X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gretka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No skoro edno mialas zaledwie 4mm to raczej nie ciaza...Przy takiej grubosci nie ma szans na zagniezdzenieczy rozwoj zarodka....A moze pogrzebal wczoraj za bardzo w tobie i przez to krwawisz???? Poczekaj na rozwoj sytuacji bo moze przejdzie ..A jesli potrwa dluzej niz dzien dwa to pewnie bym zaznaczala nowy cykl....
    14dzien cyklu powinno juz cos tamwidac jesli chodzi o pecherzyki..Byc moze zapowiadal sie u ciebie cykl bezowulacyjny ???To moze lepiej ze nowy cykl sie zacznie...
    Ilu dniowe masz srednio cykle??

ja tez w maju mialam b cienkie endo,zdaje sie ze 10dc i po wizycie krwawilam 2dni- tez zakladam ze z grzebania gina- okres dostalam normalnie-29dc

Parka lubi tę wiadomość

gretka
  • Parka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki, dziewczyny, zrobie te prolaktyne, bo sie bardzo zmartwilam :(

• gretka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Parka skoro miewasz dlugie cykle to moze rzeczywiscie za wczesnie na jakis wiekszy pecherzyk..Pewnie zapytal o antykoncepcje bo przy stosowaniu antykow blona sluzowa macicy jest wlasnie cieniutka.Skape krwawienie moze bylo objawem zaburzenia estrogenowego albo cos z prolaktyna ??Mysle,ze Polar ma racje moze zrob prolaktyne bo ona moze wlasnie duzo mieszac w cyklach..

a i wtedy okazalo sie ze estradiol za niski, ale ile nie wiem, bo tu wszystko tajne kurna, nie to co pl- mozna sobie wyniki przestudiowac ...

iwcia77 lubi tę wiadomość

gretka
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeciez nawet gdybys byla w ciazy to bylaby ona na tyle wczesna ze nic by gin nie zobaczyl. Co do oceny endometrium. No coz ja tam nie dokonca dowierzam lekarzom. Pamietam jak chodzilam do takiej gin co to ciagle mi mowila ze mam gazy i jajnikow nie widac. Okazalo sie ( u innej) ze mam zrosty a jajniki widac. Poza tym usg to takie wrozenie z fusow. Cos widac albo wydaje sie ze widac i kwestia iterpretacji lekarza. Moze dwa tygodnie temu mialas jajeczkowanie i stad krwawienie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 13:38

Parka, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    ja tez w maju mialam b cienkie endo,zdaje sie ze 10dc i po wizycie krwawilam 2dni- tez zakladam ze z grzebania gina- okres dostalam normalnie-29dc

No to nie zaznaczam nowego cyklu, na razie trzymam sie tego, ze krwawienie to skutek badania (choc mialam wiele monitoringow i nigdy tak nie bylo).
    Zaznaczalybyscie na wykresie jako plamienie czy nic nie zaznaczac?

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie dlatego w fazie lutealnej tez sie bada estradiol by sprawdzic czy jest wlasciwy - ma to wplyw na dobre endometrium.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Przeciez nawet gdybys byla w ciazy to bylaby ona na tyle wczesna ze nic by gin nie zobaczyl. Co do oceny endometrium. No coz ja tam nie dokonca dowierzam lekarzom. Pamietam jak chodzilam do takiej gin co to ciagle mi mowila ze mam gazy i jajnikow nie widac. Okazalo sie ( u innej) ze mam zrosty a jajniki widac. Poza tym usg to takie wrozenie z fusow. Cos widac albo wydaje sie ze widac i kwestia iterpretacji lekarza. Moze dwa tygodnie temu mialas jajeczkowanie i stad krwawienie?
    Myslisz , ze nie umial zmierzyc endo???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Przeciez nawet gdybys byla w ciazy to bylaby ona na tyle wczesna ze nic by gin nie zobaczyl. Co do oceny endometrium. No coz ja tam nie do konco dowierzam lekarzom. Pamietam jak chodzilam do takiej gin co to ciagle mi mowila ze mam gazy i jajnikow nie widac. Okazalo sie ( u innej) ze mam zrosty a jajniki widac. Poza tym usg to takie wrozenie z fusow. Cos widac albo wydaje sie ze widac i kwestia iterpretacji lekarza. Moze dwa tygodnie temu mialas jajeczkowanie i stad krwawienie?

To by oznaczalo ze owu bylaby w 37dc, ktorą poprzedzil wzrost temperatur jakis 12 dniowy, potem maly spadek do 36,7 na 2 dni, krwawienie skape 3 dni (ewentualna owu , jak piszesz), potem wzrost temperatur. Moze i tak, tylko ze jak bylam u gin ktora dawala mi skierowanie na monitoring a bylam u niej ok. 24 dc to mialam tyle kremowego sluzu ze nie mogla mi cytologii zrobic. Twierdzila ze jak tyle kremowego sluzu to jestem juz po owu.

Ale, Polarku, Twoja wersje tez dopuszczam

SolarPolar lubi tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Myslisz , ze nie umial zmierzyc endo???
    Kochana to tylko maszyna i czlowiek. Ja zrobilama rezona s magnetyczny ( dosc dokladne badanie) i wyszlo uszkodzenie lekotki a artroskopia wykazala przesuniecie faldu maziowego ( taki atawizm zycia plodowego, ktory u mnie nie zanikl a wrecz przerosl). Lekotka nienaruszona. Chce powiedziec ze usg jest mniej dokladne i juz. Moje dziecko do 8 miesiaca na 100 procent bylo dziewczynka a urodzil sie chlopak z wielkimi jajami bo mial wodniaki jader:-)

Mega, Sabina, iwcia77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

• SolarPolar Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    To by oznaczalo ze owu bylaby w 37dc, ktorą poprzedzil wzrost temperatur jakis 12 dniowy, potem maly spadek do 36,7 na 2 dni, krwawienie skape 3 dni (ewentualna owu , jak piszesz), potem wzrost temperatur. Moze i tak, tylko ze jak bylam u gin ktora dawala mi skierowanie na monitoring a bylam u niej ok. 24 dc to mialam tyle kremowego sluzu ze nie mogla mi cytologii zrobic. Twierdzila ze jak tyle kremowego sluzu to jestem juz po owu.

Ale, Polarku, Twoja wersje tez dopuszczam
    Zrob testa:-)

Mega, Parka lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Cześć laski :-)
    Paszczak chyba witam w klubie, od wczoraj mam mocne mdłości i wieczorem rozmawiałam z kibelkiem ;-) wciąż mam nadzieję, że to zatrucie pokarmowe ;-)

Burszta nie czytaj!
    U mnie dziś mama kończy flaki z kaczki (ja się jadam tych ze sklepu). Sam zapach rosolu mnie wykancza. Hm, Kluska robi się wymagająca ;-)

Oj Sabinka... Ale wiesz, czeba widziec plusy. ;) Po pierwsze to znaczy, ze ciaza na bank Ci sie dobrze rozwija, ze hormony ciazowe szaleja.. Po drugie- ja wlasnie zaczelam 5 miesiac i nic na plusie na wadze nie mam, a dzieciak sie rozwija planowo- wiec zzera moje zapasy ;) Jak doliczyc jeszczce kilogram na cycki to jak nic 3-4 kg schudlam w innych miejscach ;)
    No i wiesz, to kiedys przechodzi.. ja juz nie rzygam, niedobrze mi jeszcze dalej momentami, ale juz moge jesc jak czlowiek..

Sabina, Mega, iwcia77, Bliska 77, kkisia, malgos741, Parka, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Kochana to tylko maszyna i czlowiek. Ja zrobilama rezona s magnetyczny ( dosc dokladne badanie) i wyszlo uszkodzenie lekotki a artroskopia wykazala przesuniecie faldu maziowego ( taki atawizm zycia plodowego, ktory u mnie nie zanikl a wrecz przerosl). Lekotka nienaruszona. Chce powiedziec ze usg jest mniej dokladne i juz. Moje dziecko do 8 miesiaca na 100 procent bylo dziewczynka a urodzil sie chlopak z wielkimi jajami bo mial wodniaki jader:-)

No ale jesli facet ma kilka lat praktyki a podejrzewam ze usg nie obsluguje od wczoraj to wydaje mi sie ,ze nie jest az tak wielka sztuka zmierzyc endometrium..A skoro Parka miewa dlugie cykle to te 4mm w 14dniu moze jak najbardziej wygladac u niej na prawidlowe.
    Ale oczywiscie moge sie mylic.......

Parka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Każda ciąża może być inna, więc się nie sugeruj. Życzę, żeby to rigoletto odjechało.

Nic nie wie. Codziennie tak mam i codziennie mnie to rozwala :-)

u nas kocie byczki za zarezerwowane dla chuopa bo u mnie chodzenie po klatce piersiowej nie wchodzi w gre.. strasznie mu tego zazdroszcze, takie to slodkie, szczegolnie jak sie trafia byczek z zamrozeniem w trakcie, ze kot tryknie i tak juz zostanie..

Sabina, Mega, iwcia77, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    No ale jesli facet ma kilka lat praktyki a podejrzewam ze usg nie obsluguje od wczoraj to wydaje mi sie ,ze nie jest az tak wielka sztuka zmierzyc endometrium..A skoro Parka miewa dlugie cykle to te 4mm w 14dniu moze jak najbardziej wygladac u niej na prawidlowe.
    Ale oczywiscie moge sie mylic.......
    Moze sie nie mylic ale moze sie mylic. Poprostu nie nalezy brac tego za pewnik. Poszlaby do innego gina i gwarantuje ci ze grubosc endometrium bylaby inna:-)

iwcia77, Parka, moremi lubią tę wiadomość

• paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Parka skoro miewasz dlugie cykle to moze rzeczywiscie za wczesnie na jakis wiekszy pecherzyk..Pewnie zapytal o antykoncepcje bo przy stosowaniu antykow blona sluzowa macicy jest wlasnie cieniutka.Skape krwawienie moze bylo objawem zaburzenia estrogenowego albo cos z prolaktyna ??Mysle,ze Polar ma racje moze zrob prolaktyne bo ona moze wlasnie duzo mieszac w cyklach..

no ok, ale czy to nie jest tak, ze jak prolaktyna hula to okresy nie ma, a nie odwrotnie? ja zaliczylam kiedys 4 czy 5 miechow posuchy jeszczce przez zdiagnozowaniem gruczolaka i zbiciem prolaktyny..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 14:08

Parka lubi tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SolarPolar wrote:
    Moze sie nie mylic ale moze sie mylic. Poprostu nie nalezy brac tego za pewnik. Poszlaby do innego gina i gwarantuje ci ze grubosc endometrium bylaby inna:-)
    No ale endo tez sie zmienia z dnia na dzien przeciez. 8) .Musiala by isc w tym samym dniu w tej samej godzinie na usg gdzies indziej..Inaczej napewno nie byloby to miarodajne...
    Wiesz o co mi chodzi....
    O to ,że jesli endo jest cienkie to moga zdarzac sie wlasnie krwawienia z powodu zaburzen estrogenowych... To tak jak przy clo..Bardzo czesto pojawiaja sie plamienia czy nawet krwawienia ..Sama 2razy tak mialam w 1szej fazie cyklu zywo czerwona krew przez kilka godzin i pozniej nic.I okazywalo sie ,ze wsio ok...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2014, 14:08

Parka, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dzien dobry!
    ja mam dzisiaj nastrój za Was! globusa brak, na dworze kurde wiosna, 15 stopni i pelne slonce, wypucowalismy z lubym chate, obiad naszykowany, jeszczce tylko luby placki smazy i czekamy na gosci.. okna otwarte na osciez, pranie suszy sie na dworze, czy moze mi ktos przypomniec, co to za miesiac?

kapturnica, Sabina, Mega, iwcia77, kkisia, malgos741, Parka, moremi, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość

4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no ok, ale czy to nie jest tak, ze jak prolaktyna hula to okresy nie ma, a nie odwrotnie? ja zaliczylam kiedys 4 czy 5 miechow posuchy jeszczce przez zdiagnozowaniem gruczolaka i zbiciem prolaktyny..

No wiesz zalez tez pewnie od poziomu prolaktyny i osobniczych predyspozycji..Bo u jednej niewielkie przekroczenie prolaktyny zaburzy caly cykl a u innej bedzie dalej miala owulacje..Parka ma dlugie cykle wiec moze i prolaktyna tu mieszac...

Parka lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • SolarPolar Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no ok, ale czy to nie jest tak, ze jak prolaktyna hula to okresy nie ma, a nie odwrotnie? ja zaliczylam kiedys 4 czy 5 michow posuchu jeszczce przez zdiagnozowaniem gruczolaka i zbiciem prolaktyny..
    Z prolaktyna jest roznie. Gdy staralam sie o pierwsze dziecko po trzech latach wyszla wysoka prolaktyna . Jeden miesiac bromka i bylam w ciazy. Wczesniej okres z zegarkiem w reku. Teraz po dwoch latach staran w konu zrobilam prolaktyne z obciazeniem i potwierdzila sie hiper! Okres od kilku lat mam od 23 do 35 dc choc srednio co 27. Od miesiaca biore bromka i po pierwsze. Okres mnie zaskoczyl swoim naglym bezbolowym przyjsciem i obfitoscia i dlugoscia ( jak kiedys 7 dni) . Ale kazdy organiz inaczej reaguje na prolaktyne dodatkow kazda z nas ma inne niedobory lub czegos za duzo:-) . Odnoszac sie do Twojego postu u mnie prolaktyna hula a okres jest.

iwcia77, Parka, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    A ja co? Prolaktyna do nieba i okres co 2 tygodnie...
    Bry wszystkim tak w ogole.

Sabina, Mega, kkisia, SolarPolar, Parka, moremi, Bliska 77, Lucky lubią tę wiadomość

‹‹ 5723 5724 5725 5726 5727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ