X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam z pracy ;)
    Renek Super wieści :) teraz kciuki na zielone. Dziękuję za opis ;)
    Witam nową koleżankę. :)

iwcia77, Mega, kkisia, Reni, Sabina lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - ja kiedy szłam do szpitala, to wtedy wypisywano z sali na która ja wchodziłam dziewczyne młodą miała chyba 24 lata i 6 mcu stwierdzona martwą ciąże, dostała tabletki i musiała urodzić martwe dziecko :(

Nie wiem czy jest jakaś różnica w 4 czy 6 ale myslę ze w 4 tez musiała urodzić.

caffe lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba tak - do 22 tyg.
    Ja mam drugie badanie wyznaczone na 30 grudnia i to są chyba połówkowe nie wiem nie dopytałam, ale te mam w szpitalu bo zapisałam sie do tego programu badan prenatalnych i tam mnie zapisali na 30.12 - więc chyba to połówkowe.
    Natomiast moja nie wiem czy będzie robiła tez ze swojej strony połówkowe, dowiem się wszystkiego w piątek na wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:24

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    No co ty? Mężowi tez?
    zalezy w jakim zakresie ;)

Mega lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Caffe - ja kiedy szłam do szpitala, to wtedy wypisywano z sali na która ja wchodziłam dziewczyne młodą miała chyba 24 lata i 6 mcu stwierdzona martwą ciąże, dostała tabletki i musiała urodzić martwe dziecko :(

podobno mają ją łyżeczkować, ja też byłam łyżeczkowana. Po prostu jakoś sobie tego nie wyobrażam bo to już spory płód i dlatego pytam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:21

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten pamiętnik Kotleta to chyba Ewka tuż po wyświęceniu zaczęła pisać ;D ;D ;D

iwcia77, EwaT, Mega, kkisia, Reni, Bliska 77, Sabina, Simba, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    podobno mają ją łyżeczkować, ja też byłam łyżeczkowana. Po prostu jakoś sobie tego nie wyobrażam bo to już spory płód i dlatego pytam...

Na samą myśl o takiej sytuacji to mi się płakać chce.

caffe lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Ja to przechodzilam z troche innej perspektywy,nie byl to naturalny porod, tylko wyssanie ze mnie fragmentow cialka moich dzieci, a to byl 12sty tydzien,ciaza mnoga mialam wtedy 21 lat - widoku tego nigdy do konca zycia nie zapomne...
    Tyle zapewne wystarczy wiecej nie napisze....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:29

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo wrote:
    Super Dziewczyny, że nie czuję się osamotniona w tych moich staraniach :)
    w końcu "w kupie raźniej" ;)
    Dzięki :)
    dobrze że poruszyłaś temat kupy

Mega, caffe, iwcia77, macduska, kkisia, Bliska 77, Sabina, Simba, Bursztyn, HappyJo, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dobrze że poruszyłaś temat kupy
    Wszystko sie kręci wokół kupy ;)

iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ten pamiętnik Kotleta to chyba Ewka tuż po wyświęceniu zaczęła pisać ;D ;D ;D

dajcie link do tego kotleta, bo nie chce mi sie szukac :P- dzieki

Bliska <3 - Bozia i Burszta tak fajnie napisaly , ze juz nic nie trzeba dodawac. osobiscie jestem zajarana , ze " obudzilam sie " w wieku 24 lat a nie teraz , bo dzis zalowalabym straconego czasu na zlosc, zal, wstyd, niezadowolenie, frustracje, strach , paraliz i placz :) <3 ale kazdy ma swoje tempo, wiec mam cicha nadzieje, ze sie przelamiesz :D

Reni- <3 <3 bedziesz miala szalona ciaze :D

HappyJo- witam Cie w naszej klasie 35+ . mamy tu fajne wyklady, warsztaty, praktyki, nauczysz sie wiele , ze jeszcze bedziesz ginexa zaginac na wizytach :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:34

Mega, caffe, macduska, Mala79, kkisia, Iwone, Reni, Bliska 77, Sabina, Pusurek, Bursztyn, moremi lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HappyJo jak opowiadasz o swoim poprzednim lekarzu to tak jakby słyszała mojego byłego, jak poszłam we wrześniu rok temu do niego i mowię ze chcemy sie starać o drugie dziecko to tez mi powiedział to do roboty, no chyba nie musze pani mowić jak to sie robi! Dowcipniś za 2 grosze :)

Iwone, Sabina, Simba, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala79 wrote:
    Ja to przechodzilam z troche innej perspektywy,nie byl to naturalny porod, tylko wyssanie ze mnie fragmentow cialka moich dzieci, a to byl 12sty tydzien,ciaza mnoga mialam wtedy 21 lat - widoku tego nigdy do konca zycia nie zapomne...
    Tyle zapewne wystarczy wiecej nie napisze....
    Współczuję.
    Dla mnie poronienie pustego jaja płodowego było traumą (tego się nie zapomina), a co dopiero to co opisujesz.

Ale trzeba być dobrej myśli.

caffe, iwcia77, Mala79, gosia7122, kkisia, Sabina lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni na 1000% to ciaza, kfc prawdę mówi ;) dzidziulek rządzi ;) :P

slash, Reni, Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę zrobic herbatkę i wracam do sprzątanka ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 listopada 2014, 16:34

caffe lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tyłozgięcie (gdzie mówią że to też może być jakiś tam problem, mąż 2% prawidłowych plemników - i się udało.

Mega, iwcia77, kkisia, Reni, moremi lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dajcie link do tego kotleta, bo nie chce mi sie szukac :P- dzieki

Bliska <3 - Bozia i Burszta tak fajnie napisaly , ze juz nic nie trzeba dodawac. osobiscie jestem zajarana , ze " obudzilam sie " w wieku 24 lat a nie teraz , bo dzis zalowalabym straconego czasu na zlosc, zal, wstyd, niezadowolenie, frustracje, strach , paraliz i placz :) <3 ale kazdy ma swoje tempo, wiec mam cicha nadzieje, ze sie przelamiesz :D

Reni- <3 <3 bedziesz miala szalona ciaze :D

HappyJo- witam Cie w naszej klasie 35+ . mamy tu fajne wyklady, warsztaty, praktyki, nauczysz sie wiele , ze jeszcze bedziesz ginexa zaginac na wizytach :D
    https://ovufriend.pl/pamietnik/cud-poczecia-z-pomoca-boza-moja-historia-quot-przepis-quot-na-cud-dla-wszystkich-zrozpaczonych,1312.html

iwcia77, Bliska 77, kkisia, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe- we wloszech mierza obwod glowki...jezeli przekaracza 26mm ( chyba dobrze pamietam) to rodzisz martwe dziecko..jezeli jest mniejszy to lyzeczkuja ...

caffe lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieńcie temat prosze

iwcia77 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 25 listopada 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja mam tyłozgięcie (gdzie mówią że to też może być jakiś tam problem, mąż 2% prawidłowych plemników - i się udało.
    ponoc z tylozgieciem to zeby zajsc w ciaze skutkuje pozycja od tylca :)

‹‹ 5763 5764 5765 5766 5767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ