X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Iwcia nie tak do końca. Mój młodszy jadł bardzo dużo w porównaniu z rówieśnikami, a spał dużo mniej niż oni. W wieku 2 lat przestał spać w dzień a inne dzieci jeszcze spały po 2-3 godz.
    no ja napisalam to co dzis nam mowila polozna na temat karmienia noworodkow, wiadomo ze to nie jest regula ale wziasc pod uwage mozna by bylo

Iwone, Mega, Bursztyn, anna maria, kkisia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Witam

Bozia- troszke jestem w temacie zbyt dlugiego spania, bo dzis bylo na kursie rodzenia- konkluzja , ze dziecko jest przejedzone - bedzie tak dlugo splo az spali kalorie...i niestety nie jest to dobre dla dziecka :(
    U mnie tak było, a okazało się, że Kuba potrzebował smoka. Ssał godzinę, potem spał 4 godziny, a jak go chciałam wczesniej niz po godzinie odstawic od cycka, to płakał, to ja go znowu do cycka.

anna maria lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no ja napisalam to co dzis nam mowila polozna na temat karmienia noworodkow, wiadomo ze to nie jest regula ale wziasc pod uwage mozna by bylo
    kurcze, ale jak ja go mam przekarmiać? przecież karmię tylko piersią i w zasadzie mniej więcej co 3 godziny..no i nie jest jakiś opasły...no nic...zwrócę na to uwagę - dzięki Iwcia

Mega, anna maria, moremi, caffe, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Aha - tylko przy wejsciu do pochwy zrobiły mi sie jakies malutkie jakby brodawczaki, jak to nie zniknie trzeba bedzie laserowo usunac :(

Słyszałyscie cos o takich brodawczakach?
    Nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości. To jest wirus HPV
    Poczytaj, tu masz więcej
    http://www.papilot.pl/ginekolog/12346/Brodawki-narzadow-plciowych-Co-to-jest-Jak-uniknac-zakazenia-W-jaki-sposob-leczyc.html

slash lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dziewczyny poradzcie co kupic dla niemowlaka na katar?nieżyt nosa? mały cały czas kicha trze nos i jest straaaaaasznie nieznośny, opadam z sił
    ja czekam na katarek plus - jak przetestuje, to opowiem....pójdę też kupić tą majerankową maść...na razie wyciągam kozy gruszką, a wcześniej nawilżam dziurki wacikami do uszu nasączonymi solą fizjologiczną - u mnie już lepiej. Zaczęłam go też cieplej ubierać, żeby się nie wychładzał....

EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    No nie jest, bo to też zależy jak duże dziecko się urodziło. Trudno żeby noworodek który ma na starcie 3,5 kg jadł tyle samo co taki ponad 4 kg. Marcel obecnie zjada 150 ( a to podobno porcja dla dziecka 4/5 mc) i po trzech godzinach jest głodny. Maksymalnie wytrzymuje 4/5 ale to tylko zazwyczaj między 20 a 1.

Iwone, Bliska 77, kkisia, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko jak będziecie kupowały maść majerankową, to poproście o maść na katar dla niemowlęcia. Te maści są też w innych stężeniach.

ania.g, anna maria, Bozia3, Bliska 77, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    zawsze warto brać wszystko pod uwagę ;)

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie bo mi siora z PL przyslala i jest napisane ze od 1 roku,narazie Helka nie ma zadnego katarku naszczescie:-)
    Iwone wrote:
    Dziewczyny tylko jak będziecie kupowały maść majerankową, to poproście o maść na katar dla niemowlęcia. Te maści są też w innych stężeniach.

Iwone, iwcia77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest fajnie opisane o katarach u niemowlaków
    http://projekt-mama-nie-idealna.blogspot.com/2013/04/spotka-katar-niemowlaka-aaaapsik.html

EwaT lubi tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś na andrzejkach do 3.00 ;) oczywiście pracujemy.

Mega, Bozia3, Iwone, anna maria, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Mega Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my czekamy na pizzę ;) 1,5 godz

Iwone, anna maria, malgos741, caffe, kkisia lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A my czekamy na pizzę ;) 1,5 godz
    Tez z pekao? ;)

Bozia3, moremi, Mega, kapturnica, Bursztyn, anna maria, malgos741, caffe, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoś mi moze wyjaśnić dlaczego od początku ciazy mój przedzialek postanowił sie przemieścić na środek głowy? :-/

moremi, Mega, anna maria, malgos741, caffe, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    no jak nie jak tak ;)
    jedziemy jedziemy, tyle tam na scianie podziekowan wisialo, ze szukam juz lotu do Neapolu
    chlopy tez siadaly, a moj byl w Napoli w maju cholera, jakby usiadl to moze by sie spermiki podrasoway :)

koniec świata

Bozia3, kapturnica, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta specjalnie dla Was na zbliżające się święta :)
    https://www.youtube.com/watch?v=-7Ub1x7Arfs

iwcia77 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam dziś na basenie i w saunie - pierwszy raz od prawie roku - jakie cudowne uczucie....jeszcze zgubić kilka kg i wrócić do aktywności takiej jak kiedyś...na dodatek w saunie takie ciacho leżało...owłosione całe...wysportowane...tak trochę po czterdziestce...mmm - ja byłam z synem...ten gość wyszedł - a ja do młodego mówię - ale było ciacho - co? A on do mnie - ale kto? Ten stary zarośnięty dziad - Ty chyba oszalałaś mamo...!! W sumie po chwili mnie jego odpowiedź ucieszyła - znaczy zdrowy...:)

kapturnica, Iwone, Bursztyn, anna maria, Simba, caffe, kkisia, SolarPolar, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Czy ktoś mi moze wyjaśnić dlaczego od początku ciazy mój przedzialek postanowił sie przemieścić na środek głowy? :-/
    ja nie za bardzo wiem o czym piszesz...może troszkę rozwin? :)

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    dziewczyny poradzcie co kupic dla niemowlaka na katar?nieżyt nosa? mały cały czas kicha trze nos i jest straaaaaasznie nieznośny, opadam z sił
    Sol fizjo w spraju albo kroplach i aspirator. U nas sie okazalo, ze katar to byla alergia (chuj wie na co ). Od kiedy sa krople Fenistil skonczyl sie katar.

EwaT, anna maria, malgos741, caffe, kkisia, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Ja Pusurkowi wysłałam maść majerankowa na katar.
    Wlasnie. I masc majer pod nocha!

malgos741 lubi tę wiadomość

‹‹ 5840 5841 5842 5843 5844 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ