X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie!
    Iwon - gdzie się podziała ta czarna czupryna u maluszka. Tort super, mały też.

Co do imprez w lokalu czy w domu. To pewnie to jest każdego indywidualna sprawa. Ja osobiście jestem za lokalem wchodzę jak gość i wychodzę jak gość, nie martwię się garami. Zreszta zależy kto jak do tego podchodzi bo jesli ktos chce podac rosół i po jednym miesku i ciasto to pewnie ze w domu.
    Natomiast ja uważam ze gdybym całe jedzenie miałą robić w domu doliczyc woda, prąd gaz i produkty to pewnie niewiele mniej wyszłoby niż koszt za lokal. Ale nie neguję jesli ktoś w domu chce robić. Znam takich któzy za żadne skarbky do restauracji nie pójdą tylko wszystko w domu.
    wszystko się zgadza - kwestia potrzeb i gustu...natomiast nie ma co porównywać koszt imprezy w domu i w lokalu - bo to nigdy nie jest "prawie to samo" - co nie znaczy, że lokal jest na nie :). Ja robiłam komunię też w domu - miałam dużo ludzi - nie miałam jednego mięska na obiad - uważam, że podałam dużo więcej, niż zamówiłabym standardowo w knajpie. Zostało mi w kieszeni 2 tys.

caffe, kapturnica, kkisia, gosia7122 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    wiesz, lokal w którym chcemy to zrobic jest mały i w tym sek. Mają pyszne włoskie zarcie :)

Hmmm, ale bardzo mały? Będzie ciasno dla 17 osób? Czy chodzi Ci o to że łóżeczko nie wejdzie?

caffe lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wszystko się zgadza - kwestia potrzeb i gustu...natomiast nie ma co porównywać koszt imprezy w domu i w lokalu - bo to nigdy nie jest "prawie to samo" - co nie znaczy, że lokal jest na nie :). Ja robiłam komunię też w domu - miałam dużo ludzi - nie miałam jednego mięska na obiad - uważam, że podałam dużo więcej, niż zamówiłabym standardowo w knajpie. Zostało mi w kieszeni 2 tys.
    2 tys to dużo - fakt

Wszystko kwestią przeliczenia i potrzeb masz rację. Zalezy co lokal oferuje i za ile. Czasami lokal jest nie warty swej ceny.

caffe, Iwone, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja może dlatego jestem za lokalem bo mam sprawdzony w rodzinnych stronach.

caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Tak go normalnie mierzyli?
    U mnie w przychodni mierzyli chyba tylko na pierwszej wizycie, a potem dopiero gdy miał chyba 3 lub 4 miesiące. Takie mają zasady ze względu na biodra dziecka, że nie kładą maluchów na to ustrojstwo do mierzenia.
    Mierzyli go jak noworodka po urodzeniu. Właśnie w ustrojstwo celowo nie był włożony tylko normalnie centymetrem.

Iwone lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Hmmm, ale bardzo mały? Będzie ciasno dla 17 osób? Czy chodzi Ci o to że łóżeczko nie wejdzie?
    łóżeczko nie wejdzie :( bo pewnie przy innych stolikach beda ludzie

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja może dlatego jestem za lokalem bo mam sprawdzony w rodzinnych stronach.
    My też mamy ten lokal sprawdzony bo byliśmy tam na imprezach.

• slash Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wózek chociaż da radę wcisnąć?

Jeśli lokal sprawdzony to chyba nie ma sensu innego szukać.
    Chyba ze zdecydujecie się na chrzciny w domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 14:29

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    A wózek chociaż da radę wcisnąć?

Jeśli lokal sprawdzony to chyba nie ma sensu innego szukać.
    Chyba ze zdecydujecie się na chrzciny w domu.
    wózek wejdzie. Musimy pomyśleć co zrobimy. Mama moja się zaoferowała, że pomoże. Teściowa pewnie też, więc pomoc będę miała, ale i zamieszanie w domu też.

Sabina, gosia7122, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Witajcie!
    Iwon - gdzie się podziała ta czarna czupryna u maluszka. Tort super, mały też.

/QUOTE]
    Pod koniec czerwca pojechaliśmy na wczasy i małemu grzywka wchodziła do oczu. Mój m postanowił mu tą grzywkę skrócić pod prysznicem. Niestety mały się obrócił i m grzywkę podciął przy samej głowie. Mały wyglądał jak głupek z tą przyciętą grzywkę i poszliśmy do fryzjera :( Myślałam że mojego zabiję za te loczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 17:04

caffe, Bozia3, ania.g, kkisia, Simba, Bursztyn, Mega, SolarPolar lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przemyślcie za i przeciw.

A tak z innej beczki to podoba mi się tTwój suwak bo jest z biedroneczką, ja lubie biedroneczki ;)

A datę juz macie - bo nie zarejestrowałam czy pisałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 14:32

caffe, Mega lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Przemyślcie za i przeciw.

A tak z innej beczki to podoba mi się tTwój suwak bo jest z biedroneczką, ja lubie biedroneczki ;)

A datę juz macie - bo nie zarejestrowałam czy pisałaś?
    datę chrztu? nie :)

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone, no chłop się starał ;)

Iwone, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;-)

Laski ja pierwsze chrzciny zrobiłam w domu. Pierwszy i ostatni raz. Qg mnie za dużo roboty i stania przy garach. Najgorsze było to, że nie było gdzie przechować zarcia. Sierpień, upał a lodówka tylko jedna. Nie mam ochoty na powtórkę

Iwone, slash, caffe, ania.g, kkisia, Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwon - mały jest czadowy ;)

Caffe - ja jestem za lokalem ale decyzje jest Twoja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2014, 14:37

Iwone, caffe, Sabina, kkisia, Mega lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Iwone, no chłop się starał ;)
    nikt go o to nie prosił. Długo sie na niego gniewałam, ale już mi przeszło i teraz się z tego śmiejemy :D

caffe, Bozia3, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam chrzciny w dumu.Mialam 23 osoby,u nas msza o 12.30 to mialam obiad dwu daniowy ,potem kawa iciasto.Wszyscy sie pomiescili ,mieszkanie mam duze.

Sabina, Bozia3, caffe, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chrzciny planujemy maj, czerwiec. Będzie się tylko trzeba poużerać z proboszczem. Bo chcemy i bardzo nam na tym zależy żeby matką chrzestną została osoba która nie ma ślubu kościelnego i go na pewno nie dostanie. Już raz nam taki numer przeszedł bo chrzestną mojej średniej pociechy jest moja siostra która też nie ma ślubu kościelnego. Ale wtedy proboszcz kręcił nosem. W końcu się zgodził a na koniec mi powiedział "a ty to czarownica jesteś" Sam święty też nie jest bo tak mu zależało na poprawie statystyk że udzielił ślubu mi i mężowi a mąż do tej pory nie ma bierzmowania.

Sabina, gosia7122, Bozia3, caffe, kkisia, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    wózek wejdzie. Musimy pomyśleć co zrobimy. Mama moja się zaoferowała, że pomoże. Teściowa pewnie też, więc pomoc będę miała, ale i zamieszanie w domu też.
    Moja mama mi pomogla i szwagierki,sprawnie i na bierzaca mylysmy naczynia o 17 juz po imprezie bylo i dom nie ucierpial

Sabina, caffe, Bozia3, kkisia, Iwone, slash, iwcia77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno ;-)
    U nas jak wszystko będzie dobrze to robimy wspólne chrzciny, ja i brat ;-)

gosia7122, caffe, kkisia, Iwone, Bozia3, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 5814 5815 5816 5817 5818 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ