35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry
Iwcia, wpadnij do mnie na święta tak mi pięknie stół nakryć
Wełniane wdzianko jest przerażające
Oglądam łyżwiarstwo figurowe, popijam kawkę a Marcel śpi na mnie. Wieczorem idę z córkami na andrzejki do naszej kafejki. Będą zajęcia, plastyczne, lanie wosku, wróżby i poczęstunek na słodko. Za dwie godziny frajdy płacę 15 zł za córkę. Łapie się tylko młodsza bo to w wieku od 5 do 8. My ze starszą potowarzyszymy i wypijemy po gorącej czekoladzie
peppapig, Mega, iwcia77, moremi, Simba, Bliska 77, malgos741, Pusurek, kkisia lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4
-
nick nieaktualny
-
Gościu w wełnianym wdzianku trochę mnie przeraża...
Iwcia stoliki cudo, ja niestety nie mam takiego zmysłu dekoracyjnego...
A co do facetów to mój akurat z tych porzadnickich tylko skarpetki sie walają koło łóżka
rachunków pilnuje, niczego nie gubi, nie tłucze, nie lubi zmywać garów ale chałupę posprząta
iwcia77, peppapig, kkisia lubią tę wiadomość
-
no pracuje przy organizacji wesel wloskich, ozdabiam sale, nakrywam stoly i serwuje w bialych rekawiczkachBozia3 wrote:iwcia a co Ty robisz zawodowo? Bo kiedyś mnie zaintrygowało , ze musiałaś mieć w pracy białe rękawiczki...

EwaT, Mega, moremi, Simba, Bliska 77, malgos741, Bozia3, Iwone, kkisia lubią tę wiadomość
-
Mnie pierwsze dwa cykle bolały. Później już tego nie czujesz. Co do tego ile łykać, to jest kilka metod. Możesz łykać dwie dziennie przez cały cykl, możesz dwie do owulki, później jedną, albo po jednej dziennie. Przy jednej dziennie musisz dodatkowo kwas foliowy łykać, bo w inofolicu jest za mała dawka.EwaT wrote:dziewczyny czy po inofoliku mogą bardziej bolec jajniki?i ogólne takie rozdrażnienie jakieś? czy 2 saszetki to nie za dużo?
Ja łykam dwie i do tego witaminy mama plus olimpu.
EwaT, Simba, kkisia lubią tę wiadomość
-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
No pierogen gotowe...Tera bedeM gotowac na obiadek a na deser zapiekany ryz na mleku z jablkami , rodzynkami , laska wanilii i cynamonem...Mrrrr uwielbiam..I zeby nie było ,że nie zdrowo to ryz brązowy..

No ja zamierzam brac po saszetce , plus dodatkowo inozytol ....D-chiro-inositol dopiero mi sis dosle za jakiś czas
Mega lubi tę wiadomość

-
Po co Ci aż tyle inozytolu?kapturnica wrote:No pierogen gotowe...Tera bedeM gotowac na obiadek a na deser zapiekany ryz na mleku z jablkami , rodzynkami , laska wanilii i cynamonem...Mrrrr uwielbiam..I zeby nie było ,że nie zdrowo to ryz brązowy..

No ja zamierzam brac po saszetce , plus dodatkowo inozytol ....D-chiro-inositol dopiero mi sis dosle za jakiś czas-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
kapturnica wrote:Myślałam, że więcej. Nie bulwersuj sięmoremi wrote:Po co Ci aż tyle inozytolu?
Skoro bierzesz po 2 saszetki to ile dostarczasz na raz ??
Ja zamierzam brac jedna saszete plus kapsulke ktora ma 500mg inozytolu...To niby dlaczego jest go za duzo???
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
No wychodzi, że będziesz jednak mniej łykać. I powinnaś kwas foliowy uzupełnić, bo w inofoliku jest go za mało dla staraczek.kapturnica wrote:Nie bulwersuje sie ..Po prostu pytam dlaczego mialoby byc wiecej
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
Ja dzisiaj na zdrowo po dawce maka. Ciociorka, dynia, kukurydza, - przyprawy. Oddzielnie dla chlopa piersi z kaczki i makaron z nalesnkikow. Dobre to wyszlo.
kapturnica, moremi, Simba, Bliska 77, ania.g, Bozia3, iwcia77, caffe, kkisia lubią tę wiadomość
-
moremi wrote:No wychodzi, że będziesz jednak mniej łykać. I powinnaś kwas foliowy uzupełnić, bo w inofoliku jest go za mało dla staraczek.
Ano mniej bo jakies 2500 dziennie a kwasu biore po 400 do tej pory dziennie , a do połowy cyklu po 800 wiec wystarczajaco mysle...
Zreszta.
Tak jakby sie zastanowil to biore go od roku i organizm zdazyl sie nim wysycic juz niezle..Jak zaszlam w ciaze to zaczelam brac go dopiero po wizycie u gina jak zobaczylam 2kreski.Nikt nie schizowal wtedy ,ze za pozno.
No i w diecie jest go tez troche...Nie brakuje go nam napewno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2014, 14:22
Mega lubi tę wiadomość

-
Chciałam tylko przypomnieć, że teraz masz inny kod niż wtedykapturnica wrote:Ano mniej bo jakies 2500 dziennie a kwasu biore po 400 do tej pory dziennie , a do połowy cyklu po 800 wiec wystarczajaco mysle...
Zreszta.
Tak jakby sie zastanowil to biore go od roku i organizm zdazyl sie nim wysycic juz niezle..Jak zaszlam w ciaze to zaczelam brac go dopiero po wizycie u gina jak zobaczylam 2kreski.Nikt nie schizowal wtedy ,ze za pozno.
No i w diecie jest go tez troche...Nie brakuje go nam napewno
-Jack, jestem w ciąży!
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy!