X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak
    paszczakin wrote:
    w ostatnim zdaniu zawarlas w koncu info, o ktore pytalam ;) bo pregnyl bylby dla mnie wyznacznikiem terminu najpozniejszej owulacji.
    Niemniej- plan masz dobry, jak nie wiesz, kiedy owu tak do konca. Bo przyblokowac owu byloby szkoda.

Czyli dupkujesz sie na wlasna reke? ;) No ladnie, ladnie..

kapturnica lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki na to jeszcze nie wpadlam:-)
    paszczakin wrote:
    no, a potem z resztek pomidorowki i z resztek z lodowki mozna zrobic leczo ;)

Mega, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na przykład jestem wdzięczna kościołowi za kościół mariacki i katedrę w Strasburgu (za inne kościoły tez, gdyż jak wiadomo kościół to jedyne miejsce do którego mozna wejść, posiedzieć i nic nie trzeba zamawiać). Chujowa to instytucja, skostniała i za mało postępowa, ale sporo dla cywilizacji zachodu zrobiła dobrego. Złego tez - nie zaprzeczam.
    A jeśli chodzi o wiarę to jak pisał wieszcz - bo wiara jest jak dupa, trzeba ja mieć.
    Ja wierze, na swój sposob. Modlitw nie potrafie odklepywac, bo sa to dla mnie teksty anachroniczne. Przecież miedzy sobą tak nie gadamy. Jakoś w niebie, blogoslawionasty...itd.
    Ale jeśli ktoś chce do fatimy na kolanach zasuwac, to jego biznes.

Mam jedna koleżankę, kotra jest bardzo wierząca i praktykująca. Bardzo cenie w niej to, ze ona nigdy na nikogo nie naskakuje nie próbuje nawrócić, sama zadaje sobie mnóstwo pytań, a co najważniejsze nie boi sie tez zadawać ich księżom. Nigdy nie dała mi odczuć ze jestem gorsza bo nie chodzę do kościoła, sama modli sie o moje dzieci z in vitro - jest po prostu dobrym człowiekiem. Ja tez sie modlę na swój sposob, robiąc sobie co wieczor rachunek sumienia i gadając o tym z moim zmarłym dziadkiem. Boga najczęściej odnajduje w Bieszczadach lub patrząc na sosny.

Mega, gretka, Reni, kapturnica, Iwone, Bozia3, EwaT, caffe, malgos741, macduska, Sabina, iwcia77, moremi, SolarPolar lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja zgłaszam protest! Bursztyn sorki, ale uważam, że to Ty się czepiłaś i to konkretnie....zadałam sobie trud prześledzenia całej dyskusji i nie znalazłam (przynajmniej do momentu Twojego włączenia się do niej) tego o czym piszesz - o prześmiewczym i szyderczym tonie dotyczącym wiary i religii....To temat drażliwy i dziewczyny od początku zaznaczały, że chodzi o tą kobietę i jej styl wypowiedzi...tu zamieściłam cytaty - bo trochę się wkurwiłam szczerze mówiąc -ale po przeczytaniu mi przeszło - więc jak wrócisz z Kościoła - to może będziesz spokojniejsza troszkę i trzeźwiej spojrzysz na to:
    Aha - tylko Ewa napisała, że jej chodzi o nowennę - ale ona się nie udzielała wyjątkowo :)

"nie gadam z nimi, ale po prostu nie mogłam strawić tego pamiętnika i nie chodzi mi o to, ze drwię z czyjejś wiary. Jest coś odpychającego, czego nie potrafię zdefiniować, od czytania tego co napisała." - Caffe

"Przeczytalam ten pamietnikk..Hmmm cud, palec Bozy??????A moze szczesliwy zbieg okolicznosci??
    No i sie jej udało...Tak jak zdarzaja sie ciaze z cykli bezowulacyjnych , z nasienia bezplemnikowego jak i z niedroznych jajowodow .Mysle ,ze wiara przenosi gory i nie mam na mysli wiary w Boga ale ogolnie pozytywne myslenie..."- Kapta

"Ja też poczytalam ten pamiętnik, tak zgrubsza, co bardziej soczyste kawałki omijalam bo nie dałam rady. Podzielam zdanie Caffe, styl pisania nie do zniesienia.
    Ja nie umialabym tak żyć. Może tak łatwiej? Że sobie wymodle, wręcz załatwie wszystko. Normalnie jak transakcja. Nie znam się. Życzę zdrowej i spokojnej ciąży" - Sabina

iwcia77 napisała:
    "Wielebny Ojcze- jest spowiedz pisemna do rozgrzeszenia...o nowennie pompejskiej...niejakiego Kotleta...umarl w butach - tylko nich sie wielebny nie rzuca z dzwonnicy ..."
    Bursztyn:
    "ale wlasciwie to o co wam chodzi?
    ze ktos odmawia nowenne?
    a jest w tym cos zlego?"

"raczej w jaki sposób to pisze .. "- Reni

"no , ze czytac sie tego nie da , dlatego ja nie przebrnelam nawet przez "wstep". nie mam nic przeciwko modlitwom ale patetyka i " natchnienie" mnie osobiscie irytuja a do tego takie wrazenie " reklamy" ...poza tym na samym koncu ma przeniesienie do pamietnika na belly i dwie daty ciazy ...24 i 26 sierpien odznaczone pierwsza we wrzesniu a druga dzisiaj...nie wiem jak to rozumiec. na szczescie nie musze tego czytac i nie bede. " - Iwcia

"moze zbulwersowal mnie tez fakt , ze zdalam sobie sprawe ,ze jestem sceptykiem - niedowiarkiem .
    .." - Iwcia

Bursztyn napisała:
    czyli jednak o nowenne chodzi?
    "EwaT:
    tak
    ale ja sie nie dopierdalam, jakby co"
    poczekaj, tez cos zaraz zacytuje tylko musze znalezc

Bozia3 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    kurwa- ja na trzezwo tego nie przeczytam!!!!!!!!!!!!!:-O o japierdole babe w dole :-O!!!!!!!!!!!!!!...kurwa moze uda mi sie na raty to przeczytac ...no po opisie " o mnie" trza se lufke sieknac ...
    ustalilysmy, ze nie chodzilo o literature tylko o nowenne

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ..ale wiecie co? jak ja sie staralam, to moja kolezanka zadzwonila do mnie, ze ogladala jakas transmisje we wloskiej tv i pokazywali jakies "swiete" krzeslo na pd wloch ...i kobiety, ktore mialy problem z zajsciem w ciaze siadajac na nim byly pozniej w ciazy ...i ta moja kumpelka sie smiala, ze mnie wysle na to krzeslo...beke mialysmy rowna , bo tam sa podobno cale pielgrzymki kobiet siadajacych na tym krzesle :-O
    to wcale nie jest nabijanie sie...

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    krzesło symbolem wiary???? Bez jaj...

caffe, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ale to tzreba odmawiac 3 razy za dnia
    tylko fragment, jest tego w cholere

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    krzesło symbolem wiary???? Bez jaj...
    wyjete z kontekstu
    pomysl troche

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam sily juz do walkowania jednego i tego samego, dobrze ze pare osob zrozumialo o co chodzi

macduska lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    wyjete z kontekstu
    pomysl troche
    sory wysiadam, widocznie jestem bezmyślna ale zupelnie nie widze w tych tekstach tego, czego ty usilnie próbujesz sie dopatrzeć

caffe, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja tam się zgadzam z poglądami Einsteina - co niestety nie ma nic wspólnego z nowenną pompejską w wydaniu tej dziewoi....:)

"Slowo >> Bóg<< jest dla mnie niczym więcej niż wyrazem i wytworem ludzkiej słabości, a Biblia zbiorem dostojnych, ale jednak prymitywnych legend, ponadto dość dziecinnych. Żadna interpretacja, niezależnie od tego, jak subtelna, nie może tego zmienic".
    "Moim zdaniem idea osobowego Boga jest dziecinna. Może Pan nazywać mnie agnostykiem. Nie podzielam zapału zawodowych ateistów spowodowanego głównie bolesnym aktem wyzwolenia się z pęt religijnej indoktrynacji, jakiej byli poddani za młodu. Wolę postawę pokory wobec słabości naszego intelektualnego zrozumienia natury i własnego istnienia".
    "Wierzę w Boga Spinozy, który ujawnia się w harmonii wszystkiego, co istnieje, a nie w Boga, który interesuje się losem i uczynkami ludzkości".

noo..to tyle jeśli chodzi o Einsteina..:)
    i wlasnie o to chodzi, zeby kazdy mogl wyrazac swoja wiare tak jak potrafi, nawet dziewoja z nowenna pompejanska i nie powinno to nikogo bulwersowac
    nie kazdy jest tak oswiecony jak wy

Reni, Simba, kkisia, macduska lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy dalej wałkujeta relidżyn? ;) Lepiej wypic jaka kawe albo herbatke.Nie nerwujssja sie diewoczki :)
    Dziekuje za życzenia :D
    Reni dupka najlepiej brac sobie 2,3ciego dnia po wzroscie tempki...Podobno dupek nie blokuje ovu do 3tabsow dziennie al;e lepiej dmuchac na zimne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2014, 13:09

Mega, Reni, malgos741, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Swoją drogą - to czy Bursztynek swoim awatarkiem nie naśmiewa się z bardzo znanego proboszcza?
    a ty swoim nasmiewasz sie z piratow?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    sory wysiadam, widocznie jestem bezmyślna ale zupelnie nie widze w tych tekstach tego, czego ty usilnie próbujesz sie dopatrzeć
    trudno, nic na to nie poradze

Mega lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj jakby chcial sie przyssac to ja tez nasmiewam sie z biednej wydmuszki lekko przysuszonej ;) Nie ma co kruszyc kopii..Prawda taka ,ze kazdy moze wierzyc w co chce ale rowniez kazdy moze na dany temat rowniez powiedziec co chce..Jedni to przyjma inni nie...Ale wierzyc to ja moge i w lasagne ;) Wlasnie dzis ja bede szamac =D

Mega, caffe, kkisia, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn...no proszę CIę - nie pogrązaj się...:)

to co przedstawiłaś:

iwcia77 napisała:
    ..ale wiecie co? jak ja sie staralam, to moja kolezanka zadzwonila do mnie, ze ogladala jakas transmisje we wloskiej tv i pokazywali jakies "swiete" krzeslo na pd wloch ...i kobiety, ktore mialy problem z zajsciem w ciaze siadajac na nim byly pozniej w ciazy ...i ta moja kumpelka sie smiala, ze mnie wysle na to krzeslo...beke mialysmy rowna , bo tam sa podobno cale pielgrzymki kobiet siadajacych na tym krzesle :-O

ten wpis o jakimś krześle w kontekście Twojego avatara brzmi śmiesznie..:) wiele razy sama nabijałaś się z księży - w kontekście Natanka, czy księdza Andrzeja - wierzące powinne poczuć się bardzo dotknięte Twoimi wypowiedziami...:)

Mega, caffe, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Ojj jakby chcial sie przyssac to ja tez nasmiewam sie z biednej wydmuszki lekko przysuszonej ;) Nie ma co kruszyc kopii..Prawda taka ,ze kazdy moze wierzyc w co chce ale rowniez kazdy moze na dany temat rowniez powiedziec co chce..Jedni to przyjma inni nie...Ale wierzyc to ja moge i w lasagne ;) Wlasnie dzis ja bede szamac =D

Taa...kazdy moze powiedziec co chce...
    rozumiem, ze jesli powiem ze ide zaraz odmawiac nowenne, potem do kosciola na msze i do spowiedzi, a jutro na pielgrzymke do zostane nazwana pierdolonym ciemnogrodem?
    prosze mnie poprawic jesli sie myle

macduska lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego mi się własnie te wpisy nie podobały..
    podsumowując..
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e97b497ce984.jpg

caffe wrote:
    Dokładnie masz rację, bo nikt się z nowenny, ani z czyichś modlitw nie nasmiewał.

Ja się odniosę do poniższego fragmenty wypowiedzi tej dziewczyny:
    " bo Maryja nigdy, NIGDY nie opuszcza proszącego Ją tą modlitwą . .. I gwarancja wysłuchania . gwarancja pomocy. gwarancja, że jak ja już nie wiem co zrobić i jak błagać o litość Boga, trzeba zwrócić się do Matki Niebieskiej, która rozumie i kocha jak nikt inny, i która o cokolwiek poprosi Swego Syna - zostaje wysłuchana. Najskuteczniejsza Orędowniczka na świecie."
    ....
    3. Prawdziwa modlitwa jest taka, kiedy wszystko zostawiasz w rękach Boga. Bóg to nie koncert życzeń, a w Ojcze nasz masz tam słowa …bądź wola Twoja….
    Mój Drogi modlitwa zawsze zostaje wysłuchana, ale nie zawsze tak jakbyśmy tego chcieli lub nie w tym czasie cobyśmy chcieli.

I ja właśnie nie akceptuję wypowiedzi tej dziewczyny (drugie wytłuszczenie w cytacie) bo to dla mnie jest pycha, a nie pokora i zawierzenie się Bogu.

Mega, moremi lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 26 listopada 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Taa...kazdy moze powiedziec co chce...
    rozumiem, ze jesli powiem ze ide zaraz odmawiac nowenne, potem do kosciola na msze i do spowiedzi, a jutro na pielgrzymke do zostane nazwana pierdolonym ciemnogrodem?
    prosze mnie poprawic jesli sie myle

Nigdy nie uzylam w stosunku do nikogo takich slow ;)
    Tak jak napisalam wyzej kazdy moze wierzyc w co chce i jak chce..Mozesz nawet lezec krzyzem 24h na dobe i kij mi do tego .Ale sory Burszta jak cie bardzo lubie, mam prawo wyrazic swoje zdanie o tym.Czy komus sie to spodoba czy nie....Niekoniecznie obrazajac kogos.Bo obrazanie to juz nie wyrazanie swojego zdania :)

Mega, gretka, Simba, kkisia, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 5788 5789 5790 5791 5792 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ