X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni trzymam za Ciebie kciuki.
    My dzisiaj po szczepieniach placz byl niesamowity.Mala wazy 5500.Ja boje sie tych wszystkich nowinek i do kataru uzywam gruszki i wody morskiej.Pod noskiem smaruje mascia majerankowa jak na razie pomoglo katar byl dwa dni a w domu wszyscy chorzy
    .Caffe Ty juz wracasz do pracy nie dlugo a ja moze jakas glupia jestem ale teskno mi juz za praca,wracam w marcu.

Reni, caffe, Mega, malgos741, iwcia77, Sabina, Bliska 77, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to do roboty
    jak badania to w zakładce badania masz zebrane w pigułce od czego zacząć
    no i jak śluz kwaśny to nie dobry... można dosłodzić ale lepiej łykać wiesiołka
    napiszesz coś więcej o sobie? zamierzasz starać się naturalnie czy z pomocą medyczną?
    HappyJo wrote:
    No i pierwsze świadome (z OF) podejście bezowocne. Wierzę, że uda się prędzej niż później, bo czasu jest przecież coraz mniej i czuję jego oddech na plecach.
    Zmieniłam ginekologa. Mój wcześniejszy powiedział tylko "to do roboty". Wierzę, że ten nowy lekarz podejdzie do tematu poważnie.

Wybaczcie, że się tak tu wcinam i opowiadam o swojej sytuacji, ale jestem tu nowicjuszką i jeszcze trochę "nieśmiała", żeby wcinać się Wam w rozmowy, a z drugiej strony chcę się z Wami podzielić moimi obawami/troskami w tym temacie, bo komu, jak nie Wam....

:)

HappyJo, Mega, malgos741, iwcia77, Sabina, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Paszczakin - ja tez zaraz 5 mc, dlatego tyle pytan od razu mi się nasuneło po tym co Caffe napisała. Paszczakin a ty masz np jakies pobolewania brzucha? - bo ja czasami mam, albo taki ucisk, albo pobolewanie, wzdęcia itp. Do tego jescze jakas torbiel mi sie zrobila na jajniku.

cos tam od czasu do czasu zaboli (zauwazylam juz dawno, ze w terminie @ wlasnie boli jak na @) kluje tez, no ale przeciez macica rosnie wszytko sie rozciaga, to nie dziwne ze cos czuc..

no niestety, ten stres zostanie z nami juz do konca zycia, nie tylko do konca ciazy..

wzdecia juz mi przeszly-tak jak i pawie masakry- terraz jest mi juz tylko lekko niedobrze czasami.. no i namietnie chleje niepolecana wode gazowana, ktora pomaga mi na wszytko ;)

slash, gosia7122, kkisia, iwcia77, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Happyjo - tu się trzeba wcinać ze swoimi problemami. Prawda dziewczyny?

macduska, Mala79, Reni, iwcia77, Mega, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Kapta co ,
    pije imieninowo?

Reni, iwcia77, Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

prawda prawda

slash lubi tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszczakin, ja ani razu nie wymiotowałam. Wprawdzie mdłości był czasem przeokropne i bezsenne noce, zasypiałam o 2 a budziłam się o 6 rano.
    Teraz mdłości mam od czasu do czasu, wzdęcia tez sporadycznie a co do boli na owulke to tez odczuwam.
    Szkoda ze nie można zapukać i zapytać hej maleństwo daj jakiś znak.

A kiedy masz teraz wizytę?
    Połówkowe kiedy masz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:40

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    HappyJo a miałaś otrzęsiny? 07icon_smile4.gif

no nie miałam. więc może dlatego ;) hehe

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paszcz masz racje ja sie balam cala ciaze(poprzednia stracilam w 15 tygodniu)kazde badanie to byl dla mnie stres.
    Wkurza mnie pisanie z telefonu ale po aktualizacji systemu nie mam dostepu do wi fi,miala ktoras taki problem.

slash, Sabina lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Dzięki :)
    Jak dobrze, że trafiłam pod właściwy adres :)

Sabina, moremi lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo - powiem Ci z reką na sercu, że tylu rzeczy ilu dowiedziałam się tutaj od dziewczyn na forum to nie dowiedziałam się nigdzie. Kiedy trzeba pocieszą, doradzą, poczytają, podzielą się wiedzą a czasami potrząsną.
    Każda z nas miała obawy, pytania itp - to normalne.

Ja czasem się udzielałam, czasem tylko czytałam i siedziałam cicho, a nawey znikałam na jakiś czas, ale wracam jak boomerang.

A czasami możesz się tutaj uśmiać :) do łez.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 15:49

macduska, Reni, iwcia77, gosia7122, Mega, kkisia, Sabina, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Paszcz masz racje ja sie balam cala ciaze(poprzednia stracilam w 15 tygodniu)kazde badanie to byl dla mnie stres.
    Wkurza mnie pisanie z telefonu ale po aktualizacji systemu nie mam dostepu do wi fi,miala ktoras taki problem.

Właśnie, ja już żyję kolejną wizytą.

malgos741, iwcia77, gosia7122, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no to do roboty
    jak badania to w zakładce badania masz zebrane w pigułce od czego zacząć
    no i jak śluz kwaśny to nie dobry... można dosłodzić ale lepiej łykać wiesiołka
    napiszesz coś więcej o sobie? zamierzasz starać się naturalnie czy z pomocą medyczną?

Wszystko zależy od tego, co powie lekarz.
    Jestem już mamą 3,5 letniego Szkraba. Urodziłam Go w wielu 35 lat, ale z jego tatą nie jestem.
    Jakiś czas temu poznałam cudownego człowieka i chcemy bardzo powiększyć naszą małą rodzinkę, żeby mój Szkrab nie był sam :)
    Ja mam 38 lat, On 49 (nie ma dzieci) i wiemy, że dużo czasu nam nie zostało. Więc, jak tylko uznaliśmy, że chcemy, to zaczęłam prowadzić OF i umówiłam się z nowym lekarzem, a mój Partner na badania. Działamy kompleksowo :)
    Wierzę, że nam się uda :)

slash, Reni, caffe, macduska, malgos741, iwcia77, gosia7122, Mega, kkisia, Sabina, Simba, SolarPolar, moremi, Bozia3, Parka lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    HappyJo - powiem Ci z reką na sercu, że tylu rzeczy ilu dowiedziałam się tutaj od dziewczyn na forum to nie dowiedziałam się nigdzie. Kiedy trzeba pocieszą, doradzą, poczytają, podzielą się wiedzą a czasami potrząsną.
    Każda z nas miała obawy, pytania itp - to normalne.

Ja czasem się udzielałam, czasem tylko czytałam i siedziałam cicho, a nawey znikałam na jakiś czas, ale wracam jak boomerang.

A czasami możesz się tutaj uśmiać :) do łez.

Dobrze wiedzieć :)
    Faktem jest, że wiedza praktyczna jest najlepsza, a gdzie, jak nie od Was :)
    Od razu mi lepiej na sercu (bo dziś mam z wiadomych względów gorszy dzień )

macduska, iwcia77, kkisia lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    .Caffe Ty juz wracasz do pracy nie dlugo a ja moze jakas glupia jestem ale teskno mi juz za praca,wracam w marcu.
    Ja kiedyś przy podejmowaniu decyzji, że idę na pół roku urlopu też harda byłam. Teraz bym tak nie postąpiła, bo mały jest taki fajny i robi się taki bardzo komunikatywny, że mi szkoda, że tyle rzeczy mnie ominie z jego rozwoju gdy będę w pracy...

iwcia77, gosia7122, kkisia, Sabina, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    dawaj , dawaj
    wcinaj się bo inaczej nuda wieje, zawsze to jakiś powiew świeżości

wcinaj się na zdrowie,

oby następne nie były bezowocne

Super Dziewczyny, że nie czuję się osamotniona w tych moich staraniach :)
    w końcu "w kupie raźniej" ;)

iwcia77, Mega, kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Możesz mi nie odpowiadać na to o co zapytam, zrozumiem.

W związku z tym co spotkało moją szwagierkę dzisiaj, to chciałam zapytać jak od strony medycznej wygląda zabieg/poród w sytuacji tak "wysokiej" ciąży. Ona miała koniec 4 miesiąca, płód podobno nie żyje od trzech tygodni.

gosia7122, kkisia lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale że co ? jesteście umierający??
    Happy no weź przecież jeszcze kupa czasu :-)
    HappyJo wrote:
    Wszystko zależy od tego, co powie lekarz.
    Jestem już mamą 3,5 letniego Szkraba. Urodziłam Go w wielu 35 lat, ale z jego tatą nie jestem.
    Jakiś czas temu poznałam cudownego człowieka i chcemy bardzo powiększyć naszą małą rodzinkę, żeby mój Szkrab nie był sam :)
    Ja mam 38 lat, On 49 (nie ma dzieci) i wiemy, że dużo czasu nam nie zostało. Więc, jak tylko uznaliśmy, że chcemy, to zaczęłam prowadzić OF i umówiłam się z nowym lekarzem, a mój Partner na badania. Działamy kompleksowo :)
    Wierzę, że nam się uda :)

iwcia77, Mega, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • HappyJo Ekspertka

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale że co ? jesteście umierający??
    Happy no weź przecież jeszcze kupa czasu :-)

:D
    A nie, no to spoko luz :)
    Tak mi mów :)

Reni, iwcia77, Mega, kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

gg64j44jipdfhvk5.png
  • paszczakin Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Paszczakin, ja ani razu nie wymiotowałam. Wprawdzie mdłości był czasem przeokropne i bezsenne noce, zasypiałam o 2 a budziłam się o 6 rano.
    Teraz mdłości mam od czasu do czasu, wzdęcia tez sporadycznie a co do boli na owulke to tez odczuwam.
    Szkoda ze nie można zapukać i zapytać hej maleństwo daj jakiś znak.

A kiedy masz teraz wizytę?
    Połówkowe kiedy masz?

wizyte mialam w zeszlym tygodniu, kartofel machal moga, ale plci pokazac nie bardzo chcial.
    Z polowkowym mam problem- albo moj lekarz zakret jest i nie doliczyl tygodni, albo ma plan na bardzo popolowkowe- ma mi dac skierowanie na nastepnej wizycie (18.12), gdzie u mnie bedzie to dokladnie koniec 21 tygodnia (u niego te "wazne" badania sa robione w szpitalu, bo w gabinecie ma cos na ksztalt unitry/atari). A potem sa swieta, wiec pewnie szybko sie na te badania nie dostane.

Wiec sie zastanawiam, czy umowic sie juz teraz na dzien po wizycie u niego (potrzebuje skierowanie na badanie), czy kombinowac z prywatna klinika na wlasna reke jakos za tydzien czy dwa..
    Polowkowe do 22 tygodnia sie robi, prawda? potem to juz mniej widac, bo kosci zaslaniaja..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:05

iwcia77, Mala79, macduska, kkisia, Sabina, Simba, moremi lubią tę wiadomość

Jeśli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można
    4u3Dp2.png eGmlp2.png
‹‹ 5762 5763 5764 5765 5766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ