X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mango Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja, Polarmiś i Mango - do kilku dni się wszystko wyjaśni....:)
    To będzie wieczność ;) ,a nie kilka dni ;)

inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Niedlugo sie skoncza te mdlosci i bedzie super zaczna sie zachcianki ;) Ciezko sobie wyobrazic bycie w ciazy jak sie nigdy w ciazy nie bylo, jest to na pewno cud cudow i niesamowite doswiadczenie, nic tylko delektowac sie ta chwila....baaaaardzo jestem ciekawa jak to jest :)
    dokladnie, tez sie nad tym kiedys zastanawialam, jak to moze byc ale jak sie nigdy nie bylo to raczej trudno. To musi byc jakis kosmos :)

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    Bursztyn promotor jest od tego zeby go meczyc hahah on tam jest z premedytacja sam tego chcial ;) Milego szpilkowania, owocnego ;) ja tez wlasnie szukam jakiegos dobrego gabinetu i zapodam sobie kuracyjke, bo kiedys robilam i bylo mi swietnie, natomiast mojej znajomej nie odpowiadalo wcale i fatalnie sie czula po.
    wlasnie wrocilam, spac mi sie chce po tym ;) w brzuch tez dostaje bo to podobno swietnie wplywa na jajniki i cykl- ale nie prosilam o to :) chcialam tylko cere naprawic :)

inessa, megan8, promyk lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda wrote:
    te cycki to mnie najbardziej przerazaja bo moje juz sa za duze ;)
    u mnie wrecz przeciwnie, wiec wkoncu moglabym jakies fajne seksowne staniki kupowac, a nie jak dla dzieci ;) tylko powiem szczerze- boje sie ze potem sie rozciagna- cycki, nie staniki, i beda mi wisiec :/ da sie co na to poradzic?

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Trochę się czuję jak na @, z drugiej strony dziwne mam cycki...nawet mój M zauważył, że jakieś fajniejsze...;) Ale może to wynik picia ziółek Sroki - ponoć po nich rosną czasem. No i ovu się nie myliło co do moich terminów @ i według programu mam dostać dziś, bo moja 2 faza trwa 12 dni...Więc na razie latam do klopa co godzinę - a tu nic..:) Tempka skoczyła,ale wczoraj wieczorem wypiłam piwo - może to od tego... no i tyle..:) Zatestuje za 2-3 dni...chyba, że przylezie franca...
    nie przylezie :) widzisz, a miallam ci zaproponowac piwo kiedy bede w Krakowie, no coz.... ;)

Mango, inessa, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    To będzie wieczność ;) ,a nie kilka dni ;)

Witam Was wszystkie!!!

Ja się czuję jak na okres, niestety. W nocy myślałam, że przyjdzie bo obudził mnie silny ból miesiączkowy ale nie przyszła - wynika to pewnie z tego, że owulacja mi się przesunęła i mimo że to 27 dc (okres mam 25-27 dni) to faza lutealna dopiero 11 dzień (średnio 13 dni). Jeśli do jutra rana nie przyjdzie to za testuję i zrobię betę i progesteron. Ale myślę, że już tam ona podstępnie się czai. Niemniej bardzo mocno trzymam kciuki za Bozię i Mango i sama też mam maluteńką nadzieję.. ..... na 2=!!!!

Cycki mam wielkie więc mi już wszystko jedno....

Bursztyn, Mango, inessa, grosza, samira, iza37, angela lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Witam Was wszystkie!!!

Ja się czuję jak na okres, niestety. W nocy myślałam, że przyjdzie bo obudził mnie silny ból miesiączkowy ale nie przyszła - wynika to pewnie z tego, że owulacja mi się przesunęła i mimo że to 27 dc (okres mam 25-27 dni) to faza lutealna dopiero 11 dzień (średnio 13 dni). Jeśli do jutra rana nie przyjdzie to za testuję i zrobię betę i progesteron. Ale myślę, że już tam ona podstępnie się czai. Niemniej bardzo mocno trzymam kciuki za Bozię i Mango i sama też mam maluteńką nadzieję.. ..... na 2=!!!!

Ja też czuję się okresowo i myślę jak Smerf Maruda: "I tak się nie uda" :(

inessa lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Witam Was wszystkie!!!

Misiu, moze jednak @ nie przyjdzie :) trzymam kciuki!
    Za Bozie i Mango tez oczywiscie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2013, 15:27

polarmiś, Mango, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Łał dopiero wrociłąm a tu już tyle napisane ;)
    Nie jestem wstanie każdej odpisać ale dziewczyny te co mają koniec cyklu testujcie bo my tu zawał zaliczymy :P
    Reni jak tak bedziesz nosić wszystko na 4 piętro to cycki na plecy nie włożysz bo na plecach garb Ci wyrośnie :P
    Dzięki za miłe słowa Hania jest super dziewczynka i wiecie nie płakała :P
    Nie wiem jak jutro bo jutro jestem juz po 7 rano u niej do 14 ufufufufuf :)
    Mamuśki sił życzę w tych mdłościach ja jesli chodzi o ciaże to własnie najbardziej przerażają mnie te mdłości i wymioty dla mnie to jest masakra ja wtedy nie funkcjonuje brbrbrbr :(
    Busztynku sił życzę :)
    Pamietam o każdej ale nas już troche tu już jest :) :) :) łał :)
    dziekuje Inessko :) wiedzialam, ze dobrze ci pojdzie, masz wrodzone zdolnosci do opieki nad bobasami :)

Mango, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja trzymam kciuki za Was trzy, Mango, Bozia i Polarmis!
    Angela ja bardzo lubilam chodzic do szkoly rodzenia i naprawde mialam mila grupe i babeczke co nam dawala ten kurs! Cwiczenia oddychania duzo pomogly w chwili bolow porodowych.

Bursztyn, polarmiś, Mango, inessa, samira, promyk, angela lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    trzymam bardzo mocno kciuki ;-)
    ja również

Mango, inessa, promyk lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    u mnie wrecz przeciwnie, wiec wkoncu moglabym jakies fajne seksowne staniki kupowac, a nie jak dla dzieci ;) tylko powiem szczerze- boje sie ze potem sie rozciagna- cycki, nie staniki, i beda mi wisiec :/ da sie co na to poradzic?
    Ja żałuję teraz, że w pierszej ciąży nie dbałam od początku jak należy o piersi....Mogę Ci poradzić, żeby i piersi i brzuch mocno naoliwiać - wazeliną lub oliwką dla dzieci - normalnie, żeby takie tłuściory były...bo wtedy jest szansa, że nie zrobią się rozstępy - a reszta powinna wrócić do normy. Mam koleżankę, która była płaska jak decha - teraz po dziecku ma rozmiar D - i tak jej zostało - może i lepiej, bo nie zflaczałe tylko piękne orzechy kokosowe..:)

polarmiś, inessa, samira, promyk lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    nie przylezie :) widzisz, a miallam ci zaproponowac piwo kiedy bede w Krakowie, no coz.... ;)
    No to pójdziemy na lody...:) niech dupa rośnie bezkarnie...jakby co...
    Ja lubię na Karmelickiej Czarodzieja, Kamę na Szewskiej - i jeszcze kilka innych...;)

Mango, Jolka76, inessa, samira, promyk lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 czerwca 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie ciekawe tematy :)
    Ja nawet nigdy nad tym nie zastanawiałam sie tak szczerze powiedziawszy :/
    tak naprawde myślałam tylko o tym żeby się nam udało i abym urodziła zdrowe dzieciątko a o sobie nie ;)

Mango, grosza, megan8, samira lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja żałuję teraz, że w pierszej ciąży nie dbałam od początku jak należy o piersi....Mogę Ci poradzić, żeby i piersi i brzuch mocno naoliwiać - wazeliną lub oliwką dla dzieci - normalnie, żeby takie tłuściory były...bo wtedy jest szansa, że nie zrobią się rozstępy - a reszta powinna wrócić do normy. Mam koleżankę, która była płaska jak decha - teraz po dziecku ma rozmiar D - i tak jej zostało - może i lepiej, bo nie zflaczałe tylko piękne orzechy kokosowe..:)
    Bozia, serio? to az nieprawdopodobne, ale daje nadzieje. Pytalam, bo moja kolezanka tez miala maly biust, a po porodzie nie karmila i niestety, zwisy..... Twoja kumpela tez oliwki uzywala?

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    No to pójdziemy na lody...:) niech dupa rośnie bezkarnie...jakby co...
    Ja lubię na Karmelickiej Czarodzieja, Kamę na Szewskiej - i jeszcze kilka innych...;)
    Czarodziej obowiazkowo :) w Kamie nie bylam jeszcze. A jak oceniasz Grycana? mnie rozczarowal troche- jadlam je w Bonarce. Sieciowa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2013, 16:47

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Jolka76 Ekspertka

Wysłany: 10 czerwca 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam na brzuszek i piersi Balsam z Masla Kakaowego marki Palmers, nie wiem czy juz w Polsce sprzedaja, bo jak ja bylam w ciazy to mi siostra z Amsterdamu przesylala i nie mam ani jednego rozstepu, mimo ze z cora w ciazy przytylam 16 kg, jest super, nawet na wysuszone stopy lub lokcie. Polecam!

inessa, Mango, megan8, samira, promyk, angela lubią tę wiadomość

a7bc3c0459c00403ef15d244209f7751.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane, ale lektury mam do przeczytania :)
    Uzupełnię wykres. A paprotek jak nie widac tak nie widać, a to chyba te dni więc powinny byc, może ja owulacji nie mam :(
    Myslicie ze powinnam jeszcze raz zroibc progesteron, podobno po owulacji powinno się zrobic, tylko kiedy jak nie wiem czy ona była.

Zabieram się za czytanie :)

inessa, Mango lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jolka76 wrote:
    Ja polecam na brzuszek i piersi Balsam z Masla Kakaowego marki Palmers, nie wiem czy juz w Polsce sprzedaja, bo jak ja bylam w ciazy to mi siostra z Amsterdamu przesylala i nie mam ani jednego rozstepu, mimo ze z cora w ciazy przytylam 16 kg, jest super, nawet na wysuszone stopy lub lokcie. Polecam!
    w UK jest, dzieki :)

inessa, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko napisz mi jeszcze raz Twój adres na priv, znikneła mi ta wiadomosc, nie wiem jak to się stało, jak odpisuję to te wiadomości znikają potem, :( jutro ci wyślę, dziś kupiłam buteleczkę żeby zrobić Ci odlewkę :)

inessa, Mango, samira lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 580 581 582 583 584 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ