X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    My się zastanawiamy nad tymi chrzcinami gdzie zrobić. Chłop chce w lokalu żebym nie musiała stać przy garach, ale własnie też mam dylemat co tam robić z małym.
    U nas najbliższej rodziny z nami i chrzestnymi będzie 15-17 osób. Koszt w lokalu 110zł od osoby i trochę mi tej kasy szkoda.
    dokładnie - za 1700 zł to robisz imprezę w domu i jeszcze sobie kupisz jakieś drogie seksowne szpilki, albo i kozaczki...:)

caffe, Pusurek, kkisia, kapturnica, Mega, peppapig, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    dokładnie - za 1700 zł to robisz imprezę w domu i jeszcze sobie kupisz jakieś drogie seksowne szpilki, albo i kozaczki...:)
    dzisiaj kupiłam hehehehe, takie dziwne jakieś hehehehe i nie wiem czy mi się podobają. Ale, ze sa dziwne, to wzięłam :)
    To se kupię następne w styczniu ;D

gretka, Bozia3, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    My się zastanawiamy nad tymi chrzcinami gdzie zrobić. Chłop chce w lokalu żebym nie musiała stać przy garach, ale własnie też mam dylemat co tam robić z małym.
    U nas najbliższej rodziny z nami i chrzestnymi będzie 15-17 osób. Koszt w lokalu 110zł od osoby i trochę mi tej kasy szkoda.
    żeby nie stać przy garach to możesz zamówić katering. Ja tak ostatnio robię :)

caffe, Mega, peppapig, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Iwone, fajne chłopaki, fajny tort, wszystko fajne :)
    dzięki ;)

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    żeby nie stać przy garach to możesz zamówić katering. Ja tak ostatnio robię :)
    w sumie też mogę, ale nie mam sprawdzonego miejsca. No nic, jeszcze zobaczymy co będzie :)

Iwone lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Bozia, Marcel dziś mierzony był i od urodzenia przybyły mu 4 cm. A jeśli chodzi o rozmiary to rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja latam z centymetrem do szafy i sprawdzam obecne ciuchy już ciasnawe i porównuje to z wymiarem nowych. To mi daje jakieś pojęcie czy dana rzecz będzie dobra i ile w tym może pochodzić.
    Iwone, fajne zdjęcia i świetne dzieciaki :)

Iwone, caffe, Bozia3, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie dwie pary nowych jeansów. Cieszę japę bo rozmiar mniejsze niż przed ciążą :)

Iwone, Bozia3, kkisia, Simba, Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chwilę temu gadałam z kandydatką na opiekunkę (telefonicznie). Ja nie oferuję pełnego etatu, trochę więcej niz pół, bo umówiłam się w pracy przed odejściem na urlop, ze biorę pół roku pod warunkiem, że potem pracuję kiedy chcę i ile chcę.
    W ogłoszeniu napisałam, ze praca ok. 6 godzin dziennie, 4 dni w tygodniu, może czasami 5.
    Gadam dzisiaj z babką, niby wszystko jest ok, ja do niej mówię, że co jakiś czas, np. raz w miesiącu ze względu na małego będę chciała brać urlop. Pyta mi się czy ona w tym czasie będzie pracowała. Odpowiadam jej, że nie. To pyta czy jej zapłacę za ten czas gdy będzie na wolnym...
    Kurcze czy ja jestem nienormalna, czy ludziom się teraz popieprzyło w głowach?

Ja sobie zdaję sprawę z tego, ze u mnie osoba nie zarobi (jeśli chciałaby się z tego utrzymywać) bo ja nie oferuję pracy 8-10 godzin dziennie. Oferuję 1/2 etatu, może trochę więcej nawet. A ludzie z takimi tekstami o.O

Mega, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    w sumie też mogę, ale nie mam sprawdzonego miejsca. No nic, jeszcze zobaczymy co będzie :)
    U mnie msza chrzcielna jest w 3 sobotę miesiąca wieczorem o 17. W 2008 roku wypadło to 20 grudnia przed samymi świętami i powiem szczerze, że nie chciało mi się stać w kuchni i za kilka dni znowu bo święta.

Z chrzcinami czekaliśmy z powodu mojego starszego brata, który mieszka w Anglii a był chrzestnym. Gdyby nie to, to jeszcze we wrześniu były chrzczony. W moich stronach chrzci się 2-3 tyg dzieci.

caffe, Bozia3, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Dzień dobry
    Bozia, Marcel dziś mierzony był i od urodzenia przybyły mu 4 cm. A jeśli chodzi o rozmiary to rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja latam z centymetrem do szafy i sprawdzam obecne ciuchy już ciasnawe i porównuje to z wymiarem nowych. To mi daje jakieś pojęcie czy dana rzecz będzie dobra i ile w tym może pochodzić.
    Iwone, fajne zdjęcia i świetne dzieciaki :)
    Tak go normalnie mierzyli?
    U mnie w przychodni mierzyli chyba tylko na pierwszej wizycie, a potem dopiero gdy miał chyba 3 lub 4 miesiące. Takie mają zasady ze względu na biodra dziecka, że nie kładą maluchów na to ustrojstwo do mierzenia.

Iwone, Bozia3 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    U mnie msza chrzcielna jest w 3 sobotę miesiąca wieczorem o 17. W 2008 roku wypadło to 20 grudnia przed samymi świętami i powiem szczerze, że nie chciało mi się stać w kuchni i za kilka dni znowu bo święta.

Z chrzcinami czekaliśmy z powodu mojego starszego brata, który mieszka w Anglii a był chrzestnym. Gdyby nie to, to jeszcze we wrześniu były chrzczony. W moich stronach chrzci się 2-3 tyg dzieci.
    a u nas jakoś tak schodzi z tymi chrzcinami. Już mi to dokucza, ze jest nieochrzczony.

Iwone lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    chwilę temu gadałam z kandydatką na opiekunkę (telefonicznie). Ja nie oferuję pełnego etatu, trochę więcej niz pół, bo umówiłam się w pracy przed odejściem na urlop, ze biorę pół roku pod warunkiem, że potem pracuję kiedy chcę i ile chcę.
    W ogłoszeniu napisałam, ze praca ok. 6 godzin dziennie, 4 dni w tygodniu, może czasami 5.
    Gadam dzisiaj z babką, niby wszystko jest ok, ja do niej mówię, że co jakiś czas, np. raz w miesiącu ze względu na małego będę chciała brać urlop. Pyta mi się czy ona w tym czasie będzie pracowała. Odpowiadam jej, że nie. To pyta czy jej zapłacę za ten czas gdy będzie na wolnym...
    Kurcze czy ja jestem nienormalna, czy ludziom się teraz popieprzyło w głowach?

Ja sobie zdaję sprawę z tego, ze u mnie osoba nie zarobi (jeśli chciałaby się z tego utrzymywać) bo ja nie oferuję pracy 8-10 godzin dziennie. Oferuję 1/2 etatu, może trochę więcej nawet. A ludzie z takimi tekstami o.O
    jak się umawiasz z opiekunką na płacę, na godziny czy za miesiąc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 13:36

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    jak się umawiasz z opiekunką na płacę, na godziny czy z miesiac?
    za godzinę i tak napisałam w ogłoszeniu.

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tak go normalnie mierzyli?
    U mnie w przychodni mierzyli chyba tylko na pierwszej wizycie, a potem dopiero gdy miał chyba 3 lub 4 miesiące. Takie mają zasady ze względu na biodra dziecka, że nie kładą maluchów na to ustrojstwo do mierzenia.
    U mnie tez mierza od samego poczatku. Rozciagaja kopyta i juz. Tu jakos nikt nie robi cudow z bioderkami jak u nas. Nie wiem czemu. I malo sie mowi o dysplazji.
    Dzien doberek, slonce, wiatr, ogrod. Pan Stanislaw sikorka narobil mi na plaszcz,bo siedze pod jego oknem...

caffe, Bozia3, kkisia, Simba, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    za godzinę i tak napisałam w ogłoszeniu.
    jeśli wyraźnie zaznaczyłaś, że płacisz za godziny - to masz rację - jeśli natomiast miałoby to być 3/4 etatu, który Ty z własnej chęci skracasz..to kobieta ma rację..

caffe, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    U mnie tez mierza od samego poczatku. Rozciagaja kopyta i juz. Tu jakos nikt nie robi cudow z bioderkami jak u nas. Nie wiem czemu. I malo sie mowi o dysplazji.
    Dzien doberek, slonce, wiatr, ogrod. Pan Stanislaw sikorka narobil mi na plaszcz,bo siedze pod jego oknem...
    właśnie miałam pisać, że pusur coś za bardzo wyciszona....nie podoba mi się to - jakaś chandra listopadowa - nie ma z kim się sprzeczać...:)
    Bursztyn też nieswoja - ale jej poszło w drugą stronę..;)

caffe, Pusurek, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    u mnie podobnie jak u caffe dopiero mierzą po 3 miesiącu - natomiast sprawdzali w przychodni wyniki USG bioder...

caffe, Iwone, Pusurek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    Iwon - gdzie się podziała ta czarna czupryna u maluszka. Tort super, mały też.

Co do imprez w lokalu czy w domu. To pewnie to jest każdego indywidualna sprawa. Ja osobiście jestem za lokalem wchodzę jak gość i wychodzę jak gość, nie martwię się garami. Zreszta zależy kto jak do tego podchodzi bo jesli ktos chce podac rosół i po jednym miesku i ciasto to pewnie ze w domu.
    Natomiast ja uważam ze gdybym całe jedzenie miałą robić w domu doliczyc woda, prąd gaz i produkty to pewnie niewiele mniej wyszłoby niż koszt za lokal. Ale nie neguję jesli ktoś w domu chce robić. Znam takich któzy za żadne skarbky do restauracji nie pójdą tylko wszystko w domu.

caffe, Iwone, Sabina, kkisia, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe - ja byłam juz na wielu imprezach tzn chrzcinach w lokalu i nie było problemu z dzieckiem. W jednej restauracji był nawet przewijak. A jak mały zaśnie to i tak pójdzie do wózka.
    Jesli masz łózeczko takie maetriałowe to może można je złozyc i tam w lokalu mieć. Nie wiem tak tylko myślę.

Może mi się to wydaje takie oczywiste bo ja tylko teorią mogę wesprzec w praktyce będe mogłą się wypowiedziec w przyszłm roku :)

caffe, Bozia3, Sabina, Iwone, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Caffe - ja byłam juz na wielu imprezach tzn chrzcinach w lokalu i nie było problemu z dzieckiem. W jednej restauracji był nawet przewijak. A jak mały zaśnie to i tak pójdzie do wózka.
    Jesli masz łózeczko takie maetriałowe to może można je złozyc i tam w lokalu mieć. Nie wiem tak tylko myślę.

Może mi się to wydaje takie oczywiste bo ja tylko teorią mogę wesprzec w praktyce będe mogłą się wypowiedziec w przyszłm roku :)
    wiesz, lokal w którym chcemy to zrobic jest mały i w tym sek. Mają pyszne włoskie zarcie :)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 5813 5814 5815 5816 5817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ