X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie chyba Ineska ma racje, moze mam owulke wczesną albo póżna. Dziewczyny a może powinnam zakupic normalne testy owul tzn te paskowe a nie ten mikroskop ktory paprotek mi w ogole nie pokazuje.
    Albo w tym miesiacu jeszcze go pomecze a wlipcu kupie te paskowe, jak czesto wtedy robicie te paskowe, ile one kosztują?

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja t.owulacyjnych już nie kupuje bo tylko mnie nerwy zjadały bo nie zawsze są dokładne czekaj na odpowiedź od dziewczyn.
    A po drugie ja bym jeszcze sprawdziła mikroskop ale bym zaczęła badać już zaraz po okresie bo może masz bardzo wczęsnie a teraz jeszcze sprawdzaj cały czas może wykarze w końcu owulke. I mierz tempke ale najlepiej od początku cyklu lepiej widać skoki :)

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Iwka ty juz w 12 tyg i nadal mdlosci ,mi chyby odpuszaja bo dzisiaj nic,ale od soboty pije to mleczko na zoladek,bo mialam straszne bole zoladka i dziala nic mnie nie boli.Fajnie ze juz po przeprowadzce jestes.pozdrawiam
    mi nawet nie chcieli pozwolić kupić w aptece jakiego kolwiek neutralizatora na żołądek bo to niby może skodzić , ja chyba też zapytam tutaj w aptece o takie mleczko , jak nie teraz pomoże to na przyszłe miesiące hihihihi

inessa, Mango, anna maria, samira lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Inessko, tak teraz to będę już mierzyć cały czas. Moze faktycznie mam w innym czasie, gin mi mowiła ze mogę miec 10 dn, 14 a nwet 20tego dnia. Ale ja w to średnio wierzyłam. NO tak poki człowiek sam się nie przekona. Ehh powinnam była dawno mierzyc tempke, tyle cykli mineło, poznałabym swój organizm. Ale największy ból to taki, że mąż pracuje daleko :(

inessa, promyk lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam te z Allegro i coś tam pokazują ;) Należy je zacząć robić od 5dc w przypadku cykli 21 - dniowych, ..., 11dc przy cyklach 27 dniowych itp. Na stronach aukcji są taki tabelki odnośnie długości cykli :)Testy należy wykonywać codziennie, o stałej porze zaczynając wg tego schematu do uzyskania pozytywnego testu.

inessa lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie mikroskopem 2 a nawet 3 razy dziennie, rano , po powrocie z pracy i wieczorem. I nic nie widac zadnych paprotek.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, a może pij siemię lniane.

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dlaczego te na allegro są takie tanie, patrzyłam w aptece doz i są o wiele droższe

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash najlepiej wykonywać testy owulacyjne od ok 16 -18 i codziennie o tej samej mniej więcej godzinie i tak przed mierzeniem starać się mało pić.

• slash Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to z 3 razy, jeden z nich jest miedzy 16-18, godzinę przed nic nie piję i nie jem. Ale mysle ze ja owulki nie mam, bo przeciez w koncu mikroskop by ją pokazał. A jak nie mam owulacji :(

inessa lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Ja polecam na brzuszek i piersi Balsam z Masla Kakaowego marki Palmers, nie wiem czy juz w Polsce sprzedaja, bo jak ja bylam w ciazy to mi siostra z Amsterdamu przesylala i nie mam ani jednego rozstepu, mimo ze z cora w ciazy przytylam 16 kg, jest super, nawet na wysuszone stopy lub lokcie. Polecam!
    Sprawdziłam na allegro...jakby co, to kupię

inessa, Mango lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trudno mi powiedzieć ale mam nadzieję,że ją masz ale w innym terminie niż badasz :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    no to z 3 razy, jeden z nich jest miedzy 16-18, godzinę przed nic nie piję i nie jem. Ale mysle ze ja owulki nie mam, bo przeciez w koncu mikroskop by ją pokazał. A jak nie mam owulacji :(
    a jak długo się staracie o dzidzię....?

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• slash Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a jak długo się staracie o dzidzię....?
    Od pażdziernika, ale niektóre miesiące wypadły całkowicie tak jak np teraz czerwie, a wczesniej marzec i grudzien.

anna maria, inessa lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:16

anna maria, inessa, samira, Bursztyn, promyk lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka ja kupilam tu w Niemczech w aptece bez recepty i jest napisane ze wolno kobietom w ciazy to sie nazywa Daviscon.Sprobuj moze ci pomze

inessa lubi tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megan przestan sobie wkrecac ,Tobie sie nic nie przydazy,tak musialo byc,ja jak poronilam w 12 tyg.i zapytalam lekarzy dlaczego to mi powiedzieli ze czesto jest tak kiedy plod jest chory to organizm go sam odrzuca.Jestes zdrowa i dzidzia tez jest zdrowa.
    megan8 wrote:
    dużo myślałam wczoraj o ewiejoannie ,sama nie wiem dlaczego
    zaczynam się bać czy u mnie wszystko będzie dobrze i wogóle
    dziwne mam myśli dzisiaj

inessa, megan8, Bursztyn, promyk lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    mi nawet nie chcieli pozwolić kupić w aptece jakiego kolwiek neutralizatora na żołądek bo to niby może skodzić , ja chyba też zapytam tutaj w aptece o takie mleczko , jak nie teraz pomoże to na przyszłe miesiące hihihihi
    ja polecam GEALCID (40szt bo wychodzi taniej) płaskie spore tabl przeważnie 2szt na raz można ssać ale lepiej pogryźć tak na papkę i połknąć neutralizuje kwasy,leczy przełyk i żołądek ,osłania go ,super działa przy zgadze i nie strawności itp... i można w ciąży stosować, działa na podobnej zasadzie jak mleczko ale efekt się utrzymuje dłużej ma leciutko malinowo-neutralny posmak ...

inessa lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 00:17

inessa, samira, Bursztyn, anna maria, promyk, angela lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Od pażdziernika, ale niektóre miesiące wypadły całkowicie tak jak np teraz czerwie, a wczesniej marzec i grudzien.
    czytałam o tych paprotkowych testach różne opinie...więc się nie sugeruj i nic sobie nie wmawiaj....przemierzysz się cały cykl od początku do końca - to będziesz mniej więcej wiedzieć..bo teraz to trudno cokolwiek spekulować

inessa, promyk lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ