X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni trzymam za Ciebie kciuki.
    My dzisiaj po szczepieniach placz byl niesamowity.Mala wazy 5500.Ja boje sie tych wszystkich nowinek i do kataru uzywam gruszki i wody morskiej.Pod noskiem smaruje mascia majerankowa jak na razie pomoglo katar byl dwa dni a w domu wszyscy chorzy
    .Caffe Ty juz wracasz do pracy nie dlugo a ja moze jakas glupia jestem ale teskno mi juz za praca,wracam w marcu.

Reni, caffe, Mega, malgos741, iwcia77, Sabina, Bliska 77, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to do roboty
    jak badania to w zakładce badania masz zebrane w pigułce od czego zacząć
    no i jak śluz kwaśny to nie dobry... można dosłodzić ale lepiej łykać wiesiołka
    napiszesz coś więcej o sobie? zamierzasz starać się naturalnie czy z pomocą medyczną?
    HappyJo wrote:
    No i pierwsze świadome (z OF) podejście bezowocne. Wierzę, że uda się prędzej niż później, bo czasu jest przecież coraz mniej i czuję jego oddech na plecach.
    Zmieniłam ginekologa. Mój wcześniejszy powiedział tylko "to do roboty". Wierzę, że ten nowy lekarz podejdzie do tematu poważnie.

Wybaczcie, że się tak tu wcinam i opowiadam o swojej sytuacji, ale jestem tu nowicjuszką i jeszcze trochę "nieśmiała", żeby wcinać się Wam w rozmowy, a z drugiej strony chcę się z Wami podzielić moimi obawami/troskami w tym temacie, bo komu, jak nie Wam....

:)

HappyJo, Mega, malgos741, iwcia77, Sabina, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Paszczakin - ja tez zaraz 5 mc, dlatego tyle pytan od razu mi się nasuneło po tym co Caffe napisała. Paszczakin a ty masz np jakies pobolewania brzucha? - bo ja czasami mam, albo taki ucisk, albo pobolewanie, wzdęcia itp. Do tego jescze jakas torbiel mi sie zrobila na jajniku.

cos tam od czasu do czasu zaboli (zauwazylam juz dawno, ze w terminie @ wlasnie boli jak na @) kluje tez, no ale przeciez macica rosnie wszytko sie rozciaga, to nie dziwne ze cos czuc..

no niestety, ten stres zostanie z nami juz do konca zycia, nie tylko do konca ciazy..

wzdecia juz mi przeszly-tak jak i pawie masakry- terraz jest mi juz tylko lekko niedobrze czasami.. no i namietnie chleje niepolecana wode gazowana, ktora pomaga mi na wszytko ;)

slash, gosia7122, kkisia, iwcia77, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happyjo - tu się trzeba wcinać ze swoimi problemami. Prawda dziewczyny?

macduska, Mala79, Reni, iwcia77, Mega, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Kapta co ,
    pije imieninowo?

Reni, iwcia77, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

prawda prawda

slash lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin, ja ani razu nie wymiotowałam. Wprawdzie mdłości był czasem przeokropne i bezsenne noce, zasypiałam o 2 a budziłam się o 6 rano.
    Teraz mdłości mam od czasu do czasu, wzdęcia tez sporadycznie a co do boli na owulke to tez odczuwam.
    Szkoda ze nie można zapukać i zapytać hej maleństwo daj jakiś znak.

A kiedy masz teraz wizytę?
    Połówkowe kiedy masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:40

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    HappyJo a miałaś otrzęsiny? 07icon_smile4.gif

no nie miałam. więc może dlatego ;) hehe

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcz masz racje ja sie balam cala ciaze(poprzednia stracilam w 15 tygodniu)kazde badanie to byl dla mnie stres.
    Wkurza mnie pisanie z telefonu ale po aktualizacji systemu nie mam dostepu do wi fi,miala ktoras taki problem.

slash, Sabina lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Dzięki :)
    Jak dobrze, że trafiłam pod właściwy adres :)

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo - powiem Ci z reką na sercu, że tylu rzeczy ilu dowiedziałam się tutaj od dziewczyn na forum to nie dowiedziałam się nigdzie. Kiedy trzeba pocieszą, doradzą, poczytają, podzielą się wiedzą a czasami potrząsną.
    Każda z nas miała obawy, pytania itp - to normalne.

Ja czasem się udzielałam, czasem tylko czytałam i siedziałam cicho, a nawey znikałam na jakiś czas, ale wracam jak boomerang.

A czasami możesz się tutaj uśmiać :) do łez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:49

macduska, Reni, iwcia77, gosia7122, Mega, kkisia, Sabina, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Paszcz masz racje ja sie balam cala ciaze(poprzednia stracilam w 15 tygodniu)kazde badanie to byl dla mnie stres.
    Wkurza mnie pisanie z telefonu ale po aktualizacji systemu nie mam dostepu do wi fi,miala ktoras taki problem.

Właśnie, ja już żyję kolejną wizytą.

malgos741, iwcia77, gosia7122, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no to do roboty
    jak badania to w zakładce badania masz zebrane w pigułce od czego zacząć
    no i jak śluz kwaśny to nie dobry... można dosłodzić ale lepiej łykać wiesiołka
    napiszesz coś więcej o sobie? zamierzasz starać się naturalnie czy z pomocą medyczną?

Wszystko zależy od tego, co powie lekarz.
    Jestem już mamą 3,5 letniego Szkraba. Urodziłam Go w wielu 35 lat, ale z jego tatą nie jestem.
    Jakiś czas temu poznałam cudownego człowieka i chcemy bardzo powiększyć naszą małą rodzinkę, żeby mój Szkrab nie był sam :)
    Ja mam 38 lat, On 49 (nie ma dzieci) i wiemy, że dużo czasu nam nie zostało. Więc, jak tylko uznaliśmy, że chcemy, to zaczęłam prowadzić OF i umówiłam się z nowym lekarzem, a mój Partner na badania. Działamy kompleksowo :)
    Wierzę, że nam się uda :)

slash, Reni, caffe, macduska, malgos741, iwcia77, gosia7122, Mega, kkisia, Sabina, Simba, SolarPolar, moremi, Bozia3, Parka lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    HappyJo - powiem Ci z reką na sercu, że tylu rzeczy ilu dowiedziałam się tutaj od dziewczyn na forum to nie dowiedziałam się nigdzie. Kiedy trzeba pocieszą, doradzą, poczytają, podzielą się wiedzą a czasami potrząsną.
    Każda z nas miała obawy, pytania itp - to normalne.

Ja czasem się udzielałam, czasem tylko czytałam i siedziałam cicho, a nawey znikałam na jakiś czas, ale wracam jak boomerang.

A czasami możesz się tutaj uśmiać :) do łez.

Dobrze wiedzieć :)
    Faktem jest, że wiedza praktyczna jest najlepsza, a gdzie, jak nie od Was :)
    Od razu mi lepiej na sercu (bo dziś mam z wiadomych względów gorszy dzień )

macduska, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    .Caffe Ty juz wracasz do pracy nie dlugo a ja moze jakas glupia jestem ale teskno mi juz za praca,wracam w marcu.
    Ja kiedyś przy podejmowaniu decyzji, że idę na pół roku urlopu też harda byłam. Teraz bym tak nie postąpiła, bo mały jest taki fajny i robi się taki bardzo komunikatywny, że mi szkoda, że tyle rzeczy mnie ominie z jego rozwoju gdy będę w pracy...

iwcia77, gosia7122, kkisia, Sabina, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    dawaj , dawaj
    wcinaj się bo inaczej nuda wieje, zawsze to jakiś powiew świeżości

wcinaj się na zdrowie,

oby następne nie były bezowocne

Super Dziewczyny, że nie czuję się osamotniona w tych moich staraniach :)
    w końcu "w kupie raźniej" ;)

iwcia77, Mega, kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Możesz mi nie odpowiadać na to o co zapytam, zrozumiem.

W związku z tym co spotkało moją szwagierkę dzisiaj, to chciałam zapytać jak od strony medycznej wygląda zabieg/poród w sytuacji tak "wysokiej" ciąży. Ona miała koniec 4 miesiąca, płód podobno nie żyje od trzech tygodni.

gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale że co ? jesteście umierający??
    Happy no weź przecież jeszcze kupa czasu :-)
    HappyJo wrote:
    Wszystko zależy od tego, co powie lekarz.
    Jestem już mamą 3,5 letniego Szkraba. Urodziłam Go w wielu 35 lat, ale z jego tatą nie jestem.
    Jakiś czas temu poznałam cudownego człowieka i chcemy bardzo powiększyć naszą małą rodzinkę, żeby mój Szkrab nie był sam :)
    Ja mam 38 lat, On 49 (nie ma dzieci) i wiemy, że dużo czasu nam nie zostało. Więc, jak tylko uznaliśmy, że chcemy, to zaczęłam prowadzić OF i umówiłam się z nowym lekarzem, a mój Partner na badania. Działamy kompleksowo :)
    Wierzę, że nam się uda :)

iwcia77, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale że co ? jesteście umierający??
    Happy no weź przecież jeszcze kupa czasu :-)

:D
    A nie, no to spoko luz :)
    Tak mi mów :)

Reni, iwcia77, Mega, kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Paszczakin, ja ani razu nie wymiotowałam. Wprawdzie mdłości był czasem przeokropne i bezsenne noce, zasypiałam o 2 a budziłam się o 6 rano.
    Teraz mdłości mam od czasu do czasu, wzdęcia tez sporadycznie a co do boli na owulke to tez odczuwam.
    Szkoda ze nie można zapukać i zapytać hej maleństwo daj jakiś znak.

A kiedy masz teraz wizytę?
    Połówkowe kiedy masz?

wizyte mialam w zeszlym tygodniu, kartofel machal moga, ale plci pokazac nie bardzo chcial.
    Z polowkowym mam problem- albo moj lekarz zakret jest i nie doliczyl tygodni, albo ma plan na bardzo popolowkowe- ma mi dac skierowanie na nastepnej wizycie (18.12), gdzie u mnie bedzie to dokladnie koniec 21 tygodnia (u niego te "wazne" badania sa robione w szpitalu, bo w gabinecie ma cos na ksztalt unitry/atari). A potem sa swieta, wiec pewnie szybko sie na te badania nie dostane.

Wiec sie zastanawiam, czy umowic sie juz teraz na dzien po wizycie u niego (potrzebuje skierowanie na badanie), czy kombinowac z prywatna klinika na wlasna reke jakos za tydzien czy dwa..
    Polowkowe do 22 tygodnia sie robi, prawda? potem to juz mniej widac, bo kosci zaslaniaja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:05

iwcia77, Mala79, macduska, kkisia, Sabina, Simba, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 5762 5763 5764 5765 5766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ