetki i jest po prostu dobrym czlowiekiem

moremi, caffe, Sabina, kkisia lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorbie wrote:
    Wiesz, u mnie moja mama wyróżnia młodszego i z tym jest jazda, bo on się zaczyna buntowac przeciwko nadopiekuńczości babci, bo babcia jest z doskoku 1-2x w miesiacu. A my go próbujemy nauczyć samodzielności, bo młodszy to zawsze brat za nim stał a musi sobie rade dać jak jest w 4 klasie. I już nie boi się sam jeżdzić tramwajem, ale autobusem jeszcze nie chce. I oszukuje w lekcjach i mói, ze jest zmęczony i pieści się, a lekcje leżą. Skarży się mojej mamie przez tel że mu coś się każe i babcia nas ochrzania. Oj, chyba zawsze jest jakiś zgrzyt z tym starszym pokoleniem
    samo zycie

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe dzieki, Dorbie jeszcze Ciebie prosze o wykasowanie cytowanego przez Ciebie mojego dlugiego posta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 20:44

dorbie, caffe, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nigdy w życiu nie byłam u gina na nfz. Ale rozumiem Twojej wkurzenie.

Bliska 77, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    ale prawda jest rowniez to ze b.duzo zalezy po prostu od lekarza, ta sama lekara leczyla mnie jak staralam sie o pierwsza corke, byla wtedy zwyklym ginkiem w zwyklej przychodni, przyjmowala prywatnie ale co tylko mogla to na nfz zlecala a i czesto po cichaczu przyjmowala i zadnej kasy nie brala, teraz przyjecie po cichaczu nie przejdzie ale nadal co moze to na nfz, nie naciaga, b.dba o pacjetki i jest po prostu dobrym czlowiekiem
    No i dlatego na poczatku napisalam ,ze takich co naprawde sie interere pacjentami na fundusz mozna policzyc na palcach.Mialas szczescie , ze babeczka jest po prostu CZŁOWIEKIEM.Bo to , że Ci prywatni o nas dbaja zlecajac litanie badań to nie mam wątpliwosci..Bo przeciez z kazdego takiego pacjenta sciagaja zdrowy haracz..Ci na nfz w wiekszosci maja w dupie czy przyjma 10 czy 30 pacjentek....Itak czy tak wiekszosc do nich rpzyjdzie bo nie bedzie ich stac na prywatne leczenie...Tylko ile mozna bulic???

Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    A ja cale zycie łaziłam prywatnie.I ciąże też prowadziłam prywatnie..
    I teraz ile moge tyle wyciągam z nfz. Ale jeśli znów bede w ciąży pewnie wrócie do ordynatorka ..Bo jednak kasa rzadzi....

Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfik wrote:
    paszcza, czy przepis na filet w sosie jest już na wątku kulinarnym?
    jak nie proszę o dodanie :)

mam ochotę na kaczkę, mniam...

wrzuciłam nawet dwa przepisy ;) oba pycha, nawet moj chuop, niegdys niejadek, ktory twierdził, ze nie je "miesa z owocami", uwielbia tak zrobiona kaczke..

moremi, Sabina, Mega, Elfik, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Chyba chora jestem. Sprzątam mieszkanie, pakuję w końcu letnie ciuchy, a zaraz będę robiła bułeczki z jabłkami i cynamonem :-)

wirus jakis poszedł, to wszytko przez Mege i te pytania o worki- ja tez spakowalam wszystkie ciuchy letnie i te, ktor mialy 3 na poczatku rozmiaru- raczej do nich szybko nie wroce.. buu, 2 lata temu latalam w kieckach 38 przy moim 176cm wzrostu, tak sie czulam najlepiej :(

kapturnica, Bliska 77, moremi, Sabina, Mega, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    ja bylam dwa razy jako 19latka ;)

anna maria, caffe, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• anna maria Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bylam raz ,alez on byl dziwny Taki maly ,lysy i dziwnie sapal jak mnie badal .Wyobrazcie sobie ze po tyg.od wizy_ty zobaczylam jego Nekrolog i zastanawialam sie dlaczego mu sie zmarlo;-)
    Bliska 77 wrote:
    ja bylam dwa razy jako 19latka ;)

kapturnica, caffe, Sabina, Mega, Elfik, iwcia77, kkisia, Parka lubią tę wiadomość

201407014965.png
‹‹ 5720 5721 5722 5723 5724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ