X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale ten nebulizator można dziecku jakoś dawać bez wskazań lekarza? Kurcze nigdy nie używałam tego - to ma za zadanie inhalować go czy jak?
    To inhaluje, ale trzeba wiedzieć kiedy można inhalować. Tak mi ostatnio lekarka powiedziała, że lekarze nadużywają tych zaleceń.

Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    23 :-)
    Ale niech to ktoś potwierdzi, bo ja widziałam, że Pusurek ma 150 km do pracy :-)
    Moremi, bidulko, czy to juz budyn przedciazowy? ;-)

Bozia3, moremi, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Możliwe że przez stres. Jakby nie było przejęłam się podejrzeniem schizofrenii u mojego syna. Bardzo to przeżyłam. Poza tym byłam chora i to też mogło mieć wpływ.
    Z drugiej strony jak popatrzyłam na zeszło roczne wykresy, to też mniej wiecej w tym czasie miałam takie długie cykle. Sama już nie wiem czy to nie są już początki meno. Tak się to niestety zaczyna :(
    a robiłaś AMH dla spokoju wewnętrznego? MOże byś wiedziała na czym stoisz i w razie wu jakieś in vitro czy cóś?

moremi, Bliska 77, Iwone lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    OŚWIADCZENIE

Oświadczam wszem i wobec, że mój mąż zwany Panem dojechał do kliniki. Zostawił chłopaków pod dobrą opieką i pojechał do pracy.
    Ja mam być ok 12 na IUI.

R.

p.s. powiedział, że pierwszy i ostatni raz zrobił taki patent, żeby próbować na 8 dostać się do Centrum WWy od strony Janek. Jechał 1,5 godz. ;-)
    Znaczy Pan Maz. To chyba zaraz zaczniemy wybierac imie dla mlodego Reniacza, co? ;-)

moremi, Sabina, Reni, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Czy dzieciate laski używacie aspiratora katarek plus? Kurde mlody zachatrany kataremi sie zlosci, bo nie moze oddychac....chyba to ustrojstwo zamówie
    Ja mialam Fride, taka co dymasz ustami. Teraz mam katarek do odkurzacza, dziala jak piorun. Kupuj, przy Fridzie to mozna zapalenia tchawicy dostac.

EwaT, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Slash, serdeczne gratulacje!
    Reni, ciesze sie ze maz dala rade dowiezc towar.
    Aga, rzeczywiscie dobrze byloby przepracowac Twoje problemy z terapeuta, Bozia bardzo dobrze to ujela wiec nie bede powtarzac tego samego, dodam tylko , ze w relacji terapeutycznej podstawa jest zaufanie, a u Ciebie uderzyl mnie jego brak, ogolnie. Brak zaufania generuje strach, lek, napiecie, a to sprawia ze czlowiek staje sie sfrustrowany, frustracja rodzi agresje. I ta ostatnia albo jest kierowana na zewnatrz (czesto bierna) albo do wewnatrz, wowczas moze powodowac pojawianie sie chorob autoimmunologicznych. Mysle ze terapia w takim przypadku to najlepsza inwestycja w siebie, zawsze procentuje. Przemysl to, tak na serio <3
    Cos jeszcze mialam napisac, ale ta pamiec....

moremi, macduska, caffe, Bliska 77, Iwone, gretka, Mala79, Sabina, Mega, slash, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bozia, możesz kupić cebion (witamina C) i mu kropelki podawać.
    Bozia nie podaje witamin. :-P Nikomu! :-P
    My z cebionem jedziemy rowno.

moremi, macduska, caffe, Bliska 77, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Moremi, bidulko, czy to juz budyn przedciazowy? ;-)
    No tak, kto z kim przestaje, takim się staje. Budyń, budyń wszędzie...

Pusurek, Reni, Sabina, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ale ten nebulizator można dziecku jakoś dawać bez wskazań lekarza? Kurcze nigdy nie używałam tego - to ma za zadanie inhalować go czy jak?
    Mozesz nebulizowac tylko sola fizjologiczna. Nawilzy sluzowke i bedzie mlodemu lzej oddychac. Katar tez sie rozrzedzi i splynie, albo latwiej go wyssasz. ;-)

caffe, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dogoniłam Was !;-)

Solar - normalnie nie mogę czytać jak piszesz, ze wstajesz o tak dzikiej porze i to jeszcze rześka jak stado prosiątek w deszcz ,;-)

Bliska - popieram koleżanki, nie duś w sobie, wygadaj sie, najcześciej jak się coś powie to już nie jest takie straszne - wiem coś o tym,

Mała - zlituj się i używaj znaków interpunkcyjnych bo oczy bolą,

Dorbie - no do dupy z takim interesem,

Kapta - jak to na antykach? siedzisz na Ludwiku XVI czy co ? ;-)

Reni - maz supermen :-) moje jejniki trzymają kciuki za IUI :-)

Kkisia nie daj się choróbsku,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 13:12

moremi, kkisia, caffe, Bliska 77, Reni, Mala79, Sabina, Mega, malgos741, iwcia77, Simba, kapturnica, SolarPolar, Parka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogrodzie, na sloneczku, po wizycie u lekarza. Stalo sie to, co nieuniknione w naszej dychawicznej rodzinie- Adas ma AZS. Wysypany jest wszedzie. Poszlam do lekarza, powiedzialam mu, co Adasiowi dolega i jaka jest diagnoza oraz poprosilam o konkretne masci z hydrokortyzolem. Lekarz niedlugo bedzie sam mnie chyba puszczal do swojego kompa, szybciej bedzie szlo. ;-)
    Zaczynamy wiec zycie z kolejnym atopowcem i nie jest to fajne.
    Pociecha jest to, ze leki na alergie i astme dla dzieci sa tu gratis.

moremi, caffe, Bliska 77, EwaT, Sabina, Mega, kkisia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja w ogrodzie, na sloneczku, po wizycie u lekarza. Stalo sie to, co nieuniknione w naszej dychawicznej rodzinie- Adas ma AZS. Wysypany jest wszedzie. Poszlam do lekarza, powiedzialam mu, co Adasiowi dolega i jaka jest diagnoza oraz poprosilam o konkretne masci z hydrokortyzolem. Lekarz niedlugo bedzie sam mnie chyba puszczal do swojego kompa, szybciej bedzie szlo. ;-)
    No i macie diagnozę.

Pusurek lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    slash, no ja trzymam kciuki za Ciebie od zawsze :)
    No ja też za Shlasiątki <3
    I za Reniątka!

caffe, Bliska 77, Reni, Mega, slash, kkisia, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

Pusur do atopowej skóry polecam kąpiele w naparze ze słomy owsianej,
    naprawdę pomagają

a ze sterydami uważaj bo niszczą skórę przy dłuższym stosowaniu
    ale to pewnie wiesz

a i podobno trzeba unikać kontaktu skóry z wełną bo podrażnia a coś pisałas o wełnianych koszulkach dla Adasia

mój pierworodny to też alergik i AZS przerabialiśmy

Pusurek, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doczekałam się, @ przyszła po 2 tabl. lutki w 43 d.c :D

Bozia3, Sabina, Mango, moremi, Mega, kkisia, malgos741, iwcia77, SolarPolar lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pranie czeka na wywieszenie, dom na odkurzenie, w kuchni dziada i baby brak, obiad w powijakach, a ja przy kompie

witajcie mam na imię Wacia i jestem Chujową Panią Domu....

Bozia3, Iwone, Pusurek, Mala79, Sabina, caffe, moremi, Mega, kkisia, iwcia77, Simba, kapturnica, SolarPolar, Niuta, Parka lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie

Slash, serdeczne gratulacje!
    Reni, ciesze sie ze maz dala rade dowiezc towar.
    Aga, rzeczywiscie dobrze byloby przepracowac Twoje problemy z terapeuta, Bozia bardzo dobrze to ujela wiec nie bede powtarzac tego samego, dodam tylko , ze w relacji terapeutycznej podstawa jest zaufanie, a u Ciebie uderzyl mnie jego brak, ogolnie. Brak zaufania generuje strach, lek, napiecie, a to sprawia ze czlowiek staje sie sfrustrowany, frustracja rodzi agresje. I ta ostatnia albo jest kierowana na zewnatrz (czesto bierna) albo do wewnatrz, wowczas moze powodowac pojawianie sie chorob autoimmunologicznych. Mysle ze terapia w takim przypadku to najlepsza inwestycja w siebie, zawsze procentuje. Przemysl to, tak na serio <3
    Cos jeszcze mialam napisac, ale ta pamiec....
    dzięki, wiem że wszystkie macie racje, ja to wszystko wiem ale przynajmniej na ten moment nie mam w sobie wystarczająco odwagi by iść na jakaś cholerną terapię a nie ufam z zasady, NIKOMU

caffe, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    kurcze, u nas praktycznie cała czwórka ma AZS, maż najgorzej, bo normalnie skóra na dłoniach popękana, u mnie na palcach, to jest cholerne gówno

Pusurek lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    dzięki, wiem że wszystkie macie racje, ja to wszystko wiem ale przynajmniej na ten moment nie mam w sobie wystarczająco odwagi by iść na jakaś cholerną terapię a nie ufam z zasady, NIKOMU

Bliska to musi być ci cholernie trudno życ z takim brakiem zaufania. Współczuję.

Iwone, caffe, Mega, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Bliska to musi być ci cholernie trudno życ z takim brakiem zaufania. Współczuję.
    być może, nauczyłam się przez tyle lat :-)

Iwone lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 5756 5757 5758 5759 5760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ