X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Iwcia - Ty podobno ekspertka jestes w toxo, zerkniesz proszę w wolnej chwili na moj wczorajszy opis z toxo i cmv.
    Iwcia już się wypowiedziała pod Twoimi wczorajszymi wpisami :-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash gratuluję i trzymie kciuki ;)

slash lubi tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Aga nie możesz wszystkiego tłumić w sobie bo cie to zniszczy. Masz męża, dwie córeczki, masz dla kogo być! Pogadaj z kimś, może to nie rozwiąże wszystkich problemów ale bedzie ci lżej. Ze swojego doświadczenia wiem ze mnie łatwiej było pogadać z kimś zupełnie obcym. Sprawę molestowania wyrzuciłam gdzieś z pamięci, nie chciałam o tym pamietać i przestałam ale to było jak cień na mojej duszy. Pamietam miałam chyba 21 lat i gadałam sobie z takim gościem - studentem psychologii i on mówi do mnie tak: obserwuje cie i widze ze coś ciężkiego, strasznego sie wydarzyło w twoim dzieciństwie, odsunęłas to od siebi i nie dopuszczasz mysli ze coś takiego sie wydarzyło. Musisz sobie przypomnieć i stawić temu czoła bo to cie niszczy. Pomyslałam wtedy idiota, ale coś chyba uruchomił w mojej głowie, 2 dni i wiedziałam wszystko... Myślałam ze go powieszę jak sie następnym razem spotkaliśmy, gadał ze mną chyba ze 3 godz, ale pewne rzeczy zrozumiałam i uporządkowałem w głowie. Dzięki temu potem mojemu jeszcze wtedy Niemenowi mogłam o wszystkim na spokojnie opowiedzieć.
    Każdy jest inny ale takie przezywanie wewnątrz problemów nie jest dobre, szkodzi na serce. Trzymaj sie Aga, tutaj możesz sie wyżalić do woli i nikt nie ma ci tego za złe...
    masz rację, sęk w tym, że to ja moim koleżankom często służę za psychologa (choć nim nie jestem, w danych okolicznościach jedynie samozwańczym ;-) ), wiesz, że gdy chodzi o sama siebie to jest z tym najgorzej, sporo rzeczy wie mój mąż...
    dobra
    dupa, u nas nie ma śniegu

iwcia77 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    HEHE!!... ja mając tyle co te kozy tez wydawało mi sie że jedno cyknięcie wystarczy armii z żołnierzykami, eh.. :D
    Sie śmiejesz, u mnie za pierwszym razem wystarczyło ;) dzieło ma teraz prawie 12 lat...echhh człowiek był mody i płodny, i głupi ze se od razu drugiego nie machnął ;) ale pewnie teraz bym 3 chciała ;)

moremi, caffe, Bliska 77, kkisia, Sabina, macduska lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Działa. Biedronka jest i misiek w przebraniu biedronki i napis, że Twój synek ma 5 miesięcy i 23 dni :-)
    No to ja widzę, że ma 5 miesięcy i 20 dni o.O

Wizyta u okulisty czy psychiatry??? o.O

moremi, Mega, kkisia, macduska, iwcia77 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Iwcia już się wypowiedziała pod Twoimi wczorajszymi wpisami :-)
    Matko i ja tego nie zauważyłam? Dosyć że dwie pary oczu mam to jeszcze i tak ślepa.

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Działa. Biedronka jest i misiek w przebraniu biedronki i napis, że Twój synek ma 5 miesięcy i 23 dni :-)
    Zgadza sie, Caffe, piękny suwaczek ;-)

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Aga a może nie jest tak źle? a może jak się przed kimś otworzysz i ktoś spojrzy na to na chłodno to może się okaże, że nie jest tak źle? hm?
    poszukaj ksiądz może? nie nie zły przykład może jakaś przyjaciółka a może faktycznie psycholog
    ja?
    A.

moremi, Bliska 77, Reni, Mega, kkisia, Sabina, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

23 :-)
    Ale niech to ktoś potwierdzi, bo ja widziałam, że Pusurek ma 150 km do pracy :-)

Mega, caffe, kkisia, Sabina, macduska, Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja?
    A.
    no właśnie! ;)

EwaT, Reni, Mega, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Np faktycznie, przecież nawet odpowiadałam na jej pytania. Jestem jakaś nieprzytomna, przepraszam. Przeciez o tej awidności pisała.
    No to chyba czas przewietrzyc mozg - jade na pobranie krwi.

Ja do pracy miałam 7 minut :) piechotą!!!!
    A teraz to mam labę od pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 10:35

moremi, Mega, caffe, kkisia, Sabina, macduska, Mala79, iwcia77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Aga nie możesz wszystkiego tłumić w sobie bo cie to zniszczy. Masz męża, dwie córeczki, masz dla kogo być! Pogadaj z kimś, może to nie rozwiąże wszystkich problemów ale bedzie ci lżej. Ze swojego doświadczenia wiem ze mnie łatwiej było pogadać z kimś zupełnie obcym. Sprawę molestowania wyrzuciłam gdzieś z pamięci, nie chciałam o tym pamietać i przestałam ale to było jak cień na mojej duszy. Pamietam miałam chyba 21 lat i gadałam sobie z takim gościem - studentem psychologii i on mówi do mnie tak: obserwuje cie i widze ze coś ciężkiego, strasznego sie wydarzyło w twoim dzieciństwie, odsunęłas to od siebi i nie dopuszczasz mysli ze coś takiego sie wydarzyło. Musisz sobie przypomnieć i stawić temu czoła bo to cie niszczy. Pomyslałam wtedy idiota, ale coś chyba uruchomił w mojej głowie, 2 dni i wiedziałam wszystko... Myślałam ze go powieszę jak sie następnym razem spotkaliśmy, gadał ze mną chyba ze 3 godz, ale pewne rzeczy zrozumiałam i uporządkowałem w głowie. Dzięki temu potem mojemu jeszcze wtedy Niemenowi mogłam o wszystkim na spokojnie opowiedzieć.
    Każdy jest inny ale takie przezywanie wewnątrz problemów nie jest dobre, szkodzi na serce. Trzymaj sie Aga, tutaj możesz sie wyżalić do woli i nikt nie ma ci tego za złe...

wlasnie trzeba sie wziac do dzialania - bo moze zaszkodzic nie tylko na serce-po prostu zaczyna chorowac cale cialo, np. ja zawsze bylam postrzegana jako osoba silna, tak zostalam wychowana, takie mialam sytuacje zyciowe, ze to wszyscy inn sie liczyli, ja zresza lubilam to, tylko niestety przychodzi czas, ze organizm sie buntuje i wlasnie cialo zaczyna chorowac, przynajmniej daje symptomy, ze czas cos z tym zrobic.
    Ja tez z tych, co dusza wszystko w sobie, ale sie przelamalam.
    Aga dasz rade :-)

moremi, Bliska 77, Mega, caffe, kkisia, Sabina, macduska, gosia7122, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

gretka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurwa no to zostają Ci tylko księża :-)
    Bliska 77 wrote:
    wiesz jeśli w ogóle miałabym się przed kimś otworzyć to musiałby być to ktoś kogo nigdy wiecej nie spotkam i nigdy nawet nie mógłby się spotkać z moją rodziną :-)
    dobra nie ma co dzielić włosa na czworo i tak z siebie więcej wyrzygałam tu na forum niż zamierzałam

Bliska 77, Mega, caffe, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • gretka Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    23 :-)
    Ale niech to ktoś potwierdzi, bo ja widziałam, że Pusurek ma 150 km do pracy :-)

23 dni
    Pusurek w metrach mierzy trase do pracy

caffe, macduska, Pusurek lubią tę wiadomość

gretka
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    masz rację, sęk w tym, że to ja moim koleżankom często służę za psychologa (choć nim nie jestem, w danych okolicznościach jedynie samozwańczym ;-) ), wiesz, że gdy chodzi o sama siebie to jest z tym najgorzej, sporo rzeczy wie mój mąż...
    dobra
    dupa, u nas nie ma śniegu
    A po co ci śnieg? ;) poza tym jest jakieś przysłowie o śniegu i Barbórce to w tedy w święta nie bedzie:( ja tam wole niech w Wigilie popada na biało :)
    Aga jak chcesz pogadać to pisz na priv. Może nie jestem specjalista w dziedzinie psychologii ale...musisz z siebie wszystko wyrzucić od a do z, bez niedomówień, zobaczysz ze pomoże.

Bliska 77, caffe, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja mam młodszą o 7 lat siostrę
    kiedyś się żarłyśmy ale z czasem dorosłyśmy i to moja najlepsza przyjaciółka
    dlatego ja też chcę min 2 dzieci :-) żeby w dorosłym życiu mogły się tak wspierać
    slash wrote:
    Ja mam jedną wspaniałą psiapsiółkę której zawsze mogę się wygadać.

moremi, Mega, Bliska 77, caffe, kkisia, Sabina, macduska, slash, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:

Oj tam wyluzuj, koniaczek? ;) za wcześnie jeszcze , co?

paszczakin, caffe, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gretka wrote:
    wlasnie trzeba sie wziac do dzialania - bo moze zaszkodzic nie tylko na serce-po prostu zaczyna chorowac cale cialo, np. ja zawsze bylam postrzegana jako osoba silna, tak zostalam wychowana, takie mialam sytuacje zyciowe, ze to wszyscy inn sie liczyli, ja zresza lubilam to, tylko niestety przychodzi czas, ze organizm sie buntuje i wlasnie cialo zaczyna chorowac, przynajmniej daje symptomy, ze czas cos z tym zrobic.
    Ja tez z tych, co dusza wszystko w sobie, ale sie przelamalam.
    Aga dasz rade :-)
    dam, bo musze

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    kurwa no to zostają Ci tylko księża :-)
    może przy okazji się nawrócę! hahahah

Reni, anna maria, Mega, moremi, kkisia, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no napisałaś, że ktoś kogo więcej nie spotkasz ;-) a z tego co pamiętam nie masz ich na fb ;-)
    Bliska 77 wrote:
    może przy okazji się nawrócę! hahahah

Mega lubi tę wiadomość

‹‹ 5751 5752 5753 5754 5755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ