35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
To inhaluje, ale trzeba wiedzieć kiedy można inhalować. Tak mi ostatnio lekarka powiedziała, że lekarze nadużywają tych zaleceń.Bozia3 wrote:ale ten nebulizator można dziecku jakoś dawać bez wskazań lekarza? Kurcze nigdy nie używałam tego - to ma za zadanie inhalować go czy jak?
Bozia3, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a robiłaś AMH dla spokoju wewnętrznego? MOże byś wiedziała na czym stoisz i w razie wu jakieś in vitro czy cóś?Iwone wrote:Możliwe że przez stres. Jakby nie było przejęłam się podejrzeniem schizofrenii u mojego syna. Bardzo to przeżyłam. Poza tym byłam chora i to też mogło mieć wpływ.
Z drugiej strony jak popatrzyłam na zeszło roczne wykresy, to też mniej wiecej w tym czasie miałam takie długie cykle. Sama już nie wiem czy to nie są już początki meno. Tak się to niestety zaczyna
moremi, Bliska 77, Iwone lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZnaczy Pan Maz. To chyba zaraz zaczniemy wybierac imie dla mlodego Reniacza, co?Reni wrote:OŚWIADCZENIE
Oświadczam wszem i wobec, że mój mąż zwany Panem dojechał do kliniki. Zostawił chłopaków pod dobrą opieką i pojechał do pracy.
Ja mam być ok 12 na IUI.
R.
p.s. powiedział, że pierwszy i ostatni raz zrobił taki patent, żeby próbować na 8 dostać się do Centrum WWy od strony Janek. Jechał 1,5 godz.

moremi, nick nieaktualny, Reni, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mialam Fride, taka co dymasz ustami. Teraz mam katarek do odkurzacza, dziala jak piorun. Kupuj, przy Fridzie to mozna zapalenia tchawicy dostac.Bozia3 wrote:Czy dzieciate laski używacie aspiratora katarek plus? Kurde mlody zachatrany kataremi sie zlosci, bo nie moze oddychac....chyba to ustrojstwo zamówie
EwaT, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Witajcie
Slash, serdeczne gratulacje!
Reni, ciesze sie ze maz dala rade dowiezc towar.
Aga, rzeczywiscie dobrze byloby przepracowac Twoje problemy z terapeuta, Bozia bardzo dobrze to ujela wiec nie bede powtarzac tego samego, dodam tylko , ze w relacji terapeutycznej podstawa jest zaufanie, a u Ciebie uderzyl mnie jego brak, ogolnie. Brak zaufania generuje strach, lek, napiecie, a to sprawia ze czlowiek staje sie sfrustrowany, frustracja rodzi agresje. I ta ostatnia albo jest kierowana na zewnatrz (czesto bierna) albo do wewnatrz, wowczas moze powodowac pojawianie sie chorob autoimmunologicznych. Mysle ze terapia w takim przypadku to najlepsza inwestycja w siebie, zawsze procentuje. Przemysl to, tak na serio
Cos jeszcze mialam napisac, ale ta pamiec....
moremi, nick nieaktualny, caffe, Bliska 77, Iwone, gretka, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, slash, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No tak, kto z kim przestaje, takim się staje. Budyń, budyń wszędzie...Pusurek wrote:Moremi, bidulko, czy to juz budyn przedciazowy?

nick nieaktualny, Reni, nick nieaktualny, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualnyMozesz nebulizowac tylko sola fizjologiczna. Nawilzy sluzowke i bedzie mlodemu lzej oddychac. Katar tez sie rozrzedzi i splynie, albo latwiej go wyssasz.Bozia3 wrote:ale ten nebulizator można dziecku jakoś dawać bez wskazań lekarza? Kurcze nigdy nie używałam tego - to ma za zadanie inhalować go czy jak?
caffe, Bliska 77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDogoniłam Was !

Solar - normalnie nie mogę czytać jak piszesz, ze wstajesz o tak dzikiej porze i to jeszcze rześka jak stado prosiątek w deszcz ,
Bliska - popieram koleżanki, nie duś w sobie, wygadaj sie, najcześciej jak się coś powie to już nie jest takie straszne - wiem coś o tym,
Mała - zlituj się i używaj znaków interpunkcyjnych bo oczy bolą,
Dorbie - no do dupy z takim interesem,
Kapta - jak to na antykach? siedzisz na Ludwiku XVI czy co ?
Reni - maz supermen
moje jejniki trzymają kciuki za IUI 
Kkisia nie daj się choróbsku,
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 13:12
moremi, nick nieaktualny, caffe, Bliska 77, Reni, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, malgos741, iwcia77, Simba, kapturnica, SolarPolar, Parka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa w ogrodzie, na sloneczku, po wizycie u lekarza. Stalo sie to, co nieuniknione w naszej dychawicznej rodzinie- Adas ma AZS. Wysypany jest wszedzie. Poszlam do lekarza, powiedzialam mu, co Adasiowi dolega i jaka jest diagnoza oraz poprosilam o konkretne masci z hydrokortyzolem. Lekarz niedlugo bedzie sam mnie chyba puszczal do swojego kompa, szybciej bedzie szlo.

Zaczynamy wiec zycie z kolejnym atopowcem i nie jest to fajne.
Pociecha jest to, ze leki na alergie i astme dla dzieci sa tu gratis.
moremi, caffe, Bliska 77, EwaT, nick nieaktualny, Mega, nick nieaktualny, malgos741, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
No i macie diagnozę.Pusurek wrote:Ja w ogrodzie, na sloneczku, po wizycie u lekarza. Stalo sie to, co nieuniknione w naszej dychawicznej rodzinie- Adas ma AZS. Wysypany jest wszedzie. Poszlam do lekarza, powiedzialam mu, co Adasiowi dolega i jaka jest diagnoza oraz poprosilam o konkretne masci z hydrokortyzolem. Lekarz niedlugo bedzie sam mnie chyba puszczal do swojego kompa, szybciej bedzie szlo.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPusurek wrote:Ja w ogrodzie, na sloneczku, po wizycie u lekarza. Stalo sie to, co nieuniknione w naszej dychawicznej rodzinie- Adas ma AZS. Wysypany jest wszedzie. Poszlam do lekarza, powiedzialam mu, co Adasiowi dolega i jaka jest diagnoza oraz poprosilam o konkretne masci z hydrokortyzolem. Lekarz niedlugo bedzie sam mnie chyba puszczal do swojego kompa, szybciej bedzie szlo.

Pusur do atopowej skóry polecam kąpiele w naparze ze słomy owsianej,
naprawdę pomagają
a ze sterydami uważaj bo niszczą skórę przy dłuższym stosowaniu
ale to pewnie wiesz
a i podobno trzeba unikać kontaktu skóry z wełną bo podrażnia a coś pisałas o wełnianych koszulkach dla Adasia
mój pierworodny to też alergik i AZS przerabialiśmy
nick nieaktualny, moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPranie czeka na wywieszenie, dom na odkurzenie, w kuchni dziada i baby brak, obiad w powijakach, a ja przy kompie
witajcie mam na imię Wacia i jestem Chujową Panią Domu....
Bozia3, Iwone, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, moremi, Mega, nick nieaktualny, iwcia77, Simba, kapturnica, SolarPolar, Niuta, Parka lubią tę wiadomość
-
dzięki, wiem że wszystkie macie racje, ja to wszystko wiem ale przynajmniej na ten moment nie mam w sobie wystarczająco odwagi by iść na jakaś cholerną terapię a nie ufam z zasady, NIKOMUBursztyn wrote:Witajcie
Slash, serdeczne gratulacje!
Reni, ciesze sie ze maz dala rade dowiezc towar.
Aga, rzeczywiscie dobrze byloby przepracowac Twoje problemy z terapeuta, Bozia bardzo dobrze to ujela wiec nie bede powtarzac tego samego, dodam tylko , ze w relacji terapeutycznej podstawa jest zaufanie, a u Ciebie uderzyl mnie jego brak, ogolnie. Brak zaufania generuje strach, lek, napiecie, a to sprawia ze czlowiek staje sie sfrustrowany, frustracja rodzi agresje. I ta ostatnia albo jest kierowana na zewnatrz (czesto bierna) albo do wewnatrz, wowczas moze powodowac pojawianie sie chorob autoimmunologicznych. Mysle ze terapia w takim przypadku to najlepsza inwestycja w siebie, zawsze procentuje. Przemysl to, tak na serio
Cos jeszcze mialam napisac, ale ta pamiec....
caffe, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
kurcze, u nas praktycznie cała czwórka ma AZS, maż najgorzej, bo normalnie skóra na dłoniach popękana, u mnie na palcach, to jest cholerne gównoPusurek wrote:Ja w ogrodzie, na sloneczku, po wizycie u lekarza. Stalo sie to, co nieuniknione w naszej dychawicznej rodzinie- Adas ma AZS. Wysypany jest wszedzie. Poszlam do lekarza, powiedzialam mu, co Adasiowi dolega i jaka jest diagnoza oraz poprosilam o konkretne masci z hydrokortyzolem. Lekarz niedlugo bedzie sam mnie chyba puszczal do swojego kompa, szybciej bedzie szlo.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBliska 77 wrote:dzięki, wiem że wszystkie macie racje, ja to wszystko wiem ale przynajmniej na ten moment nie mam w sobie wystarczająco odwagi by iść na jakaś cholerną terapię a nie ufam z zasady, NIKOMU
Bliska to musi być ci cholernie trudno życ z takim brakiem zaufania. Współczuję.
Iwone, caffe, Mega, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

Nikomu!